BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Moderator: anex
-
quarterback
#3176 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
tunjevina iz miljacke 
- mayab
#3177 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Da, Bingo nazalost, i sardine (konzerve) prodaje uvezene iz Tajlanda, mensčini!
Prije neki dan bas gledam , jadranska sardina "Made in HR" u Bingu samo 10 feninga skuplja od te Bingo tajlandske, dakle kupim hrvatsku!
Prije neki dan bas gledam , jadranska sardina "Made in HR" u Bingu samo 10 feninga skuplja od te Bingo tajlandske, dakle kupim hrvatsku!
- gnjev
#3178 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
sto hrvatsku ? ne bih iz principa bolje je zutima dati paremayab wrote:Da, Bingo nazalost, i sardine (konzerve) prodaje uvezene iz Tajlanda, mensčini!
- karanana
#3179 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
gdje je fataju? na modracu?
al hajd valjda je i etiketiranje dodavanje vrijednosti i pretvaranje necega u domaci proizvod.
al hajd valjda je i etiketiranje dodavanje vrijednosti i pretvaranje necega u domaci proizvod.
- mayab
#3180 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Nije toliko stvar u Hrvatskoj, koliko je u Jadranskom morugnjev wrote:sto hrvatsku ? ne bih iz principa bolje je zutima dati paremayab wrote:Da, Bingo nazalost, i sardine (konzerve) prodaje uvezene iz Tajlanda, mensčini!
-
kox
#3181 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Vegafruitov Vegy đuveč - odličan za dodati u kuhana jela a ni sam nije loš. Tegla 720 ml 2,15 KM u Bingu.
- zubi
#3182 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
coly tjestenina i od mene ima 
-
kox
#3183 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Zna li neko slučajno gdje se u Sarajevu mogu kupiti Coly špageti ?
-
quarterback
#3184 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
jedna strana unazad...Ciprol wrote:ja kupujem u bingu, ima tamohomega wrote:http://www.kupujmodomace.ba/index.php?o ... &Itemid=15seldzuk wrote:
tjestenina iz Lukavca, prvoklasna. izvozi se i u italiju.
Ko u Sarajevu prodaje ovu Coly tjesteninu?COLY COMPANY
Proizvodnja tjestenina koja je osnovna djelatnost kompanije radi se po najsavremenijoj italijanskoj visokokvalitetnoj tehnologiji i od najkvalitetnijeg zrna pšenice. Desetogodišnja tradicija proizvodnje tjestenina rezultat je sve veće potražnje kako u BiH, tako i van granica naše zemlje.Proizvode COLY konzumira oko 2 miliona stanovnika,kako širom BiH tako i van granica. Uz pomoć međunarodnog operativnog tima za implementaciju u čijem su sastavu bili tehnolozi iz Italije, u pogon je puštena najsavremenija tehnologija proizvodnje tjestenina na Balkanu. U svom asortimanu COLY-ja su zastupljene sve vrste tjestenina, prilagođene zahtjevima i želji potrošača. Prije dvije godine je puštena u pogon i prizvodnja domaće jufke za pite i baklave, a uz potražnju sve većeg broja kupaca proizvode se još i integralne jufke za pite koje su vrlo brzo dostigle sam vrh zdrave hrane vrhunskog kvaliteta rađene po tradicionalnom receptu.Proizvodi prolaze stroge kontrole kako higijenske tako i mikrobiološke ispravnosti za HACCP-a STANDARD.
-
kox
#3185 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Kupujem Coly proizvode prilično često, bilo ih je u Mercatoru, ima ih i u Bingu, Robotu itd. ali njihove špagete nisam nigdje vidio u Sarajevu a znam da ih proizvode .
- South Blue Mama
#3187 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Da li je neko kupovao Bingo smrznuto povrce? Konkretno me zanima grasak jer ga jako puno koristim.
- Hajlac
#3188 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Samo da pohvalim jednu malu pekaru s slatkim i slanim džidžama
Na Dobrinji 5, tik do Pošte:

Najbolji su mi slani palačinci - punjeni nekim domaćim sirom a vani presvučeni/pohovani kukuruzom. Šteta pa ih nemaju svaki dan
Kolače još ne probah, samo jabukovaču.

Najbolji su mi slani palačinci - punjeni nekim domaćim sirom a vani presvučeni/pohovani kukuruzom. Šteta pa ih nemaju svaki dan
- stakasa
#3189 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Pa sto ne fokusira tu palacinku a ne ova dva inzinjera u blatu do grlaHajlac wrote:Samo da pohvalim jednu malu pekaru s slatkim i slanim džidžama![]()
Najbolji su mi slani palačinci - punjeni nekim domaćim sirom a vani presvučeni/pohovani kukuruzom. Šteta pa ih nemaju svaki dan![]()
- stakasa
#3190 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
A po cemu su te Jadranske sardine kvalitetnije od tajlandskihmayab wrote:Da, Bingo nazalost, i sardine (konzerve) prodaje uvezene iz Tajlanda, mensčini!
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#3191 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Milkosov kefir. Savršenstvo.
Već nekoliko puta ga tražim u Bingu i nema, a u Konzumu ima uvijek.
Već nekoliko puta ga tražim u Bingu i nema, a u Konzumu ima uvijek.
- dustaban
#3192 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Vec sam u vise navrata hvalio makedonski sir RADOVO (ima ga kupiti u Bingu) i time ujednon pokusao poslati poruku domacim siradzijama, posebno ovom Poljoradu, ne bi li i oni konacno poceli raditi kako treba.
Jucer uzmem kutiju sa sirom iz frizidera (naravno RADOVO) i nakon par zalogaja primjetih da ne valja. Naglas izustih - jebiga i makedonci se pokvarili, kad mi hanuma dobaci - ma to sam ja ubacila komad travnickog (Poljorad) sira!
Pametnom dosta.
Jucer uzmem kutiju sa sirom iz frizidera (naravno RADOVO) i nakon par zalogaja primjetih da ne valja. Naglas izustih - jebiga i makedonci se pokvarili, kad mi hanuma dobaci - ma to sam ja ubacila komad travnickog (Poljorad) sira!
Pametnom dosta.
- Hajlac
#3193 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
stakasa wrote:Pa sto ne fokusira tu palacinku a ne ova dva inzinjera u blatu do grlaHajlac wrote:Samo da pohvalim jednu malu pekaru s slatkim i slanim džidžama![]()
Najbolji su mi slani palačinci - punjeni nekim domaćim sirom a vani presvučeni/pohovani kukuruzom. Šteta pa ih nemaju svaki dan![]()
Ama pročitah ovu vijest o puknutim ViK cijevima pa se sjetih da tu pekaru sa slike pohvalim
U moru 'haljimi' prodavača E-ovaj E-onaj magle napokon nađoh normalnu domaću pekaru/slastičarnu.
-
quarterback
#3194 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
meni je sve iz poljorada sasvim ok a ako mislis da neko obrati paznju na kritike proizvoda pisi brate proizvodjacu a ne po forumudustaban wrote:Vec sam u vise navrata hvalio makedonski sir RADOVO (ima ga kupiti u Bingu) i time ujednon pokusao poslati poruku domacim siradzijama, posebno ovom Poljoradu, ne bi li i oni konacno poceli raditi kako treba.
Pametnom dosta.
http://poljorad.ba/kontakt.htm
Last edited by quarterback on 05/11/2014 15:13, edited 1 time in total.
- dustaban
#3195 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Probaj molim te ovcji sir RADOVO (u kutiji od 1kg, vec potopljen u vodu) pa se opet javi.quarterback wrote:meni je sve iz poljorada sasvim okdustaban wrote:Vec sam u vise navrata hvalio makedonski sir RADOVO (ima ga kupiti u Bingu) i time ujednon pokusao poslati poruku domacim siradzijama, posebno ovom Poljoradu, ne bi li i oni konacno poceli raditi kako treba.
Pametnom dosta.
-
quarterback
#3196 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
hajd dobro, ako se sjetim probam, valjda ima kakvo manje pakovanje
- zubi
#3197 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
quarterback wrote: meni je sve iz poljorada sasvim ok
- bingov buraz
#3198 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Tamo neki Hwang Bo iso po njih a ovamo Sime donija friskustakasa wrote:A po cemu su te Jadranske sardine kvalitetnije od tajlandskihmayab wrote:Da, Bingo nazalost, i sardine (konzerve) prodaje uvezene iz Tajlanda, mensčini!
- Država
#3199 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ja se bukvalno noću budim i jedem ovaj sir, onako solo...

- JohnnyS
#3200 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
U tom bih ti slučaju preporučio još jedan BH proizvod široke potrošnje: