Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
vivace

#3176 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

ja sam juce smazala u krizi pitu s mesom i danas ,verovali ili ne imam kilo vise.pa strasno. imala sam potrebu za pitom kao da je pita cigara. :-)
ka0406

#3177 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ka0406 »

drugi_profil wrote:Sve je do vas. Ako zelite da se rjesite robovanja i trovanja, prihvaticete te osjecaje "u tranziciji". Ubrzo cete steci nove navike i praznina ce da nestane. Mozda zatreba i godina, ali ako ste svjesni sa cime se i zasto borite, to nije problem.
Da, istina... ne moze se ocekivati da skoro 16 godina navike nestane za mjesec, dva.... ali sam sad stvarno imala potrebu da malo zakukam :(
drugi_profil

#3178 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drugi_profil »

@vivace
Hajd ti lijepo kupi nekoliko kila limuna, pa prije svakog obroka na pola sata iscijedi polovicu u toplu vodu. Narocito ujutro kad tek ustanes, prije kafe i dorucka na taste. Nemoj dodavati secer.
Izbaci veceru iz navike, a u prvo vrijeme dok se organizam ne privikne da nema tog obroka, zavaravaj se malo kefirom, jogurtom, zitaricama. Ovo bi trebalo da ti ubrza metabolizam i topljenje masnoca, te detoksikaciju. Budi disciplinovana.
Pasiflora

#3179 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Pasiflora »

shmizlica wrote:men' se čini da mi je dva mjeseca..........ili tu negdje. više apsolutno ne razmišljam o garci.....sad se trebam riješiti ovisnosti o čipsu :-) to će biti mnogo teže :D
Joooj, onaj chicken drums - ubi!!!! Nekoliko dana sam se pucala sa po 2-3 kesice - jedva sam se odvikla...
Joker88 wrote:predji na sjemenke :D ne debljaju, cips ti je nezdrav kao i cigare
Jesi siguran da sjemenke ne debljaju? Ja pucam one tikvine :roll: u neogranicenim kolicinama.
Joker88

#3180 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Joker88 »

Pasiflora wrote: Jesi siguran da sjemenke ne debljaju? Ja pucam one tikvine :roll: u neogranicenim kolicinama.
Sigurna * :D

100% nema te tu sta udebljat, ni kokice ne debljaju :thumbup:
ka0406

#3181 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ka0406 »

Joker88 wrote:
Pasiflora wrote: Jesi siguran da sjemenke ne debljaju? Ja pucam one tikvine :roll: u neogranicenim kolicinama.

Ja sam isto naletila na super tikvine... ali kad sam sinoc provjerila na internetu.. 100gr = cca 600 cal - ali se tjesim da u kesici nema 100g, pa jos dok se ogule.... Uglavnom , po mojoj racunici vise kalorija izgubim nego sto dobijem ;-)
vivace

#3182 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

hvala drugi profil na receptu... :)
vivace

#3183 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

jooj,jel ima neko da ostavi cigarete mesto mene... :D

danas je izgleda kriticno.i sta to znaci kriticno ? da bih opet onaj garez u moja pluca,da se jos malo truju...nisu odavno,a svvi oni napori pre da mi propadnu...narkoman u meni je sad jak,moram priznati

a sta ako propusim? ne bih od sramote na forum isla. a koji bih drugi...pa b92,samo sad sam se ovde navikla ,odomacila, znam likove. navikla sam na vas. muke moje predjite na drugoga. :D
shmizlica

#3184 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

oooo, vivace opet tripuješ :-) ne daj se mala...........uzmi jednu mentol bobu :D
drugi_profil

#3185 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drugi_profil »

ka0406 wrote:
Joker88 wrote:

Ja sam isto naletila na super tikvine... ali kad sam sinoc provjerila na internetu.. 100gr = cca 600 cal - ali se tjesim da u kesici nema 100g, pa jos dok se ogule.... Uglavnom , po mojoj racunici vise kalorija izgubim nego sto dobijem ;-)
Fol je u vrsti masnoca koje su u sjemenkama. Tu su dobre masnoce koje ubrzavaju metabolizam i upravo pomazu topljenje masti.

Kokice su sa niskim brojem kalorija samo kad su posne bez masnoce (air-popped). Sa masnocom taj broj raste. Nemasne ne mozes posoliti pa su bljutave....
drugi_profil

#3186 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drugi_profil »

vivace wrote:jooj,jel ima neko da ostavi cigarete mesto mene... :D

danas je izgleda kriticno.i sta to znaci kriticno ? da bih opet onaj garez u moja pluca,da se jos malo truju...nisu odavno,a svvi oni napori pre da mi propadnu...narkoman u meni je sad jak,moram priznati

a sta ako propusim? ne bih od sramote na forum isla. a koji bih drugi...pa b92,samo sad sam se ovde navikla ,odomacila, znam likove. navikla sam na vas. muke moje predjite na drugoga. :D
Bjezi ba. Ti razmisljas kako bi bilo lijepo zapaliti, umjesto da se odupres uopste tim mislima i mislis na bilo sta drugo.
vivace

#3187 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

jeste,samo me tresni onako kako ti znas. kriza mi je i nece vecno trajati.odoh na neki drugi topic. mali me radi samo tako. jel ima neko link za onaj filmic allena carra ?
Pasiflora

#3188 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Pasiflora »

Sjecas se one tri fotke pluca sa neke teme? Mislim da si bas ti pitala nesto vezano za fotke... Hoces da tebi pluca onako izgledaju? Hoces li stvarno?
Znas li sto je cisticna fibroza? Ne dobija se od duhana, ali je fakat grozna stvar - covjeku se postepeno smanjuje kapacitet pluca. To niko ne zeli.. mora biti uzasno. Znam jednu mladu osobu koja ima tu bolest i place mi se svaki put kad pomislim na nju. Budi sretna sto imas (jos uvijek) citava pluca i priliku da dises.
vivace

#3189 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

Pasiflora wrote:

Sjecas se one tri fotke pluca sa neke teme? Mislim da si bas ti pitala nesto vezano za fotke... Hoces da tebi pluca onako izgledaju? Hoces li stvarno?
Znas li sto je cisticna fibroza? Ne dobija se od duhana, ali je fakat grozna stvar - covjeku se postepeno smanjuje kapacitet pluca. To niko ne zeli.. mora biti uzasno. Znam jednu mladu osobu koja ima tu bolest i place mi se svaki put kad pomislim na nju. Budi sretna sto imas (jos uvijek) citava pluca i priliku da dises.
strava i uzas. ja imam vec posledica ...parezu desnog stopala, i ne osecam dobro prste na nogama,trnu mi noge...stopala za sad. polineuropatija...da, tako se zove bolest. sve od nikotina, jer na snimku kicma je ok. zamisli i ja jioos da mislim na cigarete.pa strava.
vivace

#3190 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

idiot sam,kompletni.
drugi_profil

#3191 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drugi_profil »

Pasiflora wrote:

Ima bolest sa istim posljedicama, a dobija se upravo od duhana. Zove se emfizem.
Pasiflora

#3192 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Pasiflora »

drugi_profil wrote:Ima bolest sa istim posljedicama, a dobija se upravo od duhana. Zove se emfizem.
Nisam znala da je to emfizem. Cula sam za tu vrstu bolesti, ali sam uvijek odbijala da znam iakve detalje vezano za bolesti pluca. Prije nekog vremena kad sam vidjela one fotografije - zaista iskreno sam se zgrozila.
Hajmo @vivace i svi ostali - mozemo mi to - pa stvarno nema smisla umirati od gusenja koje smo sami sebi prouzrocili... :(
vivace

#3193 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

Pasiflora wrote:
drugi_profil wrote:Ima bolest sa istim posljedicama, a dobija se upravo od duhana. Zove se emfizem.
Nisam znala da je to emfizem. Cula sam za tu vrstu bolesti, ali sam uvijek odbijala da znam iakve detalje vezano za bolesti pluca. Prije nekog vremena kad sam vidjela one fotografije - zaista iskreno sam se zgrozila.
Hajmo @vivace i svi ostali - mozemo mi to - pa stvarno nema smisla umirati od gusenja koje smo sami sebi prouzrocili... :(
potpuno si u pravu...samo treba izdrzati potraznju narkica i to je dovoljno
Ludzak

#3194 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Ludzak »

Cigara je zajebana droga. :x
ema_ema

#3195 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ema_ema »

vivace wrote:
Pasiflora wrote:
potpuno si u pravu...samo treba izdrzati potraznju narkica i to je dovoljno
Dva mjeseca i nekoliko dana...moj nacin: ne pricati o njima i potiskivati misli o njima:)..kada mi se javi zelja, skrenem misli necim drugim, najcesce jedem :)..a oni momenti kada ne znam vise ni sta bih jela, a dosadno mi je, cigara bi bas dobro dosla..eh tada nastupa suncokret..Uglavnom, ja mislim da sto vise pricamo o necemu, da to raste, da ga hranimo, tako i tvoj narkic. A imam i ja zelju za njima jos uvijek, makar jedan dim, kada se cini da je ne mogu savladati, odem na nargilu, samo neka se dimi :) i da cejfu udovoljim.
vivace

#3196 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

ima tu istine...sto manje mislis,to ti se manje pusis.
shmizlica

#3197 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

vivace wrote:ima tu istine...sto manje mislis,to ti se manje pusis.
ne može ''to manje'' kad ne pušimo nikako :-)
vivace

#3198 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

dobro jutro 19. danu :-D

i svima vama :-D
ka0406

#3199 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ka0406 »

vivace wrote:dobro jutro 19. danu :-D

i svima vama :-D

Dobro jutro :D
vivace