English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Randy
#3176 Re: English Premier League
Ova sezona je bila zaista uzbudljiva, zao mi je pompeya ali jbg, neko mora ispasti, takodjer mi je drago sto totenham ide u LP a ne man.city, jer city je nesto uradio kao Real.M , to je samo dokaze da nije sve u kupvini igraca nego treba dobar trrener i slozna ekipa.Navijao sam za Man.Utd ali jbg Chelsea je bio bolji i pokazalo se da glupi kiksevi man.utd-a proiv blacburna,burnleya i derby protiv chelsea su kostali titule.Liverpool zaista nije zasluzio da ide u LP,brukali su se na svakome koraku.
-
Bordolini
#3177 Re: English Premier League
Zavrsi se ova patnja
Arsene odlazi!
Arsene odlazi!
-
Vjeruj!
#3178 Re: English Premier League
Predi navijat za drugi klub, predlazem Chelski ili Barcu jer Veliki Voda ne ide nigdje.
Arsenal loves Wenger!
Arsenal loves Wenger!
-
crymoar
#3179 Re: English Premier League
Mendy otišao, Barmbyu novi ugovor, Bullard na posudbu u Celtic? Marney u Burnleyu? Hunt u WBA?
http://www.hullcitycroatia.com/novosti/202
http://www.hullcitycroatia.com/novosti/202
-
samo malo
#3180 Re: English Premier League
Slovenacki Telemach kupio licencu za Englesku ligu od naredne sezone, za sve drzave bivse Jugoslavije.
Po prvim vijestima, partner im je Sportklub, tako da englesku ligu vise necemo gledati na valovima BHRT-a.
Novost je da se privodi kraju realizacija plana emitovanja utakmica u HD rezoluciji, kao i to da ce Sportklub i Sportklub + (slovenacki, hrvatski i ovaj "nas" srbijanski) emitovati svih deset utakmica po kolu, sto u direktnom prijenosu, sto u snimkama. Dakle, sve je na raspolaganju.
I sve pocinje od jeseni.
Po prvim vijestima, partner im je Sportklub, tako da englesku ligu vise necemo gledati na valovima BHRT-a.
Novost je da se privodi kraju realizacija plana emitovanja utakmica u HD rezoluciji, kao i to da ce Sportklub i Sportklub + (slovenacki, hrvatski i ovaj "nas" srbijanski) emitovati svih deset utakmica po kolu, sto u direktnom prijenosu, sto u snimkama. Dakle, sve je na raspolaganju.
I sve pocinje od jeseni.
- ja.neron
#3181 Re: English Premier League
mislim da BHT ima prava za još jednu sezonu
- Edin H.
#3182 Re: English Premier League
samo malo wrote:Slovenacki Telemach kupio licencu za Englesku ligu od naredne sezone, za sve drzave bivse Jugoslavije.
I sve pocinje od jeseni.
Spominjao je neki dan jedan od komentatora BHT-a da im traze veliku cifru, ko zna na sta ce izaci
- Globus
#3183 Re: English Premier League
I ja mislim da su spominjali da da su otkupili dvije tri sezone i engleske lige i lgie prvaka ...al moguce je da i nece vise prenosit..isto se desilo i sa bundes ligom ..svakako ne gledam na nasem al et

-
Max Bunker
#3184 Re: English Premier League
Mislim da oni to ne mogu kupiti, bas na taj nacin i pod takvim uslovima ( za sve drzave bivse Jugoslavije ). Niko ih nije ovlastio ispred, recimo BHT-a ili nase drzave na kraju krajeva, da mogu to uraditi.
Po toj logici ispade da ja sada mogu ( ako imam 10 000 000 $ ) kupiti tv prava za F1, NBA i Ligu prvaka za naredne tri sezone i sve zemlje bivse Jugoslavije, pravo na prenos kupuju od mene a ne od recimo FIA-e ili UEFE. Obrati se, recimo, HRT 2 UEFI da kupe tv prava za LP i oni ce to odbiti i reci im da jedino od mene mogu kupiti ta tv prava. Mislim, to je cisti monopol i nema mi neke logike ( al vjerovatno ima neko na ovome forumu ko se bolje razumije u to i neka objasni ).
Ja prije mislim da ovi sa BHT-a nemaju para da kupe tv prava za sljedecu sezonu pa se "vade" na taj nacin.
Po toj logici ispade da ja sada mogu ( ako imam 10 000 000 $ ) kupiti tv prava za F1, NBA i Ligu prvaka za naredne tri sezone i sve zemlje bivse Jugoslavije, pravo na prenos kupuju od mene a ne od recimo FIA-e ili UEFE. Obrati se, recimo, HRT 2 UEFI da kupe tv prava za LP i oni ce to odbiti i reci im da jedino od mene mogu kupiti ta tv prava. Mislim, to je cisti monopol i nema mi neke logike ( al vjerovatno ima neko na ovome forumu ko se bolje razumije u to i neka objasni ).
Ja prije mislim da ovi sa BHT-a nemaju para da kupe tv prava za sljedecu sezonu pa se "vade" na taj nacin.
- Globus
#3185 Re: English Premier League
Kako ne mogu .. Kako je Eurosport kupio za bundesligu ?
-
Max Bunker
#3186 Re: English Premier League
Ja koliko znam i Eurosport i FTV su jednu sezonu prenosili BL a onda je FTV to prestao jer kako je rekao Ahmetovic, nisu imali para za jos jednu sezonu. Isti slucaj je bio i sa OBN-om i Sportklubom, gdje su i jedni i drugi jednu sezonu prenosili Italijansku ligu.Globus wrote:Kako ne mogu .. Kako je Eurosport kupio za bundesligu ?
Mislim, meni je svejedno ko prenosi, samo mi je vazno da sljedece sezone mogu gledati Liverpool na tv-u
P.S.
Nadam se da ako ne budu u mogucnosti da prenose PL, onda da ce poceti sa prenosima nase PL
- Globus
#3187 Re: English Premier League
Nisu ni jednu sezonu ftv i eurosport prenosili zajedno .. ovo je prva sezona bundeslige na eurosportu .. ftv je pokusavao dobiti prava ali nisu dali nikome .. ili su mozda u sto ja nisam upucen sa eurosporta trazili preveliku svotu koju ovi nisu imali sto je opet pametan potez eurosporta 
-
Max Bunker
#3188 Re: English Premier League
Evo nadjoh.
http://satforum.biz/satelitske-novosti/ ... er-league/
Znaci ipak su kupili. Pa ako nista, moci cu na Sportklubu da gledam PL.
- Trasimaco
#3189 Re: English Premier League
Premiership je uz LP jedino sto sam gledao na BHT. Vjerujem da je likova poput mene jako mnogo.
Gledanost ce im sad drasticno opasti.. Znam vec neko vrijeme za ovo. Los potez s njihove strane. Isplatilo im se dosad i tako bi bilo i u buducnosti.
- Edin H.
#3190 Re: English Premier League
Max Bunker wrote:Evo nadjoh.
Suknuse nam ga Slovenci
-
Vjeruj!
#3191 Re: English Premier League
Jest da nas glupi Welshani ne vole, ali opet
Come on Cardiff!
Come on Cardiff!
- ja.neron
#3192 Re: English Premier League
jebo slovence u četiri sata se igra utakmica playoff-a za Premier ligu vrijedna 88 miliona funti između Blackpoola - Cardiffa prema prognozama veće šanse ima Blackpool iako je nagrada najveći motiv za obadva kluba
Code: Select all
http://www.goal.com/en/news/1717/editorial/2010/05/21/1935701/championship-play-off-final-special-cardiff-city-or- zecko_kupuz
#3193 Re: English Premier League
Ja se isto sjećam da su se Kristić i Šuko hvalili (tokom kombinovanog prenosa u zadnjem kolu) kako su blizu otkupa nove tri-četiri sezone PL-a. Spomenuli su da je cijena za naš region porasla nekih 100 posto, a za zemlje EU čak 300 posto.
Eh sad, da li su mislili kombinovati sa FTV-om i RTRS-om i englesku ligu, ili se to odnosilo samo na LP, to ne znam.
Eh sad, da li su mislili kombinovati sa FTV-om i RTRS-om i englesku ligu, ili se to odnosilo samo na LP, to ne znam.
- zecko_kupuz
#3194 Re: English Premier League
A ovo je inače niđe veze.
Ovo regionalno pokrivanje mi već ide na neku stvar. A i domaći javni servis se srozao do zemlje - nekada je na FTV-u bila Primera, na BHT-u PL, pa Top Gol od solidnih sahatak vremena... 
Jest da je apsurd, ali možda BHT-u ovim još više oslabi podrška i Dodiku ponovo da poticaja da dovede u pitanje postojanje državne televizije.
Hoćemo sport, hoćemo kulturu...i BBC-jeve dokumentarce.
Jest da je apsurd, ali možda BHT-u ovim još više oslabi podrška i Dodiku ponovo da poticaja da dovede u pitanje postojanje državne televizije.
- nellington
#3195 Re: English Premier League
Bar imamo dobre filmove na BHT... A protiv regionalnog pokrivanja se teško boritizecko_kupuz wrote:A ovo je inače niđe veze.Ovo regionalno pokrivanje mi već ide na neku stvar. A i domaći javni servis se srozao do zemlje - nekada je na FTV-u bila Primera, na BHT-u PL, pa Top Gol od solidnih sahatak vremena...
Jest da je apsurd, ali možda BHT-u ovim još više oslabi podrška i Dodiku ponovo da poticaja da dovede u pitanje postojanje državne televizije.![]()
-
samo malo
#3196 Re: English Premier League
Code: Select all
Telemach-va strategija distribucije također uključuje davanje prava na emitiranje odredjenog broja utakmica vodećim regionalnim zemaljska TV postajamaSportklub je obecao emitovati sve utakmice po kolu, imaju dva kanala, dakle mogu i one utakmice u istom treminu emitovati u prijenosu obje ili bar dvije (ako je u istom treminu vise od dvije utakmice)
Utakmice engleske lige su rijetko u istom terminu vise od dvije-tri (vjerovatno zbog tv kuca u Engleskoj koje prenose utakmice) tako da ce vecina utakmica biti u izravnom prijenosu. Termini su subota, nedelja (nekoliko termina u toku dana) i ponedeljak navece.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#3197 Re: English Premier League
Jos kad bi imali sportklub+
- Tvrtko II Kotromanić
#3198 Re: English Premier League
od neki dan sportklub+ imaju korisnici cabelneta
-
ivannn
#3199 Re: English Premier League
Možeš, vjerovao il' neMax Bunker wrote:Po toj logici ispade da ja sada mogu ( ako imam 10 000 000 $ ) kupiti tv prava za F1, NBA i Ligu prvaka za naredne tri sezone i sve zemlje bivse Jugoslavije
-
samo malo
#3200 Re: English Premier League
Mi na Elobu imamo Sportklub + u osnovnom paketu.
Moguce je kupiti prava za, bubam, F1, NBA i Ligu prvaka, za cijelu regiju, sto da ne. Ali, naravno, neces dobiti prava ako ponudjacu prava ne prezentujes "akcijski plan" ili kako se to vec zove, dakle kako i na koji nacin planiras prenijeti signal na prostor za koji kupujes prava prijenosa, sa kojim tv kucama ces saradjivati (sigurno da ti nece ustupiti prava prenosa ako planiras saradjivati sa Amnom iz Tesnja, TV Igman i Alfom iz Nedzarica) i uopsteno jesi li sposoban ostvariti plan i program.
To su ozbiljne stvari, Telemach nije ulazio u tu pricu a da prethodno nije sve dogovorio sa Sportklubom.
Moguce je kupiti prava za, bubam, F1, NBA i Ligu prvaka, za cijelu regiju, sto da ne. Ali, naravno, neces dobiti prava ako ponudjacu prava ne prezentujes "akcijski plan" ili kako se to vec zove, dakle kako i na koji nacin planiras prenijeti signal na prostor za koji kupujes prava prijenosa, sa kojim tv kucama ces saradjivati (sigurno da ti nece ustupiti prava prenosa ako planiras saradjivati sa Amnom iz Tesnja, TV Igman i Alfom iz Nedzarica) i uopsteno jesi li sposoban ostvariti plan i program.
To su ozbiljne stvari, Telemach nije ulazio u tu pricu a da prethodno nije sve dogovorio sa Sportklubom.