HYUNDAI & KIA all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
530i

#3176 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by 530i »

Ma neka plate oni direktno u servis, nemoj golfista nikakve pare uzimati sebi i ćao. Sad što je to po specifikaciji 5 milja maraka, nije tvoja briga. Zato uostalom i postoji osiguranje. Dotičnoj dami će naplatiti narednu registraciju 35% više polisu. Vjerujem da je bakir dobro upućen i sve, ali ja ne bih angažovao kasko.
NediM17

#3177 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by NediM17 »

530i wrote:Ma neka plate oni direktno u servis, nemoj golfista nikakve pare uzimati sebi i ćao. Sad što je to po specifikaciji 5 milja maraka, nije tvoja briga. Zato uostalom i postoji osiguranje. Dotičnoj dami će naplatiti narednu registraciju 35% više polisu. Vjerujem da je bakir dobro upućen i sve, ali ja ne bih angažovao kasko.
:thumbup:
Bakir1

#3178 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Bakir1 »

Cemu nervoza nesto si neprijateljski raspoložen ovih dana?
A ne mislis mozda da i ja imam nekoliko stotina iskustava bas sa jednom stetom koja je bila izmedju dva osiguranika iste kuce i koja se otegla na 8 mjeseci? Ili da mozda znam nesto sto ti ne znas?
Potegne kasko, rijesi stetu odmah, sljedeće godine ako ga budu zajebavali promjeni osiguranje glat pa zato ga pitah jel lizing.
Ali ne ti imas jedno iskustvo i to ne ti nego zet i to od Sarajevo osiguranja.
Super :thumbup:
NediM17

#3179 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by NediM17 »

Bakir1 wrote:Cemu nervoza nesto si neprijateljski raspoložen ovih dana?
A ne mislis mozda da i ja imam nekoliko stotina iskustava bas sa jednom stetom koja je bila izmedju dva osiguranika iste kuce i koja se otegla na 8 mjeseci? Ili da mozda znam nesto sto ti ne znas?
Potegne kasko, rijesi stetu odmah, sljedeće godine ako ga budu zajebavali promjeni osiguranje glat pa zato ga pitah jel lizing.
Malo sebe preispitaj. Čuj ti stava, ja dajem savjet, a ti k'o biva šuti kad ja govorim. To sa ukućanima tako.
A neko ko je bio u stanju iskeširati petobu za auto nije levat nimalo, ne trebamo mu ni ti ni ja.
golfiista

#3180 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by golfiista »

Vjerujem da nece biti problem, svoje potrazivanje od osiguranja asigniram na servis, ovi naprave auto i za izvrsenu uslugu potrazuju naplatu od osiguranja. Nakon ugovora o asignaciji, naplata nije moj problem jer je to odnos servis-osiguranje. Dakle, nema.potrebe da ja cekam da osiguranje plati, dovoljno je ugovorom prenijeti dospjelo.potrazivanje na servis, a ovi ce se vec namiriti, posebno jer, siguran sam, vec imaju dobru poslovnu praksu.
Driga je prica da se radi o isplati na ruke, tu uglavnom nastaju problemi. No, vidket cemo sta ce se desiti, kod nas je uvijek neko ako, ali, jer, hau jes nou i slicno. Iznenađenjima nikad kraja, mozda na kraju kupim faking vrata na ibeju :-x
No svakako cijenim svaku diskusiju i savjet, jbg iskustvo ljudi koji su prosli kroz slicne situacije je neprocjenjivo.
NediM17

#3181 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by NediM17 »

golfiista wrote:Vjerujem da nece biti problem, svoje potrazivanje od osiguranja asigniram na servis, ovi naprave auto i za izvrsenu uslugu potrazuju naplatu od osiguranja. Nakon ugovora o asignaciji, naplata nije moj problem jer je to odnos servis-osiguranje. Dakle, nema.potrebe da ja cekam da osiguranje plati, dovoljno je ugovorom prenijeti dospjelo.potrazivanje na servis, a ovi ce se vec namiriti, posebno jer, siguran sam, vec imaju dobru poslovnu praksu.
Driga je prica da se radi o isplati na ruke, tu uglavnom nastaju problemi. No, vidket cemo sta ce se desiti, kod nas je uvijek neko ako, ali, jer, hau jes nou i slicno. Iznenađenjima nikad kraja, mozda na kraju kupim faking vrata na ibeju :-x
No svakako cijenim svaku diskusiju i savjet, jbg iskustvo ljudi koji su prosli kroz slicne situacije je neprocjenjivo.
Bilo kako bilo, poenta je da iz ovog svega ne treba da izadješ oštećen ni feninga i siguran sam da nećeš. Da su ovi iz banaka i osiguranja varalice to svi znamo, koga stigoše toga j....e.
Tebi je bitno da se auto dovede u prvobitno stanje bez tvojih materijalnih troškova, one druge teško ćeš izbjeći.
Kako i na koji način ostaje ti da vidiš.
golfiista

#3182 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by golfiista »

Tako je, samo da se vrati na prvobitno stanje uz minimalan gubitak vremena, nista vise :thumbup:
NediM17

#3183 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by NediM17 »

I zivaca, to je najskuplje.
Bakir1

#3184 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Bakir1 »

NediM17 wrote:
Bakir1 wrote:Cemu nervoza nesto si neprijateljski raspoložen ovih dana?
Malo sebe preispitaj. Čuj ti stava, ja dajem savjet, a ti k'o biva šuti kad ja govorim. To sa ukućanima tako.
A neko ko je bio u stanju iskeširati petobu za auto nije levat nimalo, ne trebamo mu ni ti ni ja.
Sta cu se preispitati tvoje shvatanje Alena misterije navodi da ja sad trebam javno obrazložiti sve sto znam a ovo je forum javna stvar ja ne mahalam ;-)
Ja dajem savjet pazi ja, nije merimetum za tebe ili bilo koga, sta treba disklejmer za svaki post na forumu?
Kazem ti nervoze su neke nepotrebne sta se osjecas ugrozeno?
Nije levat ko je rekao da jest, sugestija savjet bez da nedima usutkam, sad sto Nedim vidi namjeru druge prirode nije moj problem ;-)
I to neka Nedime koje ti je valjda zaparalo usi je spomenuto samo u kontekstu bez da obrazlazem, nista vise.
I da ukucane molio bih te da ne spominjes, nema potrebe da stvari spustas na licni nivo.
basicm

#3185 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by basicm »

Nista ja vas ne razumijem.
Bakir1

#3186 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Bakir1 »

Mijena je :lol:
Nadzornik

#3187 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Nadzornik »

Ovdje u Austriji bez obzira na kasko moras uplatiti odredjenu cijenu sam.
Ja recino moram bez obzira na visinu stete ali
samo na svom autu uplatiti 500 evra,
sto znaci da stete ispod 500 evra moram sam platiti.
Naravno,visina koju moras sam uplatiti varira od osiguranja do osiguranja ali manje od 500 evra
nema ni u jednom osiguranju.
Zar to nije slucaj u Bosni.
NediM17

#3188 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by NediM17 »

Jbg. spadas u rizicnu skupinu. A na sportageu svakako nema stete ispod 500 €, tako ne sekiraj se.
Gray

#3189 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Gray »

Nadzornik wrote:Ovdje u Austriji bez obzira na kasko moras uplatiti odredjenu cijenu sam.
Naravno,visina koju moras sam uplatiti varira od osiguranja do osiguranja ali manje od 500 evra
Zavisi kako se ugovori, može se ugovoriti sa ili bez učešća u šteti. Bez učešća je najskuplja premija.
kabal1337

#3190 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by kabal1337 »

Mogu se ta vrata popraviti i bez skidanja
golfiista

#3191 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by golfiista »

.

Bio.u osiguranju, ljudi ok, nova vrata, nova plasticna obrva, novi plastika praga, rad u ovlastenom, lova ovlastenom. Imaju super saradnju, sve ok. Eto, obicno AO. :thumbup:
Last edited by golfiista on 13/07/2019 15:55, edited 1 time in total.
adis204

#3192 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by adis204 »

golfiista wrote:Image

Ma nista strasno, jos da je ispolirat :mrgreen:

Bio.u osiguranju, ljudi ok, nova vrata, nova plasticna obrva, novi plastika praga, rad u ovlastenom, lova ovlastenom. Imaju super saradnju, sve ok. Eto, obicno AO. :thumbup:

:D pa ti baš mali. Nova vrata.
Naravno da osiguranje i servis nabacaju svega. Ponesi kakvu UV lampu ili ubaci pilećih koščica u unutrašnjost vrata, ili sta već radi raspoznavanja istih poslije...I javi gdje je bila raspodjela para.
A manjarabi. Nadam se da nisi naivan. Procjena - keš u ruke i u servis onda. Plati predračun 100-200 KM.
NediM17

#3193 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by NediM17 »

@golfista Ma nisam ni sumnjao da ce tako biti. Pored onakvih savjetnika ne trebaju ti neprijatelji. Cuj potegni kasko, ni kriv ni duzan. :zid:
Ako nije tajna koliki je predracun i koliko ce servisu vremena trebati da to sve naruci i zavrsi.
Last edited by NediM17 on 12/07/2019 14:37, edited 1 time in total.
RagibUzoriti
Vozim: Vozim se na struju

#3194 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by RagibUzoriti »

Nadzornik wrote:Ovdje u Austriji bez obzira na kasko moras uplatiti odredjenu cijenu sam.
Tako je i u skandinaviji,a sto je po mome skromnom misljenju jako glupo.

Najmanje ucesce koje mozes izabrati kod kupovine osiguranja jeste 400 eura.Manje ucesce-skuplje osiguranje. U BiH to nije slucaj. Bez obzira da li imas kasko ili neko drugo.

Uz to jos gubis bonuse pri svakoj odsteti koju aktiviras.
golfiista

#3195 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by golfiista »

NediM17 wrote:Ma nisam ni sumnjao da ce tako biti. Pored onakvih savjetnika ne trebaju ti neprijatelji. Cuj potegni kasko, ni kriv ni duzan. :zid:
Ako nije tajna koliki je predracun i koliko ce servisu vremena trebati da to sve naruci i zavrsi.
Nisam dobio predracun, trebao bi biti u toku dana. Nista ne znam, imacu info do kraja dana o detaljima.
NediM17

#3196 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by NediM17 »

golfiista wrote:
NediM17 wrote:Ma nisam ni sumnjao da ce tako biti. Pored onakvih savjetnika ne trebaju ti neprijatelji. Cuj potegni kasko, ni kriv ni duzan. :zid:
Nisam dobio predracun, trebao bi biti u toku dana. Nista ne znam, imacu info do kraja dana o detaljima.
:thumbup:
Gray

#3197 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Gray »

Keš u ruke je samo za one koji hoće malverzacije da rade i da zarade od toga, najpoštenije i najlakše je samo direktno plaćanje osiguranja i servisa, nikakav keš na ruke. Dva puta aktivirao kasko i oba puta bez problema plaćanje bilo direktno servisu.
Bakir1

#3198 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Bakir1 »

NediM17 wrote:@golfista Ma nisam ni sumnjao da ce tako biti. Pored onakvih savjetnika ne trebaju ti neprijatelji. Cuj potegni kasko, ni kriv ni duzan. :zid:
Iskusni morel se guzit?
adis204

#3199 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by adis204 »

Gray wrote:Keš u ruke je samo za one koji hoće malverzacije da rade i da zarade od toga, najpoštenije i najlakše je samo direktno plaćanje osiguranja i servisa, nikakav keš na ruke. Dva puta aktivirao kasko i oba puta bez problema plaćanje bilo direktno servisu.
Ja ti kažem, svi sretni u lancu, a ti naoko sretan.
golfiista

#3200 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by golfiista »

adis204 wrote:
Gray wrote:Keš u ruke je samo za one koji hoće malverzacije da rade i da zarade od toga, najpoštenije i najlakše je samo direktno plaćanje osiguranja i servisa, nikakav keš na ruke. Dva puta aktivirao kasko i oba puta bez problema plaćanje bilo direktno servisu.
Ja ti kažem, svi sretni u lancu, a ti naoko sretan.
Neznanje je blagoslov, sto ne znas i ne boli ;)
Post Reply