Sumnjam da bi i ti svaki put kupovao/la kartu da ti je firma ne kupi. Baš je racionalno dati 1.80KM za 2 stanice (isto koliko plati i onaj koji ide s Ilidže). Ja kupim kartu kad idem 4 stanice ili dalje, a dok ne skontaju nešto sa cijenama od mene neće dobiti 1.80KM za 2 stanice. Izmedju ostalog izbjegavam tramvaje kad god imam vremena da idem pješice.barabanakvadrat wrote:Ja sa Grasom imam vezu 2 puta dnevno dok idem na posao i vraćam se sa istog. Moj posao nikakve veze sa Grasom nema osim što im moja firma uzima kupone za prijevoz.StupskaBitanga wrote:A vi ste u Grasu šta?
Kafe kuharica koja je postala revizor ili vozačica tramvaja ili u muškom rodu svejedno
GRAS - karte
- NK33
#3176 Re: GRAS - karte
- vješalica
#3177 Re: GRAS - karte
Tebi je racionalno uopste uci 2 stanice da se vozas ili stabicu?NK33 wrote:Sumnjam da bi i ti svaki put kupovao/la kartu da ti je firma ne kupi. Baš je racionalno dati 1.80KM za 2 stanice (isto koliko plati i onaj koji ide s Ilidže). Ja kupim kartu kad idem 4 stanice ili dalje, a dok ne skontaju nešto sa cijenama od mene neće dobiti 1.80KM za 2 stanice. Izmedju ostalog izbjegavam tramvaje kad god imam vremena da idem pješice.barabanakvadrat wrote:Ja sa Grasom imam vezu 2 puta dnevno dok idem na posao i vraćam se sa istog. Moj posao nikakve veze sa Grasom nema osim što im moja firma uzima kupone za prijevoz.StupskaBitanga wrote:A vi ste u Grasu šta?
Kafe kuharica koja je postala revizor ili vozačica tramvaja ili u muškom rodu svejedno
Pa tad karta treba da bde 20 mara da guzvu ne pravis
Eto vidis nisi napisao da je i ucentri isti takav sistem nego sano da se opravda teorija neplacanja,probaj sa njima jer imaju kvalutetnihu uslugu pa nam napisi iskustva
- NK33
#3178 Re: GRAS - karte
Hajd skontaj koliko vremena treba da predjes dvije stanice pješice a koliko tramvajem pa možemo dalje diskutovati. Ne idemo svi tramvajem samo na kafu pa da nam se ne žuri.vješalica wrote: Tebi je racionalno uopste uci 2 stanice da se vozas ili stabicu?
Eto vidis nisi napisao da je i ucentri isti takav sistem nego sano da se opravda teorija neplacanja,probaj sa njima jer imaju kvalutetnihu uslugu pa nam napisi iskustva
Kad Centro preuzme tramvaje (aBd) plaćat ću normalne cijene karata koje sigurno neće biti iste za jednu i za deset stanica
- man_464
#3179 Re: GRAS - karte
Jesi siguran, neće biti 1,60, nego 2,50KM, hahahahahahahahaha...
-
__Phoenix__
#3180 Re: GRAS - karte
Pa sada kad uđeš u Centrotransov bus na početnoj u Vogošći, izađeš u Hotonju i platiš isto koliko i onaj što izlazi na Ciglanama, ili obratno, jasna je poenta. To (aBd) možeš zaboraviti.NK33 wrote:Hajd skontaj koliko vremena treba da predjes dvije stanice pješice a koliko tramvajem pa možemo dalje diskutovati. Ne idemo svi tramvajem samo na kafu pa da nam se ne žuri.vješalica wrote: Tebi je racionalno uopste uci 2 stanice da se vozas ili stabicu?
Kad Centro preuzme tramvaje (aBd) plaćat ću normalne cijene karata koje sigurno neće biti iste za jednu i za deset stanica
- NK33
#3181 Re: GRAS - karte
Što se mene tiče nek tramvaje preuzmu Nigerijci ako hoće samo nek prepišu od civilizovanog svijeta kako se odredjuju cijene karata. Zarada će im sigurno biti veća nego kod ovih idiota koji sad vode GRAS.
- vješalica
#3182 Re: GRAS - karte
Lik iz Ceske objasnjavao oko te jedne stanice kako frcera u svijetu i onda smo otkrili tebe kao vanserijskog boga i strucnjaka koji zna bolje........eeeeee 20 mara vam treba kartu staviti pogotovo oni sto idu od banke do parka i slicne destinacije po gradu rahiticari jedni 
- trambusek88
#3183 Re: GRAS - karte
Koliko se svako jutro u tramvaju vozi takvih što im je puno 1,60 za 2 stanice pa neće da plate, a na stanici stoje ljudi koji imaju kartu a ne mogu da uđu u tramvaj jer su im takvi uzurpirali mjesto.
Kome je puno 1,60 za 2 stanice, a puno i za pješačenje - evo mu rješenje.

Kome je puno 1,60 za 2 stanice, a puno i za pješačenje - evo mu rješenje.

- NK33
#3184 Re: GRAS - karte
Kao što rekoh, ima nas koji ne idemo samo na kafu pa da nam je svejedno hoćemo li te dvije stanice preći za 15-20 minuta pješice ili za 2 minute s tramvajem. Kad skontaju normalne cijene karata plaćat ću i za dvije stanice, a do tad samo za četiri ili više.vješalica wrote:Lik iz Ceske objasnjavao oko te jedne stanice kako frcera u svijetu i onda smo otkrili tebe kao vanserijskog boga i strucnjaka koji zna bolje........eeeeee 20 mara vam treba kartu staviti pogotovo oni sto idu od banke do parka i slicne destinacije po gradu rahiticari jedni
A što se tiče tih 20 'mara' (??) za dvije stanice, mogu slobodno staviti i 100 svakako će dobiti 0
- vješalica
#3185 Re: GRAS - karte
Svakako u neka doba neces imat prijevoz a kod centre je ista tarifa ,pogotovo u uzem centru grada kome treba 15-20 minuta za 500m bolje je da kupi se invalidska kolica na baterijeNK33 wrote:Kao što rekoh, ima nas koji ne idemo samo na kafu pa da nam je svejedno hoćemo li te dvije stanice preći za 15-20 minuta pješice ili za 2 minute s tramvajem. Kad skontaju normalne cijene karata plaćat ću i za dvije stanice, a do tad samo za četiri ili više.vješalica wrote:Lik iz Ceske objasnjavao oko te jedne stanice kako frcera u svijetu i onda smo otkrili tebe kao vanserijskog boga i strucnjaka koji zna bolje........eeeeee 20 mara vam treba kartu staviti pogotovo oni sto idu od banke do parka i slicne destinacije po gradu rahiticari jedni
A što se tiče tih 20 'mara' (??) za dvije stanice, mogu slobodno staviti i 100 svakako će dobiti 0
-
bit101
#3186 Re: GRAS - karte
Pozdrav,
Da li mjesecni, radnicki kupon, za zonu A (od 53 KM) vazi samo za tramvajski i trolejbuski saobracaj, ili moze za sve GRAS-ove vidove prevoza, unutar ove zone? Vjerovatno je ovo vec negdje odgovoreno, ali ne mogu nigdje da nadjem.
Hvala.
Da li mjesecni, radnicki kupon, za zonu A (od 53 KM) vazi samo za tramvajski i trolejbuski saobracaj, ili moze za sve GRAS-ove vidove prevoza, unutar ove zone? Vjerovatno je ovo vec negdje odgovoreno, ali ne mogu nigdje da nadjem.
Hvala.
- perfect_guy
#3187 Re: GRAS - karte
svi kuponi su za SVE linije unutar zona na koje se odnose (osim komercijale)bit101 wrote:Pozdrav,
Hvala.
-
bit101
#3188 Re: GRAS - karte
To mi je trebalo. Hvala!perfect_guy wrote:svi kuponi su za SVE linije unutar zona na koje se odnose (osim komercijale)bit101 wrote:Pozdrav,
Hvala.
-
Maharadza od blica
#3189 Re: GRAS - karte
Je li šalju kaznu i na adresu?
- Edin H.
#3190 Re: GRAS - karte
Je li pitas za trebevicku zicaru?bit101 wrote:Pozdrav,
Hvala.
Ne moze, neki levat digao kucu, pa ne mogu prebaciti
- vjesticanametli
#3191 Re: GRAS - karte
znaci ziVčara radi

- Edin H.
#3192 Re: GRAS - karte
Vrijedili su radnicki kuponi za zicaru prije rata, ne znam zasto ne bi sadavjesticanametli wrote:znaci ziVčara radi![]()
![]()
![]()
Jedino bi mogao problem ako koristis tudju iskaznicu
- vjesticanametli
#3193 Re: GRAS - karte
ja se vozim bRez kArte (kratko A) 
-
Maharadza od blica
#3194 Re: GRAS - karte
Maharadza od blica wrote:Je li šalju kaznu i na adresu?
- Edin H.
#3195 Re: GRAS - karte
Ma samo promijenis adresu.Maharadza od blica wrote:Maharadza od blica wrote:Je li šalju kaznu i na adresu?![]()
Tako su mog jarana poslali na sud u Engleskoj sto nije platio TV pretplatu.
Raspravljo se na sudu, ali mu sudija opali kaznu. On naravno ne plati, kad ne prodje dugo, hale na vrata, da ga vode u muriju.
I sta ce drugo, preseli se na drugu adresu.
Naravoucenije: kao sto rece pokojni bosanski putopisac Zuko Džumhur čovjek koji živi u Bosni treba stalno imati dva spakovana kofera, kako bi bio uvijek spreman na bijeg, dodao bih, osobito ako se svera u tramvaju, pa cak i u trolejbusu
-
Maharadza od blica
#3196 Re: GRAS - karte
Ma istraumira me ona debela revizorka, a prvi put
. Jos sam platio kartu mamu li joj
- Edin H.
#3197 Re: GRAS - karte
Pa kako te istraumirala, ako si tiopla?Maharadza od blica wrote:Ma istraumira me ona debela revizorka, a prvi put. Jos sam platio kartu mamu li joj
Nisi ponistio?
-
Maharadza od blica
#3198 Re: GRAS - karte
Kaze revizor idi do vozača kupi kartu, tu me ona sačeka, ja kupim kartu. Uze me ona ispitivati, tražiti ličnu i još mi kaznu napisa. Jel ona mene sad izlevatila ili?Edin H. wrote:Pa kako te istraumirala, ako si tiopla?Maharadza od blica wrote:Ma istraumira me ona debela revizorka, a prvi put. Jos sam platio kartu mamu li joj
Nisi ponistio?
- Edin H.
#3199 Re: GRAS - karte
Pa sad, da je fer bila, i nije bas.Maharadza od blica wrote: Kaze revizor idi do vozača kupi kartu, tu me ona sačeka, ja kupim kartu. Uze me ona ispitivati, tražiti ličnu i još mi kaznu napisa. Jel ona mene sad izlevatila ili?
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#3200 Re: GRAS - karte
Sva poenta je u ovome....NK33 wrote:Sumnjam da bi i ti svaki put kupovao/la kartu da ti je firma ne kupi. Baš je racionalno dati 1.80KM za 2 stanice (isto koliko plati i onaj koji ide s Ilidže). Ja kupim kartu kad idem 4 stanice ili dalje, a dok ne skontaju nešto sa cijenama od mene neće dobiti 1.80KM za 2 stanice. Izmedju ostalog izbjegavam tramvaje kad god imam vremena da idem pješice.barabanakvadrat wrote:Ja sa Grasom imam vezu 2 puta dnevno dok idem na posao i vraćam se sa istog. Moj posao nikakve veze sa Grasom nema osim što im moja firma uzima kupone za prijevoz.StupskaBitanga wrote:A vi ste u Grasu šta?
Prvo GRAS bi trebao izračunati koliko je imao nenaplaćenih švercovanih vožnji od 01.01.1996 do 01.01.2015.....usudim se reći mali milion....
Međutim , njihovi kontrolori naplate nemaju isti kriterijum prema ženama , đacima/studentima , penzionerima ili mladićima odnosno srednjovječnim muškarcima srednje ili veće građe i visine....ovi posljednji nikada ne plate kartu ukoliko to ne žele i vrlo rijetko budu sankcionisani izbacivanjem iz tramvaja odnosno naplatom kazne.....
A poenta je da IZBJEGAVAMO vožnju ovim jadom i čemerom od vozila i firme kad god možemo i hodamo pješice , koristimo komercijalu ili taksi..