razonoda wrote: Da li je moguce naci stare foto iz ---zimskog perioda. Do sada --samo ljeto ili....

razonoda wrote: Da li je moguce naci stare foto iz ---zimskog perioda. Do sada --samo ljeto ili....

Prekrasna , predivna slika. Kao "maltarka" , "bolujem" za ovim slikama Novog Sarajeva.Bloody wrote:
Stara tramvajska remiza Sarajevo Novo kod starog Kolodvora Sarajevo
Meni je žao što nisam upamtila staru željezničku stanicu. Oko nje i djelimično zbog nje je nastalo cijelo Novo Sarajevo. Ulaz/izlaz je bio od današnjeg hotela "Bristol" prema neboderima. Velika je šteta što nije sačuvana kao spomenik kulture a neboderi su mogli biti napravljeni tamo negdje u krugu fabrike prema Energoinvestu.quarterback wrote:da se vratiti u ova vremena barem na sat pa samo malo posmatrati...
Imamo još stanice Bistrik i Ilidža, koje su u ruševnom stanju (posebno ova druga) i izložene propadanjutvsabina wrote:Meni je žao što nisam upamtila staru željezničku stanicu. Oko nje i djelimično zbog nje je nastalo cijelo Novo Sarajevo. Ulaz/izlaz je bio od današnjeg hotela "Bristol" prema neboderima. Velika je šteta što nije sačuvana kao spomenik kulture a neboderi su mogli biti napravljeni tamo negdje u krugu fabrike prema Energoinvestu.quarterback wrote:da se vratiti u ova vremena barem na sat pa samo malo posmatrati...
Za razliku od Baščaršije i starog grada , veoma je malo slika Novog Sarajeva u prošlosti a i tu je pisana lijepa i zanimljiva historija , i da baš bih se voljela vratiti u te dijelove grada, vidjeti i uklopiti mozaik sa današnjim , plus Ilidža , osim slika Banje i parka , vrlo je malo sačuvanih slika grada Ilidže odnosno okruženja (Hrasnica i sl.).
julisiz es grant wrote:Imamo još stanice Bistrik i Ilidža, koje su u ruševnom stanju (posebno ova druga) i izložene propadanjutvsabina wrote:Meni je žao što nisam upamtila staru željezničku stanicu. Oko nje i djelimično zbog nje je nastalo cijelo Novo Sarajevo. Ulaz/izlaz je bio od današnjeg hotela "Bristol" prema neboderima. Velika je šteta što nije sačuvana kao spomenik kulture a neboderi su mogli biti napravljeni tamo negdje u krugu fabrike prema Energoinvestu.quarterback wrote:da se vratiti u ova vremena barem na sat pa samo malo posmatrati...
Za razliku od Baščaršije i starog grada , veoma je malo slika Novog Sarajeva u prošlosti a i tu je pisana lijepa i zanimljiva historija , i da baš bih se voljela vratiti u te dijelove grada, vidjeti i uklopiti mozaik sa današnjim , plus Ilidža , osim slika Banje i parka , vrlo je malo sačuvanih slika grada Ilidže odnosno okruženja (Hrasnica i sl.).![]()
A slika Novog Sarajeva je malo jer nije imalo bogzna šta da se slika.
Ja bi recimo zlatom platio sliku Švrakinog od prije WW2
zikamu wrote:Nisam znao da je foto-Lisac nekad davno bio nesto nize i na suprotnoj strani ulice...
Interesantno je da na ulicnoj reklami stoji 2L (LLISAC). Poslije, kad je prselio preko puta kina Romanija pisalo je LISAC.
Sto se tice fotografije sa partizanima, snimljena je 06. aprila, 1945. i prikazuje ulazak prve partizanske jedinice u oslobodjeno Sarajevo. Sisli su niz Vratnik i radi se o XVI muslimanskoj brigadi, koja je po Titinom naredjenju morala prva uci u Sarajevo (znao je starac sta radi). Ovo pouzdano znam jer je na slici moj stari (prvi u drugom redu, onaj suhi, visoki... inace bio komesar brigade). Sjebem se svaki put kad vidim ovu sliku...
tvsabina wrote:Prekrasna , predivna slika. Kao "maltarka" , "bolujem" za ovim slikama Novog Sarajeva.Bloody wrote:
Stara tramvajska remiza Sarajevo Novo kod starog Kolodvora Sarajevo
Bilo bi lijepo objaviti sliku i FK Željezničar zar ne?

Naravno da bi.tvsabina wrote: Bilo bi lijepo objaviti sliku i FK Željezničar zar ne?

zikamu wrote:Nego, Muha, evo ti jedan od laksih zadataka...
Zavrsi recenicu:" Lijepo li je pogledat sa B..... B....!![]()
windows screen capture