stochar wrote:zanimljivo je kako svi kad im ide, odma' liga valja, sve je regularno, nema shtela, a cim krene nizbrdo odmah sve nastimano, odma' niko ne valja, treba istupiti, ovima sto pobjedjuju sredio ovaj ili onaj... a, sjecam se one sezone kad je Sarajevo bilo prvak, razlika izmedju 12. i 5. mjesta bila 3. boda, svi kod kuce pobjedjivali a u gostima gubili, a izmedju 4. i 15. mjesta bilo tek 6 bodova razlike i Željo bio predzadnji u predzadnjem kolu, pobijedio Orasje u gostima i zavrsio 5. Pa, ona sezona kad je Siroki bio dva boda ispred Želje se isto 'nije mutilo'...
slazem se sad s Pitarima da je liga odron, ali moramo priznati da svi ucestvuju ravnopravno u njoj, da svaki klub ima svog sudiju, i da je jasno kako se svake godine mora zadovoljiti nacionalni kljuc kako bi svi bili zadovoljni. ne govorim samo o prvaku, nego i o klubovima koji se svake godine takmice u evrokupovima i k'o slucajno svake godine bude po jedan iz sva tri 'nacionalna korpusa'. mene samo nervira da kad krene jednom, drugi optuzuju da se steli, a kad oni stele onda 'tišu'. dok god bude tako, bice nam nepravda...
znam da si ok lik.
probaj samo shvatiti da je liga odron,al kad tvom klubu ide,po bilo kom osnovu ,da sve zaboravis...
to je tako kod nas...samo se pale raja ,koja cekaju evropske tekme..
svima ostalima je liga odron,jer jeste...al to sve damo samo da malo normalnog fudbala igramo..
razumijem raju,jebi ga ,takvi smo mentalno..ono u vecini..
al sistematsko izivljavanje nad jednim klubom,je jako rijetka pojava cak i u nasem fudbalu.
a znas sto se to dogadja?
zbog uefe i zalbi uefi...u situaciji kad se boris za fudbal i zelis samo da bolji pobijedi...pojavi ti se citava oligarhija likova koji uzimaju lovu na nasoj ligi,direktno il indirektno
i ako treba apsolvirati zasto siroki mora igrati euro lige,odnos mepasa i sirokog
i lazna ulaganja u laktase ,da se opere lova...a da tim ostane u ligi
i zasto su u upravama klubova u malim sredinama,celnici opstina ..koji kroz opstine salju lovu u klubove i kao dovode skupe igrace,a uzimaju lovu sebi u djep laziranjem isplata kvazipojacanjima...i onda borba za opstanak,da bi opstine gurale svote iz godine u godinu
i pojedinacno svaki klub i interne talove za lovu izmedju sponzora,uprava i savaza..
ja sam tu
a ovo sad je vanredna situacija,zbog kontakta fks sa uefom...uz sve ovo sto postoji godinama