Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ArthurSpooner

#3176 Re: Reprezentacija BiH

Post by ArthurSpooner »

63-57, nije dobro...
ArthurSpooner

#3177 Re: Reprezentacija BiH

Post by ArthurSpooner »

86-84, jbg :( Nije nam ovo trebalo
It_is_a_Leclerc

#3178 Re: Reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Nažalost poraz... :( :(

Kakve su nam sad šanse za polufinale ?
mousstapha

#3179 Re: Reprezentacija BiH

Post by mousstapha »

J. Nurkic 34 20 2 :shock:

Daj ovog u A reprezentaciju. 8-)
phillie

#3180 Re: Reprezentacija BiH

Post by phillie »

jbg, zijan....famozna 3/4 :(
Hibridni_Otučak

#3181 Re: Reprezentacija BiH

Post by Hibridni_Otučak »

:( :bih: :bih:
ArthurSpooner

#3182 Re: Reprezentacija BiH

Post by ArthurSpooner »

mousstapha wrote:J. Nurkic 34 20 2 :shock:

Pridruzice se A reprezentaciji nakon U18 prvenstva...

@Leclerc: mislim da su sanse dobre ako sutra pobijedimo CG (oni su danas izgubili od Belgije)
It_is_a_Leclerc

#3183 Re: Reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

ArthurSpooner wrote:
mousstapha wrote:J. Nurkic 34 20 2 :shock:

Pridruzice se A reprezentaciji nakon U18 prvenstva...

@Leclerc: mislim da su sanse dobre ako sutra pobijedimo CG (oni su danas izgubili od Belgije)
A jel ovisimo o drugim rezultatima u slučaju pobjede naših ?!

Ne znam koliko nosi pobjeda ovdje - dva ili tri boda.

Ako nosi tri boda, onda smo praktički sigurni sa pobjedom. Ako nosi dva, onda nam je u interesu da Belgija rokne Fince.
ArthurSpooner

#3184 Re: Reprezentacija BiH

Post by ArthurSpooner »

^^Mislim da nosi dva...
Tkd

#3185 Re: Reprezentacija BiH

Post by Tkd »

Ma dobiti Crnu Goru i prošli smo 100%. Jedino ako zijanimo baš dobro ispadamo.

Slaba klupa totalno, podbacili su mnogi. Očigledno u malo "jačim" susretima vidimo određenu limitiranost pojedinaca. Falio je Buza s poenima danas, a već sam spomenuo klupu.

Ako smo dobili 3x Crnu Goru u pripremama, što ih ne bi dobili i četvrti put.

;-)
hrastov žižak

#3186 Re: Reprezentacija BiH

Post by hrastov žižak »

Šteta, ni ovaj dabl-dabl-dabl Juke nije bio dovoljan. Buza očito podbacio. Dobiti Crnogorce moramo.
Kardelj01

#3187 Re: Reprezentacija BiH

Post by Kardelj01 »

kakavdanakneiskustvu wrote:kad je sljedeća tekma,ima li prenosa na tv?
Raspored nastupa reprezentacije BiH u kvalifikacijama:

BiH - Latvija (15. augusta)
Holandija - BiH (18. augusta)
BiH - Gruzija (21. augusta)
Rumunija - BiH (24. augusta)
Latvija - BiH (30. augusta)
BiH- Holandija (2. septembra)
Gruzija - BiH (5. septembra)
BiH - Rumunija (8. septembra)

Od 3 trice cijele ekipe Mašić ubaci 2, i neko pita hoće li Mašić išta dobro uraditi :lol:
hrastov žižak

#3188 Re: Reprezentacija BiH

Post by hrastov žižak »

Kardelj01 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:kad je sljedeća tekma,ima li prenosa na tv?

Od 3 trice cijele ekipe Mašić ubaci 2, i neko pita hoće li Mašić išta dobro uraditi :lol:
il ono da nas ubiše u skoku :lol: kad komentarišu likovi koji košarku gledaju jednom godišnje.
ultima_palabra

#3189 Re: Reprezentacija BiH

Post by ultima_palabra »

Haj ba stručnjak, svoje komplekse istresaj negdje drugo ;-)

Lik imao 6 poena i 6 skokova za 29 minuta, odbrana, skok u napadu, razigravanje misaona imenica i sad se kao treba diviti što je ubacio dvije trice :roll: Za vrijeme njegovog boravka na terenu Latvijci su dali 6 poena više od nas, što znači da smo za samo 11 minuta njegovog odsustva nabili razliku od +9.

Što se tiče skoka, morali smo puno bolje to iskontrolisati... pogotovo u završnici gdje su Latvijci nekoliko puta imali po 2-3 ofanzivna skoka u jednom napadu.
Last edited by ultima_palabra on 16/08/2012 08:19, edited 1 time in total.
Herr Flick

#3190 Re: Reprezentacija BiH

Post by Herr Flick »

Ta Finska nas redovno dobija i u A selekciji evo sad i kod juniora :-) :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#3191 Re: Reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Imali smo 48 skokova, sto je odlicno, ali smo isto tako dosta lopti prodali pod svojim kosem u situacijama kad trojica nasih skacu sa njihovim jednim :shock: Doduse, kakva je situacija bila, Teletovic je dosta morao igrati na 5. Dobro je, prva zvanicna u ovom sastavu, ne moze se to porediti sa prijateljskim tekmama.
ultima_palabra

#3192 Re: Reprezentacija BiH

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote:Imali smo 48 skokova, sto je odlicno, ali smo isto tako dosta lopti prodali pod svojim kosem u situacijama kad trojica nasih skacu sa njihovim jednim :shock: Doduse, kakva je situacija bila, Teletovic je dosta morao igrati na 5. Dobro je, prva zvanicna u ovom sastavu, ne moze se to porediti sa prijateljskim tekmama.
O tome i govorim. A i 50 skokova je relativno jer si igrao protiv izrazito šuterske ekipe.
sumirprimus

#3193 Re: Reprezentacija BiH

Post by sumirprimus »

sto rece selektor pobjedi se ne gleda u zube...pisu se bodovi...
al profulali su i previse zicera...ono kontas sigurica,kad njonjak... :roll:
hrastov žižak

#3194 Re: Reprezentacija BiH

Post by hrastov žižak »

ultima_palabra wrote:Haj ba stručnjak, svoje komplekse istresaj negdje drugo ;-)

Lik imao 6 poena i 6 skokova za 29 minuta, odbrana, skok u napadu, razigravanje misaona imenica i sad se kao treba diviti što je ubacio dvije trice :roll: Za vrijeme njegovog boravka na terenu Latvijci su dali 6 poena više od nas, što znači da smo za samo 11 minuta njegovog odsustva nabili razliku od +9.

Što se tiče skoka, morali smo puno bolje to iskontrolisati... pogotovo u završnici gdje su Latvijci nekoliko puta imali po 2-3 ofanzivna skoka u jednom napadu.
Ko sastavi rečenicu na sportskom podforumu klixa, a ne upotrijebi riječ kompleks, dobiće specijalnu nagradu :mrgreen:
I to od udruženja psihoanalitičara BiH. Ljute se zbog zloupotrebe njihova termina :mrgreen:
Odbrana mu je bila slaba, nešto bolja od one koju su igrala ona dvojica pod košem. A zašto smo primili manje, pa zato što je ušao štoper u igru, Peršić, umjesto njega. Niko nije rekao da mu se treba diviti, nego je odvratno to prozivanje igrača koji je jedini u ekipi imao vanjski šut i zahvaljujući njegovim pogođenim trojkama reket se mogao rasteretiti poslije. Dok zvijezda ima šut 30% iz igre, što je na nivou slabijeg plejmejkera, neki prozivaju čovjeka koji je odigrao sasvim pristojnu rolu za ulogu koju dobiva.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3195 Re: Reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Jah, ta zvijezda je igrala svasta nesto sinoc :oops: Dobro je imao i tih 30%. Kad ekipa improvizuje, onda se to lomi preko ledja Mirze. Al hajd, sta ja znam :oops: laik.....
hrastov žižak

#3196 Re: Reprezentacija BiH

Post by hrastov žižak »

Tomahawk11 wrote:Jah, ta zvijezda je igrala svasta nesto sinoc :oops: Dobro je imao i tih 30%. Kad ekipa improvizuje, onda se to lomi preko ledja Mirze. Al hajd, sta ja znam :oops: laik.....
Pa šta je igrao? Igrao je ono što i uvijek igra, miksanje nikakve igre u postu i šutiranja trojki iz tranzicije ili 7 sekundi poslije početka napada, kakvo improviziranje, ne razumijem?
Tomahawk11
Globalni moderator

#3197 Re: Reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

hrastov zizak wrote:
Tomahawk11 wrote:Jah, ta zvijezda je igrala svasta nesto sinoc :oops: Dobro je imao i tih 30%. Kad ekipa improvizuje, onda se to lomi preko ledja Mirze. Al hajd, sta ja znam :oops: laik.....
Pa šta je igrao? Igrao je ono što i uvijek igra, miksanje nikakve igre u postu i šutiranja trojki iz tranzicije ili 7 sekundi poslije početka napada, kakvo improviziranje, ne razumijem?
Cuj sta je igrao? Pa cesto je glumio centra, eto sta je igrao. Kikanovic pod temperaturom se gubio, pa je on morao nadoknadjivati. Znas da nije centar, a pitas kakva improvizacija.
hrastov žižak

#3198 Re: Reprezentacija BiH

Post by hrastov žižak »

Tomahawk11 wrote:
hrastov zizak wrote:
Cuj sta je igrao? Pa cesto je glumio centra, eto sta je igrao. Kikanovic pod temperaturom se gubio, pa je on morao nadoknadjivati. Znas da nije centar, a pitas kakva improvizacija.
Pa Kikaknović ionako zbog svoje lakoće ne može igrati u postu, Teletovićev prilazak obruču leđnom tehnikom nije nikakva improvizacija i glumljenje centra, nego je to ono što standardno radi. Čak je govorio da je ove godine izrazito radio na tome, pogotovo jer mora preko bare. Druga je stvar što nam prvi centar voli igrati dalje od koša, pa se svako Teletovićevo spuštanje čini kao da glumi centra. To je radio i u Kahi, jes sviju mi.
Comrad

#3199 Re: Reprezentacija BiH

Post by Comrad »

Aco je rekao, a to je sinoc bilo ocigledno. Nasi su kontali da ce Latvijce odrati samo tako, e onda kad su ovi krenuli pogadjati i kontrolirati tekmu, nasi su se malo uspanicili. Gledam sinoc i ne kontam je li ovo ona ista repka sa priprema. :-) U nekim trenucima totalni raspad sistema.

Za mene su najbolje odigrali Djedovic i Wright, obojica su prevagnuli i okrenuli rezultat u veoma bitnim situacijama.

Djedovic jeste imao fula, ali je nas najborbeniji igrac u odbrani i takodjer u napadu mu se ne svodi sve na sut sa 6-7 metara, vec na ulaze. Da se mene pitalo, ja bih njega ovu tekmu forsirao, a ne Teletovica, jer Mirza definitivno nije bio sinoc u elementu, neki sutevi na silu, nekakvi katastrofa floateri, uzasan procenat suta za jednog takvog igraca.

Wright zvijer, ubjedjljivo najbolji 'crnac' kojeg smo imali (sa Castleom). Lik nije sebican, a o skokovima da ne govorim. :thumbup:

Sljedeci put moramo malo ozbiljnije pristupiti utakmici. Ova pobjeda je odlicna, jer ovako mogu pobjediti samo zrele ekipe. Mi to obicno nismo bili, redovno smo gubili ovakve utakmice. Ovdje smo se dva puta samo tako vratili u igru i izdrzali do kraja. :thumbup:
hrastov žižak

#3200 Re: Reprezentacija BiH

Post by hrastov žižak »

Za mene su najbolje odigrali Djedovic i Wright
i ja isto napisah :thumbup:
Post Reply