Sta je trebao uraditi, mozda pustiti da ga isti taj psic ugrize za nogu. Ruta kojom cesto znam proci s biciklom redovno mi znaju izlijetati dva psa lutalice i lajati i trcati za mnom i nije ni malo prijatno. Volim zivotinje, ali konacno treba nesto da se uradi povodom pasa lutalica. Imaju 2 nacina. Prvi je da se pofataju svi psi lutalice i zatvore u jedan ogradjeni prostor i da se ne pustaju odatle i da im se daje tu hrana. Drugi je da se svi psi lutalice uspavaju. Samo tako mozemo zastiti kako djecu tako i odrasle od napada i ujeda istih. Pozivanje na odgovornost vlasti za taj problem od strane udruzenja za zastitu zivotinja ne stoje, jer za problem pasa lutalica prvenstveno su odgovorna udruzenja za njihovu zastitu koja nedozvoljavaju da isti uklone sa ulice i kojima je vazniji zivot jednog agresivnog psa lutalice od zivota djeteta, pa tek onda na drugom mjestu su vlasti.poznanik wrote:
Spucati žestoko nogom psića koji je zagrizao ram bicikla i oštetio boju, ne može svaki junak
Biciklom kroz Sarajevo
- Better Man
#3176 Re: Biciklom kroz Sarajevo
-
kojeime
#3177 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Poznanik, dva puta vozeci bicikl sam bio napadnut od pasa, jednom su bila dva psa, drugi put copor u kojem je bilo 5 pasa. Taj napad u kojem je bilo 5 pasa je bio skoro pa planiran, dok je 4 kruzilo okolo, peti je cijelo vrijeme se zalijetao i udarao u zadnji tocak, kao da je imao na mjeru da me obori, da bi me onda svih 5 uzelo pod svoje.
Nakon tih iskustava, kao vodilju za moje postupanje u buducim situacijama tog tipa, reci su samo ovo: Nagon za prezivljavanjem.
Nakon tih iskustava, kao vodilju za moje postupanje u buducim situacijama tog tipa, reci su samo ovo: Nagon za prezivljavanjem.
- naja22
#3178 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Da se svi psi lutalice uspavaju ?Better Man wrote:Sta je trebao uraditi, mozda pustiti da ga isti taj psic ugrize za nogu. Ruta kojom cesto znam proci s biciklom redovno mi znaju izlijetati dva psa lutalice i lajati i trcati za mnom i nije ni malo prijatno. Volim zivotinje, ali konacno treba nesto da se uradi povodom pasa lutalica. Imaju 2 nacina. Prvi je da se pofataju svi psi lutalice i zatvore u jedan ogradjeni prostor i da se ne pustaju odatle i da im se daje tu hrana. Drugi je da se svi psi lutalice uspavaju. Samo tako mozemo zastiti kako djecu tako i odrasle od napada i ujeda istih. Pozivanje na odgovornost vlasti za taj problem od strane udruzenja za zastitu zivotinja ne stoje, jer za problem pasa lutalica prvenstveno su odgovorna udruzenja za njihovu zastitu koja nedozvoljavaju da isti uklone sa ulice i kojima je vazniji zivot jednog agresivnog psa lutalice od zivota djeteta, pa tek onda na drugom mjestu su vlasti.poznanik wrote:
Spucati žestoko nogom psića koji je zagrizao ram bicikla i oštetio boju, ne može svaki junak
Sto se dzaba nerviram
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#3179 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ima li ovdje neki dezurni majstor
ovaj saraf koliko god stegnem popusti u voznji i hoce pedala da spadne zna li neko sta je ciniti?

- kokuz_sa
#3180 Re: Biciklom kroz Sarajevo
stavi kudelje oko sarafa 
- bordo gandalf
#3181 Re: Biciklom kroz Sarajevo
kokuz_sa wrote:stavi kudelje oko sarafa
Skidoh saraf i na pedali dođe jos jedan kontra navoj i trebala bi vjerovatno biti matica da "drzi" ovaj saraf vrli majstor je izgleda zaboravio navrnut'
- kokuz_sa
#3182 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ja ti nekidan lijepo kazah,nemoj nosit bajk kod majstora u brijescerashtiman wrote:kokuz_sa wrote:stavi kudelje oko sarafa![]()
Skidoh saraf i na pedali dođe jos jedan kontra navoj i trebala bi vjerovatno biti matica da "drzi" ovaj saraf vrli majstor je izgleda zaboravio navrnut'
- bordo gandalf
#3183 Re: Biciklom kroz Sarajevo
nije u brijesce ba u osijekkokuz_sa wrote:ja ti nekidan lijepo kazah,nemoj nosit bajk kod majstora u brijescerashtiman wrote:kokuz_sa wrote:stavi kudelje oko sarafa![]()
- kokuz_sa
#3184 Re: Biciklom kroz Sarajevo
cccc i ti si neki..pored domacih majstora ti vozis bajk na popravak u hrvatskurashtiman wrote:nije u brijesce ba u osijekkokuz_sa wrote:ja ti nekidan lijepo kazah,nemoj nosit bajk kod majstora u brijescerashtiman wrote:![]()
- bordo gandalf
#3185 Re: Biciklom kroz Sarajevo
haj na fk saraj'vo ako smijes
- kokuz_sa
#3186 Re: Biciklom kroz Sarajevo
necu tamo ima previse odbranbenih moderatorarashtiman wrote:vidi ga sto je poceo zajebavat'
![]()
haj na fk saraj'vo ako smijes
- Better Man
#3187 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Tacno, nisu psi lutalice krivi sto su napusteni, ali ako se ne mogu ukloniti s ulice u neki ogradjeni prostor, onda je jedini nacin da se uspavaju kako bi se zastitili kako djeca, tako i odrasli ljudi od napada i ujeda istih, a i od mogucih zaraznih bolesti. Dosta je vise pasa lutalica na ulicama nasih gradova i strahovanja ljudi od istih. Vrijeme je da se nesto konkretno uradi i to bez pozivanja na vlast i kako je do njih. Ako je jedini nacin da se uklone s ulia da se isti uspavaju, onda treba to uraditi, ili da svi oni pripadnici udruzenja za zastitu zivotinja iste uklone na nacin da ih odvedu sebi kuci. Da li mozda trebamo pustiti pse lutalice da idalje hodaju ulicama i kad nas koji napadne mirno stajati i cekati da nas ugrize, ili cak i urade nesto i gore od ugrizanaja22 wrote:Da se svi psi lutalice uspavaju ?Better Man wrote:Sta je trebao uraditi, mozda pustiti da ga isti taj psic ugrize za nogu. Ruta kojom cesto znam proci s biciklom redovno mi znaju izlijetati dva psa lutalice i lajati i trcati za mnom i nije ni malo prijatno. Volim zivotinje, ali konacno treba nesto da se uradi povodom pasa lutalica. Imaju 2 nacina. Prvi je da se pofataju svi psi lutalice i zatvore u jedan ogradjeni prostor i da se ne pustaju odatle i da im se daje tu hrana. Drugi je da se svi psi lutalice uspavaju. Samo tako mozemo zastiti kako djecu tako i odrasle od napada i ujeda istih. Pozivanje na odgovornost vlasti za taj problem od strane udruzenja za zastitu zivotinja ne stoje, jer za problem pasa lutalica prvenstveno su odgovorna udruzenja za njihovu zastitu koja nedozvoljavaju da isti uklone sa ulice i kojima je vazniji zivot jednog agresivnog psa lutalice od zivota djeteta, pa tek onda na drugom mjestu su vlasti.poznanik wrote:
Spucati žestoko nogom psića koji je zagrizao ram bicikla i oštetio boju, ne može svaki junak![]()
Sto se dzaba nerviram![]()
Nisu psi krivi sto su napusteni, ljudi su ako nekome smetaju neka ih smjeste u adekvatan AZIL u kojem ce se lijepo i brinuti o njima !!
- Better Man
#3188 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Pustimo sad primitivce koji maltretiraju pse i druge zivotinje, vec se osvrnimo na one normalne koji ni krivi ni duzni jesu ugrozeni od pasa lutalica. To da ako ih ne diras nece te napasti ne stoji, jer sam se milion puta dosad uvjerio u suprotno. Lutalice i jesu jedan od vecih problema, a tebi preporuka da ih sve fino kod sebe udomis.naja22 wrote:
Ma ko ba da se zastiti, kakva djeca ? Imam 17 godina i vrlo sam svjestan kako moji vrsnjaci a i ovi mladji isto maltretiraju zivotinje, ni jedan pas ako ga niko nije dirao nikad nece ujesti i ovi sto ujedaju to je rijetkost, a vi pravite dramu oko svega. Blago vama pa su vam lutalice najveci "problem" vidim kako je vama lahko u zivotu .. A sad zdravo, ne zelim se raspravljati sa tobom ni sa takvim kao sto si ti, stalno ponavljate jedne te iste stvari. byeeeee
- hakazvaka
#3189 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Tema: Biciklom kroz Sarajevo
- Sunrise00
#3190 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ne uzimaj moderatorima posao bahakazvaka wrote:Tema: Biciklom kroz Sarajevo
- trimi68
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Stirjelac
#3191 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ДОБРА ТЕМАhakazvaka wrote:Tema: Biciklom kroz Sarajevo
- trimi68
#3192 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Исправка ХВАЛА Меку : da li je otišao šaraf, ili ono u šta se taj šaraf uvrće питање је садrashtiman wrote:Ima li ovdje neki dezurni majstorovaj saraf koliko god stegnem popusti u voznji i hoce pedala da spadne zna li neko sta je ciniti?
Last edited by trimi68 on 22/08/2011 14:19, edited 1 time in total.
- bordo gandalf
#3193 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Sto bi mijnjao valjda samo fali kontra navoj da drzi ovaj saraf...pogon ko nov nigdje lufta nema
-
meki
#3194 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Uh, Brko, moram ti replicirati
BB - bottom bracket je ležaj/patrona (srednjeg/prednjeg/-) pogona, a pod pogonom (crankset) se podrazumjevaju zupačnici sa kurblama. Mada, kontam šta si htio reći, ista je priča sa "procesorom računara" kako ljudi obično zovu centralnu jedinicu
@rashtiman
99% popravaa generalno počiva no logiciranju. Dakle, ako se nešto konstantno "otpušta" znači da je vjerovatno navoj otišao, izlizao se ili nešto slično. E sad, da li je otišao šaraf, ili ono u šta se taj šaraf uvrće, ili je otišao pogon, to ne mozes znati dok ne istražiš malo više ili ne odeš u servis. Bilo kako bilo, određeno investiranje ćeš morati napraviti
BB - bottom bracket je ležaj/patrona (srednjeg/prednjeg/-) pogona, a pod pogonom (crankset) se podrazumjevaju zupačnici sa kurblama. Mada, kontam šta si htio reći, ista je priča sa "procesorom računara" kako ljudi obično zovu centralnu jedinicu
@rashtiman
99% popravaa generalno počiva no logiciranju. Dakle, ako se nešto konstantno "otpušta" znači da je vjerovatno navoj otišao, izlizao se ili nešto slično. E sad, da li je otišao šaraf, ili ono u šta se taj šaraf uvrće, ili je otišao pogon, to ne mozes znati dok ne istražiš malo više ili ne odeš u servis. Bilo kako bilo, određeno investiranje ćeš morati napraviti
- trimi68
#3195 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Мeky хвала на реплици. Широке народне масе ББ и погон сматрају једном цјелином али како ти написа схватамо се.meki wrote:Uh, Brko, moram ti replicirati![]()
@rashtiman
Ђе извуче "логицирање" ???
Срж проблема је ЦИТИРАМ: da li je otišao šaraf, ili ono u šta se taj šaraf uvrće....
- bordo gandalf
#3196 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Izvrnuo sam saraf i nema ostecenja na njemu a i "zagledao" sam unutra da vidim i nisam vidio da je unutrasnji navoj ostecen
- Ken_M
#3197 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Skines saraf i stavis par kapi loctitea 242 na navojrashtiman wrote:Izvrnuo sam saraf i nema ostecenja na njemu a i "zagledao" sam unutra da vidim i nisam vidio da je unutrasnji navoj ostecen

- bordo gandalf
#3198 Re: Biciklom kroz Sarajevo
gdje se ima uzeti?
- Ken_M
#3199 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Nazovi avanti mislim da je kod njih bilo neke abro verzije ljepila za navoj ali nisam siguran
+ 387 33 203 881
+ 387 33 203 881
- kokuz_sa
#3200 Re: Biciklom kroz Sarajevo
danas s emalo pedalalo prije iftara onako od 13h do 18h
laganitempo grad gore dole par puta..
malo sunce zeza al eto izdrzi se
laganitempo grad gore dole par puta..
malo sunce zeza al eto izdrzi se