Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Potrebna mi je pomoć u vezi valute, u koju valutu je najbolje podesiti paypal account kako bi me što manje potkradali i banka i paypal (i postoje li još neke opcije za podešavanje)? Paypal najviše koristim za kupovinu preko ebaya i uglavnom to radim u $ (ebay.com), a ponekad mi i rodbina iz inostranstva pošalje novac ako im ovdje šta treba poplaćati i završiti. Primarna valuta su mi $, ne znam ima li potrebe šta dodatno čačkati.
Recimo, neki dan mi je rođak poslao cca 100€ (do sada je slao u $), a Paypal me u startu pita da li ću novac u $ ili €. Odabrao sam € misleći da ću tako uštedjeti možda na konverziji koju će paypal odraditi. Međutim, iako sitnim slovima ispod balance-a stoji da je u pitanju iznos od 100€, ipak mi se u balanceu pojavljuju $. I po onome što mogu vidjeti razlika između ta dva iznosa je u 5€!?!? Sad kad još banka dodatno uzme svoj dio ispast će da na 100€ gubim 6-7€?!!
Može li ko pomoći u vezi ovoga? Hvala
Mali update.
Sada sam stavio € kao primarnu valutu i sada mi se pojavio iznos od 100€ u balanceu. Ali i dalje stoji pitanje kako je najbolje podesiti paypal, u koju valutu, kako, šta, da li da baka uzima proviziju ili paypal...
De klikni na Withdraw pa vidi jel' ti da povuci u € ili ti izbaci da možeš samo u $...
Potrebna mi je pomoć u vezi valute, u koju valutu je najbolje podesiti paypal account kako bi me što manje potkradali i banka i paypal (i postoje li još neke opcije za podešavanje)? Paypal najviše koristim za kupovinu preko ebaya i uglavnom to radim u $ (ebay.com), a ponekad mi i rodbina iz inostranstva pošalje novac ako im ovdje šta treba poplaćati i završiti. Primarna valuta su mi $, ne znam ima li potrebe šta dodatno čačkati.
Recimo, neki dan mi je rođak poslao cca 100€ (do sada je slao u $), a Paypal me u startu pita da li ću novac u $ ili €. Odabrao sam € misleći da ću tako uštedjeti možda na konverziji koju će paypal odraditi. Međutim, iako sitnim slovima ispod balance-a stoji da je u pitanju iznos od 100€, ipak mi se u balanceu pojavljuju $. I po onome što mogu vidjeti razlika između ta dva iznosa je u 5€!?!? Sad kad još banka dodatno uzme svoj dio ispast će da na 100€ gubim 6-7€?!!
Može li ko pomoći u vezi ovoga? Hvala
Mali update.
Sada sam stavio € kao primarnu valutu i sada mi se pojavio iznos od 100€ u balanceu. Ali i dalje stoji pitanje kako je najbolje podesiti paypal, u koju valutu, kako, šta, da li da baka uzima proviziju ili paypal...
De klikni na Withdraw pa vidi jel' ti da povuci u € ili ti izbaci da možeš samo u $...
Kliknuo... Da sad ne stavljam sliku, ispod sam napisao Znači ipak iznaci samo USD.
Enter the amount you want to withdraw. You must withdraw at least the minimum withdrawal amount.
From this balance €100.00 EUR
Amount _______ USD
daky585 wrote:Pošto sam imao nekih problema sa narudžbom na ebayu (nije stigla), vratili su mi novac. Paypal je to evidentirao (14.19 USD) i onda ide nova promjena - prenos na karticu (-14.19 USD). Provjerio sam na kartici ali tih 14.19 $ nema. Mislio sam da bi trebalo da to stoji na paypalu do 1. marta ali ovdje se navodno automatski prebacilo na kariticu samo što toga nema na kartici, čak ni nakon 1. marta. Zna li neko u čemu je problem?
provjeri sa svojom bankom...cini mi se da banke (kako koja) imaju diskreciono pravo da zadrze pare max 48 sati prije pustanja dalje... stigli dolari, zadrzi 48 sati, prebaci u km, zadrzi 48 sati, pusti na racun...
Ne vjerujem da je to u pitanju, jer je ostali novac koji sam dobio na Paypal normalno prenesen na karticu 1. marta. Hvala u svakom slučaju, provjeriću u banci.
Imam još jedno pitanje koje je malo off. Zna li neko od vas koji koristite Reiffeisen mobilno bankarstvo, nakon što se aplikacija ponovo instalira, da li treba otići u banku i zatražiti novi PIN ili je dovoljno pozvati call centar?
Imao sam problema s jednom narudžbom na ebayu, nisam mogao da uplatim normalno pa sam htio poslati direktno na mail preko paypala. Ukucao sam adresu primaoca, iznos novca i stavio opciju "paying for goods". Međutim, prodavač kaže da nije dobio novac a i kod mene nema u transkacijama, ali se ne sjećam da sam dobio neki error prilikom slanja. Da li je moguće da sam poslao pare ali da nije zabilježeno u historiji ?
IcedMFEarth wrote:Imao sam problema s jednom narudžbom na ebayu, nisam mogao da uplatim normalno pa sam htio poslati direktno na mail preko paypala. Ukucao sam adresu primaoca, iznos novca i stavio opciju "paying for goods". Međutim, prodavač kaže da nije dobio novac a i kod mene nema u transkacijama, ali se ne sjećam da sam dobio neki error prilikom slanja. Da li je moguće da sam poslao pare ali da nije zabilježeno u historiji ?
Pa jel ti skinulo nvac sa paypla racuna, ili sa kartice ??
Koliko dana treba da se pojavi ona transakcija od 1,95$ u banci?
Je li kao i prije 3-4 radna dana, ili se moze zvati nakon jednog dana i pitati za kod.
Znam da prebacivanje sa paypala sada ide odmah za RFB, pa se valjda isto desava i kada placamo.
Drugari jos jedno pitanje ovaj put vezano je za mog druga on naime ima redovne uplate i dosta visoke po nekad i 2000 eura kaze da mu se cesto desi da paypal ne prebaci automatski prvog taj iznos nego posalju poruku da nisu uspjeli automatski da prebace iznos pa onda on mora da ih prebaciva ono po 500 eura svaki dan sto naravno kosta onih 4 eura nekada mu i vrate kad im pise nekad i ne molim vas dali mi mozete reci dali je to zbog visokog iznosa ili paypal zapravo ne zanima iznos mozda je u pitanju samo neka greska puno hvala
elvisone wrote:Drugari jos jedno pitanje ovaj put vezano je za mog druga on naime ima redovne uplate i dosta visoke po nekad i 2000 eura kaze da mu se cesto desi da paypal ne prebaci automatski prvog taj iznos nego posalju poruku da nisu uspjeli automatski da prebace iznos pa onda on mora da ih prebaciva ono po 500 eura svaki dan sto naravno kosta onih 4 eura nekada mu i vrate kad im pise nekad i ne molim vas dali mi mozete reci dali je to zbog visokog iznosa ili paypal zapravo ne zanima iznos mozda je u pitanju samo neka greska puno hvala
elvisone wrote:Drugari jos jedno pitanje ovaj put vezano je za mog druga on naime ima redovne uplate i dosta visoke po nekad i 2000 eura kaze da mu se cesto desi da paypal ne prebaci automatski prvog taj iznos nego posalju poruku da nisu uspjeli automatski da prebace iznos pa onda on mora da ih prebaciva ono po 500 eura svaki dan sto naravno kosta onih 4 eura nekada mu i vrate kad im pise nekad i ne molim vas dali mi mozete reci dali je to zbog visokog iznosa ili paypal zapravo ne zanima iznos mozda je u pitanju samo neka greska puno hvala
jaro, iskreno, ni tacke ni zareza
Jarane nisam dosao u skolu nego da postavim pitanje a ne snalazim se dobro sa kompjuterom pa bi mi odgovor dobro dosao a ne komentar na pisanje. Hvala
As a PayPal Send Only account holder, you are not permitted to receive funds from other PayPal account holders.
Your account cannot receive payments. To receive payments, set up your account.
kad odem na set account ponovi se isti proces kao kod verifikovanja... i tako sve u krug... skine 1.95 sa kartice i to je to...
After you click Continue, we'll charge the card (or equivalent in other currency) to make sure it's yours. We'll refund the money into your PayPal account within 24 hours after you confirm your card (check your card history, find the charge, log in to your PayPal account and enter the 4-digit code that appears next to the charge).
u cetvrtak navece sam povukao pare s paypalla na karticu i platio 5$ za povlacenje i sad od cetvrtka mi jos stoji pending ??
sta treba sad da radim ?? Unicredit banka
Jos jedno pitanje od mene. Na racun mi je uplaceno vise puta odredjeni iznos. Medjutim sve mi je to na "pending balance", i koliko sam vidio moram imati "sucesfull selling history" kako bi to mogao podizati odmah, ovako valjda moram cekati mjesec dana.
Da li to mogu kako ubrzati? Da npr uplatim na karticu nesto pa da kuimp nesto sa interneta? Koliko mi treba transakcija pa da mi mogu pare odmah lijegati u "avalaible funds" ?
Pa to me zanima, koliko tih transakcija(kada ja dobijam novac) treba proci kako treba, da pocnem dobijati novac odmah. Ja sam mislio da ih treba vise, ako je jedna(ili 2-3) dovoljno onda je ok, ali ako ih treba mnogo vise onda imam malo problem jer ne mogu cekati toliko. Hvala na odgovoru.