Šta trenutno čitate?
Moderator: Chloe
- Ljuska_u_BaklaFi
#3176 Re: Šta trenutno čitate?
Neki dan po drugi put, samo od tih nista nisam pametnija postala
samo gora zjalacha 
-
Gospoda Ministarka
#3177 Re: Šta trenutno čitate?
Ljuska_u_BaklaFi wrote:Neki dan po drugi put, samo od tih nista nisam pametnija postalasamo gora zjalacha
Ja jesam, shvatila sam da onom svom moram nabiti neki kompleksLjuska_u_BaklaFi wrote:Neki dan po drugi put, samo od tih nista nisam pametnija postalasamo gora zjalacha
Ej znas koja ti nije losa... Anabela Basalo "Zena s greskom" 3 puta sam je citala... onako prosta zenska knjiga.
- Ljuska_u_BaklaFi
#3178 Re: Šta trenutno čitate?
Vech se bacam u potragu,lijepi download 
- alibaba_i_30_godina
#3179 Re: Šta trenutno čitate?
I meni se cesto zna to desiti a to mi je tako ruzna navika. Cim ostavim neku knjigu 3-4 dana, nikad je i ne procitam il' procitam nakon nekoliko mjeseci al' tada krenem od pocetka.2407 wrote:Pa sta ces vise od cetiri knjigeMa zavisi, kakva je literatura, koliko stranica, kakvo je vrijeme napolju itd. itd. ali u prosjeku procitam do 5 knjiga mjesecno. Evo ovaj mjesec sam zapeo na Tragediji Genija od Vladimira Stanojevica i nikako da je zavrsim. Niti je velika niti je dosadana al jednostavno nikako da se nakanim da je procitam.
Pozdrav
A otkud tebi sad da nikako ne citam pa da nazadujem?! I u cemu mozes nazadovati ako ne citas knjige koje nisu strucne?! (osim slabijeg vokabulara, sto se svakako moze promijeniti i ukloniti i na drugaciji nacin a ne samo citanjem)corolla02 wrote: ako ne citas, nazadujes
Ranije sam citao vise knjiga ali sad ne mogu da stignem, nemam vremena ni ove strucne da zavrsim sve kako treba nazalost.
-
Gospoda Ministarka
#3180 Re: Šta trenutno čitate?
Kakvih samo opisa sexa ima....Ljuska_u_BaklaFi wrote:Vech se bacam u potragu,lijepi download
- Ljuska_u_BaklaFi
#3181 Re: Šta trenutno čitate?
A zato si ti tri puta chitala
i shta sad ja trebam da mislim o tebi
shala
Odem trazhit
Odem trazhit
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#3182 Re: Šta trenutno čitate?
najlakse ces spoznati svijet oko sebe kroz knjigu, knjiga najcesce posjeduje potpunu informaciju i tempo citanja/zvakanja iste ti odredjujes prema sebi; dakle, knjiga ti je najblji prijatelj, jer i kad je procitas uvjek mozes pronaci tu informaciju ponovnoA otkud tebi sad da nikako ne citam pa da nazadujem?! I u cemu mozes nazadovati ako ne citas knjige koje nisu strucne?! (osim slabijeg vokabulara, sto se svakako moze promijeniti i ukloniti i na drugaciji nacin a ne samo citanjem)
Ranije sam citao vise knjiga ali sad ne mogu da stignem, nemam vremena ni ove strucne da zavrsim sve kako treba nazalost.
svi drugi mediji, TV, video/cd, radio, drustvo, i sl previse su brzi i nose najcesce distorziranu informacijuu..
i zato nastavi citati, bolje za tebe i drustvo naokolo
- alibaba_i_30_godina
#3183 Re: Šta trenutno čitate?
Ne slazem se bas sa tobom, ali kako je ovo veoma plodan materijal za siru diskusiju necu nista napisati kako ne bih pokvario prvobitni cilj ove teme.corolla02 wrote:najlakse ces spoznati svijet oko sebe kroz knjigu, knjiga najcesce posjeduje potpunu informaciju i tempo citanja/zvakanja iste ti odredjujes prema sebi; dakle, knjiga ti je najblji prijatelj, jer i kad je procitas uvjek mozes pronaci tu informaciju ponovnoA otkud tebi sad da nikako ne citam pa da nazadujem?! I u cemu mozes nazadovati ako ne citas knjige koje nisu strucne?! (osim slabijeg vokabulara, sto se svakako moze promijeniti i ukloniti i na drugaciji nacin a ne samo citanjem)
svi drugi mediji, TV, video/cd, radio, drustvo, i sl previse su brzi i nose najcesce distorziranu informacijuu..
i zato nastavi citati, bolje za tebe i drustvo naokolo
Trenutno se spremam da pocnem citati jednu strucnu knjigu, al' nikako ne ide.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#3184 Re: Šta trenutno čitate?
mislim da skolski uzrast sa bogatstvom literature potkrijepljuje moj stav, dakle rijec je o nekim strucnjacima koji su sve to davno vec isplanirali ili i to da se vise vjeruje knjizi na informaciju nego recimo tamo nekom slucajnom prolaznika ili kakvog tvog vrlog kolegee....i zato ti kazem: ako ne citas, nazadujes!Ne slazem se bas sa tobom, ali kako je ovo veoma plodan materijal za siru diskusiju necu nista napisati kako ne bih pokvario prvobitni cilj ove teme.
al nejsee..
- alibaba_i_30_godina
#3185 Re: Šta trenutno čitate?
I ti vjerujes tamo nekim 'strucnjacima'? Zar ne bi ti, kao osoba koja voli da cita i koja je dosta toga procitala, trebao imati svoje vlastito vidjenje na razne stvari, svoj vlastiti sud i misao? Ne bi se trebao osvrtati na to sta neki strucnjaci kazu da trebas da radis, il' u sta treba da vjerujes!corolla02 wrote:mislim da skolski uzrast sa bogatstvom literature potkrijepljuje moj stav, dakle rijec je o nekim strucnjacima koji su sve to davno vec isplanirali ili i to da se vise vjeruje knjizi na informaciju nego recimo tamo nekom slucajnom prolaznika ili kakvog tvog vrlog kolegee....i zato ti kazem: ako ne citas, nazadujes!Ne slazem se bas sa tobom, ali kako je ovo veoma plodan materijal za siru diskusiju necu nista napisati kako ne bih pokvario prvobitni cilj ove teme.
al nejsee..
Knjiga moze biti 'prijatelj' ali ne najbolji a svakako ne smije biti jedini. Ne bi niko da postane asocijalan, ili mozda i bi?!
- Nadinka
#3186 Re: Šta trenutno čitate?
Meni isto odlicna, "Zena s greskom" mi je jedna od knjiga koje ono stoje negdje pored kreveta, pa kad god mi nesto dodje okrenem bilo koji njen dio i procitam, bas je volemGospoda Ministarka wrote:Ljuska_u_BaklaFi wrote:Neki dan po drugi put, samo od tih nista nisam pametnija postalasamo gora zjalacha
Ja jesam, shvatila sam da onom svom moram nabiti neki kompleksLjuska_u_BaklaFi wrote:Neki dan po drugi put, samo od tih nista nisam pametnija postalasamo gora zjalacha
![]()
Ej znas koja ti nije losa... Anabela Basalo "Zena s greskom" 3 puta sam je citala... onako prosta zenska knjiga.
- Nadinka
#3187 Re: Šta trenutno čitate?
I ja sam upravo zavrsila Sjenku vjetra, veoma je citljiva, zanimljiva, jedino me povukla na jednu od knjiga Stevena Kinga (ima i film po njoj), ne sjecam se tacno imena, neka kuca po imenu ruze je cini mi se bila, znaci onaj dio opisa imperijaliste za zenom u sjeni i crnkinjom vudu vracarom kao ljubavnicom i sluskinjom..ali svakako mislim procitati i ovuDioda wrote:Prvo sam procitala sjenku vjetra (istog autora), pa me je bas odusevila, prezanimljivaTip knjige koju ne ispustas iz ruku
![]()
Ova je isto odlicna, bas citka,mada sam tek do polovine dosla, nisam se razocarala![]()
Barselona – dvadesete godine prošlog veka. U turbulentnom vremenu u kome je život težak i neizvestan, mladi pisac David Martin, opsednut nemogućom ljubavlju, dobija ponudu od misterioznog izdavača da napiše knjigu kakva nikada nije napisana u zamenu za bogatstvo i, možda, nešto više… Kroz kontakt sa tajanstvenim izdavačem, David se upliće u mračnu priču koja je započeta pre mnogo godina. Što više pokušava da se izvuče iz komplikovane situacije u kojoj se nalazi, sve više postaje deo niza tragičnih dešavanja. Svojim blistavim pripovedačkim majstorstvom, autor Senke vetra vraća nas u Groblje zaboravljenih knjiga, uvlačeći nas u veliku avanturu punu intriga, romanse i tragedije, kroz lavirint tajni i obmana, gde se čari knjige, strasti i prijateljstva prepliću u veličanstvenoj pripovesti
- Nadinka
#3188 Re: Šta trenutno čitate?
Da li je neko citao:

Naisla sam na dobre kritike pa planirala naci da procitam, kakvo ej vase misljenje?

Naisla sam na dobre kritike pa planirala naci da procitam, kakvo ej vase misljenje?
- Dioda
#3189 Re: Šta trenutno čitate?
Posto sam dovrsila i ovu drugu, mogu reci da je meni sjenka vjetra bolja, ova druga je na isti fazonNadinka wrote:I ja sam upravo zavrsila Sjenku vjetra, veoma je citljiva, zanimljiva, jedino me povukla na jednu od knjiga Stevena Kinga (ima i film po njoj), ne sjecam se tacno imena, neka kuca po imenu ruze je cini mi se bila, znaci onaj dio opisa imperijaliste za zenom u sjeni i crnkinjom vudu vracarom kao ljubavnicom i sluskinjom..ali svakako mislim procitati i ovu
Upravo procitala: BUICK RIVERA (Miljenko Jergovic)
- Chisum
#3190 Re: Šta trenutno čitate?
Trenutno
Leonid Sejka, veliki slikar i faca beogradske Mediale - "Grad-Djubriste- Zamak"
Igor Volgin - "Dostojevski - Posljednja godina života"
Prvu sam vec citao, a drugu jednom davno zpoceo, pa je morao vratiti jer nije bila moja, jebiga... a evo konacno je nabavih - pa je lagano mezim.
Leonid Sejka, veliki slikar i faca beogradske Mediale - "Grad-Djubriste- Zamak"
Igor Volgin - "Dostojevski - Posljednja godina života"
Prvu sam vec citao, a drugu jednom davno zpoceo, pa je morao vratiti jer nije bila moja, jebiga... a evo konacno je nabavih - pa je lagano mezim.
- maybelline
#3191 Re: Šta trenutno čitate?
Kupila u subotu u Zenici pa pocela da iscitavam. Malo mi je konfuzna, ali valjda ce se stvar razjasniti tokom price...

Paralelno citam i ovu, koja mi se jako svidja i ide mnogo brze:

Paralelno citam i ovu, koja mi se jako svidja i ide mnogo brze:

- vox-populi
#3192 Re: Šta trenutno čitate?
Jedna od najboljih knjiga koje sam ikada procitao. Prva dva puta je i meni bila nejasna (a bio sam i mali), ali poslije toga sam je procitao jos par puta i uvijek me iznova fascinirala. Ako dobro govoris engleski, potrazi je u originalu.maybelline wrote:Kupila u subotu u Zenici pa pocela da iscitavam. Malo mi je konfuzna, ali valjda ce se stvar razjasniti tokom price...
- mondo bizarro
#3193 Re: Šta trenutno čitate?
super knjigavox-populi wrote:Jedna od najboljih knjiga koje sam ikada procitao. Prva dva puta je i meni bila nejasna (a bio sam i mali), ali poslije toga sam je procitao jos par puta i uvijek me iznova fascinirala. Ako dobro govoris engleski, potrazi je u originalu.maybelline wrote:Kupila u subotu u Zenici pa pocela da iscitavam. Malo mi je konfuzna, ali valjda ce se stvar razjasniti tokom price...
- mondo bizarro
#3194 Re: Šta trenutno čitate?

zanimljivo, ali ništa specijalno.vjerovatno je bilo "revolucionarno" u svoje doba...
i

Last edited by mondo bizarro on 01/04/2010 17:41, edited 2 times in total.
- mgogic
#3196 Re: Šta trenutno čitate?
Potpisujem!mondo.bizzaro wrote:super knjigavox-populi wrote:Jedna od najboljih knjiga koje sam ikada procitao. Prva dva puta je i meni bila nejasna (a bio sam i mali), ali poslije toga sam je procitao jos par puta i uvijek me iznova fascinirala. Ako dobro govoris engleski, potrazi je u originalu.maybelline wrote:Kupila u subotu u Zenici pa pocela da iscitavam. Malo mi je konfuzna, ali valjda ce se stvar razjasniti tokom price...
- Soul_Sista
#3197 Re: Šta trenutno čitate?
..na preporuku sa ove teme ja se danas bacam na novo stivo

- tesla
#3198 Re: Šta trenutno čitate?
Maksim Gorki - Na dnu
- 2407
#3199 Re: Šta trenutno čitate?
Pocinjem veceras:

- semmy
#3200 Re: Šta trenutno čitate?

Autor: Ajse Kulin
Izdavac: Buybook, Sarajevo
Godina izdanja: 2008
Broj stranica: 342
Nakon zavrsetka Americke zenske gimnazije u Istanbulu, Ajlin putuje u Pariz kako bi tamo nastavila skolovanje. Njen zivot nakon toga, pun protivrjecnosti protekao je munjevitom brzinom. Udala se za libijskog princa i postala princeza. Zavrsila medicinu i postala veoma poznati psihijatar. Ponovo se udavala, ali su joj dosadili brakovi. Postala je oficir americke vojske sa cinom pukovnika . . .
Ovo je knjiga o istinitoj i burnoj zivotnoj prici Ajlin Devrimel.