STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Locked
Bloo
Globalna šefica

#3176 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by Bloo »

-takmac- wrote: 31/12/2019 10:55 ha
Mozes li si otvoriti neku temu i pronaci odgovarajucu i tamo vaziti o narodima.od stoljeca sedmog?
Ostatak drustva povedi...
-takmac-

#3177 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by -takmac- »

ne znam zbog čega je meni to upućeno
ja samo uglavnom repliciram nekoga
dakle, neko je već "skrenuo" sa teme BIO

ako je rarsprava o nazivu Bošnjaku uopšte van teme, ja mislim da nije jer indirektno vezano i za SFRJ jer tad nije vraćeno pravo istorijsko ime već dato nakaradno religijsko Musliman pa su Alija i SDA u Holidej Inu "morali" popravljat grešku a sprsko-hrvatski separatisti i jugokomunjare "tumačit" da su Alija i SDA dali ime
Dozer

#3178 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by Dozer »

Ovi je pretuzno....vidjeti kako su ljudi pogubljeni, ispranog mozga,puni neznanj i nerazumijecanja... a ubijedjenu da su u pravu
-takmac-

#3179 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by -takmac- »

Dozer wrote: 31/12/2019 11:56 Ovi je pretuzno....vidjeti kako su ljudi pogubljeni, ispranog mozga,puni neznanj i nerazumijecanja... a ubijedjenu da su u pravu
kad budeš našo bilo kakav istorijski dokument gdje se spominju Bosanci
digni dva prsta i javi se
dotle te ignorišem
suviše si tanak i ispod mog nivoa
hAZNADAR

#3180 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by hAZNADAR »

sinuhe wrote: 31/12/2019 07:47
hAZNADAR wrote: 31/12/2019 00:21

Da, vec objasnjeno,... dobar dio Bosanske Krajine vec 1921-ve promijenio etnicku sliku zbog agrarne reforme. Hiljade i hiljase muslimana raseljeno - na njihovo mjesto doseljeni Srbi. Si citala prethodne stranice. Ukucaj sama na netu kako se sprovela agrarna reforma samo u mom kraju - Lijevcu polju.
Koristis li ti u diskusijama ikakve izvore? Ukucas li ista u taj net?

Popis stanovnistva 1910

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... ic1910.jpg

Identicna slika i 1991
https://i.ibb.co/DQLsJzP/Bosnia-Herzegovina.png
Onda se nauci i koristiti net kada nesto trazis,... dajes etnicke karte po opcinama, selima, kotarima,.... a mi ovdje pricamo o vlasistvu nad zemljom.

Obje karte koje postiras ne pokazuju vlasnistvo nad zemljom vec etnicku rasprostranjenost po opcinama, selima,..

Katastarsko brojanje zrnaca nije nikada obavljeno do novijeg vremena i jedina relevantna karta je danasnja poput ove:

bosnaonline. org/wp-content/uploads/zemlja-vlasnistvo-bosnjaci-srbi-hrvati-bih.gif

1910 kao i 1991-ve nisu geodeti premjerili cija je zemlja bila, obojili gruntove,... tako da za taj period nemamo tacnu kartu vlasnistva nad zemljom. Buduci da sami Srbi i Hrvati tvrde da su nemuslimani bili u posjedu samo 10% zemlje u BiH - izvoli to primjeni na tu kartu popisa koju pobjednicki podastires. :mrgreen:

Ono sto imamo su opci podaci o agrarnoj reformi 1918-te koliko hektara je oduzeto jednima i podijeljeno drugima i tu mozes za minutu naci podatke. Pa ako je tebi identicna slika 1910 i 1991 - dje nesta preko milion i dvjesto hiljada hektara poljoprivrednog i sumskog zemljista oduzetog u reformi?

I jos jedna stvar, sta pjesnik hoce reci? Javljas li se samo da mi pariras onako,.. ili opravdavas agrarnu reformu 1918-te? Ako je ovo drugo, a izgleda da jeste - to o danasnjim jugofanovima daje jasniju sliku. Znaci nije vise samo Tiito, fabrike, klupe po parkovima, ex yu rock, sretne osamdesete,.... sad je i otimacina bosnjacke zemlje u SHS slavna tekovina,.. Go on, ja i volim kada se jugonostalgija bolje definise i kada se ovakve stvari dodaju na listu.
Last edited by hAZNADAR on 31/12/2019 16:20, edited 14 times in total.
hAZNADAR

#3181 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by hAZNADAR »

Dozer wrote: 31/12/2019 11:56 Ovi je pretuzno....vidjeti kako su ljudi pogubljeni, ispranog mozga,puni neznanj i nerazumijecanja... a ubijedjenu da su u pravu
:shock: :mrgreen: :mrgreen:
hAZNADAR

#3182 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by hAZNADAR »

piupiu wrote: 31/12/2019 11:10
Bloo wrote: 31/12/2019 10:58 @piupiu
Zavidim... :|
Join me... 8-)
Image
Nema kod vas cure nesto puno peace, love, equality,.... mislim da je na vasu pricu ova prikladnija

Image
LBVIEW

#3183 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by LBVIEW »

hAZNADAR wrote: 31/12/2019 12:49
piupiu wrote: 31/12/2019 11:10
Bloo wrote: 31/12/2019 10:58 @piupiu
Zavidim... :|
Join me... 8-)
Image
Nema kod vas cure nesto puno peace, love, equality,.... mislim da je na vasu pricu ova prikladnija

Image
:thumbup:
hAZNADAR

#3184 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by hAZNADAR »

LBVIEW wrote: 31/12/2019 13:10

https://2img.net/h/oi61.klix.com/30azy9t.jpg
Hajde da se kladimo da ce neka od njih naci sliku nekog turskog bega, age,... i to eto ja? :D
Dozer

#3185 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by Dozer »

-takmac- wrote: 31/12/2019 12:08 kad budeš našo bilo kakav istorijski dokument gdje se spominju Bosanci
dotle te ignorišem
Nazalost, ti ni nemas bilo kakvog nivoa, samo sto toga nisi svjestan. Na konkretne stvari odgovaras ispraznim budalastinama, nesto se batrgas i kofrcis, a zapravo si supalj k'o crkveno zvono. Valjda kontas da ces tim nekakvim nadmenim gardom i supljacima nesto postici. Takvih je ovdje prodefilovalo na desetine, ukljucujuci i tebe s prethodnim nickom.

@hAZNADAR Sta je bite gase drug? To sto stvari primjenjujes selektivno, sto izbjegavas odgovore na konkretna pitanja kao i ovaj gornji, sto izvrnes sve sto se napise i onda to podmeces ljudima kao da su oni napisali...? To ti sega? Vala, i meni je...fakat...
General ti fino ukaza na glupost koju selektivno potezes, i ti i ostali, a to je oko Srba i Hrvata danas kojima se ovako nazivaju i oni onda, a koji su bili Serblji, vaki, naki, i sve to podvodis pod jezik onda i danas. Super. Nekada bili svi ovdje Bosnjani, pa onda svi bili Bosnjaci (ali samo do 19 vijeka, kada su pod ovim imenom ostali samo muslimani, dok su se ostali poceli nazivati Srbima i Hrvatima), a danas smo svi Bosanci. Sve u skladu s jezikom, zar ne?

Hajd' sad opet opletite s nebulozama koje se nicim ne mogu potkrijepiti. Sve gore navedeno moze.
Last edited by Dozer on 31/12/2019 13:55, edited 1 time in total.
-takmac-

#3186 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by -takmac- »

Dozer wrote: 31/12/2019 13:43
-takmac- wrote: 31/12/2019 12:08 kad budeš našo bilo kakav istorijski dokument gdje se spominju Bosanci
dotle te ignorišem
Nazalost, ti ni nemas bilo kakvog nivoa, samo sto toga nisis svjestan. Na konkretne stvari odgovaras ispraznim budalastinama, nesto se batrgas i kofrcis, a zapravo si supalj k'o crkveno zvono. Valjda kontas da ces tim nekakvim nadmenim gardom i supljacima nesto postici. Takvih je ovdje prodefilovalo na desetine, ukljucujuci i tebe s prethodnim nickom.
jesil pijan ili šta
da ti nacrtam
maximalno relevantna tri istorijska izvora sam ti postavio ti nemas ništa osim šuoljeg sranja
jel ti dobro ili imaß problema
Last edited by -takmac- on 31/12/2019 13:57, edited 1 time in total.
Dozer

#3187 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by Dozer »

De...skini se s toga na cemu si...vidis da ti ni pisanje ne ide... Ili bar prebaci tastaturu s DE na BS :D
LBVIEW

#3188 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by LBVIEW »

hAZNADAR wrote: 31/12/2019 13:17
LBVIEW wrote: 31/12/2019 13:10

https://2img.net/h/oi61.klix.com/30azy9t.jpg
Hajde da se kladimo da ce neka od njih naci sliku nekog turskog bega, age,... i to eto ja? :D
Pa to je percepcija Bosnjaka od strane Jugana. :D
Nego, kad smo vec kod otimacine zemlje, nigdje zapustenije i manje obradjene nego kod bosanskokrajiskih Srba, kad udjes u BiH kod B Dubice sve zaraslo u korov - toliko o tome cija je ta zemlja bila.
-takmac-

#3189 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by -takmac- »

Dozer wrote: 31/12/2019 13:55 De...skini se s toga na cemu si...vidis da ti ni pisanje ne ide... Ili bar prebaci tastaturu s DE na BS :D
znači i dalje prdiš uprazno jos od prvog javljanja kad si poturio propagandu srpsko-hrvatakih separatista od 24% bošnjacke teritorije
i osrao dužan da mi pokažeš tih 24%

i trebo bi da budeš kažnjen za spamanje i trolanje teme jer u svim postovima pišeš isprazne gluposti bez ijednog jedinog konkretnog argumenta za bilo šta
-takmac-

#3190 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by -takmac- »

dotle te ignorišem
Nazalost, ti ni nemas bilo kakvog nivoa, samo sto toga nisi svjestan. Na konkretne stvari odgovaras ispraznim budalastinama, nesto se batrgas i kofrcis, a zapravo si supalj k'o crkveno zvono. Valjda kontas da ces tim nekakvim nadmenim gardom i supljacima nesto postici. Takvih je ovdje prodefilovalo na desetine, ukljucujuci i tebe s prethodnim nickom.

@hAZNADAR Sta je bite gase drug? To sto stvari primjenjujes selektivno, sto izbjegavas odgovore na konkretna pitanja kao i ovaj gornji, sto izvrnes sve sto se napise i onda to podmeces ljudima kao da su oni napisali...? To ti sega? Vala, i meni je...fakat...
General ti fino ukaza na glupost koju selektivno potezes, i ti i ostali, a to je oko Srba i Hrvata danas kojima se ovako nazivaju i oni onda, a koji su bili Serblji, vaki, naki, i sve to podvodis pod jezik onda i danas. Super. Nekada bili svi ovdje Bosnjani, pa onda svi bili Bosnjaci (ali samo do 19 vijeka, kada su pod ovim imenom ostali samo muslimani, dok su se ostali poceli nazivati Srbima i Hrvatima), a danas smo svi Bosanci. Sve u skladu s jezikom, zar ne?

Hajd' sad opet opletite s nebulozama koje se nicim ne mogu potkrijepiti. Sve gore navedeno moze.
znači servi, serbli, serboi, srblje mogu nesmetano biti srbi a NE srbijanci
ali Bošnjani ne mogu biti Bošnjaci već Bosanci
opasna propaganda prosrpsko-hrvatskih separatista i domaćih izdajnika jugokomunjaraca
General War

#3191 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by General War »

-takmac- wrote: 31/12/2019 12:08
kad budeš našo bilo kakav istorijski dokument gdje se spominju Bosanci
dotle te ignorišem
:lol:
Sto jes jes... :D :thumbup:
General War

#3192 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by General War »

-takmac- wrote: 31/12/2019 14:47
dotle te ignorišem

opasna propaganda prosrpsko-hrvatskih separatista i domaćih izdajnika jugokomunjaraca
:lol: :-)
Mogu, a ti nemoRes, sta' s sad?
Osnovne pojmove ne shvacas, a nesto bi komentarisao
Haman2

#3193 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by Haman2 »

Hajvan

#3194 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by Hajvan »

sjo ovih desanaca na temi…
imal’ koji ljevak?

General War

#3195 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by General War »

Hajvan wrote: 31/12/2019 16:36 sjo ovih desanaca na temi…
imal’ koji ljevak?

Ima jedan srednjak :D
Hajvan

#3196 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by Hajvan »

ooo, gigante moooj

(blagi pogled ka dole)
General War

#3197 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by General War »

:kravata:
-takmac-

#3198 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by -takmac- »

General War wrote: 31/12/2019 16:19

jesil to isti lik sa dva nicka
il ti je to buraz blizanac

p.s. profesor doktor nauka obojici

ta ima kod prosrpskih separatista, dokle ste došli u otcEoljenju bre
ostavite nam bar 24% please :D
General War

#3199 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by General War »

-takmac- wrote: 31/12/2019 17:21
General War wrote: 31/12/2019 16:19

jesil to isti lik sa dva nicka
il ti je to buraz blizanac

p.s. profesor doktor nauka obojici

ta ima kod prosrpskih separatista, dokle ste došli u otcEoljenju bre
ostavite nam bar 24% please :D
Ne sumLjam da si profesor, gdje si doktoriro u Gusinju ili kod efendije Zukorlica?
Bloo
Globalna šefica

#3200 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by Bloo »

Ja cu kljucati temu ako ne.pocnete civilizovano komunicirati.

I ne kvotajte me sa mudroserskim objasnjenjima situacije.
Locked