E nek sam naučio da tužilac objavljuje presudu i određuje datum njene objave
Radovan Karadžić u Haagu!
-
L u c i f e r
#3176 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
http://www.klix.ba/magazin/showbiz/vlad ... /160327086
-
L u c i f e r
#3177 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
žžarchi_a wrote:Nisi trebao "doživotno", mogao si bar na 40 godina.Chmoljo wrote:Srebrenica je samo ostvareni DIO genocidne politike rukovodstava Srbije, SDSa i Srba Bosne i Hercegovine.Drug Član wrote:Ovo dakako važi i za presudu gdje je u Srbrenici tobože izvršen genocid nad Bošnjačkim narodom. Srebrenica je čist primjer etničkog čišćenja i osvetničkih zločina, a ne pokušaja da se unište bošnjaci kao etnička skupina.
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Drug Član, valensija
trajno
čekaj da vidimo drugostepenu
-
dezurni_ucenik
#3178 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
L u c i f e r wrote:http://www.klix.ba/magazin/showbiz/vlad ... /160327086
Znaci lik ni u jednom trenutku nije prokomentarisao presudu Karadzica, i to dovoljno govori. Uostalom, ko ga jebe, govno narkomansko-alkoholicarsko, jebo mu ja mater cetnicku .
izvinjavam se ostalima na ovom psovanju, al eto ne znam kako bih drugacije opisao situaciju.
Last edited by dezurni_ucenik on 27/03/2016 22:10, edited 1 time in total.
-
L u c i f e r
#3180 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Ma ko ne voli opsovat četničku mater 
- muha_sa
#3181 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
jebo Georgijeva i ostale georgijeve
dok ima levata koji ce platit kartu i slušat šta doticni pjeva i pjevat ce.
nit mi soli nit drobi a nit mi nešto u životu znaci
šta cemo sa sljedbenicima osudjenog genocidaša koji sjede u državnim ministarstvima, državnom parlamentu i ostalim institucijama države koju mrze i koji vrše opstruiranje i najmanjeg napredka Bosne i Hercegovine.
još za to primaju super dobre plate i dnevnice.
od ovih nam životi ovise a ne od nekog Vlade i ostalih Vlada
nit mi soli nit drobi a nit mi nešto u životu znaci
šta cemo sa sljedbenicima osudjenog genocidaša koji sjede u državnim ministarstvima, državnom parlamentu i ostalim institucijama države koju mrze i koji vrše opstruiranje i najmanjeg napredka Bosne i Hercegovine.
-
dezurni_ucenik
#3182 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
muha_sa wrote:jebo Georgijeva i ostale georgijevedok ima levata koji ce platit kartu i slušat šta doticni pjeva i pjevat ce.
nit mi soli nit drobi a nit mi nešto u životu znaci![]()
Gledam danas najavu dnevnika na pi ti pi siju:
"Odbrana Karadzica tvrdi: presuda o genocidu u Srebrenici na staklenim nogama"
- muha_sa
#3183 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
dezurni_ucenik wrote:muha_sa wrote:jebo Georgijeva i ostale georgijevedok ima levata koji ce platit kartu i slušat šta doticni pjeva i pjevat ce.
Pa njima je vrijeme zapelo u 1993.godini u eri Riste Djoge.
moja hanuma redovno šalta kanale---e šipak ce doc do tog jer sam ga turio na neki broj 187 il tako nešto
-
oridjidji
#3185 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Karadzic je odgovoran za Srebrenicu, kao predsjednik RS-a. Dodirna tacka zbog koje je odgovoran za Srebrenicu, nije njegova funkcija samo vec razgovor sa jednim od generala na terenu, gdje je rekao, da se pobrinu o robi, njih 2000 srebrenickih zarobljenika, koje su u razgovoru nazvali tako. To je u presudi spomenuto, kao bitan dokaz o tome da je Karadzic znao sta se u Srebrenici desavalo.dezurni_ucenik wrote:muha_sa wrote:jebo Georgijeva i ostale georgijevedok ima levata koji ce platit kartu i slušat šta doticni pjeva i pjevat ce.
Pa njima je vrijeme zapelo u 1993.godini u eri Riste Djoge.
Da je Mladic odlucio u korist tuzitelja ili imao suocavanje sa Karadzicem, onda bi vjerovatno svjedocili iznosenju vesa u korist tuziteljstva jer njih dvojica su kako njihovi branitelji tvrde u sukobu koji jos traje, zbog Karadzicevog ratnog sverca na stetu VRS na kojem mu je Mladic mnogo zamjerio.
Ono sto meni smrdi, jeste mogucnost da Karadzicu skinu jos koju odgovornost sa onih 10 tacki za koji je optuzen, ako se to desi u slucaju srebrenickog genocida jer to je tacka optuznice na koju ce jurisati njegov tim, onda imamo neku vrstu pravno politicke nagodbe, u kojoj ce ostrica politickog rukovodstva VRS biti dijelimice odgovorna za ono sto su proizveli u ratu, a vojska Republike Srpske ce biti najodgovornija i Mladic je sigurno taj koga ceka dozivotna. Srbiji ovo svakako treba, kao i RS da bi RS odrzali na aparatima. Najbolje sto bi moglo da se desi da umre u zatvoru prije pokretanja zalbenog procesa 2019 godine. Tuzitelj je dovoljno potegao u ovome slucaju, steta sto naknadno nije uvrstena Tomasica u ovu pricu jer bi bio vjerovatno tada optuzen i za ovu 11 tacku, ali vidjecemo sta vrijeme nosi.
-
oridjidji
#3186 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Još jedan zanimljiv razgovor Radovana Karadzića i Slobodana Miloševića iz septembra 1991. godine, lagana uvertira u rat. Slobodan Milošević: "Ko god hoće s Alijom s nama da se bije, izvolite, jači smo"
https://video-frt3-1.xx.fbcdn.net/hvide ... e=56F87D3C
Sprovebda RAM plana u stvarnosti i koliko se Srbima oružja dalo od strane JNA u ratu, možete također vidjeti i djelove ukopavanja vojske oko Sarajeva...
https://video-frt3-1.xx.fbcdn.net/hvide ... e=56F87C93
https://video-frt3-1.xx.fbcdn.net/hvide ... e=56F87D3C
Sprovebda RAM plana u stvarnosti i koliko se Srbima oružja dalo od strane JNA u ratu, možete također vidjeti i djelove ukopavanja vojske oko Sarajeva...
https://video-frt3-1.xx.fbcdn.net/hvide ... e=56F87C93
-
oridjidji
#3187 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Protiv Jovice Stanisica se obnavlja, a za Frenkija nisam siguran.Biene Maya wrote:Sva dokumentacija koja je bila u prvom procesu skrivena i zatamnjena, sada je dostupna svima! Prema tome, dokaza ima i previse! Tuzba se itekako mora obnoviti, inace nasa zemlja nece nikada imati mir, dok se srbija ne kazni za agresiju! A sto se tice Stanisica i Simatovica, cini mi se, da se protiv njih takodjer obnavlja postupak!
- General War
#3188 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
...I to ce se nastaviti sto se tice Ridjobradog:Danguba wrote:Mudro zboris.![]()
...i sve dok je UZP u zivotu, mi smo na robiji.
"Bakire, šta ima u BiH, pusti Srbiju, aman"
Predsedavajućem Predsedništva BiH Bakiru Izetbegoviću bilo bi bolje da sagleda svoju odgovornost za poziciju Bosne u Evropi umesto što Srbiji stalno drži lekcije, kaže ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović poručio je večeras predsedavajućem Predsedništva BiH Bakiru Izetbegoviću da "bi mu bilo mnogo bolje da, umesto što stalno drži lekcije Srbiji i Srbima, da sagleda svoju ulogu i odgovornost za to što se dešava u Bosni i Hercegovini, kao i njenu poziciju u regionu i Evropi".
"Vreme je da prestane da nam svima drži lekcije i da u svakoj prilici kritikuje Aleksandra Vučića, koji pokušava da održi mir i stabilnost, čak i u teškim uslovima", rekao je Stefanović u saopštenju.
On je dodao i da je neverovatno da ove reči kritike srpskom narodu upućuje čovek koji još nije pronašao odgovorne za pokušaj linča srpskog premijera u Srebrenici, a pominje ljudska prava i otvaranje džamija.
Bakir Izetbegović, koji je i predsednik SDA, rekao je u večeras tokom pauze na sednici Glavnog odbora ove stranke, da Aleksandar Vučić, nema potrebe da se brine i da se ništa u BiH neće menjati nakon presude Radovanu Karadžiću.
"Ako Vučić želi da pomogne BiH neka utiče na rukovodstvo u Republici Srpskoj da se popravi položaj i bezbednosti Bošnjaka u Republici Srpskoj. Imamo niz napada na Bošnjake, na džamije. Ugrožavaju se njihova prava i ne dozvoljava im se da njihova deca dobiju đačke knjižice u kojima piše Bosanski jezik", kazao je on.
"Eto mogao bi gospodin Vučić da utiče da se u jednom pozitivom smislu učine odnosi između Bošnjaka i Srba, rekao je Izetbegović i dodao da bi bilo dobro da svi iščitamo presudu Radovanu Karadžiću, da se suoče i u BiH i u Srbiji sa onim šta je bilo", rekao je Izetbegović, preneli su mediji u BiH.
Izvor: Mondo.rs
- Danguba
#3189 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Nabijem i ridjog i celavog.General War wrote:...I to ce se nastaviti sto se tice Ridjobradog:Danguba wrote:Mudro zboris.![]()
- General War
#3190 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
ili...oridjidji wrote: Ono sto meni smrdi, jeste mogucnost da Karadzicu skinu jos koju odgovornost sa onih 10 tacki za koji je optuzen, ako se to desi u slucaju srebrenickog genocida jer to je tacka optuznice na koju ce jurisati njegov tim, onda imamo neku vrstu pravno politicke nagodbe, u kojoj ce ostrica politickog rukovodstva VRS biti dijelimice odgovorna za ono sto su proizveli u ratu, a vojska Republike Srpske ce biti najodgovornija i Mladic je sigurno taj koga ceka dozivotna. Srbiji ovo svakako treba, kao i RS da bi RS odrzali na aparatima. Najbolje sto bi moglo da se desi da umre u zatvoru prije pokretanja zalbenog procesa 2019 godine. Tuzitelj je dovoljno potegao u ovome slucaju, steta sto naknadno nije uvrstena Tomasica u ovu pricu jer bi bio vjerovatno tada optuzen i za ovu 11 tacku, ali vidjecemo sta vrijeme nosi.
Pijacu Markale pogodili muslimani?
Član Sudskog vijeća Haškog tribunala koje je prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića osudilo na 40 godina zatvora Melvil Berd iz Trinidada i Tobaga naveo je u izdvojenom mišljenju na dio presude koji se tiče Sarajeva da postoji osnovana sumnja da je minobacačka granata na sarajevsku pijacu "Markale" ispaljena sa položaja pod kontrolom muslimana.
- Kada se uzmu u obzir svi faktori, smatram da postoji osnovana sumnja da je minobacačka granata na pijacu "Markale" u Sarajevu ispaljena sa strane koja je bila pod kontrolom muslimana. Pod tim okolnostima, mišljenja sam da optuženi mora biti oslobođen ove tačke optužnice - naveo je Berd u izdvojenom mišljenju na prvostepenu presudu Karadžiću.
http://www.rtvbn.com/379764/Pijacu-Mark ... -muslimani
-
Biene Maya
#3191 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
"Neka Vucic utjece na rukovodstvo rs da se popravi polozaj Bosnjaka" kazao je Izetbegovic! Ovaj covjek nije normalan! Zasto postoji drzava koja treba da se brine o svojim gradjanima? Na njegovoj funkciji tako nesto izgovoriti, moze samo jedan idiot, koji nejma pojma sto znaci drzava! Mene je stid ovo citati! Ovaj covjek je najveca katastrofa koja nas je zadesila!General War wrote:...I to ce se nastaviti sto se tice Ridjobradog:Danguba wrote:Mudro zboris.![]()
Predsedavajućem Predsedništva BiH Bakiru Izetbegoviću bilo bi bolje da sagleda svoju odgovornost za poziciju Bosne u Evropi umesto što Srbiji stalno drži lekcije, kaže ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović poručio je večeras predsedavajućem Predsedništva BiH Bakiru Izetbegoviću da "bi mu bilo mnogo bolje da, umesto što stalno drži lekcije Srbiji i Srbima, da sagleda svoju ulogu i odgovornost za to što se dešava u Bosni i Hercegovini, kao i njenu poziciju u regionu i Evropi".
"Vreme je da prestane da nam svima drži lekcije i da u svakoj prilici kritikuje Aleksandra Vučića, koji pokušava da održi mir i stabilnost, čak i u teškim uslovima", rekao je Stefanović u saopštenju.
On je dodao i da je neverovatno da ove reči kritike srpskom narodu upućuje čovek koji još nije pronašao odgovorne za pokušaj linča srpskog premijera u Srebrenici, a pominje ljudska prava i otvaranje džamija.
Bakir Izetbegović, koji je i predsednik SDA, rekao je u večeras tokom pauze na sednici Glavnog odbora ove stranke, da Aleksandar Vučić, nema potrebe da se brine i da se ništa u BiH neće menjati nakon presude Radovanu Karadžiću.
"Ako Vučić želi da pomogne BiH neka utiče na rukovodstvo u Republici Srpskoj da se popravi položaj i bezbednosti Bošnjaka u Republici Srpskoj. Imamo niz napada na Bošnjake, na džamije. Ugrožavaju se njihova prava i ne dozvoljava im se da njihova deca dobiju đačke knjižice u kojima piše Bosanski jezik", kazao je on.
"Eto mogao bi gospodin Vučić da utiče da se u jednom pozitivom smislu učine odnosi između Bošnjaka i Srba, rekao je Izetbegović i dodao da bi bilo dobro da svi iščitamo presudu Radovanu Karadžiću, da se suoče i u BiH i u Srbiji sa onim šta je bilo", rekao je Izetbegović, preneli su mediji u BiH.
- General War
#3192 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Tamam se covjek skucio i ovi oko njega...sta mislis da mu je do ratovanja za obespravljene, i ugnjetene bosnjake?Biene Maya wrote:"Neka Vucic utjece na rukovodstvo rs da se popravi polozaj Bosnjaka" kazao je Izetbegovic! Ovaj covjek nije normalan! Zasto postoji drzava koja treba da se brine o svojim gradjanima? Na njegovoj funkciji tako nesto izgovoriti, moze samo jedan idiot, koji nejma pojma sto znaci drzava! Mene je stid ovo citati! Ovaj covjek je najveca katastrofa koja nas je zadesila!General War wrote:...I to ce se nastaviti sto se tice Ridjobradog:Danguba wrote:Mudro zboris.![]()
Sljedeci put ce preko UN -a i SB.a traziti zastitu tamo nekih bosnjackih specimena sto ih ostalo u tragovima na dijelu drzave Cpcke i Srbije.
-
Zgoljo
#3193 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Pazi demagogije.Jel ti to branis Srbiju i zalazes se za to da ne odgovara za ono za sta je odgovorna.It_is_a_Leclerc wrote:Vrlo teško.
Upravo ono o čemu je Florence Hartmann pisala je glavni uzrok. Naime, Vijeće za saradnju sa Haškim tribunalom Vlade Srbije je više stotina transkripata, dokumenata, platnih listi i naloga iz perioda jula 1995. proglasilo "nacionalnim interesom Srbije" i time onemogućilo da se isti daju na uvid istražiteljima haškog tribunala. Sve to je urađeno u dosluhu sa Sekreterijatom Tribunala i tadašnjom tužiteljicom, Del Ponte, i time je praktično onemogućeno svako detaljno i ozbiljno proučavanje uloge državnog aparata Srbije u genocidu, a samim tim je i spriječena mogućnost da žrtve genocida od Srbije traže odštetu.
I kakve veze ima sta je reklo Vijece i sta je nacionalni interes Srbije?
Dokumenti koji su sakriveni nalaze se u Hagu,svaki normalan covjek bi morao insistirati da se ti dokumenti predoce,u ime pravde.A to sto ce to biti katastrofalno za Srbiju nema nikakve veze,trebali su o tome misliti prije pocinjenja zlodjela.
- Toffee karamela
#3194 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Na osnovu čega li je Trinidadac ustanovio ovo?General War wrote: Član Sudskog vijeća Haškog tribunala koje je prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića osudilo na 40 godina zatvora Melvil Berd iz Trinidada i Tobaga naveo je u izdvojenom mišljenju na dio presude koji se tiče Sarajeva da postoji osnovana sumnja da je minobacačka granata na sarajevsku pijacu "Markale" ispaljena sa položaja pod kontrolom muslimana.
- Kada se uzmu u obzir svi faktori, smatram da postoji osnovana sumnja da je minobacačka granata na pijacu "Markale" u Sarajevu ispaljena sa strane koja je bila pod kontrolom muslimana. Pod tim okolnostima, mišljenja sam da optuženi mora biti oslobođen ove tačke optužnice - naveo je Berd u izdvojenom mišljenju na prvostepenu presudu Karadžiću.
http://www.rtvbn.com/379764/Pijacu-Mark ... -muslimani
Profesoru Berku Zečeviću izgleda ne gine još jedan odlazak u Hag.
- General War
#3195 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Pa eto otvori link...nisam htio sve kopirati.Toffee karamela wrote:Na osnovu čega li je Trinidadac ustanovio ovo?General War wrote: Član Sudskog vijeća Haškog tribunala koje je prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića osudilo na 40 godina zatvora Melvil Berd iz Trinidada i Tobaga naveo je u izdvojenom mišljenju na dio presude koji se tiče Sarajeva da postoji osnovana sumnja da je minobacačka granata na sarajevsku pijacu "Markale" ispaljena sa položaja pod kontrolom muslimana.
http://www.rtvbn.com/379764/Pijacu-Mark ... -muslimani![]()
- BHCluster
#3196 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Nadji te to u presudi to je jedino relevantno ovo ostalo...General War wrote:Pa eto otvori link...nisam htio sve kopirati.Toffee karamela wrote:Na osnovu čega li je Trinidadac ustanovio ovo?General War wrote: Član Sudskog vijeća Haškog tribunala koje je prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića osudilo na 40 godina zatvora Melvil Berd iz Trinidada i Tobaga naveo je u izdvojenom mišljenju na dio presude koji se tiče Sarajeva da postoji osnovana sumnja da je minobacačka granata na sarajevsku pijacu "Markale" ispaljena sa položaja pod kontrolom muslimana.
http://www.rtvbn.com/379764/Pijacu-Mark ... -muslimani![]()
- BHCluster
-
Nikola Testa
#3198 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Nadji te to u presudi to je jedino relevantno ovo ostalo...[/quote]
Izdvojeno mišljenje suca bazira se na svjedočenju zaštičenog svjedoka odbrane KW-586 bivšeg pripadnika jedinice Biseri koja je čuvala predsjednika Izetbegovića u trezoru Centralne banke. Svjedok je tvrdio da je prisustvovao razgovoru Izetbegovića. Halilovića, Reisa Cerića, i Talijana ili tačnije da je stajao nedaleko od njih dok je trajao razgovor o mogućnosti da se natjera međunarodna zajednica da interveniše na strani RBiH. On je tvrdio da je Cerić predložio da jedna granata padne na Markale i da se optuži VRS. Svjedok je otišao i dalje tvrdeći da je Armija to uradila u dosluhu sa jednom smjenom Unproforaca iz Pakistana. Nije propustio reci da je Izetbegovic prilikom dolaska Nasera Orica u Sarajevo 94 nagovarao Orica da napada VRS iz zasticene zone ne bi li izazvao reakciju srpske strane. Uglavnom taj sudac je prihvatio svjedočenje KW-586 kao vjeroodostojno. Slusao sam svjedocenje, moze se reci da se njegova prica poklapa sa teorijama srpske strane o Markalama i Srebrenici pa je malo cudno kako se bas potrefio oba puta da slusa tako znacajne razgovore sto ga je tuzilastvo i pitalo u unakrsnom ispitivanju. Tvrdio je da su mu vjerovali. Dalje tuzilastvo je nastojalo unistiti njegov kredibilitet time da se javio tek nakon 20 godina a zivio je u Belgiji par stotina kilometara od Haga i nikad se nije sjetio da isprica svoja saznanja. Takodje tuzilastvo mu je predocilo dokaz da je 94 godine kad se taj navodni razgovor desavao Halilovic bio smijenjen sa komandnog mjesta u Armiji na sto je on odgovorio da ga Izetbegovic nije trajno udaljio iz Armije te je Halilovic prisustvovao sastanku.
Izdvojeno mišljenje suca bazira se na svjedočenju zaštičenog svjedoka odbrane KW-586 bivšeg pripadnika jedinice Biseri koja je čuvala predsjednika Izetbegovića u trezoru Centralne banke. Svjedok je tvrdio da je prisustvovao razgovoru Izetbegovića. Halilovića, Reisa Cerića, i Talijana ili tačnije da je stajao nedaleko od njih dok je trajao razgovor o mogućnosti da se natjera međunarodna zajednica da interveniše na strani RBiH. On je tvrdio da je Cerić predložio da jedna granata padne na Markale i da se optuži VRS. Svjedok je otišao i dalje tvrdeći da je Armija to uradila u dosluhu sa jednom smjenom Unproforaca iz Pakistana. Nije propustio reci da je Izetbegovic prilikom dolaska Nasera Orica u Sarajevo 94 nagovarao Orica da napada VRS iz zasticene zone ne bi li izazvao reakciju srpske strane. Uglavnom taj sudac je prihvatio svjedočenje KW-586 kao vjeroodostojno. Slusao sam svjedocenje, moze se reci da se njegova prica poklapa sa teorijama srpske strane o Markalama i Srebrenici pa je malo cudno kako se bas potrefio oba puta da slusa tako znacajne razgovore sto ga je tuzilastvo i pitalo u unakrsnom ispitivanju. Tvrdio je da su mu vjerovali. Dalje tuzilastvo je nastojalo unistiti njegov kredibilitet time da se javio tek nakon 20 godina a zivio je u Belgiji par stotina kilometara od Haga i nikad se nije sjetio da isprica svoja saznanja. Takodje tuzilastvo mu je predocilo dokaz da je 94 godine kad se taj navodni razgovor desavao Halilovic bio smijenjen sa komandnog mjesta u Armiji na sto je on odgovorio da ga Izetbegovic nije trajno udaljio iz Armije te je Halilovic prisustvovao sastanku.
-
krater
-
krater
#3200 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
BHCluster wrote:Nadji te to u presudi to je jedino relevantno ovo ostalo...General War wrote: