SARAJEVO - CRNA HRONIKA
-
vnm
#3176 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
cisto sumnjam da lik koji ima golfa peticu i bmw x5 nema 8200KM da plati kazne. 
- alibaba_i_30_godina
#3177 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
U prethodnom postu sam napisao da cisto sumnjam da je ikako i platio kazne. Kakve su malverzacije radjene da se dobije to auto saznat necemo, ali mozemo pretpostaviti.Dendrlix wrote:Sta bi ti izabrao: 8, 10 milja kazni ili 40 - 50 milja za x5?
Ja mislim da je bilo nesto poput: junior nakupio kazni i ostao bez seniorovih kola, senior nije znao za kazne, platio kazne, sastavio sa zemljom juniora i uzeo svog X5.![]()
Salu na starnu, mislim da je ovaj x5 bio posudjen. Mozda je vlasnik dokazao na sudu da nije znao da je ovaj bolid napravio toliko prekrsaja i dobio kola nazad. Ono kao: Ja dao kola osobi A, koja je kasnije posudila osobi B kojoj je oduzeto vozilo!
Evo npr. ti si vec napisao jednu dobru pretpostavku.
U normalnim zemljama bi se za duplo manje kazni oduzela vozacka na nekoliko godina, ali ne, kod nas se skupljaju kazneni listici i fali po gradu na kafama. Licno sam bio prisutan kad se jedan momak hvalio sa nekih 20-ak kazni.
-
suspect_zero
#3178 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Maloprije bila pucnjava u Privrednom gradu Skenderija
.......zna li neko više informacija?
-
zonbirile
#3179 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
@respo
Hit by a car at 60km/h, 9 out of 10 pedestrians will be killed.
Hit by a car at 50km/h, 5 out of 10 of pedestrians will be killed.
Hit by a car at 30km/h, 1 out of 10 pedestrians will be killed.
e ovo će ga koštati kazne,jer upravo ono što se na policiji i na sudu na vještačenju pika,a to je šta je poduzeo da do pogibije ne dođe.Loše rezonuješ,ne smiješ sem ograničenja voziti 100km/h iako je pješaku crveno,a tebi ograničenje 60km/h,sem toga upravo radi zaustavnih puteva u koje je uključeno i vrijeme percepcije i reagovanja,daje šansu sa preživljavanje,jer samo 10km/h manje daje 45% više šanse za preživljavanje.Očito je momak "pucao",ili mu se ovaj bacio pod auto.Arosa ne može u startu sa onog semafora dostići 60,znači bio je u zelenom valu i pucao je preko 60
e ovo će ga koštati kazne,jer upravo ono što se na policiji i na sudu na vještačenju pika,a to je šta je poduzeo da do pogibije ne dođe.Loše rezonuješ,ne smiješ sem ograničenja voziti 100km/h iako je pješaku crveno,a tebi ograničenje 60km/h,sem toga upravo radi zaustavnih puteva u koje je uključeno i vrijeme percepcije i reagovanja,daje šansu sa preživljavanje,jer samo 10km/h manje daje 45% više šanse za preživljavanje.Očito je momak "pucao",ili mu se ovaj bacio pod auto.Arosa ne može u startu sa onog semafora dostići 60,znači bio je u zelenom valu i pucao je preko 60
-
neutral
#3180 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Bila u Skenderiji! Cula pucnjeve, ali ne znam sta se desilo. Iko ima informacije!?suspect_zero wrote:Maloprije bila pucnjava u Privrednom gradu Skenderija.......zna li neko više informacija?
- neo7
#3181 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
neo123 wrote:danas mi jarana uhapsise zabunom...izgledao kao opisani ubica ( kacket i duks )..
kakvo je to ubistvo bilo ?
U pitanju je Hrasno gdje su ga ispitali policajci....uredno mu se izvinuli ali je kolega vidno bio uznemiren kao sto su bas njega morali ispitati i pred rajom sto je morao u policijsko
- alibaba_i_30_godina
#3182 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Divota. Jos samo fali da neko javi da je bila pucnjava pred MUP-om a policije nigdje.neutral wrote:Bila u Skenderiji! Cula pucnjeve, ali ne znam sta se desilo. Iko ima informacije!?suspect_zero wrote:Maloprije bila pucnjava u Privrednom gradu Skenderija.......zna li neko više informacija?
- amrica
#3183 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
"U Privrednom gradu Skenderija u Sarajevu jučer oko 18.30 sati došlo je do pucnjave u kojoj nije bilo povrijeđenih.
Nakon što su obaviješteni da je u Skenderiji upotrijebljeno vatreno oružje pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo izašli su na lice mjesta, ali nisu zatekli aktere.
Oni su se do dolaska patrole razbježali, a policajci su pronašli dvije čahure od ispaljenih metaka. U MUP-u nam je rečeno da za sada nema osumnjičenih za ovaj incident, te da je istraga u toku."
Nakon što su obaviješteni da je u Skenderiji upotrijebljeno vatreno oružje pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo izašli su na lice mjesta, ali nisu zatekli aktere.
Oni su se do dolaska patrole razbježali, a policajci su pronašli dvije čahure od ispaljenih metaka. U MUP-u nam je rečeno da za sada nema osumnjičenih za ovaj incident, te da je istraga u toku."
- potpuni stranac
#3184 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
rekao sam da zavisi od više fakora, jedan od njih je i psihička sekunda, odnosno potrebno vrijeme za reakciju tj od momenta kad uoči opasnost pa do stiskanja papučice gasa.kurty wrote:ovo sto si naveo za zaustavni put, za ovaj tim vozila bi bio da je u njemu sjedilo 5 osoba od po 120 kg i da je imao zakacenu prikolicu sa tuaregom na njojpotpuni stranac wrote: zaustavnu put za brzinu od 60kmh je oko 40-50m (naravno to zavisi od više faktora ali tu je negdje)
po tvojoj logici i mašinovođa bi trebao odgovarati za gaženje pješaka koji prelaze prugu za vrijeme crvenog svjetla iako je zaustavnu put voza nekoliko stotina metara?
- potpuni stranac
#3185 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
pa valjda je kočio, uz predhodno poštivanje saobraćajnih propisa sasvim dovoljno od njega.zonbirile wrote:@respo
- aerosa
#3186 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Nije izgledao kao ubica nego kao lik koji je kladionicu odradio na Trgu Heroja par minuta ranije, samo što je policiji tvoj jaran izgledao kao neko "srednjeg rasta" a ja koliko sam ga vidio teško da može biti sitniji nego što jeneo123 wrote:danas mi jarana uhapsise zabunom...izgledao kao opisani ubica ( kacket i duks )..
kakvo je to ubistvo bilo ?
U pitanju je Hrasno gdje su ga ispitali policajci....uredno mu se izvinuli ali je kolega vidno bio uznemiren kao sto su bas njega morali ispitati i pred rajom sto je morao u policijsko
Mada od njih to i ne čudi....
-
vnm
#3187 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
kaze stari da gori nesto u shoppingu na grbavici. incognito? 
-
samo_ovaj_put
#3188 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
a nije koke vecerasvnm wrote:kaze stari da gori nesto u shoppingu na grbavici. incognito?
na njegovim nastupima je uvijek uzarena atmosfera,i jedna je iskra dovoljna da se zahuktaju stvari
- ilo
#3189 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
vnm wrote:kaze stari da gori nesto u shoppingu na grbavici. incognito?
pa izgleda da je iz Incognita .. ali ima i 40 minuta kako sam ja prolazila pored, ne znam jel' se šta riješilo ..
-
revival
#3190 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Vatrogasci su uspjesno savladali vatrenu stihiju
na zadnjem spratu u shopingu- inkognito po nezvanicnim informacijama gorile su elekticne instalacije...
haram para, ne moze na dobro 
-
zonbirile
#3191 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
-------------------------------------------------------potpuni stranac wrote:pa valjda je kočio, uz predhodno poštivanje saobraćajnih propisa sasvim dovoljno od njega.zonbirile wrote:@respo
pa valjda treba biti toliko uporan i nedokazan,ili prijatelj vozačev, pa izvaliti ovo gore.Ako je poštovao propise onda je išao do 60km/h,ako je kočio ,onda je smanjio brzinu prije udara bar na 30-40km/h,ali onda auto ne izgleda kao na slici.
- potpuni stranac
#3192 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
a ti inače znaš kako bi auto trebalo izgledati, i to čim ga pogledaš znaš koliko brzo je išao. ni džemila ti ravna nije.zonbirile wrote:-------------------------------------------------------potpuni stranac wrote:pa valjda je kočio, uz predhodno poštivanje saobraćajnih propisa sasvim dovoljno od njega.zonbirile wrote:@respo
pa valjda treba biti toliko uporan i nedokazan,ili prijatelj vozačev, pa izvaliti ovo gore.Ako je poštovao propise onda je išao do 60km/h,ako je kočio ,onda je smanjio brzinu prije udara bar na 30-40km/h,ali onda auto ne izgleda kao na slici.
-
zonbirile
#3193 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
url=http://img689.imageshack.us/i/frontnesr ... li2is.jpg/]
[/url][/quote]
sa 30-40km/h pri udarcu u pješaka sigurno ne izgleda ovako
[/url][/quote]sa 30-40km/h pri udarcu u pješaka sigurno ne izgleda ovako
- -Romeo-
#3194 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ako ti tako kažeš......zonbirile wrote:u
sa 30-40km/h pri udarcu u pješaka sigurno ne izgleda ovako
- SugarCookie
#3195 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Sad sam mogao posmatrati rad naše policije. Prije par minuta uhapsiše lika na otoci kod vulkanizera. Dođe policijski kombi, stade, i izletiše četiri policajca. Uhapsiše lika, ono kako bi rekli filmski. Prva dvojica koja su izletila nisu ni sekunde čekali da izvade pištolj i da zaprijete, druga dvojica nisu izvadili pištolje, jednostavno su se lagano približili liku i stavili mu lisice. Za trideset sekundi, sve se završilo, nisam imao vremena ni uzet aparat da uslikam nešto.
Sad pitanje. Kolika je mogućnost da će taj momak kojeg si uhapsili dobiti zatvorsku kaznu odnosno biti osuđen?
Pitam zato što mi ovo previše organizovano djelovalo da bi na kraju ispalo da je neki "obični" klošar koji krade mobitele ili sl. kojeg bi pustili nakon dana u prittvoru.
Sad pitanje. Kolika je mogućnost da će taj momak kojeg si uhapsili dobiti zatvorsku kaznu odnosno biti osuđen?
Pitam zato što mi ovo previše organizovano djelovalo da bi na kraju ispalo da je neki "obični" klošar koji krade mobitele ili sl. kojeg bi pustili nakon dana u prittvoru.
-
roko.car
#3196 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
nek puste opet po ko zna koji put na tv vidimo se u citulji i onog glupana kristijana golubovica sto pametuje ko da je dr. nauka pa ce te imat jos amara,denisa,nozeva pistolja i djece nafurane na te gluposti.jebote ne kontam koda im je kristijan reklamu platio pa mi ga dizu te 60min te ostale tv kuce jebo ih on u apaksunjo 
-
roko.car
#3197 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
100 posto si u pravuAsana wrote:Puno djece je za nekoga kapital. Mnogi velikani su potekli iz brojnih siromasnih porodica, ali su roditelji znali da im uliju plemenitost, nauce ih nekim vrijednostima, znali su ih nauciti da rade i stede. Mogli su imati malu kucnu radionicu, puno malih rukica je moglo biti kreativno, umjesto sto su ih pustili da zavlace ruke u tidje dzepove ... Brojnost porodice nije objasnjenje ni opravdanje za teski kriminal i brutalnosti.
Trebalo bi psihotestovima uslovljavati roditeljstvo
- -Romeo-
#3198 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
samo ne znam koji su to velikani bili plemeniti. koliko ja znam uglavnom su bili surovi, bez trunke poštenja, skloni prevarama i spletkarenju što ih je dovodilo i održavalo na vlasti.roko.car wrote:100 posto si u pravuAsana wrote:Puno djece je za nekoga kapital. Mnogi velikani su potekli iz brojnih siromasnih porodica, ali su roditelji znali da im uliju plemenitost, nauce ih nekim vrijednostima, znali su ih nauciti da rade i stede. Mogli su imati malu kucnu radionicu, puno malih rukica je moglo biti kreativno, umjesto sto su ih pustili da zavlace ruke u tidje dzepove ... Brojnost porodice nije objasnjenje ni opravdanje za teski kriminal i brutalnosti.
Trebalo bi psihotestovima uslovljavati roditeljstvo
- neo7
#3199 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Prolazim dole kod teleizije kad vidim dalje nekih 100 metara motor na cesti, saobracaj ne ide tom trakom a dva covjeka oko motora koji je oboren :S...zurio sam pa nisam nista vise uspio vidjeti...
-
samo_ovaj_put
#3200 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
i jedan auto 20 metara dalje,nasukan na trotoar,udaren naprijed prema vozacevoj stranineo123 wrote:Prolazim dole kod teleizije kad vidim dalje nekih 100 metara motor na cesti, saobracaj ne ide tom trakom a dva covjeka oko motora koji je oboren :S...zurio sam pa nisam nista vise uspio vidjeti...