Citati koje bi podijelili s drugima
Moderator: Chloe
- Donnie Smith
#3176 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ne vjeruj kineskim poslovicama
veli stara japanska poslovica
veli stara japanska poslovica
-
voajer
#3177 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
“The man in black fled across the desert and the gunslinger followed...”
The Gunsliger (The Dark Tower- Book I)
The Gunsliger (The Dark Tower- Book I)
- frontalni_kokuz
#3178 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
'' sta ce zena sama u kafani pitaju se svi, sta vas briga isti smo pred bogom svi ranjeni u ljubavi '' I.R.
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#3179 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Kako slatkotendzera wrote:Volio bih da me volis,da budem cvijet u tvojoj kosi.
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#3180 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Knjige uvijek imaju više duha nego ljudi koje susrećemo. (Komtes d'Albani)
- de facto.
#3181 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Što se naše poznanstvo s dobrim knjigama više širi, to uži postaje krug ljudi s kojima nam je ugodno saobraćati. (Ludvig Fojerbah)
-
panicna
#3182 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
" A i ti znaš da ja iz starog života samo tebe imam. Nisi mi ništa, a opet, baš k'o da jesi. Haman sve. " N.B.H
- ptičica
#3183 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
panicna wrote:" A i ti znaš da ja iz starog života samo tebe imam. Nisi mi ništa, a opet, baš k'o da jesi. Haman sve. " N.B.H
- arra_lee
#3184 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
,,Naše emocije, a ne razum, u svakom trenutku određuju naše ponašanje. Mi prikrivamo emocionalnu pozadinu na kojoj zasnivamo naše argumente kada tvrdimo da se ponašamo racionalno."
Humberto Maturana
Humberto Maturana
- frameni
#3185 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
S vremena na vreme čini mi se da u nekom susretu, u predskazanju,
u odredjenom razvoju dogadjaja prepoznajem sudbinu,
ali kada je suviše puteva, oni nikuda ne vode - suviše brojne sume ne sabiraju se!
Osećam lepo u toj raznovrsnosti, u tom neredu, prisustvo jedne ličnosti,
ali njen oblik kao da je uvek ocrtan pritiskom okolnosti,
a crte joj se mute kao slika koja se ogleda u vodi.
Uostalom, masa mojih sklonosti, želja, planova,
ostaje neodredjena i neuhvatljiva - kao što je avet.
Margaret Jursenar "Hadrijanovi memoari"
u odredjenom razvoju dogadjaja prepoznajem sudbinu,
ali kada je suviše puteva, oni nikuda ne vode - suviše brojne sume ne sabiraju se!
Osećam lepo u toj raznovrsnosti, u tom neredu, prisustvo jedne ličnosti,
ali njen oblik kao da je uvek ocrtan pritiskom okolnosti,
a crte joj se mute kao slika koja se ogleda u vodi.
Uostalom, masa mojih sklonosti, želja, planova,
ostaje neodredjena i neuhvatljiva - kao što je avet.
Margaret Jursenar "Hadrijanovi memoari"
- vesela_sveska
#3186 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
potočanka wrote:
- Zatamnjena stakla
#3187 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Razumijemo seelmirčo wrote:Sorel wrote:Jer radost zbog njenog sve osetnijeg prisustva, zbog toga što ona postoji takva kakva jest i što je meni dano da je gledam i imam pored sebe, tolika je i tako strahovito brzo raste, da plavi i briše naše likove, predele i daljine oko nas....
prejako je..
- Zatamnjena stakla
#3188 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ako neko zna autora nek stavi 
Čekaj, ona? Ona nije bila ništa posebno.
Svakako, umjela je da se smije kad joj je vjetar mrsio kosu, i umjela je da pleše dok joj kapi kiše umivaju lice i nije umjela da sakrije onaj dječiji osmjeh kada su joj se prve pahulje uplele u kosu.
I, da.. Umjela je naglas da kaže svaku misao i nije umjela da krije tajne od mene, nikada.. A nije baš ni bježala od vrijeđanja.. Bila je jedna od rijetkih koja je mogla bez ustručvanja da mi kaže kad sam kreten.
I sjećam se da je vječito ignorirala sve što su drugi voljeli, i da je stalno tražila da voli ono što drugi nisu ni primjećivali. Stalno je bila zaljubljenik u jutranju rosu, u sunčeve zrake koji su se tek probili kroz oblake i u muziku koju su rano ujutru puštali na radiju. Govorila je da muzika tad najljepše zvuči, i da je jedino tada slušamo srcem..
I voljela je da sanjari na nekim dosadnim časovima..
I da čita. Sjećam se kako je gutala knjige, jednu za drugom..
I kako je stalno vezala kosu u onaj opušten rep i kako se rjetko kad šminkala i kako joj je osmijeh uvijek bio nekako preširok.
I sjećam se kako sam u tim trenucima mislio na to kako je najljepša. I kako nisam mogao da vjerujem koliko sam sretan što mogu da budem u njenom društvu. I kako se divno smijala kad kažem neku glupu, otrcanu šalu i pogledam u njenom pravcu.
Ma, da.. Bila je ona sasvim obična.
Samo je to đavolski dobro krila.
Svakako, umjela je da se smije kad joj je vjetar mrsio kosu, i umjela je da pleše dok joj kapi kiše umivaju lice i nije umjela da sakrije onaj dječiji osmjeh kada su joj se prve pahulje uplele u kosu.
I, da.. Umjela je naglas da kaže svaku misao i nije umjela da krije tajne od mene, nikada.. A nije baš ni bježala od vrijeđanja.. Bila je jedna od rijetkih koja je mogla bez ustručvanja da mi kaže kad sam kreten.
I sjećam se da je vječito ignorirala sve što su drugi voljeli, i da je stalno tražila da voli ono što drugi nisu ni primjećivali. Stalno je bila zaljubljenik u jutranju rosu, u sunčeve zrake koji su se tek probili kroz oblake i u muziku koju su rano ujutru puštali na radiju. Govorila je da muzika tad najljepše zvuči, i da je jedino tada slušamo srcem..
I kako je stalno vezala kosu u onaj opušten rep i kako se rjetko kad šminkala i kako joj je osmijeh uvijek bio nekako preširok.
I sjećam se kako sam u tim trenucima mislio na to kako je najljepša. I kako nisam mogao da vjerujem koliko sam sretan što mogu da budem u njenom društvu. I kako se divno smijala kad kažem neku glupu, otrcanu šalu i pogledam u njenom pravcu.
- vesela_sveska
#3189 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Neki ljudi dođu u tvoj život samo da bi otišli. Ne zadržavaj ih. Došli su samo da te nauče nečemu, ne da ostanu...
- vesela_sveska
#3190 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ti ne vidiš nikog osim njega. On vidi sve osim tebe.
- ptičica
#3191 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ne ruši sve mostove, možda ćeš se vratiti.Ostavi bar jedan most između srca i mene,
u samoći je lakše neshvaćeno svatiti, mogle bi te nazad nagnati uspomene.
Andrić
u samoći je lakše neshvaćeno svatiti, mogle bi te nazad nagnati uspomene.
Andrić
- vesela_sveska
#3192 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Bolje je slomiti srce jednom odlazeći, nego da ti ga lome svaki dan dok čekaš da stvari postanu bolje.
- de facto.
#3193 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Sorel wrote:Ako neko zna autora nek stavi
Prelijepo
- de facto.
#3194 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"You fit me like a second skin."
- Hercegoviina
#3195 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Ako se vrata percepcije pročiste, sve će pred čovjekom biti kakvo jest, beskrajno."
-
TetkaSara
- Location: Za neke knjige sam emotivno vezana. Više nego za neke ljude.
#3196 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Najteže je kada odlazite od nekoga i shvatite da koliko god sporo hodali, taj neko nikada neće krenuti za vama.
- arra_lee
#3197 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
život nije ravan i jednostavan hodnik po kojem neometano i slobodno putujemo, već je to labirint pun prolaza , među kojima izgubljeni i zbunjeni moramo naći svoj put, svako toliko gubeći se u pustim ulicama .
Ali uvijek, ako vjerujemo u sebe , otvore nam se neka vrata.
Možda ne baš ona na koja smo sami pomislili, već ona koja će se na koncu pokazati kao prava....
Spencer Johnson
Ali uvijek, ako vjerujemo u sebe , otvore nam se neka vrata.
Možda ne baš ona na koja smo sami pomislili, već ona koja će se na koncu pokazati kao prava....
Spencer Johnson
- ptičica
#3198 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
NinaSara wrote:Najteže je kada odlazite od nekoga i shvatite da koliko god sporo hodali, taj neko nikada neće krenuti za vama.
- Zatamnjena stakla
#3199 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"I nisam mogao obećati ni njoj ni sebi da će uskoro biti drukčije. A opet sam bio srećan: nećemo biti bogati u novcu, ali ćemo biti najbogatiji u ljubavi; ne bojim se života ni ljudi, bojim se samo da me se tvoje srce ne zasiti; bio sam sam, sad imam svoj svijet, kao da sam osvojio svoju planetu; spriječiću svakoga ko htjedne da prodre u naše carstvo, da ne bi ugrozio naš mir."
Meša
Meša
- Zatamnjena stakla
#3200 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
""Zaslužila je bolju sreću, ali šta bih ja bez nje? Otrgao sam je iz njenog svijeta, moji je ne vole, njeni je ne priznaju, i sve sam joj što ima, sve što je sanjala da će imati, ljubav, nježnost, sigurnost, štit. To mi je pomoć, ti njeni djevojački snovi, još me sniva željenog. Ali šta će biti kad životna oluja pokida tu krhku pređu, tanju od paučine, i kad čovjek iz snova postane
ono što sam ja ove noći, jadan i unižen? Svi ljudski snovi tako počinju i tako propadaju. Zastaće, preneražena. Više nema ništa, čak ni varke.""
Meša
ono što sam ja ove noći, jadan i unižen? Svi ljudski snovi tako počinju i tako propadaju. Zastaće, preneražena. Više nema ništa, čak ni varke.""
Meša