AC Milan
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#3176 Re: AC Milan
Alves je bio "iskren", rekao je da je sudija biop pravi, da je bio hrabar i pokazao karakter 
- burgundy
#3177 Re: AC Milan

Ovaj Milan Ariga Sakija je igrao najbolji fudbal ikad i to bez pomoci sudija.
- ultima_palabra
#3178 Re: AC Milan
odesveuhonduras wrote:Alves je bio "iskren", rekao je da je sudija biop pravi, da je bio hrabar i pokazao karakter
Alfons Godall, a former Barcelona vice-president, has revealed that the club sought a good relationship with the Spanish FA (RFEF), which has helped with refereeing decisions.
The Spanish champions have fallen victim to a string of controversial decisions from officials in recent times, including Gerard Pique's dismissal last weekend against Sporting Gijon.
However, Godall has voiced his belief that Barcelona's support for Angel Maria Villar in his battle for the RFEF presidency with Gerardo Gonzalez benefitted the Catalans in the past.
"We have to be close to the governing bodies. I remember once [former president Joan] Laporta made it very clear," he told La Sexta.
"Which president did [Real Madrid's] Florentino [Perez] support? Gerardo Gonzalez. But Barcelona supported Villar and we have had a good relationship with the federation.
"I think Laporta cultivated very good relations with these institutions and that helped us," he stated.
Godall went on to concede that current president Sandro Rosell's rapport with the RFEF is not as strong as Laporta's, which has hurt the club.
"Not having a good relationship with the RFEF has hurt us in a sporting manner."
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#3179 Re: AC Milan
Obrati pažnju na Fergusonovo komentarisanje sudija i psihologiju pri tom..
Kad sudija kiksa nešto kontra Jedinstva, ovaj mu saspe sve po spisku, javno propituje njegovu kompetenciju, fizičku spremu itd, itd.. tim jasno daje do znanja njemu, i svim sudijama šta ih čeka sa njegove strane ako to urade. A mediji i FA se pobrinu da sazna šta ga čeka sa njihove strane.
Kad sudija, što je mnogo češće, sudi u korist Uniteda, on se ponaša zaštitnički prema njemu, ono totalna očinska figura. Traži mu olakšice, bla,bla, na hljeb bi ga namazao kako se raspekmezi. Sudije znaju kakav autoritet on ima u medijima i fudbalskim organizacijama i kad čuju Fergie-a kako tako priča znaju da slijedeće hefte neće u Championship kao sudije utakmice United-Newcastle u kojoj je United oštećen.
Fudbal je biznis, voditi biznis je svojevrsna znanost. Biti "učen" u svemu, pa i u psihologiji i načinu odnošenja prema sudijama je vrlo važan segment igre. Zato Unitedovi, Barcelonini i Realovi igrači npr. na svaki faul džematile skaču sudiji na glavu i prve pritisak u tih prvih i najvažnijih par sekundi u kojima isti donosi odluku. Komapny ne da ne bi bio isključen, već sudija nije mislio svirati ni faul dok Rooney nije skočio na njega.
Gadi mi se to cigančenje, čak i kod Reala kojeg eto ko fol gotivim nešto.
PS. znam da Ferguson i Jedinstvo nisu tema ali sam se nadovezao na ultimin post oko tretiranja sudija od strane klubova.
Kad sudija kiksa nešto kontra Jedinstva, ovaj mu saspe sve po spisku, javno propituje njegovu kompetenciju, fizičku spremu itd, itd.. tim jasno daje do znanja njemu, i svim sudijama šta ih čeka sa njegove strane ako to urade. A mediji i FA se pobrinu da sazna šta ga čeka sa njihove strane.
Kad sudija, što je mnogo češće, sudi u korist Uniteda, on se ponaša zaštitnički prema njemu, ono totalna očinska figura. Traži mu olakšice, bla,bla, na hljeb bi ga namazao kako se raspekmezi. Sudije znaju kakav autoritet on ima u medijima i fudbalskim organizacijama i kad čuju Fergie-a kako tako priča znaju da slijedeće hefte neće u Championship kao sudije utakmice United-Newcastle u kojoj je United oštećen.
Fudbal je biznis, voditi biznis je svojevrsna znanost. Biti "učen" u svemu, pa i u psihologiji i načinu odnošenja prema sudijama je vrlo važan segment igre. Zato Unitedovi, Barcelonini i Realovi igrači npr. na svaki faul džematile skaču sudiji na glavu i prve pritisak u tih prvih i najvažnijih par sekundi u kojima isti donosi odluku. Komapny ne da ne bi bio isključen, već sudija nije mislio svirati ni faul dok Rooney nije skočio na njega.
Gadi mi se to cigančenje, čak i kod Reala kojeg eto ko fol gotivim nešto.
PS. znam da Ferguson i Jedinstvo nisu tema ali sam se nadovezao na ultimin post oko tretiranja sudija od strane klubova.
- BHF_Manijak
#3180 Re: AC Milan
Pa debili jedni bar kad UKRADETE TEKST sa neke stranice potrudite se da ispravite EKAVICU u tekstu ili bar stavite odakle ste hapili tekst! FUj moronski portal, i ono se danas zove novinarom, e majko moja!ellaxaz wrote:Kuipers: Posao sam odradio kvalitetno
http://sportsport.ba/ino_fudbal/kuipers ... etno/77945
"Od sinoć mi neprestano zvoni telefon i svi zovu da mi čestitaju, nema nijedne reči kritike"
-
oridjidji
#3181 Re: AC Milan
čestitali mu mahom krojf, overmars, klajvert i druge holandske zvijezde koje su nekada igrale u barseloniellaxaz wrote:Kuipers: Posao sam odradio kvalitetno
http://sportsport.ba/ino_fudbal/kuipers ... etno/77945
"Od sinoć mi neprestano zvoni telefon i svi zovu da mi čestitaju, nema nijedne reči kritike"
- just principe
#3182 Re: AC Milan
a otkad se to sudija javlja da komentarise svoje sudjenje..Zaista nevjerovatno
-
Baudelaire
#3183 Re: AC Milan
just principe wrote:a otkad se to sudija javlja da komentarise svoje sudjenje..Zaista nevjerovatno
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#3184 Re: AC Milan
Uh vratih se i ja iz Banovica...
Mozda i bolje sto sam protekli period bio tamo, jer sigurno bih mnooogo zivaca potrosio na aktuelne rasprave oko kriminalnog sudjenja.
LP se ne igra radi fudbala, vec radi pojedinih ekipa, tako dodje, jebes ovaj fudbal vise.
P.S.
Idemo dalje, skudeto se mora osvojiti, 2 boda razlike sasvim dovoljno pred predstojece utakmice.
FORZA MILAN!!!
Mozda i bolje sto sam protekli period bio tamo, jer sigurno bih mnooogo zivaca potrosio na aktuelne rasprave oko kriminalnog sudjenja.
LP se ne igra radi fudbala, vec radi pojedinih ekipa, tako dodje, jebes ovaj fudbal vise.
P.S.
Idemo dalje, skudeto se mora osvojiti, 2 boda razlike sasvim dovoljno pred predstojece utakmice.
FORZA MILAN!!!
- vodoprovodčik
#3185 Re: AC Milan
Zato je italijanska liga, za razliku u LP, primjer fudbalpurfudbalizma, gdje je "namještena utakmica" nepoznata sintagma u italijanskom jeziku, a mafija jedan artefakt koji služi kao podloga za snimanje filomva.
-
F&N
#3186 Re: AC Milan
moze li neko pogledati ima li mi sta plavo oko vrata, udavise ovi s pricom o namjestanju u Seriji A...vodoprovodčik wrote:Zato je italijanska liga, za razliku u LP, primjer fudbalpurfudbalizma, gdje je "namještena utakmica" nepoznata sintagma u italijanskom jeziku, a mafija jedan artefakt koji služi kao podloga za snimanje filomva.
a Platini i Blater su meleci, u Njemackoj nije bilo osudjivanih za namjestanje sto sudija sto igraca, u Spaniji se ne stima Realu i Barseloni... ?
aha hau jes no...
- Kreativni_zidar
- odesveuhonduras
#3188 Re: AC Milan
HAHA, EVO GA PENAL KO BARCELONI NEKI DAN 
vidjelo penala nije
vidjelo penala nije
- 2407
#3189 Re: AC Milan
Ac Penal
koji je ovo u sezoni, 15-16 
-
F&N
-
didgeridoo
#3192 Re: AC Milan
jovetic
abate
abate
-
F&N
#3193 Re: AC Milan
Ja mislim da su Abate i Comor braca.
Nista ovo hladno do kraja jos 2 gola, preopusteni su mi neshta.
Nista ovo hladno do kraja jos 2 gola, preopusteni su mi neshta.
- 2407
#3194 Re: AC Milan
furuna wrote:jovetic![]()
abate
Nista vi ne brinite sad ce jos jedan penal za pobjedu

-
F&N
#3195 Re: AC Milan
Nemojte zivota vam samo vi pricati o postenju.
Ospem se odmah.
Edit: Zlatan se bash zajebava ko da je 3:0 a ne 1:1
Ospem se odmah.
Edit: Zlatan se bash zajebava ko da je 3:0 a ne 1:1
-
didgeridoo
#3199 Re: AC Milan
malo si pobrkao dresove2407 wrote:furuna wrote:jovetic![]()
abate
Nista vi ne brinite sad ce jos jedan penal za pobjedu![]()
Last edited by didgeridoo on 07/04/2012 17:03, edited 1 time in total.
-
F&N
#3200 Re: AC Milan
APSOLUTNO ZASLUZEN PORAZ.
FIorentini svaka cast.
I sad treba se moliti Bogu da izgubi Juventus od Palerma.
Jebo to, Allegri je pao na ispitu, i zasluzuje nogu.
Hladno.
FIorentini svaka cast.
I sad treba se moliti Bogu da izgubi Juventus od Palerma.
Jebo to, Allegri je pao na ispitu, i zasluzuje nogu.
Hladno.