Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
bushido

#3176 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by bushido »

@ nosara; moje, jasta je i pravi je coon, mada mi ni norveska nebi smetala i one su fantasticne. Norvesku sam drzao u rukama,na jednoj izlozbi,mekane su kao svila i oooogromne.
COON je veci :-D
Image

Prva reakcija na Maine Coon-a je, JAAOO,koliki je,ali sto je interesantno ta njegova velicina ne plasi ljude,naprotiv,privlaci ih da ga maze. Star je dvije godine (po ponasanju bi se reklo da ima bar20) i vaga + - 8kg. Eto ,ako ima pitanja ,tu sam!
Amazonka27

#3177 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Amazonka27 »

O. M. G.

:D
Bloo
Globalna šefica

#3178 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Bloo »

dlakavo krme <3
Banksy

#3179 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Banksy »

nosara i bushido ... :D

Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3180 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

Amazonka27 wrote:ako se dvoumiš između psa i macke...to ti je kao da se dvoumiš da li ćeš ljetovanje provesti negdje gdje ima snijega ili u nekoj tropskoj zemlji :D al fkt.

Imati psa znaci minimum 2X dnevno izvoditi u pišaonu...doziranje hrane, kada ideš van kuće na cijeli dan ili za vikend - računaj - pas mora biti sa tobom, dok kod mačke je skroz drugačije. Mačka (naravno ima onih pojedinačnih slučajeva) se ne prejeda i možeš joj ostaviti punu zdjelu hrane koju će postepeno da gricka koliko je njoj ćejf. (To psu ne možeš priuštiti), mačku možeš ostaviti samu preko vikenda obezbjedivši joj dovoljno hrane i vode kao i pristup pijesku.

Psu si ti sve...neumoran za igru dok se mačka mazi isključivo kada je njoj čejf - najčešće kada si toliko umoran da ne možeš ni sebe da počešeš :D

mačkama karakter ovisi o njoj samoj a ne o rasi ili nečemu drugom. Ova moja mrzi goste, ali zato nas voli do granice neizdržjivosti. Vlasnik psa, svog ljubimca lagano odvede veterinaru...mi taj luksuz sebi ne možemo priuštiti :D Sreća, nije bolešljiva...kada smo je htjeli sterilizirati, veterinar je došao nama kući i na foru sa vrata je uspavao i uspavanu odnio... Mačka se ne može dresirati - kakva je rođena takva je. Taj prgavi karakter je simpatičan ali nema svako živce za to...pogotovo ako su tu i djeca ili djeca u prolazu koja bi da čupnu rep ili da vrisnu od dragosti....pa dok se okreneš, mačka nakostriješena dijete ogrebano.

Huh, mace su divne, ali to se iz mog teksta sada ne može vidjeti :D

Poenta priče - pazi ako biraš zbog karaktera - mogao bi se razočarati, a psi su vječiti najbolji prijatelji koji te voli bez obzira na sve
:thumbup: svaka čast na opisu psa i mačke, do sada ništa nisam bolje pročitao, svaka čast... ko dvojbi oko kućnog mezimca tj obaveze neka dobro pročita amazonkin post :thumbup:
Amazonka27

#3181 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Amazonka27 »

ih :D Hvala pici, nikakvo pametovanje nego iskustvo :D kada macka napravi zijan - uvijek kazem muzu "ja sam htjela psa". A volim je zaista :D Moji prijatelji kera stave u auto i furaju na more/plazu...mi moramo ganjati nekog od raje da uvalimo kljuceve od stana (dati je nekome na cuvanje u njihovom stanu je terorisanje i cuvara i njegovih zivotinja...postroji kompletnu porodicu). Pa kada dođu gosti, upute za koristenje stana "ne otvarajte prozor, zatvori ulazna vrata, zatvaraj kuhinju, ni slucajno ne otvaraj balkon....drzi vrata wc otvorena, spustaj wc dasku" ili nju sklonim u drugu sobu dok se stan ne isprazni. Kod gore pomenutih prijatelja...oni otvore vrata stana i ker trci niz haustor meni u zagrljaj :) skace skace skace lize cvili uvija se...donosi igracke, presjedi mi u krilu :D
bushido

#3182 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by bushido »

@amazonka,sve je ovo tacno sto ti napisa,samo si neke stvari preskocila,slucajno ili namjerno :D .Zamisli ti radis a cuko ,jadan,sam citav dan u kuci a onda ti dodjes umorna,kako sama kazes nemas volje ni sebe da poceses, valja cuku izvesti i to ne samo minutu vec pravu setnju jer jadan citav dan ceka na taj momenat.A ono vani lije k'o iz kabla :roll: ili cekaj,jos bolje, snjeg se topi pa ona bljuzga acuko sretan,trci k'o lud i naravno sprica na sve strane pa i na tvoj novi mantil koji moras sutra ponovo obuci za posla :razz: . E gotova setnja i vi se vracate kuci icuko onako sretan utrci u kucu,pa u boravak i onda se ono OTRESE. Sve ti ovo pricam iz licnog iskustva,ima toga jos puuuuno,godinama sam sa time deverao sa velikim zadovoljstvom. A ovo sto pises cuko trci tebi,pa cvili,pa se uvija ,pa lize, ma,nema ba sekunde dostojanstva :D Macka ima svoje ON!
Bloo
Globalna šefica

#3183 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Bloo »

volimo sve zivotinje

<3

osim insekata i paukova
i bubamara
pici

#3184 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

bushido wrote:@amazonka,sve je ovo tacno sto ti napisa,samo si neke stvari preskocila,slucajno ili namjerno :D .Zamisli ti radis a cuko ,jadan,sam citav dan u kuci a onda ti dodjes umorna,kako sama kazes nemas volje ni sebe da poceses, valja cuku izvesti i to ne samo minutu vec pravu setnju jer jadan citav dan ceka na taj momenat.A ono vani lije k'o iz kabla :roll: ili cekaj,jos bolje, snjeg se topi pa ona bljuzga acuko sretan,trci k'o lud i naravno sprica na sve strane pa i na tvoj novi mantil koji moras sutra ponovo obuci za posla :razz: . E gotova setnja i vi se vracate kuci icuko onako sretan utrci u kucu,pa u boravak i onda se ono OTRESE. Sve ti ovo pricam iz licnog iskustva,ima toga jos puuuuno,godinama sam sa time deverao sa velikim zadovoljstvom. A ovo sto pises cuko trci tebi,pa cvili,pa se uvija ,pa lize, ma,nema ba sekunde dostojanstva :D Macka ima svoje ON!
:thumbup:
jest da me raspizde kad ono mene ufati da ih mazim a oni neĆe ni za boga, izbaci me iz cipela a onda ujutro sabaH zorom ko navijeni traktori skaču po meni i predu...al djaba mačka je to i ona sve prilagodjava sebi i samo sebi dok jadni cukica trpi i uvija se ko kakav rob :mrgreen:
Amazonka27

#3185 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Amazonka27 »

@bushido

Nisam drug nista preskocila - naprotiv, odlucili smo se za macku a jedan od razloga je bilo i to izvodjenje vani...tada sam bila bez posla i nisam znala kakve ce mi obaveze biti kada pocnem raditi ni kakvo radno vrijeme.
Ne kajem se, nego onako volim zezati muza jer je on bio ta razumnija strana...da sam se ja pitala samo...'ladno zoo vrt u kuci :D
VenomousV

#3186 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by VenomousV »

zato ja imam tri macke :D tj ne ja vise, otkako sam se udala, nego mama
jedna koju boli dupe bukvalno za sve al haj kao nekad se da pomaziti
jedna koja je teska kurvestina i mrzi sve i svakoga osim mame ponekad... kad je sama samcata sa njom i dobar joj dan... nece da spava gdje su druge macke, nece da jede sa drugim mackama, nece da se druzi sa ostalim mackama
i jedan, dusa od macka, prede cim ga taknes al' ne zna mjaukat' :lol:

@amazonka: to sto kazes imala bi zoo vrt al' muz razuman... e tako mi je sad, patim za nekom zivotinjicom :|
Bloo
Globalna šefica

#3187 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Bloo »

VenomousV wrote:zato ja imam tri macke :D tj ne ja vise, otkako sam se udala, nego mama
jedna koja je teska kurvestina i mrzi sve i svakoga osim mame ponekad... kad je sama samcata sa njom i dobar joj dan... nece da spava gdje su druge macke, nece da jede sa drugim mackama, nece da se druzi sa ostalim mackama

@amazonka: to sto kazes imala bi zoo vrt al' muz razuman... e tako mi je sad, patim za nekom zivotinjicom :|
pa uzmi barem jednu od tih macaka :cry:
Amazonka27

#3188 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Amazonka27 »

VenomousV wrote:zato ja imam tri macke :D tj ne ja vise, otkako sam se udala, nego mama

ja prvo zbavila zivotinju pa potpisala papir...jebi ti to...
meni mater vazda na moje molbe za mackom/psom govorila : udaj se i nabavi sebi...ispostovala :D
pici

#3189 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

Image

gledaj pašHe, uzurpirao mi fotelju a ti se pici jeBi na tabureu :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#3190 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Bloo »

Image

Image
Bloo
Globalna šefica

#3191 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Bloo »

moje krme na MOM krevetu i MOM mjestu :D
Amazonka27

#3192 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Amazonka27 »

Image
:D
Bloo
Globalna šefica

#3193 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Bloo »

*swoons*

divnaaa
pici

#3194 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

mace su preeeediiivneeee :kiss:
pici

#3195 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

Image

moja princeza Miciiiii :kiss:
Bloo
Globalna šefica

#3196 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Bloo »

joj pogleda :lol: :lol: *jeboteopetonblicaislika*
VenomousV

#3197 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by VenomousV »

@Bloo & Amazonka: ove moje/mamine su navikle da izadju u bašču, kako nasu, tako i komsijsku i ne znam da li bi se mogle navici na stan. plus hazbend, iako voli zivotinje ne zeli (nadam se da tu postoji ono "JOS UVIJEK") zivotinjicu u kuci... predlagao je nesto tipa hrcka ili leminga ali ja nisam bas toliko zainteresovana za te minijature... nagovaram ga da makar budemo foster zivotinjama u potrebi al' tesko, vidjecemo...

i poseban @Bloo: I have particular set of skills, skills I have acquired over a very long career of mahalanje. I will look for you. I will find you and cuddle the hell out of that cat of yours! :D
VenomousV

#3198 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by VenomousV »

I btw, hejtam vas sviju sto imate macke :place1:
annoy

#3199 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by annoy »

Sve mačkonje s ove stranice želim maziti do besvjesti, krasni su
kakav nered

#3200 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by kakav nered »

Amazonka27 wrote:

ja prvo zbavila zivotinju pa potpisala papir...jebi ti to...
meni mater vazda na moje molbe za mackom/psom govorila : udaj se i nabavi sebi...ispostovala :D
I ja sam sebi nabavila mačku čim sam počela živjeti sama...pa onda i još jednu :D ne možeš ostati na jednoj nikako heh
želja mi je imati i psa, al za sad nemam toliko slobodnog vremena...i mačke bih bar ponekad izvodila u šetnju da nije toliko pasa lutalica...ne smijem dalje od zgrade...to mi fali s macama u odnosu na pse, što mogu gotovo svuda s tobom...

a što se tiče razlike pas/mačka...osim razlike u njima, postoji i razlika u nama...mi smo mačkari malo mazohisti, a ljubitelji pasa malo narcisoidni :D (nemoj samo da mi se netko uvrijedi na ovo :) )

moja Viki <3

Image
Image
Last edited by kakav nered on 07/01/2016 13:23, edited 1 time in total.
Post Reply