Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
Macuser

Post by Macuser »

@Allhambra

Dobro duso, nemoj mi se sekirati. Vidim po nacinu izrazavanja ("tuko jedna") da si veoma lijepo vaspitana i zaista se vidi da si obrazovana ("kakvi su to nikovi"), pise se nick, no nema veze.

"A ja od skole imam prilicno, sto domace sto medjunarodne. U vise oblasti."

Sigurno ljubavi, kao i Semir. I to se opet vidi:
"Ja sam za razliku od vas "pametnih" - citala knjige iz ove oblasti i slicnih podrucja, kao i ono sto pise Semir"

Sad, ja imam osjecaj, da si ti malo frustrirana, mislim po prilicno si agresivna i ne samo ti, vec i svi oni koji vjeruju u postojanje piramide, sto me dovodi do zakljucka: agresivnost se veoma često i vrlo spremno manifestuje prema određenim grupama. Za ovakve predrasude je upravo karakteristično lako izazivanje regresije koja se ispoljava u vidu grupnog agresivnog ponašanja. Ovaj mehanizam regresije izaziva lakšu identifikaciju sa svojom grupom i njenim ciljevima. Sto ce reci da ste skolski primjer.
Allhambra

Post by Allhambra »

vratih se da jos nesto postiram, kad vidi macuser se javio, da me tjesi...sa duso :)...kako slatko od njega, i pojasnjava kako se pise nik, sa onim c, ma jel fakat, vjerujem da je to otprilike sve od engleskog sto znas...ja sam eto samo studirala na engleskom, pa mi ti objasni...

Naravno da sam isfrustrirana i agresivna, kad zivim u zemlji punoj idiota poput tebe. Uzivo naravno da biram rijeci, tako bih ti in live vjerovatno rekla da si "mentally challenged" a ne idiot, ili bih ti se slatko nasmijala u facu, a ti ne bi znao sta ustvari mislim o tebi. Dopustices da bar na forumu covjek moze sebi dati oduska i reci sta misli, u ovom ili onom stilu, a ja sam daleko kulturnija od mnogih vas koji se javljate, tek se pomalo spustim na taj neki novo i terminologiju jer mi eto gust da vam...ma znas vec, sta sam mislila, da ne prostacim :).

nego, postiracu nesto sto nisam sigurna da li ste vidjeli, a sto su u krajnjoj liniji - objasnjenja iz prve ruke, onoga kojeg se tu najvise napada.

Pa procitajte, i razmislite o uvlacenju kandzi.
Allhambra

Post by Allhambra »

Houston, 6.11.2005.
Semir Osmanagić

Poštovani,

U povodu izjava gospođe Zilke Kujundžić-Vejzagić iz Zemaljskog muzeja BiH (1.11.2005.) i prof. Envera Imamovića sa Filozofskog fakulteta u Sarajevu (3.11.2005.), objavljenih u dnevnim novinama, predlažem da u cilju boljeg obaviještavanja javnosti, objavite slijedeći demant koji je naučno potkrijepljen, za razliku od njihove nenaučne terminologije.

PIRAMIDE U BIH ITEKAKO POSTOJE

Medijska pažnja koja je pratila otkrivanje prve evropske piramide ispod brda Visočica kod Visokog izazvala je kritizerske reakcije arheologa gospođe Zilke Kujundžić-Vejzagić i historičara prof. Envera Imamovića, iz Sarajeva. U svojim su kritizerskim izjavama za javnost, koji nažalost vrve od podmetanja, netačnosti i nekorektnosti, a bez ikakve naučne argumentacije, posjete lokaciji ili uvida u rezultate istraživanja, porekli mogućnost da piramide u BiH postoje.

1. Gospođa Kujundžić-Vejzagić hipotezu o postojanju piramide naziva “spekulacijama bez ikakve naučne podloge i naučne odgovornosti”, te da nisam “našao nikakve konkretne dokaze”, a prof. Imamović otkriće piramide ocjenjuje “nešto potpuno irealnim”. Nažalost, oni nisu posjetili lokalitet tokom geološkog iskopavanja niti su tražili rezultate dosadašnjih istraživanja. To je nedopustivo u komunikaciji među naučnicima, a važni zaključci se ne donose iz kancelarijskih fotelja.
2. Svi naši dokazi su objavljeni javno:
- satelitskim snimcima, aerijalnim fotografijama i geodetskim mapama utvrđen je pravilan geometrijski oblik brda Visočice. Taj oblik je piramida, sa četiri strane jednake površine, pravilno orijentisane prema stranama svijeta što je tipično u gradnji piramida.
- Sondažnim bušenjima, na reprezentativnim uzorcima, utvrđeno je postojanje geoloških anomalija, koje upućuju da nije riječ o prirodnoj formaciji, već kolosalnom kamenom objektu ispod brda. Ovu hipotezu je potvrdio i ekspert ugledne međunarodne organizacije za zaštitu spomenika.
- Širim iskopima (“sondažnim busenjima”) su potvrđene slijedeće teze:
- A. Monumentalni plato piramide, dugačak 420 metara sa oko 15.000 kvadratnih metara površine, popločan je arhitektonskim kamenim pločama pješčara. One su odsječene ljudskom rukom, polirane i prenesene na plato.
- B. Piramida je građena od kamenih monolita breče obrađenih ljudskom rukom. Dizajn joj je stepenast: terasa širine dva metra, kosina od 30-ak metara, ponovno dvometarska terasa, itd. Dizajn jako sliči piramidama iz kompleksa Teotihuakan u Meksiku.
- C. Utvrđeno je prisustvo pravilno odrezanih blokova pješćara sa većim procentom željeza što im daje crvenu boju. Na njima su ukrasni koncentrični krugovi što upozorava na njihovu ornamentalnu funkciju. Takođe, ove ploče izazivaju magnetnu interferenciju.
- D. Započeto je utvrđivanje mape podzemnog kompleksa tunela ispod Piramide Sunca i Visočke doline. Potvrđene su izjave mještana o vezi piramide i 3 km udaljenog mjesta Ravne. Konstatovano je prisustvo većeg broja račvanja/raskrsnica koje će se tokom daljeg istraživanja otkopati i ispitati. Ovakav podzemni kompleks, napravljen ljudskom rukom, karakterističan je i za egipatski (Giza) i meksički (Teotihuakan) kompleks piramida.
- E. Lociran je ulaz u središte piramide do kojeg vode kamene stepenice.
- F. Potvrđeno je prisustvo kamenih ploča krečnog pješćara između monolita breče koje je ljudska ruka ugradila. Svakako, tu nije riječ o prirodnoj pojavi, jer se radi o pločama koje dijele milioni godina u geološkom pogledu.

3. Prof. Imamović sasvim pogrešno tvrdi da ja “rušim jednu srednjevjekovnu nekropolu” i da “nepovratno uništavam nacionalnu baštinu”. Riječ je o podmetanju bez dokaza. Istina je da se 500 metara, od zaštićenog grada Visoki nalazi gomila iskopane zemlje i kamenih blokova. Vlasnik parcele, lokalna porodica u Visokom, je između avgusta i oktobra 2005., u neznanju, bagerom prekopala oko 700 kvadratnih metara i uništila dio pristupnog platoa piramidi. Na tu pojavu devastacije sam javno upozorio gradonačelnika Visokog (na promociji knjige 25.10.2005.), premijera Zeničko-Dobojskog kantona (posjeta Visočici 31.10.2005.) i nadležnog federalnog ministra (kabinet 1.11.2005.). Budući da ta zona dosada nije ni bila zaštićena zakonom, uputio sam zahtjev da se to zemljište privremeno proglasi od državnog interesa.
4. Gospođa Kujundžic-Vejzagić i prof. Imamović me proglašavaju “neznalicom” i “amaterom”. S obzirom da ja imam više godina visokoškolskog obrazovanja nego njih dvoje zajedno, vjerujem da će se oni složiti da se isti atribut može primijeniti i na njih.
5. Gospođa Kujundžic-Vejzagić me naziva “laikom” a prof. Imamović autorom “totalno nerealnih tvrdnji” da se na ovoj lokaciji nalazi piramida. Dosada sam obišao stotine piramida od džungli Čiapasa, Jukatana i Kvintana Roa u Meksiku, preko Petena u Gvatemali, do Hondurasa, Perua, Salvadora, Belizea… O korelaciji (geometrijskoj, astronomskoj, matematičkoj) među svjetskim piramidalnim kompleksima, sam pisao u svojim knjigama. One su objavljene u SAD (izdavač je jedna od pet najuglednijih svjetskih kuća iz oblasti arheologije i historije Gorgias Press iz New Jersey-a), Estoniji, Turskoj, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini… Budući da pomenuta gospođa i profesor nemaju iskustva u iskopavanju piramida, bilo je ambiciozno nazvati me potpunim laikom, a da se prethodno ne upoznaju sa mojim referencama.
6. Prof. Imamović smatra da sam “zanesenjak” koji ima “finansijske mogućnosti da putuje po svijetu”. Moja putovanja nisu turistička. Rezultati istraživanja su dati na sud javnosti u obliku knjiga i web sajta, za razliku od većine stručnjaka u BiH.
7. Gospođa Kujunžić-Vejzagic tvrdi da sam ja “mešetar” koji “zarađuje na naivnosti ljudi” i čiji je cilj “bolja prodaja knjiga”. Za svojih osam knjiga objavljenih u BiH nisam tražio, niti dobio ijednu marku autorskog honorara. To se lako može provjeriti kod tri izdavača (Šahinpašić, Svjetlost, Klepsidra). Naprotiv. Uvijek sam tražio da se, umjesto isplate honorara, spusti cijena knjige kako bi bila dostupnija čitaocu. Uostalom, sve moje knjige se mogu čitati besplatno na mom web sajtu: http://www.alternativnahistorija.com.
8. Gospođa Kujundžic-Vejzagić i prof. Imamović upozoravaju na prisustvo kraljevskog grada Visoki na vrhu brda Visočice. Niko ne osporava notornu činjenicu da se na vrhu Visočice nalazi potpuno zapušteno malo naselje od izvanrednog značaja za razvoj sredovjekovne bosanske drzave. U dosadašnjim istraživanjima mi smo se fokusirali na brdo izvan zaštićene zone grada Visoki. Bilo bi logično da kao krajnji cilj ekskavacija i rekonstrukcije bude predstavljanje svijetu svih kultura na Visočici: sredovjekovne, rimske, ilirske i same kolosalne piramide, koja je najznačajniji arheološki spomenik u Evropi.
9. Prof. Imamović upućuje neopravdane kritike na adrese tri nivoa institucija (općinski, kantonalni i federalni) koji su izdali dozvole i saglasnosti za izvođenje radova. S obzirom da radovi nisu vršeni na zaštićenoj lokaciji, njegove kritike nemaju osnova. Kritika nedostatka stručnosti državnih organa i istraživačkog tima, također je bez osnova. Projektni tim ima iskusnog geologa, diplomiranog arheologa, izvršene su laboratorijske, mineroloske i petrografske analize od strane iskusnog sedimentologa. Svi koraci su izvedeni u skladu sa zakonskom procedurom, a investitor je sklopio ugovorni odnos sa institucijom koja zakonski skrbi o gradu Visoki i koja ja odobrila program istraživanja. Ovim odgovoram i na njegov stav o “amateru koji vrši iskopavanja”.
10. Gospođa Vejzagić i prof. Imamović insistiraju da su arhitektonski blokovi pješćara od kojih je popločan plato piramide, zapravo “nekropolja stećaka”. Ovu tezu su ubjedljivo negirali eksperti različitih struka uvidom na licu mjesta: iskusni geolog (25 godina iskustva), predstavnik ugledne međunarodne organizacije za zaštitu spomenika (građevinac po struci), arheolog iz Zemaljskog muzeja zadužen za Srednji vijek i dipl. arheolog (Arheološki fakultet iz Zadra). Poznato je da je Kosta Čurić u prvoj polovini XX stoljeća, vidjevši jednu kamenu ploču pješćara, u neznanju je nazvao “položenim stećkom”. Bez ikakve kritičke provjere ta se informacija već decenijama prenosi u stručnoj literature i pogrešno se uče nove generacije.
11. Prof. Imamović tvrdi da su u periodu prije 5.000 i 10.000 godina “ljudi još živjeli u pećinama” i da nisu “bili u intelektualnom stadiju da naprave piramidu”. U poslednjih desetak godina se dešavaju revolucionarne promjene u istraživanju historije civilizacija i arheologije. Pronađeno je 15 podvodnih gradova između Japana i Tajvana, a ovaj drevni megapolis je bio povezan kamenim putevima dužine 500 km. Riječ je o pronađenim hramovima, piramidama, ceremonijalnim objektima. U tom području svijeta nije bilo tektonskih poremećaja u poslednjih 12.000 godina da spusti te gradove na 80 metara dubine. Ko ih je onda pravio prije 12.000 godina? Japanski pećinski ljudi? U Kineskoj provinciji Šensi se nalazi nekoliko stotina velikih piramida koje se pokušavaju skrivati od svjetske javnosti. Kineski arheolog koji je dešifrirao hijeroglife na diskovima, objavio je na naučnoj Konferenciji u Japanu 1967. da je riječ o piramidama koje datiraju 12.500 godina u prošlost. Ko je njih pravio? Kineski pećinski ljudi?
12. BiH struka mora ići ukorak sa svjetskim otkrićima i metodama. Znanje ne smiju zaustavljati povrijeđene sujete.
13. Treba iskoristiti ovaj momenat u kome čitav svijet piše o piramidama u BiH. Napokon, umjesto informacija o ratu, nasilju i korupciji, Bosna i Hercegovina ima šansu da kreira pozitivne vijesti. Stoga ne gubimo vrijeme na osporavanja bez naučne argumentacije i fokusirajmo se da se zakonski i organizacijski pripremimo za nastavak istraživanja na proljeće.

Semir (Sam) Osmanagić
Macuser

Post by Macuser »

Allhambra wrote:vjerujem da je to otprilike sve od engleskog sto znas...ja sam eto samo studirala na engleskom, pa mi ti objasni...
Mozes da vjerujes, jer za vjerovanje nije potrebno zaista znati, dovoljna je vjera po sebi (kao sto ti pokazujes na najbolji moguci nacin vjerovanjem da je brdo piramida). Za tvoju informaciju govorim 4 jezika, izmedju kojih, naravno i engleski.
Naravno da sam isfrustrirana i agresivna, kad zivim u zemlji punoj idiota poput tebe.

Vidis, nije problem gdje zivis, nego sa kime zivis. Mozda nisi zadovoljna svojim afektivnim zivotom, mozda je tvoj seksualni zivot ili siromasan ili nepostojeci.
a ja sam daleko kulturnija od mnogih vas koji se javljate, tek se pomalo spustim na taj neki novo i terminologiju
I to se vidi po nacinu na koji se izrazavas (tuke, idioti i sl.).
Ovo pokazuje samo tvoj kompleks inferiornosti. A, ti znas da govorim istinu, jer to nosis u sebi, a od sebe se ne mozes izlijeciti. You are doomed as the dodo!
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Macuser wrote:
Allhambra wrote:vjerujem da je to otprilike sve od engleskog sto znas...ja sam eto samo studirala na engleskom, pa mi ti objasni...
Mozes da vjerujes, jer za vjerovanje nije potrebno zaista znati, dovoljna je vjera po sebi (kao sto ti pokazujes na najbolji moguci nacin vjerovanjem da je brdo piramida). Za tvoju informaciju govorim 4 jezika, izmedju kojih, naravno i engleski.
Naravno da sam isfrustrirana i agresivna, kad zivim u zemlji punoj idiota poput tebe.

Vidis, nije problem gdje zivis, nego sa kime zivis. Mozda nisi zadovoljna svojim afektivnim zivotom, mozda je tvoj seksualni zivot ili siromasan ili nepostojeci.
a ja sam daleko kulturnija od mnogih vas koji se javljate, tek se pomalo spustim na taj neki novo i terminologiju
I to se vidi po nacinu na koji se izrazavas (tuke, idioti i sl.).
Ovo pokazuje samo tvoj kompleks inferiornosti. A, ti znas da govorim istinu, jer to nosis u sebi, a od sebe se ne mozes izlijeciti. You are doomed as the dodo!
Za'eb'o si Freuda... :D :D :D
A-ZO

Post by A-ZO »

vidi vidi, u nekom od komentara ispred se sada spominje 30-godisnji period potreban za iskopavanje eventualne piramide cetkicama za zube, hm... a kako bi bilo da se piramida dokaze, da se pojavi, da proviri, na par kvadratnih metara... to bilo sasvim dovoljno, pa da na hiljade mladih navali golim rukama i sopstvenim noktima na brdasce koje bi ocerupali dok se reko keks, ali neeeeeeeeee, nije cilj otkriti piramidu, zar ne? :wink:
Goran_35

Post by Goran_35 »

Cuj da se "krhamo" ? :roll:

Zasto da ide na "bez cenzure" dovoljno je izbaciti vrijedjanja i bespotrebna ponavljanja,koja su nekima :oops: :roll: :D bas u krvi,hocu reci drze se one latinske :oops: da je ponavljanje majka znanja :lol: :lol:
danas

Post by danas »

ova tema je ooooodavno zrela za BC, nema vise niko zdrav da je ostao ovdje... :roll:
Goran_35

Post by Goran_35 »

Hmmm :oops:

glede zdravlja :oops: cini mi se da sam davno rekao da su neki obolili od gripe :oops: Ja jesam mozda malo prehladjen :oops: ali gripu jos nisam fasov'o...A i ostala vecina je imuna,pa necemo valjda radi par zarazenih :D svi u karantin? :roll: ;)
Goran_35

Post by Goran_35 »

Allhambra ,kao i mnogi drugi,je sasvim fino napisala,ali eto neki :roll: su toliko isfustrirani da odmah pocinju vrijedjati?
Pa zar radi takvih,kvazi-intelektualaca da citavih 130 stranica ode u smece?
neka nek se vidi ko je ko...

:oops:
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Shoshana wrote:
Sarafcina wrote:@shoshana ;)
nije dokazano da je nekropola ;), bar ja nisam vidio taj dokaz.
semirovo objasnjenje za kosture zvuci dovoljno ubjedljivo.

da li semir treba istrazivati.... sam ne treba. ako dovede arheologe, u svakom slucaju.
da li je problem u "svrseni student arheologije", jer koliko ja znam, ako je svrseni student ekonomije, onda se naziva dipl.ekonomista.... pa valjda to zakon propisuje i ako zakon kaze arheolog, onda je ok.
a ako cemo politizovat, onda u svakom slucaju ne bih dopustio da se iskopavanjem bave bolesnici poput nekih s foruma. ;)
Vidis, svakom svoje. Ni ja nisam vidjela dokaze za piramidu. :wink: A, nekako cu radije povjerovati Imamovicu koji kazu da jeste nekropola, nego Osmanagicu koji kaze da nije... :wink:

A za arheologa, i ne kazem da svrseni student nije arheolog, nego ukazujem na cinjenicu da je donedavno jedini (sada ih valjda ima jos jedan svrseni i jedan buduci) arheolog u strucnom timu koji se bavi arheoloskim iskopavanjima covjek koji je tek zavrsio fakultet.

Ja bih malo strucniji tim za iskopavanje...Ako je vec tol'ko znacajno :wink:

i ja bih volio da sam uzeo malo vise luka sa danasnjim cevapima.
I volio bih da mi malo strucniji covjek sjedi na celu firme.
I jos bih stosta volio... fol je da nisam na vrijeme trazio luk...fol je da sam pristao da radim sa nekim...fol je da ako u zakonu stoji arheolog, a ne stoji kako mu se odredjuje koliko je strucan....onda nam ne valja zakon, a ne Semir.

@ludost... to je sve OK, ali je to tvoje tumacenje iskopina koje si samo na slikama vidio.
ja sam odavno rekao, objavi se kada je, ko i na osnovu cega dokazao da je tamo nekropola i tu je kraj price. zavrseno.
Tvoje nagadjanje nije nimalo vrednije od Semirovog (i njegovih arheologa). Zao mi je ako to nekoga pogadja, no tako je.
I da ti samo kazem da na stranici 117 niko nista nije dokazao (to je link koji si stavio). Nazalost, kada ste to pisali, imao sam obaveza pa se nisam javljao.... ali ni na linku koji si tamo postavio

http://williamgibsonboard.com/groupee/f ... 2481081771

ja nisam vidio nikakvu arheolosku sprdacinu (kako ti kazes)... nego samo nekoliko postova od ljudi koji mozda i znaju o cemu pricaju, ali su sto kilometara daleko od tona kojim se vi sluzite ovdje. I ako tema na tom forumu nije prociscavana... onda si ti obicni lazov.
Jer najduzi post sa te teme se debelo ogradjuje:
I don't know enough about Bosnian archaeology
and the linked page doesn't provide enough
information. If it's a "one of a kind" structure
(or would be), then I'd say it's very unlikely.
If there are other pyramid-type structures about
the area then maybe so. It'd be interesting to
see what the remote sensing tests came back
with. The way the guy talks, though, he might as
well be talking about Rock Lake. I'm really
cautious about the idea of someone making a
pyramid that large out of non-local materials.
Very questionable.
jedan naucnoskepticni prilaz temi....sasvim odmjeren i realan. a ako ti vidis nesto drugo u ovome...
Last edited by Sarafcina on 05/02/2006 01:35, edited 1 time in total.
znanje

Post by znanje »

Ovo dole je istinski epitaf ovoj cjelokupnoj diskusiji o "piramidama" (radi se zapravo o običnom samitu još običnijeg brda s dvije izglačane padine, gdje se termalna inercija slama a usljed prevelike nesrazmjere između površine i mase posmatranog nešupljeg objekta, što se odražava kao tzv. lažno očitanje!).

Kako to narod lijepo kaže (zna narod lijepo zboriti i bez psovanja i vrijeđanja) - slika govori više od hiljadu riječi!

Image
ludvig

Post by ludvig »

znanje wrote: ... te što je pokrenuta neočekivano uspješna Peticija
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sarafcina

Post by Sarafcina »

znanje,
ja fakat ne znam sta se desava sa vama i o kojim je relacijma rijec.
o tipu prvimjernik necu da pricam, jer se ne moze braniti, ali dovoljno je citati sta je pisao.
o tome da ste vi dokazali da je Cengic nesto... ne znam kome ste dokazali i gdje, ali ovdje niste. meni licno je svejedno, nemam nista u svemu ovome, ali tosto vi radite je za mene dno dna i apsolutno nema veze s naukom i dokazivanjem (a to znas i ti). e sad, ako ti u tome sto ja ne vidim dokaz da Cengic ima veze sa ovim, vidis da sam ja taliban, cengicevac ili sta vec vidis...jarane... to je tvoj problem, ali nemoj me svrstavati u nesto gdje se sam ne svrstavam. i to treba da vazi i za mene i za tebe i za petog i desetog.

za identitet :)
nikoga normalnog ne zanima ko si ti :). radi se o tome da si ti obican forumas, pa kao takav nemas nista vise autoriteta od bilo kojeg hamala koji se javi pod nikom neznanje. ako se mislis kurciti bilo cime osim onim sto napises ovdje... onda se valjda moras predstaviti.
ako pozivas ljude da imenom i prezimenom podrze tvoje stavove, onda je valjda osnovna kultura da znaju ko ih to poziva.

ako mislis da je opasno da se predstavis (iz bilo kojeg razloga...makar najbanalnijeg.. da ti zena ne skonta da na besposlicu trosis lovu :), u krajnjem slucaju).. onda se ne mozes pozivati ni na "navodni" autoritet.

ako mislis da je opsano da se predstavis kao pokretac peticije (i to postujem), onda si jako neodgovoran, jer je to onda skoro isto tako opasno i za bilo kojeg potpisnika iz sarajeva. ali u tom slucaju, ti ostajes zasticen, a potpisnike kojebe...jer ih nisi ni upozorio. ali vas je ionako zanimao samo sto veci broj potpisnika.
kekec

Post by kekec »

Dokazima o postojanju piramida suprostaviti se ukazivanjima na greske u tim dokazima
ili objasnjenjima i cinjenicama zasnovanim na cvrstim i poznatim naucnim i inim cinjenicama.
:)
Ne prihvatam izjave koje vise lice na politicke pamflete. Ako ima konkretnih dokaza o konkretnim nepostenim radnjama konkretnih pojedinaca, onda sa istim nasupajte. Eventualne sumnje izrazite na nacin koji nikoga ne vrijedja, bez obzira ko je u pitanju. Na taj nacin cete navesti druge na razmisljanje (mozda cak i nadlezne organe), a vas ugled (ako se o tome moze govoriti imajuci u vidu da je ovo samo jedan anonimni forum, ali ipak) kao forumasa nece doci u pitanje. :o
Prenj

Post by Prenj »

Ova pitanja su postavljena prije dva mjeseca i odgovora jos nema:

Ko je platio izradu izvjestaja kojeg je napravila Nadjija Nukic?
Da li je pravljena nezavisna verifikacija rezultata izvjestaja i ako jeste, kako?
Zasto pronadjeni grobovi nisu ogradjeni i zasticeni od daljeg unistavanja?
i
Kada se ocekuju rezultati analize kostura?
Fair Life

Post by Fair Life »

Image
Sarafcina

Post by Sarafcina »

kekec wrote:Dokazima o postojanju piramida suprostaviti se ukazivanjima na greske u tim dokazima
ili objasnjenjima i cinjenicama zasnovanim na cvrstim i poznatim naucnim i inim cinjenicama.
Ne prihvatam izjave koje vise lice na politicke pamflete. Ako ima konkretnih dokaza o konkretnim nepostenim radnjama konkretnih pojedinaca, onda sa istim nasupajte. Eventualne sumnje izrazite na nacin koji nikoga ne vrijedja, bez obzira ko je u pitanju. Na taj nacin cete navesti druge na razmisljanje (mozda cak i nadlezne organe), a vas ugled (ako se o tome moze govoriti imajuci u vidu da je ovo samo jedan anonimni forum, ali ipak) kao forumasa nece doci u pitanje. :o
potpisujem
znanje

Post by znanje »

kekec wrote:Dokazima o postojanju piramida suprostaviti se ukazivanjima na greske u tim dokazima
Džaba ti je kekec sad se kajati - već su te upoznali kao antipiramidaša.

Podsjeti me ovaj tvoj očiti strah od odmazde usljed sadržaja ove naše kampanje, na onaj isto tako realni strah za sigurnost organizatora peticije, a koji je opisan i na Web stranici peticije http://peticija.white.prohosting.com. Interesantno je da su piramidaši ovdje žestoko osporavali taj strah kao nepostojeći i kao sredstvo manipulacije od strane neprijatelja BiH. Ali eto, očito je da ima još razumnih ljudi koji se opravdano boje izreći javno (anonimnost na Internetu odavno ne postoji) očite prevari vlasti, pa sve nešto kao eto "nisu sigurni" iako činjenice bolno bodu oči: 2+2 će uvijek biti 4 pa makar o nekim karikaturama ispunili i dvadeset stranica jednog foruma a da niko nije ni vidio (još manje - usudio se postirati) iste karikature o kojima toliko voli diskutovati...

Karikature nešto mnogo nerviraju široke neradne mase ovih dana...
Macuser

Post by Macuser »

Ama, poslije piramide koju ne pronadju, izmisli ce vec nesto drugo, tako da je iluzorno misliti da ce se promijeniti na bolje. Ostaje cinjenica da vecina ne vjeruje u piramidu i to je ohrabrujuce. Sto se tice karikature, od karikature do mrtve glave, nije dug put. Ovi ljudi su spremni na sve! http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 104#703104
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

Piramida je vec postala mit.
O njoj dragi moji ispisaste nevjerovatnih 133 stranice.
Pitanje: da li vrijedi to? :roll:
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

i da nema piramida brdo je fenom, jer izgleda kao piramida

kad moze sibllbury hill biti interesantno

Image

onda moze vala i ovo nashe brdo visocica a nadam se da je piramida ispod

Image
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

Pa dobro fenomen su i misteriozni krugovi za koje se vjeruje da su napravili vanzemaljci.....
Mozda su i piramidu napravili vanzemaljci...hm...ko zna,ali vidjet cemo :D
Sarafcina

Post by Sarafcina »

znanje wrote:
D¾aba ti je kekec sad se kajati - veæ su te upoznali kao antipiramida¹a.

Podsjeti me ovaj tvoj oèiti strah od odmazde usljed sadr¾aja ove na¹e kampanje, na onaj isto tako realni strah za sigurnost organizatora peticije, a koji je opisan i na Web stranici peticije http://peticija.white.prohosting.com. Interesantno je da su piramida¹i ovdje ¾estoko osporavali taj strah kao nepostojeæi i kao sredstvo manipulacije od strane neprijatelja BiH. Ali eto, oèito je da ima jo¹ razumnih ljudi koji se opravdano boje izreæi javno (anonimnost na Internetu odavno ne postoji) oèite prevari vlasti, pa sve ne¹to kao eto "nisu sigurni" iako èinjenice bolno bodu oèi: 2+2 æe uvijek biti 4 pa makar o nekim karikaturama ispunili i dvadeset stranica jednog foruma a da niko nije ni vidio (jo¹ manje - usudio se postirati) iste karikature o kojima toliko voli diskutovati...

Karikature ne¹to mnogo nerviraju ¹iroke neradne mase ovih dana...
yes yes .. eto vi ste zrtve a ostali su.... da ne nabrajam.
pa ako je protivljenje piramidi opasno.. kako vas nije stid da dovodite ljude u opasnost tako sto se potpisuju.
mislim ono.. da ih makar upozorite, jer niko osim vas i ne zna da je to opasno...
Macuser

Post by Macuser »

Semire, Mars te ocekuje!

Image

Image
Locked