U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Romanista 101%

#3176 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Romanista 101% »

Rilkoni wrote:Meša ustupio Bajića, ublehi Nestorovicu a ovaj ga drzi cijelu utakmicu na klupi :roll: Nadam se da ce Bajić kao i ostali izaci u javnost i reci da vise nece da igraju dok je ova ubleha selektor..

HAHAHAHA Made in Bosnia :lol:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3177 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by hrasno38 »

Ovo je stvarno strasno! Koja generacija se upropasti za nevjerovati!
Grean

#3178 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Grean »

jeza u ledja wrote:Pola ovih igraca treba igrati u seinorskoj reprezentaciji veceras, umjesto kojekakvih Spahica, Dzeka, Ibisevica, Begovica, a pogotovo Hadzica i slicnih. Koji ce nam oni kurac u prijateljskoj? Hodzic, Bajic, Gojak, Hadziahmetovic, Redzic, Sanicanin, svi oni trebaju biti u seniorima vec sad.
Ja za ovog napisah da mu treba dekretom zabraniti fudbal a ti bi ga sad u A reprezentaciju.

Covjek nicim izazvan napravi 100% sansu za Kazahstan, prvo loptu umjesto da izbaci glavom prebaci preko glave, napravi haos u sesnestercu pa onda u pokusaju da izbije nogom fuli cijelu loptu.
Bosanski_kralj

#3179 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Bosanski_kralj »

hrasno38 wrote:Ovo je stvarno strasno! Koja generacija se upropasti za nevjerovati!
Je li i dalje tvrdiš da su Hodžić i Bajić s pravom ustupljeni U-21 selekciji?
Grean

#3180 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Grean »

Hodzic je isto pokazao da nije u formi. Eto pogledajte taj snimak sto je @maraccana postavio.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3181 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by hrasno38 »

Bosanski_kralj wrote:
hrasno38 wrote:Ovo je stvarno strasno! Koja generacija se upropasti za nevjerovati!
Je li i dalje tvrdiš da su Hodžić i Bajić s pravom ustupljeni U-21 selekciji?
Da naravno jer sam mislio da ce obojca igrati u prvih 11
jeza u ledja

#3182 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by jeza u ledja »

Grean wrote:
jeza u ledja wrote:Pola ovih igraca treba igrati u seinorskoj reprezentaciji veceras, umjesto kojekakvih Spahica, Dzeka, Ibisevica, Begovica, a pogotovo Hadzica i slicnih. Koji ce nam oni kurac u prijateljskoj? Hodzic, Bajic, Gojak, Hadziahmetovic, Redzic, Sanicanin, svi oni trebaju biti u seniorima vec sad.
Ja za ovog napisah da mu treba dekretom zabraniti fudbal a ti bi ga sad u A reprezentaciju.

Covjek nicim izazvan napravi 100% sansu za Kazahstan, prvo loptu umjesto da izbaci glavom prebaci preko glave, napravi haos u sesnestercu pa onda u pokusaju da izbije nogom fuli cijelu loptu.
Je li igrao beka ili stopera?
Buraz, gledao sam ga vise puta, odlican igrac.
Grean

#3183 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Grean »

Stopera kako sam vidio, broj 4 nosio na ledjima.
Artest

#3184 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Artest »

Bazdarevic se popisao na Hodzica i Bajica, ne cudi njihov demotivisanost.
SkyLimit

#3185 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by SkyLimit »

Sad ce Nestorovic reci da stvaramo ekipu za naredne kvalifikacije. Vec je to izjavljivao i prije, klasika nasih selektora U - 21 reprezentacije, svaki put vec poslije prva dva (neuspjesna) kola mi "pravimo ekipu za naredne kvalifikacije" :lol:

Ali na stranu i nacionalni kljuc, i Nestorovic i Nestorovici...mislim da mi ipak malo precjenjujemo ove nase "talente", ima vala i do toga, ako se to smije reci.
mega_mashcine

#3186 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by mega_mashcine »

SkyLimit wrote:Sad ce Nestorovic reci da stvaramo ekipu za naredne kvalifikacije. Vec je to izjavljivao i prije, klasika nasih selektora U - 21 reprezentacije, svaki put vec poslije prva dva (neuspjesna) kola mi "pravimo ekipu za naredne kvalifikacije" :lol:

Ali na stranu i nacionalni kljuc, i Nestorovic i Nestorovici...mislim da mi ipak malo precjenjujemo ove nase "talente", ima vala i do toga, ako se to smije reci.
pa jucer je izjavio nesto u fazonu da mu nije vazan rezultat, nego da je bitnije da napravi sto vise igraca za A tim. :lol: :lol:
nKrkan

#3187 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by nKrkan »

Kazahstanci na kavijaru odrasli.
Tyke

#3188 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Tyke »

SkyLimit wrote:Sad ce Nestorovic reci da stvaramo ekipu za naredne kvalifikacije. Vec je to izjavljivao i prije, klasika nasih selektora U - 21 reprezentacije, svaki put vec poslije prva dva (neuspjesna) kola mi "pravimo ekipu za naredne kvalifikacije" :lol:

Brate ne precjenjujemo mi njih, nego igre i rezultati u klubovima su njihov CV.
Hodzic najbolji strijelac HNL-a i njihovog najboljeg kluba (a svi znamo sta je Dinamo i koja velicina),
Gojak u 6 utakmica postigao 4 gola u UEFA omladinskoj ligi prvaka
Bajic (cini mi se) najbolji strijelac treceplasiranog tima Turske lige, odmah su iza Besiktasa i Fenera (a od narednih kvalifikacija gubi pravo nastupa za U21, ako se ne varam)
Deni Milosevic takodjer vec sad u Jupiter ligi nije stran igrac, veoma talentovan i za Beweren postigao neke golove i assist.
Prevljak (istina, i povrede su ga zezale) nije ni dobijao previse sanse kad je u odlicnoj formi bio, u Erste ligi Austrije se davno dokazao golovima i asistencijama, strasan napadac bi to mogao biti
Piric jos prosle sezone imao ponudu iz Belgije i par sedmica trenirao sa tim klubom, ali Uprava Slobode ga nije htjela prodati za nekih 200-250 hiljada jer znaju da vrijedi vise para

Hadziahmetovic se i nije dokazao u Turskoj, trenutno, ali je mlad i pred njim je vrijeme, a znamo koliko je talentovan.
Suljic u St.Etienu trenira od mladjih katerogija, i svi znamo kakvu Omladinsku skolu ima taj klub, a ne zele se odreci talentovanog Suljica...

Da ne spominjem ostale momke (meni se Cerimagic svidja kao igrac i ocekujem puno od njega u buducnosti), ali barem nekoliko gore navedenih je moglo i moralo napraviti prevagu u nekim utakmicama, kao protiv Kazahstana ili Norveske, vraga pomenute selekcije imaju daleko bolje igrace od ovih nasih, samo da je znao selektor motivisati nase igrace i forsirati najbolje uz najbolju formaciju.
Jebo im nacionalni kljuc mater.
SkyLimit

#3189 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by SkyLimit »

8. aprila je zrijeb grupa za U - 17 EP

Za dva dana znati cemo svih 16 ucesnika, do sada znamo njih 13: BiH, Italija, Belgija, Portugal, Svedska, Engleska, Francuska, Srbija, Holandija, Ukrajina, Danska, Njemacka i domacin Azerbejdzan.

Jos se igraju utakmice u nekim grupama, kako trenutno stoje stvari, najgora drugolasirana ekipa je Spanija i oni ce ostati bez plasmana :D Ali jos se to da promjeniti.

U timu Svedske koji se plasirao na EP standardni su bili Anel Ahmedhodzic i Sead Haksabanovic.
SkyLimit

#3190 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by SkyLimit »

Kod nas se do sada o takmicenjima ovog tipa najvise pricalo o U - 17 Svjetskom prvenstvu koje je odrzano 2009. godine, jer ga je osvojila Svicarska sa Seadom Hajrovicem kao stubom odbrane i Harisom Seferovicem koji je bio najbolji strijelac prvenstva.

Od standardnih igraca iz te Svicarske U - 17 generacije igraca rodjenih 1992. i 1993. godine, u najbolje igrace su izrasli Xhaka iz Borussie M. i Rodriguez iz Wolsburga. Jos su Seferovic i Kasami izrasli u solidne igrace, Seferovic je tu neki nivo napadaca kao Ibisevic, Kasami bio u Palermu, Fulhamu, danas u Olympiacosu. Njih cetvorica su zapravo jedini A reprezentativci danas iz te generacije.

Ostalo sve tanko, uglavnom igraci koji danas igraju u 1. i 2. ligi Svicarske. Golman Siegrist rezervni golman po klubovima, danas ima 24 godine i skupio je 15 ukupno seniorskih nastupa. Hajrovic u svicarskom drugoligasu se skrasio, a znamo da je bio dugo u omladinskim selekcijama Arsenala. Veseli igra u svicarskoj ligi a i kasnije se prebacio u reprezentaciju Albanije. Ben Khalifa vazio za najveceg talenta te generacije, danas igra sa Cocalicem u Mechelenu.

Ukratko, oni su iz generacije koja je bila U - 17 prvak Svijeta dobili dva odlicna i dva solidna igraca. Ne kazem da je to malo, ali ne treba se zanositi.
SkyLimit

#3191 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by SkyLimit »

U 10 ujutro je zrijeb za U - 17 Europsko prvenstvo. Idealno bi bilo upasti u grupu sa domacinom Azerbejdzanom. Nasi prizeljkuju Skotsku zbog nerasciscenih racuna iz proslosti(prethodne dvije kadetske generacije su ostale zbog plasmana na EP zbog poraza od Skotske). Skotska inace ostvaruje sjajne rezultate sa mladim reprezentacijama posljednih godina.

16 reprezentacija koje ce nastupati na prvenstvu:

- Azerbejdzan(domacin)
- Italija
- Njemacka
- Francuska
- Belgija
- Holandija
- Spanija
- Engleska
- Ukrajina
- Portugal
- Srbija
- Skotska
- Danska
- Austrija
- Svedska
- Bosna i Hercegovina
Logovan

#3192 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Logovan »

K'o da gledam upast ćemo u pravo tešku grupu. :skoljka:
Logovan

#3193 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Logovan »

Grupa B: Njemačka, Ukrajina, Austrija, Bosna i Hercegovina.

Možemo li mi šta u ovoj grupi? :-) Je l' neko upoznat koliko su nam protivnici jaki?
insaneinthebrain

#3194 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by insaneinthebrain »

to se nista ne zna, nek igraju djeca pa sta bude :thumbup: :bih:
SkyLimit

#3195 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by SkyLimit »

Logovan wrote:Grupa B: Njemačka, Ukrajina, Austrija, Bosna i Hercegovina.

Možemo li mi šta u ovoj grupi? :-) Je l' neko upoznat koliko su nam protivnici jaki?
Mogli smo proci i gore.

Sa Ukrajinom smo bili u istoj grupi u onoj prvoj rundi kvalifikacija. Nakon sto smo dobili prve dvije utakmice i vec osigurali plasman u elitni krug, trecu smo igrali protiv Ukrajine, Sakib se zajebavao sa sastavom, izgubili smo 0 : 3. Bio mu je to glup potez jer da smo zavrsili prvi u toj grupi dobili bi laksu grupu u elitnom krugu, ali na kraju je sve ispalo dobro. Ipak ocito je da Ukrajina ima dobru generaciju, u elitnom krugu su zavrsili prvi na tabeli, ispred Engleske koja je bila i domacin.

Njemacka u elitnom krugu bila domacin grupe, zavrsili prvi na tabeli, u prvom kolu dobili Slovacku 5 : 1, u drugom igrali sa Bugarskom 1 : 1 :skoljka: , u trecem dobili Holandiju 1 : 0.

Austrijanci u prvom krugu kvalifikacija dobili Litvaniju 2 : 0 i Luksemburg 2 : 1, sa Srbijom igrali 1 : 1. U elitnom krugu igrali u prva dva kola 0 : 0 i sa Islandom i sa Grckom, ali u trecem kolu dobili domacina grupe Francusku 2 : 1 koja je do tada vec osigurala plasman na EP i ugurali se i oni na drugo mjesto.

Prvu igramo protiv Austrije i to nam je najvaznija utakmica, uvijek je prva najvaznija na turnirskim takmicenjima, a i po rezultatima se cine kao protivnik s kojim se moze igrati. Samo da ne izgube, mi ih ispljujemo, pa se onde izvade na Njemacoj, mi ih opet pocnemo dizati, ali to bi bas onako bilo po bosanski, zasto igrati dobro protiv Austrije kad se mozes vaditi na Njemackoj :oops:

Prvi golman Austrije se zove Benjamin Ozegovic, rodjen u Velikoj Kladusi :D

A rezervni se zove Semir Karalic, porjeklom iz Jajca :D :D
BHF_Manijak

#3196 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by BHF_Manijak »

http://sportsport.ba/ino_fudbal/bivsi-j ... ske/190829

Ali jebo to, bitniji je plasman na Euro nakon 76363 pokusaja sa istim selektorom(ima)! :zzzz: :zzzz:
Ajatolah_

#3197 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Ajatolah_ »

BHF_Manijak wrote:http://sportsport.ba/ino_fudbal/bivsi-j ... ske/190829

Ali jebo to, bitniji je plasman na Euro nakon 76363 pokusaja sa istim selektorom(ima)! :zzzz: :zzzz:
Mrsko žabi u vodu. :) Ne može tu naš Savez ništa...

Ali, u ovih koliko već godina, još niko nije dao ubjedljivo objašnjenje kako je ovo moguće s aspekta pravila.

FIFA pravila jasno kažu da je za mogućnost igranja potrebno ili da je igrač rođen u dotičnoj zemlji, ili je živio 3 ili 5 (nisam siguran) godina na području te zemlje, ili ima nekog unazad dvije generacije rođen u toj zemlji...
Za prvi i drugi uvjet za većinu ovakvih slučajeva znamo da nisu ispunjeni; ovaj treći može biti ispunjen a da mi to ne znamo, ali majka mu stara, ispada da u BiH skoro da nema Srbina ili Hrvata da mu se neko nije doselio iz Srbije/Hrvatske u zadnje dvije generacije, jer pokupe bukvalno koga god hoće.
tr_ba

#3198 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by tr_ba »

Ajatolah_ wrote:

Ali, u ovih koliko već godina, još niko nije dao ubjedljivo objašnjenje kako je ovo moguće s aspekta pravila.

FIFA pravila jasno kažu da je za mogućnost igranja potrebno ili da je igrač rođen u dotičnoj zemlji, ili je živio 3 ili 5 (nisam siguran) godina na području te zemlje, ili ima nekog unazad dvije generacije rođen u toj zemlji...
Za prvi i drugi uvjet za većinu ovakvih slučajeva znamo da nisu ispunjeni; ovaj treći može biti ispunjen a da mi to ne znamo, ali majka mu stara, ispada da u BiH skoro da nema Srbina ili Hrvata da mu se neko nije doselio iz Srbije/Hrvatske u zadnje dvije generacije, jer pokupe bukvalno koga god hoće.
Svi oni imaju pasose od zaceca...
Hallal im bili,kome se ide,neka ide,sretan mu put.
Meni licno je drazi jedan pjevac himne,nego dvojica koja znaju lopte,a igraju samo zato sto u susjednom taboru za njih nema mjesta...
Point.

#3199 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Point. »

Hrvatima i Srbima treba uzeti dvojno drzavljanstvo, inace se nece desavati ovakve situacije da igraci igraju za zemlje u kojima borave samo na godisnjem. Jebo ih Dejton i onda seru majorizacija qurac palac.
Ajatolah_

#3200 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Ajatolah_ »

tr_ba wrote:
Ajatolah_ wrote:

Svi oni imaju pasose od zaceca...
Nema to veze, po FIFA-i državljanstvo jeste potrebno ali nije dovoljno, mora biti ispunjeno neko od onih pravila. Državljanstvo je najmanji problem, može ga i BiH sutra dodijeliti nekome iz Obale Slonovače ako hoće. Ova pravila dijelom i jesu uvedena da države poput Katara ne bi mogle dijeliti državljanstva nekakvim Brazilcima (što otprilike i rade kad je u pitanju rukomet).
Post Reply