Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
mirr1

#3176 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by mirr1 »

A pretpostavljam da se ispiti mogu prijaviti i uobičajenim putem,odneseš prijave na studentsku!Nisam u toku s ISSA ili kako već..ne znam ništa o tome.
Cibra

#3177 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Cibra »

mirr1 wrote:A pretpostavljam da se ispiti mogu prijaviti i uobičajenim putem,odneseš prijave na studentsku!Nisam u toku s ISSA ili kako već..ne znam ništa o tome.
Oni koji su uplatili ISSS, ne mogu putem prijava!
Dada2

#3178 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Dada2 »

mirr1 wrote:Trebam obnoviti 5.semestar..a koliko znam upis je valjda bio do 1.novembra?! :-/
Hajd' valjda se još neko javi....posebno studenti bosanskoga...
Hvala ti ;-)
Najbolje bi ti bilo da odes do studentske i sve pitas sta te zanima ako vec mozes,oni ce ti najbolje reci :)
trcicu trceci

#3179 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by trcicu trceci »

ko studira komparativnu knjizevnost i bibliotekarstvo, ako moze neka mi se javi na PP imam nekoliko pitanja :D
brucosi su mi najpotrebniji...
unaprijed zahvalan
mirr1

#3180 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by mirr1 »

I meni za BHs-druga i treća godina....literatura...unaprijed zahvalna!
mirr1

#3181 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by mirr1 »

Nigdje nikoga.... :-/
neo7

#3182 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by neo7 »

Malo citajte temu ako vec trazite nesto! Vec sam uputio par osoba na http://www.facebook.com/groups/105597913974/ jer se tu prije mogu dobiti trazene informacije!
Rijeka_snova

#3183 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Rijeka_snova »

mirr1 wrote:Nigdje nikoga.... :-/
Druga godina, bujrum na pp sa pitanjima. :D
mirr1

#3184 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by mirr1 »

E hvala puno,javim se čim prije! :-) Hvala i za link na facebooku...
Rijeka_snova

#3185 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Rijeka_snova »

mirr1 wrote:E hvala puno,javim se čim prije! :-) Hvala i za link na facebooku...
Ma nista, jest da mi je BHS druga studijska grupa ali mogu ti pomoci, nadam se. :)
mirr1

#3186 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by mirr1 »

Nadam se,amozda se i još neko javi...uglavnom oko literature -Historijska gramatika 1 i 2,Stsl,Dijalektologija,Akcentologija,Interkulturalno...Stilistika...Polaže li se samo pismeno?Javim se na pp.Hvala puno.
Rijeka_snova

#3187 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Rijeka_snova »

mirr1 wrote:Nadam se,amozda se i još neko javi...uglavnom oko literature -Historijska gramatika 1 i 2,Stsl,Dijalektologija,Akcentologija,Interkulturalno...Stilistika...Polaže li se samo pismeno?Javim se na pp.Hvala puno.
Historijska gramatika je kod Jahica i polaze se samo usmeno. Ostalo je uglavnom pismeno. Za ovo ostalo pp. ;)
Rosebud_

#3188 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Rosebud_ »

Cibra, mozel se sta uradit da se raspored na anglistici malo olaksa? Evo, treca godina konkretno, previse pauza (srijedom 6 sati pauza), nit se stigne kuci otic (a ko vozari malo dalje, jos gore), nit se moze toliko kafica popit hefticno :D
A i te pauze su uvijek unekad u sredini dana, pa citav dan propadne onda - pocinjemo rano, zavrsavamo kasno, a to slobodno vrijeme izmedju... Nije bas korisno nizasta.
Zatamnjena stakla

#3189 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Zatamnjena stakla »

Možeš li se ti premjestiti ako imate grupe? :D
Cibra

#3190 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Cibra »

Rosebud_ wrote:Cibra, mozel se sta uradit da se raspored na anglistici malo olaksa? Evo, treca godina konkretno, previse pauza (srijedom 6 sati pauza), nit se stigne kuci otic (a ko vozari malo dalje, jos gore), nit se moze toliko kafica popit hefticno :D
A i te pauze su uvijek unekad u sredini dana, pa citav dan propadne onda - pocinjemo rano, zavrsavamo kasno, a to slobodno vrijeme izmedju... Nije bas korisno nizasta.
i ja sam na Anglistici. Neki dan pričam sa kolegicom koja je završila prije rata Anglistiku, i kaze jel i dalje Leko ujutru u 8:00 drzi predavanja, a Radeljkovic u 17:00. To ti dovoljno govori o svim mogućnostima onoga što ti tražiš. :)
Rosebud_

#3191 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Rosebud_ »

Cibra wrote:
Rosebud_ wrote:Cibra, mozel se sta uradit da se raspored na anglistici malo olaksa? Evo, treca godina konkretno, previse pauza (srijedom 6 sati pauza), nit se stigne kuci otic (a ko vozari malo dalje, jos gore), nit se moze toliko kafica popit hefticno :D
i ja sam na Anglistici. Neki dan pričam sa kolegicom koja je završila prije rata Anglistiku, i kaze jel i dalje Leko ujutru u 8:00 drzi predavanja, a Radeljkovic u 17:00. To ti dovoljno govori o svim mogućnostima onoga što ti tražiš. :)

Ooooooj :)
Ma nista, samo sam pitala imal kakva sansa da se utice na to. Al vidim jok.
Rixxx

#3192 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Rixxx »

Da li neko zna nesto o upisu 2012/2013? Da li ima prijemni? Konkretno za orijentalni smjer,turski jezik i knjizevnost.
Ambrozija

#3193 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Ambrozija »

Rixxx wrote:Da li neko zna nesto o upisu 2012/2013? Da li ima prijemni? Konkretno za orijentalni smjer,turski jezik i knjizevnost.
Jos uvijek je rano za takve informacije. Uglavnom, zadnji put nije bilo prijemnog ispita vec se rangiralo prema uspjehu u srednjoj skoli a boduju se i posebni predmeti, u zavisnosti sta upisujes (na Historiju - ocjene iz Historije, na Psihologiji - iz Psihologije itd.) :) Ali ne brini, saznat ces sve na vrijeme....
neo7

#3194 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by neo7 »

Ako zele imalo kvalitetne studente, i ako studenti zele kvalitetnu nastavu dati ce prijemni...
Rosebud_

#3195 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Rosebud_ »

.
Zatamnjena stakla

#3196 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Zatamnjena stakla »

Kakvo su sra*je napravili prošle godine ne bi smjeli ove :D
tockica

#3197 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by tockica »

Da li mi netko zna reći pri odabiru dvopredmetnog studija,anglistika,koji se sve jezici mogu kombinirati sa engleskim? Unaprijed mnogo hvala :D
stb10

#3198 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by stb10 »

Ćaoo,
kako mi je drago što sam našla ovu temu vezanu za Filozofski fakultet.. :-D jer sam skroooz zbunjena. Planiram upisati Italijanski jezik, međutim nikako ne mogu da shvatim, da li se može kombinovati sa bilo kojim odsjekom na fakultetu?? jer na njihovom web-site-u je sve malo komplikovanije, pa mi je lakše da ovdje pitam.. Ne znam jesam li pogrešno shvatila, ali koliko sam preko site-a mogla zaključiti, italijanski se može kombinovati samo sa bibliotekarstvom?? ja bih npr. htjela da upišem italijanski i engleski, pa me zanima da li je to moguće? ii usput, koliko primaju studenata na italijanski? i koliko ih sada otprilike ima na jednoj godini? A ukoliko ih se premalo prijavi(ako je to uopće moguće), da li se smjer ukida ilii? potpuno sam zbunjenaa :-) ii još samo jedno pitanje, znam da sam dosadna ali ovo mi je jako važno, ako ne bude prijemnog, ja sam odlična sve četiri godine i imam 5 jezika u školi, da li oni gledaju samo 3 koja sam imala sve četiri godine? pošto sam samo jednu godinu bosanski i engleski imala 4 sve ostale 5, kakve su mi šanse da me prime u redovne?
-Eto, nadam se da i ja nisam previše zakomplikovala :mrgreen: .
Čoksa

#3199 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Čoksa »

Pozz ljudi,nova sam ovdje i drago mi je da sam naisla na ovu temu a nadam se i da cu naici na vasu pomoc. Vec sam se informisala i na ovoj Facebook stranici i hvala za nju. Naime, maturantica sam i namjeravam da upisem Bosanski jezik,pa ako ima neku tu ko studira i ko je upucen dobro bi mi dosao neki odgovor tipa kakva je prva godina,profesori,vase preporuke i sl. :?: Hvala :)
Last edited by Čoksa on 19/01/2012 14:33, edited 1 time in total.
Ambrozija

#3200 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Ambrozija »

Mislim da mozete kombinirati sve sa svim, osim odsjeka za Psihologiju, koji ide "sam" - da se tako izrazim...Ali nisam sigurna, vjerovatno ce se naci neko kompetentniji da odgovori...I ukoliko neko zeli upisati Historiju Umjetnosti, ona ide u paketu sa jos nekim odsjekom (po izboru) jer je katedra i ne moze se studirati "sama" :D

Odsjek za BOSANSKI koliko ja znam ima samo JEDNU manu, a to je prof. Jahic :D
Post Reply