Hvala
Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Moderator: Benq
- skenderija04
#3176 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Pitanja poznavaoima trzista resivera: 1.Koliko kosta DM 800 HD SE klon (400Mhz) 2. Gdje je najbolje (najsigurnije) kupiti fizicka ili online radnja , svejedno.
Hvala
Hvala
-
belami1111
#3177 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Digitalisskenderija04 wrote:Pitanja poznavaoima trzista resivera: 1.Koliko kosta DM 800 HD SE klon (400Mhz) 2. Gdje je najbolje (najsigurnije) kupiti fizicka ili online radnja , svejedno.
Hvala
-
belami1111
#3178 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Koji su tio bolji ?????Rottweiler wrote:BH Telecom nudi sam IPTV i za dijasporu
A sta ste se zakacili dreamboxa, kao da je to jedini resiver na svijetu, imatu puno boljih i jeftinijih opcija od DMM
Jeftiniji sigurno ima ali sa boljom podrškom nema !!!
-
broi01
#3179 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Za sve one poput mene koji imaju al jazeera sport a istekla im je karta, neka dobro razmisle o produzenju ako je koriste u DM ili CS
Evo odgovora od tipa kod kojeg inace produzujem svoju kartu
please attention, since 3 weeks Aljazeera is stopping all cards working with dreambox or cardsharing.
no refund is possible.
here for example it's on French
http://www.dzsat.org/forum/f138/attenti ... 61387.html
with oscam and cccam 75% from cards are killed now.
with scam I think it's ok but not sure.
Evo odgovora od tipa kod kojeg inace produzujem svoju kartu
please attention, since 3 weeks Aljazeera is stopping all cards working with dreambox or cardsharing.
no refund is possible.
here for example it's on French
http://www.dzsat.org/forum/f138/attenti ... 61387.html
with oscam and cccam 75% from cards are killed now.
with scam I think it's ok but not sure.
- Danguba
#3180 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Hitnoooooooooooo!
Ako iko moze da mi pomogne (skoro sam pa laik od ovoga).
Imam db 800 HD PVR Enigma 2 i nesto sam cackao i pojavio mi se zeleni ekran koji se nakon 10 sekundi restartuje i udje do liste kanala i ponovo zeleni ekran i restart.
Jesam li sta izbrisao sto nisam trebao? Kako da ponovo pokrenem Enigmu?
Ako iko moze da mi pomogne (skoro sam pa laik od ovoga).
Imam db 800 HD PVR Enigma 2 i nesto sam cackao i pojavio mi se zeleni ekran koji se nakon 10 sekundi restartuje i udje do liste kanala i ponovo zeleni ekran i restart.
Jesam li sta izbrisao sto nisam trebao? Kako da ponovo pokrenem Enigmu?
- Jazzy.ba
#3181 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Očito da si nešto ukakio. Šta si radio prije nego ti se pojavio zeleni ekran? Instalirao skin ili tako nešto?
- Danguba
#3182 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
ma tamo gdje je ono moj server i gemini server izbrisao nesto HD ili tako slicno i pojavilo mi se toJazzy.ba wrote:Očito da si nešto ukakio. Šta si radio prije nego ti se pojavio zeleni ekran? Instalirao skin ili tako nešto?
- Jazzy.ba
#3183 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Eh. Haj mu znaj šta si obrisao. Jel ti original resiver ili klon?
- Danguba
#3184 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Jazzy.ba wrote:Eh. Haj mu znaj šta si obrisao. Jel ti original resiver ili klon?
clon i super je radio...promijenio provajdera i htio ga povezati na novu IP pa nije htjelo, vratim na tvornicke postavke, ne mogu da nadjem listu don@, trazeci izbrisem ovo i eto belaja
postoji li mogucnost da se vrate postavke?
- Jazzy.ba
#3185 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Jedino da mu flešaš image ponovo, ako znaš ubaciti liste kanala i cccam fajlove i linije.
- Danguba
#3186 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
kako??? ako nije komplikovano...Jazzy.ba wrote:Jedino da mu flešaš image ponovo, ako znaš ubaciti liste kanala i cccam fajlove i linije.
- Jazzy.ba
#3187 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Jel Ferrari box? Šta piše na dnu na onoj naljepnici.
- BaDa
#3188 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
sta znaci ta ferrari oznaka na 500 i 800hd klonovima? :S i sim takodje? ako mozes pojasniti kad bih kupovao sad 500 ili 800hd (clon) naravno na sta obratiti paznju?Jazzy.ba wrote:Jel Ferrari box? Šta piše na dnu na onoj naljepnici.
- Danguba
#3189 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
nigdje ne pise Ferrari...samo DM800 HD PVRJazzy.ba wrote:Jel Ferrari box? Šta piše na dnu na onoj naljepnici.
-
Rottweiler
#3190 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Vu+belami1111 wrote:Koji su tio bolji ?????Rottweiler wrote:BH Telecom nudi sam IPTV i za dijasporu
A sta ste se zakacili dreamboxa, kao da je to jedini resiver na svijetu, imatu puno boljih i jeftinijih opcija od DMM
Jeftiniji sigurno ima ali sa boljom podrškom nema !!!
Gigablue
DMM im nebjezi ni pedlja. Sve drugo su price onih koji osim dreama nista drugo nisu bili u mogucnosti da testiraju.
Sve modele DMM-a, Vu+ i Gige sam ili imao ili jos uvijek imam i vrlo fobro znam o cemu pisem. Azbox sam kratko imao i razocarao me je, ali kako citam forume i oni su napredovali.
Ovi modeli DMM-a koji se danas nalaze na trzistu su sa cijenom 40% precjenjeni u odnosu na stvarnu vrijednost kad ih poredimo sa konkurencijom.
Vu+ Solo2 i Gigablue Quad su svemirske letjelice za sve danasnje DMM modele, a kostaju ca.320€
I svako ko danas za te pare kupi DMM80SE ili 500HD ili za duple pare 7020H je laik
-
PeppermintSA
#3191 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Treba mi pomoć oko odabira satelitske tv,
Kao prvo, ja sam stvarno tele za tehniku, pa čitajući zadnjih nekoliko stranica apsolutno ništa nisam razumio
Helem, ja sam zadnje dvije godine imao DM500 Dreambox ali sam strašno bio nezadovoljan uslugom. Konstantno je štekalo, tokom promjene kanala slika se često ledila i onda sam morao isključivati sve iz struje, nakon čega se u možda 40% slučajeva sve pobriše, ili šta li, pa bih morao zvati frajera od kojeg sam uzeo da dođe i ponovo sve naštimava itd. itd. Budući da nemam mnogo slobodnog vremena i da sam generalno konstantno u velikim poslovnim obavezama često se dešavalo da po 10 dana nemam tv-a jer frajer ne može odmah doći, pa zatim ja moram na put itd. itd. Uglavnom, konstantna frka, nigdje fluidnosti, nigdje nekog mira, već uvijek neki problemi pune dvije godine. Uvijek te strah da ćeš prenaglo promijeniti kanal, ili da će nešto riknuti pred, lupam, tekmu reprezentacije pa da nećeš moći gledati itd.
S druge strane, moj rođak je već dugo godina u arapskom svijetu s poslom i od njega sam dobio ideju da uopšte uzmem Dreambox. On je korisnik već nekoliko godina i prezadovoljan je - bio sam mu u gostima nekoliko puta i nikad mu ne šteka, nema problema, radi k'o švicarski sat osim kad na kratko pukne net itd.
E sad, meni je generalno fenomenalna ponuda koju nudi Dreambox - ja sam sportski bolesnik i najbitnije mi je da imam sve moguće sportske kanale (AL Jazeera, Sky sport...), jer uglavnom tv koristim za sport - filmove, serije itd. skidam s neta. Koja je opcija najbolja za to? Zatim, jel ima boljih i lošijih uslugodavaca kada je riječ o Dreamboxu, tj. je li ima neko u Sarajevu kod koga se može postati pretplatnik i imati stabilan dreambox bez konstantnog pucanja? Možda je taj moj bio neka furda-opcija
Pregledao sam sve ove kablovske operatere i veliki broj njih ne nudi usluge u mojoj zgradi (koja smo mi banana republika), iako živim u samom centru grada, a pri tom ni ne nude neke posebne usluge. Dakle, da čujem neki savjet ili prijedlog
Ima li neka dobra 3. opcija umjesto Dreamboxa i Kablovske koja je pouzdanija? Šta vi koristite?
p.s. ja i dalje imam DM500 resiver ali imam ogromnu Full hd Sony Braviju - jel se isplate uzeti hd resiver?
hvala unaprijed!
Kao prvo, ja sam stvarno tele za tehniku, pa čitajući zadnjih nekoliko stranica apsolutno ništa nisam razumio
S druge strane, moj rođak je već dugo godina u arapskom svijetu s poslom i od njega sam dobio ideju da uopšte uzmem Dreambox. On je korisnik već nekoliko godina i prezadovoljan je - bio sam mu u gostima nekoliko puta i nikad mu ne šteka, nema problema, radi k'o švicarski sat osim kad na kratko pukne net itd.
E sad, meni je generalno fenomenalna ponuda koju nudi Dreambox - ja sam sportski bolesnik i najbitnije mi je da imam sve moguće sportske kanale (AL Jazeera, Sky sport...), jer uglavnom tv koristim za sport - filmove, serije itd. skidam s neta. Koja je opcija najbolja za to? Zatim, jel ima boljih i lošijih uslugodavaca kada je riječ o Dreamboxu, tj. je li ima neko u Sarajevu kod koga se može postati pretplatnik i imati stabilan dreambox bez konstantnog pucanja? Možda je taj moj bio neka furda-opcija
Pregledao sam sve ove kablovske operatere i veliki broj njih ne nudi usluge u mojoj zgradi (koja smo mi banana republika), iako živim u samom centru grada, a pri tom ni ne nude neke posebne usluge. Dakle, da čujem neki savjet ili prijedlog
Ima li neka dobra 3. opcija umjesto Dreamboxa i Kablovske koja je pouzdanija? Šta vi koristite?
p.s. ja i dalje imam DM500 resiver ali imam ogromnu Full hd Sony Braviju - jel se isplate uzeti hd resiver?
hvala unaprijed!
- Jazzy.ba
#3192 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Tebi su satelitski kanali prvensteno stekali zbog lose usluge card sharinga, a ne zbog dreamboxa. Dakle pronađi bolju uslugu. Ne znam šta ti se brisalo samo, iz dreamboxa se ništa ne smije brisati ako ga ugasis pa upalis. Preporuka je dreambox 500HD, e sad je na tebi hoces li original ili klon. Klon je otprilike upola jeftiniji.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3193 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
i preporuka Open Pli Jade image....ružnije izgleda ali bolje fescera i skoro da nema štekanja ili zaleđivanja
- Jazzy.ba
#3194 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Da OpenPli je neprikosnoven image, nema stekanja, brz, nema gluposti, odlican streaming na racunar bilo SD bilo HD kanali.
-
PeppermintSA
#3195 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Često se ledilo prilikom promjene kanala, nakon čega bih gasio pa palio resiver ali ništa ne bi izašlo - naprosto crnilo, i onda bih zvao frajera i on bi došao i ponovo nasnimavao na resiver, bilo s mog računara ili od svoje kuće (odnio bi ga kući na par dana).Jazzy.ba wrote:Tebi su satelitski kanali prvensteno stekali zbog lose usluge card sharinga, a ne zbog dreamboxa. Dakle pronađi bolju uslugu. Ne znam šta ti se brisalo samo, iz dreamboxa se ništa ne smije brisati ako ga ugasis pa upalis. Preporuka je dreambox 500HD, e sad je na tebi hoces li original ili klon. Klon je otprilike upola jeftiniji.
-
PeppermintSA
#3196 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Jazzy.ba wrote:Da OpenPli je neprikosnoven image, nema stekanja, brz, nema gluposti, odlican streaming na racunar bilo SD bilo HD kanali.
Šta je OpenPli? Može li pojašnjenje pliz
- Neradnik
#3197 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
software-enigma.
- Jazzy.ba
#3198 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
To je softverski image za Enigma resivere, ali kad kupis neki resiver vidjet cemo sta dalje.PeppermintSA wrote:Jazzy.ba wrote:Da OpenPli je neprikosnoven image, nema stekanja, brz, nema gluposti, odlican streaming na racunar bilo SD bilo HD kanali.
- Neradnik
#3199 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
eki enigma resiveriJazzy.ba wrote:To je softverski image za Enigma resivere, ali kad kupis neki resiver vidjet cemo sta dalje.PeppermintSA wrote:Jazzy.ba wrote:Da OpenPli je neprikosnoven image, nema stekanja, brz, nema gluposti, odlican streaming na racunar bilo SD bilo HD kanali.
valjda linux
- Jazzy.ba
#3200 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Da da linux. Sad slijedi pitanje, šta je linux. 
Nego Enigma je operativni sistem zasnovan na Linuxu, a OpenPli je image za to.
Nego Enigma je operativni sistem zasnovan na Linuxu, a OpenPli je image za to.