Rilkoni wrote:Meša ustupio Bajića, ublehi Nestorovicu a ovaj ga drzi cijelu utakmicu na klupiNadam se da ce Bajić kao i ostali izaci u javnost i reci da vise nece da igraju dok je ova ubleha selektor..
HAHAHAHA Made in Bosnia
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Rilkoni wrote:Meša ustupio Bajića, ublehi Nestorovicu a ovaj ga drzi cijelu utakmicu na klupiNadam se da ce Bajić kao i ostali izaci u javnost i reci da vise nece da igraju dok je ova ubleha selektor..
Ja za ovog napisah da mu treba dekretom zabraniti fudbal a ti bi ga sad u A reprezentaciju.jeza u ledja wrote:Pola ovih igraca treba igrati u seinorskoj reprezentaciji veceras, umjesto kojekakvih Spahica, Dzeka, Ibisevica, Begovica, a pogotovo Hadzica i slicnih. Koji ce nam oni kurac u prijateljskoj? Hodzic, Bajic, Gojak, Hadziahmetovic, Redzic, Sanicanin, svi oni trebaju biti u seniorima vec sad.
Je li i dalje tvrdiš da su Hodžić i Bajić s pravom ustupljeni U-21 selekciji?hrasno38 wrote:Ovo je stvarno strasno! Koja generacija se upropasti za nevjerovati!
Da naravno jer sam mislio da ce obojca igrati u prvih 11Bosanski_kralj wrote:Je li i dalje tvrdiš da su Hodžić i Bajić s pravom ustupljeni U-21 selekciji?hrasno38 wrote:Ovo je stvarno strasno! Koja generacija se upropasti za nevjerovati!
Je li igrao beka ili stopera?Grean wrote:Ja za ovog napisah da mu treba dekretom zabraniti fudbal a ti bi ga sad u A reprezentaciju.jeza u ledja wrote:Pola ovih igraca treba igrati u seinorskoj reprezentaciji veceras, umjesto kojekakvih Spahica, Dzeka, Ibisevica, Begovica, a pogotovo Hadzica i slicnih. Koji ce nam oni kurac u prijateljskoj? Hodzic, Bajic, Gojak, Hadziahmetovic, Redzic, Sanicanin, svi oni trebaju biti u seniorima vec sad.
Covjek nicim izazvan napravi 100% sansu za Kazahstan, prvo loptu umjesto da izbaci glavom prebaci preko glave, napravi haos u sesnestercu pa onda u pokusaju da izbije nogom fuli cijelu loptu.
pa jucer je izjavio nesto u fazonu da mu nije vazan rezultat, nego da je bitnije da napravi sto vise igraca za A tim.SkyLimit wrote:Sad ce Nestorovic reci da stvaramo ekipu za naredne kvalifikacije. Vec je to izjavljivao i prije, klasika nasih selektora U - 21 reprezentacije, svaki put vec poslije prva dva (neuspjesna) kola mi "pravimo ekipu za naredne kvalifikacije"![]()
Ali na stranu i nacionalni kljuc, i Nestorovic i Nestorovici...mislim da mi ipak malo precjenjujemo ove nase "talente", ima vala i do toga, ako se to smije reci.
Brate ne precjenjujemo mi njih, nego igre i rezultati u klubovima su njihov CV.SkyLimit wrote:Sad ce Nestorovic reci da stvaramo ekipu za naredne kvalifikacije. Vec je to izjavljivao i prije, klasika nasih selektora U - 21 reprezentacije, svaki put vec poslije prva dva (neuspjesna) kola mi "pravimo ekipu za naredne kvalifikacije"![]()
Ali na stranu i nacionalni kljuc, i Nestorovic i Nestorovici...mislim da mi ipak malo precjenjujemo ove nase "talente", ima vala i do toga, ako se to smije reci.
Mogli smo proci i gore.Logovan wrote:Grupa B: Njemačka, Ukrajina, Austrija, Bosna i Hercegovina.
Možemo li mi šta u ovoj grupi?Je l' neko upoznat koliko su nam protivnici jaki?
Mrsko žabi u vodu.BHF_Manijak wrote:http://sportsport.ba/ino_fudbal/bivsi-j ... ske/190829
Ali jebo to, bitniji je plasman na Euro nakon 76363 pokusaja sa istim selektorom(ima)!![]()
Svi oni imaju pasose od zaceca...Ajatolah_ wrote:Mrsko žabi u vodu.BHF_Manijak wrote:http://sportsport.ba/ino_fudbal/bivsi-j ... ske/190829
Ali jebo to, bitniji je plasman na Euro nakon 76363 pokusaja sa istim selektorom(ima)!![]()
Ne može tu naš Savez ništa...
Ali, u ovih koliko već godina, još niko nije dao ubjedljivo objašnjenje kako je ovo moguće s aspekta pravila.
FIFA pravila jasno kažu da je za mogućnost igranja potrebno ili da je igrač rođen u dotičnoj zemlji, ili je živio 3 ili 5 (nisam siguran) godina na području te zemlje, ili ima nekog unazad dvije generacije rođen u toj zemlji...
Za prvi i drugi uvjet za većinu ovakvih slučajeva znamo da nisu ispunjeni; ovaj treći može biti ispunjen a da mi to ne znamo, ali majka mu stara, ispada da u BiH skoro da nema Srbina ili Hrvata da mu se neko nije doselio iz Srbije/Hrvatske u zadnje dvije generacije, jer pokupe bukvalno koga god hoće.
Nema to veze, po FIFA-i državljanstvo jeste potrebno ali nije dovoljno, mora biti ispunjeno neko od onih pravila. Državljanstvo je najmanji problem, može ga i BiH sutra dodijeliti nekome iz Obale Slonovače ako hoće. Ova pravila dijelom i jesu uvedena da države poput Katara ne bi mogle dijeliti državljanstva nekakvim Brazilcima (što otprilike i rade kad je u pitanju rukomet).tr_ba wrote:Svi oni imaju pasose od zaceca...Ajatolah_ wrote:Mrsko žabi u vodu.BHF_Manijak wrote:http://sportsport.ba/ino_fudbal/bivsi-j ... ske/190829
Ne može tu naš Savez ništa...
Ali, u ovih koliko već godina, još niko nije dao ubjedljivo objašnjenje kako je ovo moguće s aspekta pravila.
FIFA pravila jasno kažu da je za mogućnost igranja potrebno ili da je igrač rođen u dotičnoj zemlji, ili je živio 3 ili 5 (nisam siguran) godina na području te zemlje, ili ima nekog unazad dvije generacije rođen u toj zemlji...
Za prvi i drugi uvjet za većinu ovakvih slučajeva znamo da nisu ispunjeni; ovaj treći može biti ispunjen a da mi to ne znamo, ali majka mu stara, ispada da u BiH skoro da nema Srbina ili Hrvata da mu se neko nije doselio iz Srbije/Hrvatske u zadnje dvije generacije, jer pokupe bukvalno koga god hoće.