Livanjskog sira i Livanjskog pršuta oj evo diže mi se na tu pomisaoZejnep wrote:Kaže mi kolegica "Šteta što ne jedeš svinjetinu. Mogla si i ti ovakav sendvič kao ja. Tebi bi se ovo svidjelo"![]()
![]()
Ne smijem reć šta sam joj odgovorila
Jedete li svinjetinu?
-
Heller
#3176 Re: Jedete li svinjetinu?
-
Inok
#3177 Re: Jedete li svinjetinu?
JAAOOOOOOOOOOOO šta si joj BOJA odgovorila, jel te ta ćafirka u din dirnula kad je spomenula pašćetinu, jesi joj krnula isusa i čaprljana ili vlahe pomenula=Zejnep wrote:Kaže mi kolegica "Šteta što ne jedeš svinjetinu. Mogla si i ti ovakav sendvič kao ja. Tebi bi se ovo svidjelo"![]()
![]()
- MarlboroGold
#3179 Re: Jedete li svinjetinu?
Kulturna, dala ti prijedlog ccc 
- HAVANA
#3180 Re: Jedete li svinjetinu?
Ih imam ja jarana,tezak ko crna zemlja kad treba jest.A tad smo vani radili od ujutro do navece na cesti...U poslugu ,pa bira,pa se vrati s kase da zamijeni,hoce ovo,nece ono...Stoji i gleda mene pored frizidera,a sve mjerka ja prevrcem hocu li sunku,mortadelu ili vrat...Kae joj jes dobro to,jebo ja mater svoju...Zejnep wrote:Kaže mi kolegica "Šteta što ne jedeš svinjetinu. Mogla si i ti ovakav sendvič kao ja. Tebi bi se ovo svidjelo"![]()
![]()
- Zejnep
#3181 Re: Jedete li svinjetinu?
MarlboroGold wrote:Kulturna, dala ti prijedlog ccc
Poređenja radi, da je Indijcu rekla da je šteta što ne jede kravu, da li bi bila smatrana kulturnom ili jednostavno, neznalicom?
- arzuhal
#3182 Re: Jedete li svinjetinu?
Zejnep wrote:Kaže mi kolegica "Šteta što ne jedeš svinjetinu. Mogla si i ti ovakav sendvič kao ja. Tebi bi se ovo svidjelo"![]()
![]()
- MarlboroGold
#3183 Re: Jedete li svinjetinu?
Ma zezam se. Ako zna ko si, u šta vjeruješ, onda to ne bi trebala raditi. Ja jedem svinjetinu povremeno, ali nikad muslimanima nisam nudio.Zejnep wrote:Poređenja radi, da je Indijcu rekla da je šteta što ne jede kravu, da li bi bila smatrana kulturnom ili jednostavno, neznalicom?MarlboroGold wrote:Kulturna, dala ti prijedlog ccc
-
kakavdanakneiskustvu
#3184 Re: Jedete li svinjetinu?
MarlboroGold wrote:Ma zezam se. Ako zna ko si, u šta vjeruješ, onda to ne bi trebala raditi. Ja jedem svinjetinu povremenu, ali nikad muslimanima nisam nudio.Zejnep wrote:Poređenja radi, da je Indijcu rekla da je šteta što ne jede kravu, da li bi bila smatrana kulturnom ili jednostavno, neznalicom?MarlboroGold wrote:Kulturna, dala ti prijedlog ccc
nudiš li im alkohol?
- animals
#3185 Re: Jedete li svinjetinu?
Ja bas..
zasto Indijci ne jedu kravu..
tema sa potencijalom..
a jedu pascad. zmije i ostale delikatese..
bas su zemljani ludjaci...
zasto Indijci ne jedu kravu..
tema sa potencijalom..
a jedu pascad. zmije i ostale delikatese..
bas su zemljani ludjaci...
- arzuhal
#3186 Re: Jedete li svinjetinu?
Barem saznamo da ljudski bezobrazluk nije ograničen ni na kakvu vjeru, religiju, svjetonazor, nivo obrazovanja, i sl. nego ono, tako, budeš bezobrazan sam od sebe, jer hoćeš tako...što je sasvim fer i pošteno ukoliko si spreman na eventualne posljedice koje to vuče 
-
Bodkin
#3187 Re: Jedete li svinjetinu?
I kako znas da je musliman osim ako nije rekao/rekla?kakavdanakneiskustvu wrote:MarlboroGold wrote:Ma zezam se. Ako zna ko si, u šta vjeruješ, onda to ne bi trebala raditi. Ja jedem svinjetinu povremenu, ali nikad muslimanima nisam nudio.Zejnep wrote: Poređenja radi, da je Indijcu rekla da je šteta što ne jede kravu, da li bi bila smatrana kulturnom ili jednostavno, neznalicom?
nudiš li im alkohol?
- MarlboroGold
#3188 Re: Jedete li svinjetinu?
I kako znas da je musliman osim ako nije rekao/rekla?[/quote]Bodkin wrote: nudiš li im alkohol?
Jednom kad kažu da ne piju alkohol, od tad više ne nudim.
Svinjetinu nikad ne nudim, a i sam je slabo jedem... nekad suhovinu ako poželim. Jedino ako sami iskažu želju, tad ponudim.
Veoma jednostavno.
-
kakavdanakneiskustvu
#3189 Re: Jedete li svinjetinu?
Bodkin wrote:Ma zezam se. Ako zna ko si, u šta vjeruješ, onda to ne bi trebala raditi. Ja jedem svinjetinu povremenu, ali nikad muslimanima nisam nudio.kakavdanakneiskustvu wrote:[quote="MarlboroGold"
Poređenja radi, da je Indijcu rekla da je šteta što ne jede kravu, da li bi bila smatrana kulturnom ili jednostavno, neznalicom?
nudiš li im alkohol?[/quote]
I kako znas da je musliman osim ako nije rekao/rekla?[/quote]
da
-
kakavdanakneiskustvu
#3190 Re: Jedete li svinjetinu?
Jednom kad kažu da ne piju alkohol, od tad više ne nudim.MarlboroGold wrote:I kako znas da je musliman osim ako nije rekao/rekla?Bodkin wrote: nudiš li im alkohol?
Svinjetinu nikad ne nudim, a i sam je slabo jedem... nekad suhovinu ako poželim. Jedino ako sami iskažu želju, tad ponudim.
Veoma jednostavno.[/quote]
ne nudis nikad npr. prsut nekome ko se zove haris,jasmin,a alkohol ipak ponudis dok ti ne kaze osoba da ne pije?
- HAVANA
#3191 Re: Jedete li svinjetinu?
Sta cu nudit ako ne jede.A da se predomisli,ja kriv ,a i pojede mi sunku. 
- arzuhal
#3192 Re: Jedete li svinjetinu?
emlivam kvotanje... 
- Zejnep
#3193 Re: Jedete li svinjetinu?
HAVANA wrote:Sta cu nudit ako ne jede.A da se predomisli,ja kriv ,a i pojede mi sunku.
- MarlboroGold
#3194 Re: Jedete li svinjetinu?
Da, iz razloga što 90% ne jede svinjetinu, dok je kod alkohola druga priča. Njihovo je da kažu hoće li popiti ili ne.kakavdanakneiskustvu wrote: ne nudis nikad npr. prsut nekome ko se zove haris,jasmin,a alkohol ipak ponudis dok ti ne kaze osoba da ne pije?
Također, pod tim imenima imaš i ateista, agnostika itd... i opet i ti rijetko jedu svinjetinu.
Last edited by MarlboroGold on 28/03/2018 12:15, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#3195 Re: Jedete li svinjetinu?
zadesi se da je kupio sebi šunke pa ponudi gosta koji se zove jasmin,isto ko sto kaže da ga ponudi i alkoholom,normalno ako zna da covjek ne pije nece ga vise nuditi,ali kako zna da taj covjek nece probati sunku ako ga ne pita?HAVANA wrote:Sta cu nudit ako ne jede.A da se predomisli,ja kriv ,a i pojede mi sunku.
- HAVANA
#3196 Re: Jedete li svinjetinu?
Ma dobro sta imas nudit.Taman cu se jos s tim jebavat.I kad mi dodju,vise ljudi sjedi.Dva ovala i sve ostalo.Ovo je ovo,ono je ono,himber je vamo,alkohol vamo...pa bujrum ko sta hoce.Kome smeta sto to stoji tu,nije dobrodosao.Zejnep wrote:HAVANA wrote:Sta cu nudit ako ne jede.A da se predomisli,ja kriv ,a i pojede mi sunku.
-
moonca
#3197 Re: Jedete li svinjetinu?
Jednom kad kažu da ne piju alkohol, od tad više ne nudim.MarlboroGold wrote:I kako znas da je musliman osim ako nije rekao/rekla?Bodkin wrote: nudiš li im alkohol?
Veoma jednostavno.[/quote]
Bez obzira da li je vjernik ili ne ,ako nekoga pozivam na veceru -obavezno pitam- imate li neke restrikcije u ishrani.
-
kakavdanakneiskustvu
#3198 Re: Jedete li svinjetinu?
MarlboroGold wrote:Da, iz razloga što 90% ne jede svinjetinu, dok je kod alkohola druga priča. Njihovo je da kažu hoće li popiti ili ne.kakavdanakneiskustvu wrote: ne nudis nikad npr. prsut nekome ko se zove haris,jasmin,a alkohol ipak ponudis dok ti ne kaze osoba da ne pije?
Također, pod tim imenima imaš i ateista, agnostika itd... i opet i ti rijetko jedu svinjetinu.
ti što su ateisti ili agnostici a ne jedu svinjetinu jer kao nije u redu da to jedu su budale,kad vec moram tako napisati,znam jednu takvu osobu,kao ne ide u džamiju,nije vjernik,ali ne do bog probati bilo šta od svinjskog mesa,bilo kakvu salamu od svinjskog mesa,to se kaže ne jede,kad je pitaš što,pa eto,ne zna ni sama ali zna da se to ne jede,ako nisi vjernik i ne vjerujes u to šta piše u tim knjigama onda valjda živiš život mimo tih kjniga
- MarlboroGold
#3199 Re: Jedete li svinjetinu?
Ma lakše je ne praviti nešto u što si skoro pa 100% siguran da neće jesti nego pitati - konkretno za svinjetinu.moonca wrote: Bez obzira da li je vjernik ili ne ,ako nekoga pozivam na veceru -obavezno pitam- imate li neke restrikcije u ishrani.
- MarlboroGold
#3200 Re: Jedete li svinjetinu?
Slažem se. To je ostao uticaj sredine u kojoj je takva osoba odrasla bez obzira što nije vjernik.kakavdanakneiskustvu wrote:MarlboroGold wrote:Da, iz razloga što 90% ne jede svinjetinu, dok je kod alkohola druga priča. Njihovo je da kažu hoće li popiti ili ne.kakavdanakneiskustvu wrote: ne nudis nikad npr. prsut nekome ko se zove haris,jasmin,a alkohol ipak ponudis dok ti ne kaze osoba da ne pije?
ti što su ateisti ili agnostici a ne jedu svinjetinu jer kao nije u redu da to jedu su budale,kad vec moram tako napisati,znam jednu takvu osobu,kao ne ide u džamiju,nije vjernik,ali ne do bog probati bilo šta od svinjskog mesa,bilo kakvu salamu od svinjskog mesa,to se kaže ne jede,kad je pitaš što,pa eto,ne zna ni sama ali zna da se to ne jede,ako nisi vjernik i ne vjerujes u to šta piše u tim knjigama onda valjda živiš život mimo tih kjniga