Jedete li svinjetinu?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Jedete li svinjetinu?

Da
57
61%
Ne
37
39%

Total votes: 94

Heller

#3176 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Heller »

Zejnep wrote:Kaže mi kolegica "Šteta što ne jedeš svinjetinu. Mogla si i ti ovakav sendvič kao ja. Tebi bi se ovo svidjelo" :lol: :-)

Ne smijem reć šta sam joj odgovorila :mrgreen:
Livanjskog sira i Livanjskog pršuta oj evo diže mi se na tu pomisao :run: još par Nefiltriranih :-)
Inok

#3177 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Inok »

Zejnep wrote:Kaže mi kolegica "Šteta što ne jedeš svinjetinu. Mogla si i ti ovakav sendvič kao ja. Tebi bi se ovo svidjelo" :lol: :-)

JAAOOOOOOOOOOOO šta si joj BOJA odgovorila, jel te ta ćafirka u din dirnula kad je spomenula pašćetinu, jesi joj krnula isusa i čaprljana ili vlahe pomenula=
Zejnep

#3178 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Zejnep »

:lol:
MarlboroGold

#3179 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by MarlboroGold »

Kulturna, dala ti prijedlog ccc :D
HAVANA

#3180 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by HAVANA »

Ih imam ja jarana,tezak ko crna zemlja kad treba jest.A tad smo vani radili od ujutro do navece na cesti...U poslugu ,pa bira,pa se vrati s kase da zamijeni,hoce ovo,nece ono...Stoji i gleda mene pored frizidera,a sve mjerka ja prevrcem hocu li sunku,mortadelu ili vrat...Kae joj jes dobro to,jebo ja mater svoju... :lol: :lol:
Zejnep

#3181 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Zejnep »

MarlboroGold wrote:Kulturna, dala ti prijedlog ccc :D

Poređenja radi, da je Indijcu rekla da je šteta što ne jede kravu, da li bi bila smatrana kulturnom ili jednostavno, neznalicom?
arzuhal

#3182 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by arzuhal »

:thumbup:
MarlboroGold

#3183 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by MarlboroGold »

Zejnep wrote:
Poređenja radi, da je Indijcu rekla da je šteta što ne jede kravu, da li bi bila smatrana kulturnom ili jednostavno, neznalicom?
Ma zezam se. Ako zna ko si, u šta vjeruješ, onda to ne bi trebala raditi. Ja jedem svinjetinu povremeno, ali nikad muslimanima nisam nudio.
kakavdanakneiskustvu

#3184 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by kakavdanakneiskustvu »

MarlboroGold wrote:
Zejnep wrote:
Ma zezam se. Ako zna ko si, u šta vjeruješ, onda to ne bi trebala raditi. Ja jedem svinjetinu povremenu, ali nikad muslimanima nisam nudio.

nudiš li im alkohol?
animals

#3185 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by animals »

Ja bas..
zasto Indijci ne jedu kravu..
tema sa potencijalom..
a jedu pascad. zmije i ostale delikatese..
bas su zemljani ludjaci...
arzuhal

#3186 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by arzuhal »

Barem saznamo da ljudski bezobrazluk nije ograničen ni na kakvu vjeru, religiju, svjetonazor, nivo obrazovanja, i sl. nego ono, tako, budeš bezobrazan sam od sebe, jer hoćeš tako...što je sasvim fer i pošteno ukoliko si spreman na eventualne posljedice koje to vuče :)
Bodkin

#3187 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Bodkin »

kakavdanakneiskustvu wrote:
MarlboroGold wrote:
Zejnep wrote: Poređenja radi, da je Indijcu rekla da je šteta što ne jede kravu, da li bi bila smatrana kulturnom ili jednostavno, neznalicom?
Ma zezam se. Ako zna ko si, u šta vjeruješ, onda to ne bi trebala raditi. Ja jedem svinjetinu povremenu, ali nikad muslimanima nisam nudio.

nudiš li im alkohol?
I kako znas da je musliman osim ako nije rekao/rekla?
MarlboroGold

#3188 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by MarlboroGold »

Bodkin wrote: nudiš li im alkohol?
I kako znas da je musliman osim ako nije rekao/rekla?[/quote]
Jednom kad kažu da ne piju alkohol, od tad više ne nudim.
Svinjetinu nikad ne nudim, a i sam je slabo jedem... nekad suhovinu ako poželim. Jedino ako sami iskažu želju, tad ponudim.

Veoma jednostavno.
kakavdanakneiskustvu

#3189 Re: Jedete li svinjetinu?

Bodkin wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:[quote="MarlboroGold"

nudiš li im alkohol?[/quote]

I kako znas da je musliman osim ako nije rekao/rekla?[/quote]

da
kakavdanakneiskustvu

#3190 Re: Jedete li svinjetinu?

MarlboroGold wrote:
Svinjetinu nikad ne nudim, a i sam je slabo jedem... nekad suhovinu ako poželim. Jedino ako sami iskažu želju, tad ponudim.

Veoma jednostavno.[/quote]

ne nudis nikad npr. prsut nekome ko se zove haris,jasmin,a alkohol ipak ponudis dok ti ne kaze osoba da ne pije?
HAVANA

#3191 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by HAVANA »

Sta cu nudit ako ne jede.A da se predomisli,ja kriv ,a i pojede mi sunku. :twisted:
arzuhal

#3192 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by arzuhal »

emlivam kvotanje... :twisted:
Zejnep

#3193 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Zejnep »

HAVANA wrote:Sta cu nudit ako ne jede.A da se predomisli,ja kriv ,a i pojede mi sunku. :twisted:
MarlboroGold

#3194 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by MarlboroGold »

kakavdanakneiskustvu wrote: ne nudis nikad npr. prsut nekome ko se zove haris,jasmin,a alkohol ipak ponudis dok ti ne kaze osoba da ne pije?
Da, iz razloga što 90% ne jede svinjetinu, dok je kod alkohola druga priča. Njihovo je da kažu hoće li popiti ili ne.
Također, pod tim imenima imaš i ateista, agnostika itd... i opet i ti rijetko jedu svinjetinu.
Last edited by MarlboroGold on 28/03/2018 12:15, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#3195 Re: Jedete li svinjetinu?

HAVANA wrote:Sta cu nudit ako ne jede.A da se predomisli,ja kriv ,a i pojede mi sunku. :twisted:
zadesi se da je kupio sebi šunke pa ponudi gosta koji se zove jasmin,isto ko sto kaže da ga ponudi i alkoholom,normalno ako zna da covjek ne pije nece ga vise nuditi,ali kako zna da taj covjek nece probati sunku ako ga ne pita?
HAVANA

#3196 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by HAVANA »

Zejnep wrote:
Ma dobro sta imas nudit.Taman cu se jos s tim jebavat.I kad mi dodju,vise ljudi sjedi.Dva ovala i sve ostalo.Ovo je ovo,ono je ono,himber je vamo,alkohol vamo...pa bujrum ko sta hoce.Kome smeta sto to stoji tu,nije dobrodosao.
moonca

#3197 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by moonca »

MarlboroGold wrote:

Veoma jednostavno.[/quote]

Bez obzira da li je vjernik ili ne ,ako nekoga pozivam na veceru -obavezno pitam- imate li neke restrikcije u ishrani. :-)
kakavdanakneiskustvu

#3198 Re: Jedete li svinjetinu?

MarlboroGold wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: ne nudis nikad npr. prsut nekome ko se zove haris,jasmin,a alkohol ipak ponudis dok ti ne kaze osoba da ne pije?
Da, iz razloga što 90% ne jede svinjetinu, dok je kod alkohola druga priča. Njihovo je da kažu hoće li popiti ili ne.
Također, pod tim imenima imaš i ateista, agnostika itd... i opet i ti rijetko jedu svinjetinu.

ti što su ateisti ili agnostici a ne jedu svinjetinu jer kao nije u redu da to jedu su budale,kad vec moram tako napisati,znam jednu takvu osobu,kao ne ide u džamiju,nije vjernik,ali ne do bog probati bilo šta od svinjskog mesa,bilo kakvu salamu od svinjskog mesa,to se kaže ne jede,kad je pitaš što,pa eto,ne zna ni sama ali zna da se to ne jede,ako nisi vjernik i ne vjerujes u to šta piše u tim knjigama onda valjda živiš život mimo tih kjniga
MarlboroGold

#3199 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by MarlboroGold »

moonca wrote: Bez obzira da li je vjernik ili ne ,ako nekoga pozivam na veceru -obavezno pitam- imate li neke restrikcije u ishrani. :-)
Ma lakše je ne praviti nešto u što si skoro pa 100% siguran da neće jesti nego pitati - konkretno za svinjetinu.
MarlboroGold

#3200 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by MarlboroGold »

kakavdanakneiskustvu wrote:
MarlboroGold wrote:

ti što su ateisti ili agnostici a ne jedu svinjetinu jer kao nije u redu da to jedu su budale,kad vec moram tako napisati,znam jednu takvu osobu,kao ne ide u džamiju,nije vjernik,ali ne do bog probati bilo šta od svinjskog mesa,bilo kakvu salamu od svinjskog mesa,to se kaže ne jede,kad je pitaš što,pa eto,ne zna ni sama ali zna da se to ne jede,ako nisi vjernik i ne vjerujes u to šta piše u tim knjigama onda valjda živiš život mimo tih kjniga
Slažem se. To je ostao uticaj sredine u kojoj je takva osoba odrasla bez obzira što nije vjernik.
Locked