u ovim kvalifikacijama jedini krivac je nesposobni zuti koji je zajebao stvar sa izborom igraca,kukavickim igrom i nikakvom taktikom.Savez jeste mafijaski bez daljnjeg ali ako neko iz saveza insistira da zoves recimo Sarica ili Zuku ne moars ih ti forsirati u prvih 11.Nepozivanje Menala i Begovica a ima ih jos je cisti bezobrazluk i pokazivanje misica.Sa igracima poput Sehica,Kolasinca,Bice,Pjanica,Dzeke,Visce(pola reprezentacije) ni u snu ne mozes zamisliti da se boris za zadnje mjesto na tabeli.Ali sta je tu je.Ko je sledeci ko moze ovo stanje popraviti bar malo.Licno bi da udovoljim javnosti postavio duo Musemic-Osim .Dvije nebitne utaknice da vidimo kako se oni snalazeSmokingMan wrote:Lucky nije samo do selektora,nego ti jednostavno ne vidiš stvari onakvim kakve jesu.
Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- luckylaka
#3176 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
- Logovan
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3178 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ko su kandidati? Nala? Marinović? Barbarez?
-
Burdus
#3179 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ocijumi, reci da se sa DUOM salisluckylaka wrote:u ovim kvalifikacijama jedini krivac je nesposobni zuti koji je zajebao stvar sa izborom igraca,kukavickim igrom i nikakvom taktikom.Savez jeste mafijaski bez daljnjeg ali ako neko iz saveza insistira da zoves recimo Sarica ili Zuku ne moars ih ti forsirati u prvih 11.Nepozivanje Menala i Begovica a ima ih jos je cisti bezobrazluk i pokazivanje misica.Sa igracima poput Sehica,Kolasinca,Bice,Pjanica,Dzeke,Visce(pola reprezentacije) ni u snu ne mozes zamisliti da se boris za zadnje mjesto na tabeli.Ali sta je tu je.Ko je sledeci ko moze ovo stanje popraviti bar malo.Licno bi da udovoljim javnosti postavio duo Musemic-Osim .Dvije nebitne utaknice da vidimo kako se oni snalazeSmokingMan wrote:Lucky nije samo do selektora,nego ti jednostavno ne vidiš stvari onakvim kakve jesu.
Vec vidim trening, niko ih ne zarezuje ni za suhu sljivu. Đeste vi ikoga prije trenitarli. Bjezi ba
- dulekrele
#3180 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Jaooo kad sada dovedu jos veceg neznalicu.
- Edin H.
#3181 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Neka onda Roberta, osim ako markomilanov nekoga ne pronadjeTomahawk11 wrote:Ko su kandidati? Nala? Marinović? Barbarez?
-
Salih1984
#3182 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Smjesno je spominjati nalica kao potencijalnogTomahawk11 wrote:Ko su kandidati? Nala? Marinović? Barbarez?
Po mom misljenju Muslin je najbolji opcija,on bio vjerovatno i prihvatio u ovome trenutku zato sto nam fali samo 2 pobjede do eura.
A kad se prodje na euro trener dobije lijepu nagradu kao i igraci.
-
il dottore
#3183 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Sta reci na boldirano a da ne povratis. Lik koji je Misimovica proglasio "cetnikom" i zavjerenikom da bi opravdao rezultatski neuspjehpalermo wrote:Jednom, slovom i brojem jednom, smo angažovali čovjeka koji je imao reference i radom potvrđenu valorizaciju svoje stručnosti i znanja. Rezultat toga angažovanja je da smo iz četvrtog šešira došli do drugog šešira, postali redovni učesnici baraža i plus svi drugi selektori su baštinili njegove rezultate i na njima se održavali. Upsut, mi smo ga zvali šarlatan. Naravno, govorim o Ćiri Blaževiću......Toliko o znanju i stručnosti. Ja sam doduše vjerovao da i Robi ima neke reference, ali očito sam se prevario. Bio je negdje neki video, ne znam da li na ovom forumu ili sam ga gledao na ono duplom govnetu....gdje baš Ćiro govori o Prosinečkom i gdje eksplicite kaže, ima on nešto talentna ali sada dolazi faza rada, usavršavanja, prikupljanja znanja. Robi očito taj video ili nije vidio ili je olako odbacio njegovo mišljenje.detroit-mercy wrote: A kako to da nas eto od kraja rata pa od dana danasnjeg vazda zapadne los selektor, nemoguce je da nismo uboli niti jednog dobrog
. Ili je pak mozda do nase mentaliteta, kurcobolje i sl. stvari.
I nije samo u pitanju sport, gdje smo to mi napravili iskorak.
A ostali, pa to je bilo baš ono k'o zavuci ruku u vreću pa šta izvučeš.....teško da ćeš na takav način izvući nešto dobro.
A ova zanjda tvoja konstatacija o našem napredovanju, pa jesmo napredovali smo u mnogočemu, ali se te stavri izgube u ovoj sveopštoj kakofoniji kuknjave i čemera koji nas sa svih strana zasipa. I svaki taj napredak je bio uprkos sistemu a ne uz pomoć sistema. Ali se dešavao. Samo ovo je već neka druga tema i ne bih da je širimo
Jbm ti fudbal i nogomet
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3184 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Salih1984 wrote:Smjesno je spominjati nalica kao potencijalnogTomahawk11 wrote:Ko su kandidati? Nala? Marinović? Barbarez?
Po mom misljenju Muslin je najbolji opcija,on bio vjerovatno i prihvatio u ovome trenutku zato sto nam fali samo 2 pobjede do eura.
A kad se prodje na euro trener dobije lijepu nagradu kao i igraci.
Da li postoji mogućnost da Vas ponovo vidimo u Premijer ligi Bosne i Hercegovine?
Mislio sam nikada više, ali sada kada sam se odmorio, odgovorit ću – Da, postoji. Moja najveća želja je sa reprezentacijom otići na veliko takmičenje, a i u Premijer ligu BiH ću se vratiti po neki trofej sigurno. U neki tim koji ima ambicije da igra bitniju ulogu u Evropi i dođe do grupne faze.
-
Salih1984
#3185 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Nalic se maksimalno trudi da se uvali u reprezentaciju to zna svako.Tomahawk11 wrote:Salih1984 wrote:Smjesno je spominjati nalica kao potencijalnogTomahawk11 wrote:Ko su kandidati? Nala? Marinović? Barbarez?
A kad se prodje na euro trener dobije lijepu nagradu kao i igraci.Da li postoji mogućnost da Vas ponovo vidimo u Premijer ligi Bosne i Hercegovine?
Mislio sam nikada više, ali sada kada sam se odmorio, odgovorit ću – Da, postoji. Moja najveća želja je sa reprezentacijom otići na veliko takmičenje, a i u Premijer ligu BiH ću se vratiti po neki trofej sigurno. U neki tim koji ima ambicije da igra bitniju ulogu u Evropi i dođe do grupne faze.
Al hajmo biti realni za njega je Sliskovic Mourinho.
Lik pametuje na novoj bh ko da je Mourinho a najvece dostignuce u karijeri mu je 8 mjesto u nasoj ligi sa slobodom
- Edin H.
#3186 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
OK zavrsenoTomahawk11 wrote:Salih1984 wrote:Smjesno je spominjati nalica kao potencijalnogTomahawk11 wrote:Ko su kandidati? Nala? Marinović? Barbarez?
A kad se prodje na euro trener dobije lijepu nagradu kao i igraci.Da li postoji mogućnost da Vas ponovo vidimo u Premijer ligi Bosne i Hercegovine?
- Edin H.
#3187 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ne sjecam se da ga je proglasio cetnikom, a kritika je bila opravdana, nije do Cire ako vise nije imao kuveta da se nosi sa velikim utakmicama.il dottore wrote:
Sta reci na boldirano a da ne povratis. Lik koji je Misimovica proglasio "cetnikom" i zavjerenikom da bi opravdao rezultatski neuspjeh
Jbm ti fudbal i nogomet
Misimoviceva reakcije je bila neprofesionalna - izmisljanje povrede itd.
- agent_zero
- N.N.
#3189 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Kako sam ja pozelio ono Sergej Sergej Sergej Barbarez

-
Salih1984
#3190 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Primorac,Custovic,Muslin su dobro rjesenja
- dulekrele
#3191 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Neposteno je reci da je Ciro imao vise uspjeha od Papeta koliko god Papeta voljeli ili ne. Pape je odradio jedan ciklus i odveo nas na SP. U drugom se totalno pogubio i zasluzeno dobio nogu.
Last edited by dulekrele on 17/10/2019 14:18, edited 1 time in total.
- agent_zero
- House
-
palermo
#3194 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
pa kažeš nešto i povratiš....ili kažeš a uspiješ da ne povratiš...ili ne kažeš ništa pa opet povratiš....ili ne kažeš ništa pa ne povratiš....il dottore wrote:
Sta reci na boldirano a da ne povratis. Lik koji je Misimovica proglasio "cetnikom" i zavjerenikom da bi opravdao rezultatski neuspjeh
Jbm ti fudbal i nogomet
vidiš, ima više rješenja....odaberi sam
- ultima_palabra
#3195 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Cirina karijera je precijenjena, od toliko godina i klubova uspjeh je samo titula Juge sa Dinamom i trece mjesto na SP (nadmasio ga Dalic). Na kraju trenirao u federalnoj ligi.
-
RtrnOfSalisbury
#3196 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
... samo da ne zovnu mesketa (a ni ciru ni sajketa), nek vjezbaju jos koju godinu nedje drugo 
-
kiligonzales
-
kiligonzales
#3198 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
U grupi smo drugi najskuplji tim iza Italije, a rezultati su nam katastrofa. Po meni sve je to krivica Robija. Ovo su igraci i njihove vrijednosti i po ovome je jasno oko koga se treba tim graditi i sta mi radimo, okrenemo sve naglavacke.Point. wrote:Nije mogao možda neke druge igrače ali mogao je puno na taktičkom, moralnom planu. To je do selektora. Ja ne pamtim da je ikada reprezentacija imala ovakve osilacije u igri. Nemoguće je igrati jednu utakmicu odlično a 3 dana poslije kao kakvi amateri. Nema naboja ni želje kod igrača. A izgleda ni kod selektora. Pogledaj Švedsku npr, ljudi imaju dva igrača što ljudi možda znaju, Forsberg i Lindelöf možda, ostali su srednjaci iz Al Ahlija, Krasnodara, švedske lige. A gledaj kako grizu i kako igraju. Sve radimo pogrešno.Tomahawk11 wrote:Bogavam, koga i šta je Prosinečki mogao sinoć osim onih koji su igrali? Realno?
Ili da i nije to bio Prosinečki, da je bio bilo ko drugi?
S Finskom zmajevi, sa Grčkom pičići.
To je za izučavanja.
Mi imamo Miralema koji sam vrijedi 70 miliona, Kolasinca koji vrijedi 20 miliona, Dzeku 14, Viscu 12 , Krunica 8 , Begovica 7, Gojaka 6,5 , Cimija 5,5, Besica 5,5, Prcica 4, Lulica 4, Bicakcica 4, Vrancica 3,5, Hajrovica 3, Memisevic 3, Prevljaka 3, Bajica 2,5, Sunjica, Ibisevica, Koljica 2, Zukanovica, Haskica, Loncara 1,5, Tinu, Yakarica, Kozulja, Ancica, Vranjesa, Hodzica, Mujakica, Jajala, Stevanovica, Dumica, Grahovca, Nastica, Hotica, Duljevica, Kodre, Pirica, Hadziahmetovica, Civica, Demirovica, Kovacevica (Sarajevo) od 1,25 do 1m, Medeni, dvojica Mesanovica (Mlada Boleslav, drugi Maribor), Djurica, Suljica, Hadzica, Kvrzica, Rahmanovica, Kovacevica, Turkesa, Tatara, Susic Matea, Scuka, Kapica (Padeborn), Mihojevica, Sehica, Menala, Pirde, Bilbije, Sarica, Krpica, Kadusica, Mehremica (stoper - Aves Portugal), Burekovica (lijevi bek - Ujpest), Sabanhadzovica (zadnji vezni Aek) od 1m do 500 hiljada.Svima njima je BH pasos maltane prvi pasos.
Slijedeci igraci su iz liga petice Pjanic, Dzeko, Lulic, Ibisevic Kolasinac, Krunic, Besic, Prcic, Bicakcic, Vrancic, Kodro, Kapic i Duljevic. To je 13 igraca.
Ostali su igraci portugalske, ruske, belgijske, turske, ceske, hrvatske i nekih drugih liga.
Imamo vremesne igrace poput Medenog, Lulica, Ibisevica, Zukanovica, oni su imali kvalitet, ali ih se Robi prelako odrekao. Tu je Vranjes ceta koji je trenutno nas najbolji desni bek kojeg smo se odrekli radi njegovog privatnog zivota, a ne losih igara. Trebali smo kvalifikacije baciti, da bi nasli mu zamjenu u Kvrzicu.
Tu su jos Stevanovic (koji je znao igrati lijevog beka ponekad), Djurica, Hadzica koji i nisu bili katastrofa igrajuci za reprezentaciju. Stevanovic, Djuric, Begovic, Sunjic, Zukanovic, Bajic iako su napravili korak nize u karijerama, imali su iskustva igrajuci za timove liga petice, nisu se svi jednako nadigrali, ali to su im bili zeniti karijere. Svi pomenuti su mogli biti klupa, bas zbog kakvog takvog iskustva.
Sada medju pobrojanim imamo igrace koji igraju u ligi prvaka, neki u ligi evrope, a nema ih na radaru, kojima BiH moze biti druga opcija, ali ko ce da skautira njih poput ovoga Hotica, Dilavera, Cavara ili nekog drugog igraca.
Sta se desi pa smo potonuli?
Robi se odrekne Begovica, daleko skupljeg golmana od Sehica, ali opet ne moze se reci da je Seha losiji golman jer stvarno da nije njega bilo ove kvalifikacije, dobili bi daleko vise golova po nosu. Grcka nam je trebala neku noc dati bar 5 komada. Odrekne se covjek prelako Medenog i Lule.
Krunic koji vrijedi ko Cimi, Saric, Duljevic, ne dobije ni par utakmica da odigra od pocetka do kraja. Hajrovic, Vrancic, Prcic koji vrijede vise od Sarica i Dulje takodjer. Sjeti se Gojaka na pola kvalifikacija.
Odrekne se Vranjesa radi Jelenine mindje. Memisevicu neda ni minute. Sarajevo, Zrinjski ove godine odigraju pristojno Evropu, ne obrukaju se protiv vrijednijih ekipa od sebe, covjek ne pozove nijednog igraca barem protiv Lihtenstajna ili za neki prijateljski mec.
Ne kazem da svi sa ove liste imaju jednak kvalitet, godine i iskustvo. Medjutim neki igraci jednostavno odskacu i po cijeni i po kvaliteti, pa i iskustvu. Nekima cijena ne pokaze mnogo, primjerice bh. premijerligaski igraci gdje opet se vidi ko u jednom Sarajevu, Zelji, Zrinjskom, Sirokom ili nekoj drugoj ekipi odskace i materijal je barem za utakmice sa slabijim protivnicima i prijateljske meceve, ali jbg nece ih niko zvati.
Bez obzira na sve ovo, covjek jednostavno dijeluje kao da nije autoritet, jednostavno nerad, nedisciplina, neadekvatna tehnicka, takticka, kondiciona pripremljenost, neuigranost, manjak motivacije, neagresivnost, neagilnost, manjak trcanja i td, sve se vidi na terenu. Kad sve ovo spojis, dobijes sataras od kojeg se dobro svi useru.
Sad nam treba novi selektor koji moze sve ovo sanirati brzo. Ciro bi bio idealan da od ove pite govana napravi ekipu psovanjem im uzeg i sirek spiska familije uz liniju.
-
last mohicans
#3199 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ma jasta neg precijenjena. Navedi neko drugo ime s naših prostora sa pribliznim rezultatima. Kad vec navodiš neke argumente,makar izguglajultima_palabra wrote:Cirina karijera je precijenjena, od toliko godina i klubova uspjeh je samo titula Juge sa Dinamom i trece mjesto na SP (nadmasio ga Dalic). Na kraju trenirao u federalnoj ligi.
1974. sa Sionom Švicarski kup
1982. s Dinamom prvenstvo Jugoslavije
1983. s Dinamom Kup Jugoslavije
1984. s Grasshopperom prvenstvo Švicarske
1993. s Dinamom prvenstvo Hrvatske
1994. s Dinamom Hrvatski kup
1996. s Hrvatskom reprezentacijom ulazak u četvrtzavršnicu na Europskom prvenstvu
1998. s Hrvatskom reprezentacijom treće mjesto na Svjetskom prvenstvu
2003. s Dinamom prvenstvo Hrvatske
2005. s Hajdukom hrvatski Superkup
pa dodaj i baraz kao uspjeh sa našom reprezentacijom koji do tada nikad nismo igrali.
- nosara
#3200 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Pa dobro je napisao.
Cuj Sion 1974.
Cuj Sion 1974.