Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
-
mirr1
#3176 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
A pretpostavljam da se ispiti mogu prijaviti i uobičajenim putem,odneseš prijave na studentsku!Nisam u toku s ISSA ili kako već..ne znam ništa o tome.
-
Cibra
#3177 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Oni koji su uplatili ISSS, ne mogu putem prijava!mirr1 wrote:A pretpostavljam da se ispiti mogu prijaviti i uobičajenim putem,odneseš prijave na studentsku!Nisam u toku s ISSA ili kako već..ne znam ništa o tome.
-
Dada2
#3178 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Najbolje bi ti bilo da odes do studentske i sve pitas sta te zanima ako vec mozes,oni ce ti najbolje recimirr1 wrote:Trebam obnoviti 5.semestar..a koliko znam upis je valjda bio do 1.novembra?! :-/
Hajd' valjda se još neko javi....posebno studenti bosanskoga...
Hvala ti
- trcicu trceci
#3179 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
ko studira komparativnu knjizevnost i bibliotekarstvo, ako moze neka mi se javi na PP imam nekoliko pitanja
brucosi su mi najpotrebniji...
unaprijed zahvalan
brucosi su mi najpotrebniji...
unaprijed zahvalan
-
mirr1
#3180 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
I meni za BHs-druga i treća godina....literatura...unaprijed zahvalna!
-
mirr1
#3181 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Nigdje nikoga.... :-/
- neo7
#3182 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Malo citajte temu ako vec trazite nesto! Vec sam uputio par osoba na http://www.facebook.com/groups/105597913974/ jer se tu prije mogu dobiti trazene informacije!
- Rijeka_snova
#3183 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Druga godina, bujrum na pp sa pitanjima.mirr1 wrote:Nigdje nikoga.... :-/
-
mirr1
#3184 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
E hvala puno,javim se čim prije!
Hvala i za link na facebooku...
- Rijeka_snova
#3185 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ma nista, jest da mi je BHS druga studijska grupa ali mogu ti pomoci, nadam se.mirr1 wrote:E hvala puno,javim se čim prije!Hvala i za link na facebooku...
-
mirr1
#3186 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Nadam se,amozda se i još neko javi...uglavnom oko literature -Historijska gramatika 1 i 2,Stsl,Dijalektologija,Akcentologija,Interkulturalno...Stilistika...Polaže li se samo pismeno?Javim se na pp.Hvala puno.
- Rijeka_snova
#3187 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Historijska gramatika je kod Jahica i polaze se samo usmeno. Ostalo je uglavnom pismeno. Za ovo ostalo pp.mirr1 wrote:Nadam se,amozda se i još neko javi...uglavnom oko literature -Historijska gramatika 1 i 2,Stsl,Dijalektologija,Akcentologija,Interkulturalno...Stilistika...Polaže li se samo pismeno?Javim se na pp.Hvala puno.
- Rosebud_
#3188 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Cibra, mozel se sta uradit da se raspored na anglistici malo olaksa? Evo, treca godina konkretno, previse pauza (srijedom 6 sati pauza), nit se stigne kuci otic (a ko vozari malo dalje, jos gore), nit se moze toliko kafica popit hefticno
A i te pauze su uvijek unekad u sredini dana, pa citav dan propadne onda - pocinjemo rano, zavrsavamo kasno, a to slobodno vrijeme izmedju... Nije bas korisno nizasta.
A i te pauze su uvijek unekad u sredini dana, pa citav dan propadne onda - pocinjemo rano, zavrsavamo kasno, a to slobodno vrijeme izmedju... Nije bas korisno nizasta.
- Zatamnjena stakla
#3189 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Možeš li se ti premjestiti ako imate grupe? 
-
Cibra
#3190 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
i ja sam na Anglistici. Neki dan pričam sa kolegicom koja je završila prije rata Anglistiku, i kaze jel i dalje Leko ujutru u 8:00 drzi predavanja, a Radeljkovic u 17:00. To ti dovoljno govori o svim mogućnostima onoga što ti tražiš.Rosebud_ wrote:Cibra, mozel se sta uradit da se raspored na anglistici malo olaksa? Evo, treca godina konkretno, previse pauza (srijedom 6 sati pauza), nit se stigne kuci otic (a ko vozari malo dalje, jos gore), nit se moze toliko kafica popit hefticno![]()
- Rosebud_
#3191 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Cibra wrote:i ja sam na Anglistici. Neki dan pričam sa kolegicom koja je završila prije rata Anglistiku, i kaze jel i dalje Leko ujutru u 8:00 drzi predavanja, a Radeljkovic u 17:00. To ti dovoljno govori o svim mogućnostima onoga što ti tražiš.Rosebud_ wrote:Cibra, mozel se sta uradit da se raspored na anglistici malo olaksa? Evo, treca godina konkretno, previse pauza (srijedom 6 sati pauza), nit se stigne kuci otic (a ko vozari malo dalje, jos gore), nit se moze toliko kafica popit hefticno![]()
Ooooooj
Ma nista, samo sam pitala imal kakva sansa da se utice na to. Al vidim jok.
-
Rixxx
#3192 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Da li neko zna nesto o upisu 2012/2013? Da li ima prijemni? Konkretno za orijentalni smjer,turski jezik i knjizevnost.
-
Ambrozija
#3193 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Jos uvijek je rano za takve informacije. Uglavnom, zadnji put nije bilo prijemnog ispita vec se rangiralo prema uspjehu u srednjoj skoli a boduju se i posebni predmeti, u zavisnosti sta upisujes (na Historiju - ocjene iz Historije, na Psihologiji - iz Psihologije itd.)Rixxx wrote:Da li neko zna nesto o upisu 2012/2013? Da li ima prijemni? Konkretno za orijentalni smjer,turski jezik i knjizevnost.
- neo7
#3194 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ako zele imalo kvalitetne studente, i ako studenti zele kvalitetnu nastavu dati ce prijemni...
- Rosebud_
- Zatamnjena stakla
#3196 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Kakvo su sra*je napravili prošle godine ne bi smjeli ove 
- tockica
#3197 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Da li mi netko zna reći pri odabiru dvopredmetnog studija,anglistika,koji se sve jezici mogu kombinirati sa engleskim? Unaprijed mnogo hvala 
- stb10
#3198 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ćaoo,
kako mi je drago što sam našla ovu temu vezanu za Filozofski fakultet..
jer sam skroooz zbunjena. Planiram upisati Italijanski jezik, međutim nikako ne mogu da shvatim, da li se može kombinovati sa bilo kojim odsjekom na fakultetu?? jer na njihovom web-site-u je sve malo komplikovanije, pa mi je lakše da ovdje pitam.. Ne znam jesam li pogrešno shvatila, ali koliko sam preko site-a mogla zaključiti, italijanski se može kombinovati samo sa bibliotekarstvom?? ja bih npr. htjela da upišem italijanski i engleski, pa me zanima da li je to moguće? ii usput, koliko primaju studenata na italijanski? i koliko ih sada otprilike ima na jednoj godini? A ukoliko ih se premalo prijavi(ako je to uopće moguće), da li se smjer ukida ilii? potpuno sam zbunjenaa
ii još samo jedno pitanje, znam da sam dosadna ali ovo mi je jako važno, ako ne bude prijemnog, ja sam odlična sve četiri godine i imam 5 jezika u školi, da li oni gledaju samo 3 koja sam imala sve četiri godine? pošto sam samo jednu godinu bosanski i engleski imala 4 sve ostale 5, kakve su mi šanse da me prime u redovne?
-Eto, nadam se da i ja nisam previše zakomplikovala
.
kako mi je drago što sam našla ovu temu vezanu za Filozofski fakultet..
-Eto, nadam se da i ja nisam previše zakomplikovala
-
Čoksa
#3199 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Pozz ljudi,nova sam ovdje i drago mi je da sam naisla na ovu temu a nadam se i da cu naici na vasu pomoc. Vec sam se informisala i na ovoj Facebook stranici i hvala za nju. Naime, maturantica sam i namjeravam da upisem Bosanski jezik,pa ako ima neku tu ko studira i ko je upucen dobro bi mi dosao neki odgovor tipa kakva je prva godina,profesori,vase preporuke i sl.
Hvala 
Last edited by Čoksa on 19/01/2012 14:33, edited 1 time in total.
-
Ambrozija
#3200 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Mislim da mozete kombinirati sve sa svim, osim odsjeka za Psihologiju, koji ide "sam" - da se tako izrazim...Ali nisam sigurna, vjerovatno ce se naci neko kompetentniji da odgovori...I ukoliko neko zeli upisati Historiju Umjetnosti, ona ide u paketu sa jos nekim odsjekom (po izboru) jer je katedra i ne moze se studirati "sama" 
Odsjek za BOSANSKI koliko ja znam ima samo JEDNU manu, a to je prof. Jahic
Odsjek za BOSANSKI koliko ja znam ima samo JEDNU manu, a to je prof. Jahic