Bitcoin & crypto svijet
Moderator: anex
- 512MB
#3176 Re: Bitcoins
Poslati na drugi wallet mozes i bez verifikacije kolko god hoces.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#3177 Re: Bitcoins
Svaki ozbiljan prodavač će ti prodati po average price. Ko traži duplo, a ne 1:1 je debil.mire - ložač wrote:Pozdrav svima od jednog zelembaća u ovim vodama
Pitanje: Koliko je fer platiti coin ( BTC i LTH) iz ruke u ruku (u odnosu na berzu)????
Mislim da ne budem baš ovca koja plati po kursu a onda još i metar naknada, ali isto tako da ne uvrijedim osobu koja mi nudi.
Vidim da ovdje neki traže duplo u kripto valuti za keš??? Da li je to fer???
-
hzsa22
#3178 Re: Bitcoins
E jebi ga.. na 0.07$ sam ceko ko zapeta puska da me potvrde.. popusio 1500$ ni oci nisam otvorio512MB wrote:Poslati na drugi wallet mozes i bez verifikacije kolko god hoces.
- perfekcionista1
#3179 Re: Bitcoins
Preko cega si uplatio na payyer, kartica ili advancedcash? Vidim imaju i tu opciju a provizija puno manja od placanja karticom. I koliko je trajao cijeli proces uplate i dobitka kupljenog coina?hzsa22 wrote:
Registrovao sam se davno, a tek jucer mi je bila gotova verifikacija akaunta.
Ova varijanta payeer i bestexchange.. Htio sam posto poto kupiti tron pa stvarno nisam obracao paznju na fees and comissions.. koliko sad vidim za 500$ na binanceu sam platio sveukupno oko 50$tak dolara provizija i naknada.
-
mega_mashcine
#3180 Re: Bitcoins
Mislim da ti je bezveze sto si uzeo BTC, jer da bi bio dobar npr. 200$ on mora skociti na preko 30 000$.drndalo wrote:I ja je imam tamo, pa je vidim... Vidis li je na prvoj stranici tamo gdje izbacuje trenutni kurs svake, po 2 prikazane, koje mozes skrolati udesno sve po 2 ? Inace tu imaju nesto meni nejasno, u tom izborniku prikazuju kao 12u valutu Santiment, a u wallet-u ga nema za kupiti ? U walletu opet mozes kupiti Bitcoin Gold, a nema ga na pocetnoj strani...Dozer wrote:Gdje...? Ja ga i dalje vidim...Gastone wrote:a zato je BTC od jucer izbacen sa iq optiona.
IOTA se vidi samo ako se ima otvorena pozicija. Ja je zatvorio, i IOTA vise nemam u crypto listi.
Uzeh 200$ BTC, da vidim mozel' se sta zajahat', taman da potrosim one OTN tokene na transakciju, umjesto 10% para...
Jednostavno se ne isplati i nema nekog smisla ulagati sitan novac u BTC.
A i meni na IQO postoji IOTA iako je nemam u pozicijama..
Zašto neki misle da će porastom BTC-a altcoinima opasti vrijednost ? Kada je BTC u decembru naglo skočio i ostale valute su naglo skočile.
-
hzsa22
#3181 Re: Bitcoins
perfekcionista1 wrote:Preko cega si uplatio na payyer, kartica ili advancedcash? Vidim imaju i tu opciju a provizija puno manja od placanja karticom. I koliko je trajao cijeli proces uplate i dobitka kupljenog coina?hzsa22 wrote:
Registrovao sam se davno, a tek jucer mi je bila gotova verifikacija akaunta.
Ova varijanta payeer i bestexchange.. Htio sam posto poto kupiti tron pa stvarno nisam obracao paznju na fees and comissions.. koliko sad vidim za 500$ na binanceu sam platio sveukupno oko 50$tak dolara provizija i naknada.
Karticom. Prva uplata na payeeru zahtjeva otprilike 24h verifikaciju. Svaka naredna ide instant. Nakon toga sam kupovao BTC na bestexchangeu i to je trajalo otprilike nekih 15-20min da mi stigne na wallet na binance.
- victom
#3182 Re: Bitcoins
ublehaš strikes again.
Kaže COIN koji spriječava terorizam i trgovinu ljudima.
Pa kolko moraš bit glup da ovo popušiš.

Kaže COIN koji spriječava terorizam i trgovinu ljudima.
Pa kolko moraš bit glup da ovo popušiš.

Last edited by victom on 01/03/2021 04:20, edited 2 times in total.
- victom
#3183 Re: Bitcoins
FINA će naravno porasti, ali ubleha ostaje ubleha.
- victom
#3184 Re: Bitcoins
jac cak mislim da McAfee uzima lovu (u kešu) da bi reklamirao ICO-e
Lukav tip.
Lukav tip.
- HowForWhom
#3185 Re: Bitcoins
Ja ipak mislim da on ovo radi radi nas u Bosni da se obogatimo
-
esso_sa
#3186 Re: Bitcoins
Dakle, razradili smo kupovinu coina, odnosno:
1. Registrujes se i verifikujes na Payeer.com i tamo uradis depozit para sa BiH kartice
2. Odes ba Bestexchange i tamo kupis coin koji zelis, platis ga parama sa Payeer-a
3. Prebacis kupljene coine na Binance ili sta vec imas
Ostaje nam sada razrada prodaje i povlacenja zaradjenog profita nazad na BiH karticu.
Mozda da neko quota moj post pa samo nastikla taj dio kako da se najlakse odradi
1. Registrujes se i verifikujes na Payeer.com i tamo uradis depozit para sa BiH kartice
2. Odes ba Bestexchange i tamo kupis coin koji zelis, platis ga parama sa Payeer-a
Ostaje nam sada razrada prodaje i povlacenja zaradjenog profita nazad na BiH karticu.
Mozda da neko quota moj post pa samo nastikla taj dio kako da se najlakse odradi
- victom
#3187 Re: Bitcoins
Pitar_na_motoru wrote:Ja ipak mislim da on ovo radi radi nas u Bosni da se obogatimo
dobaaaaar
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3188 Re: Bitcoins
Jok, da propadnemo.
Onda će se urušiti svjeski ekonomski poredak.
Onda će se urušiti svjeski ekonomski poredak.
-
mirza1h
#3190 Re: Bitcoins
...esso_sa wrote:Dakle, razradili smo kupovinu coina, odnosno:
Ostaje nam sada razrada prodaje i povlacenja zaradjenog profita nazad na BiH karticu.![]()
Last edited by mirza1h on 11/05/2021 10:11, edited 1 time in total.
- HowForWhom
#3191 Re: Bitcoins
Ja sam isao preko advcash-a, a uplata na neku od nasih kartica fee je 5 Eur + 3.95%mirza1h wrote:Ja sam vam predstavio ovaj način kupovine, pa red je i da skontam šta i za povlačenje, ali trenutno sam u nekoj gužvi, pa nemam vremena da istražujem. Ali kad uspijem objavit ću ovdje.esso_sa wrote:Dakle, razradili smo kupovinu coina, odnosno:
Ostaje nam sada razrada prodaje i povlacenja zaradjenog profita nazad na BiH karticu.![]()
-
mirza1h
#3192 Re: Bitcoins
Pitar_na_motoru wrote:Ja sam isao preko advcash-a, a uplata na neku od nasih kartica fee je 5 Eur + 3.95%mirza1h wrote: Ja sam vam predstavio ovaj način kupovine, pa red je i da skontam šta i za povlačenje, ali trenutno sam u nekoj gužvi, pa nemam vremena da istražujem. Ali kad uspijem objavit ću ovdje.![]()
Last edited by mirza1h on 11/05/2021 10:11, edited 1 time in total.
-
r_faruk
#3193 Re: Bitcoins
niko ne trazi duplo..... ja prodajem ledger za kes ili crypto, eh, ako bi neko htio kupiti ledger za crypto onda trazim 500KM u crypto iz prostog razloga jer su crypto totalno nestabilne... bujrum, za kes se mozemo dogovoriti i nize od 250KM, na piku je od 260 do 350 KM...un1ted wrote:Svaki ozbiljan prodavač će ti prodati po average price. Ko traži duplo, a ne 1:1 je debil.mire - ložač wrote:Pozdrav svima od jednog zelembaća u ovim vodama
Pitanje: Koliko je fer platiti coin ( BTC i LTH) iz ruke u ruku (u odnosu na berzu)????
Mislim da ne budem baš ovca koja plati po kursu a onda još i metar naknada, ali isto tako da ne uvrijedim osobu koja mi nudi.
neko je pomijesao stvari i sada ljudi misle da neko trazi 2:1, a to nije tacno....
ako neko smatra da je puno 500KM u crypto valutama, neka proda jedan dio, povuce na karticu, ode na bankomat, digne pare i dadne meni 250KM, ja njemu ledger....
-
esso_sa
#3194 Re: Bitcoins
Jucer sam uspjesno zavrsio verifikaciju na Advcash i kada sam pokusao depozit sa kartice, odbio mi transakciju i kaze "country not supported".mirza1h wrote:Nije ni to loše, samo koliko ja znam treba se verifikovat za adv cash??Pitar_na_motoru wrote:Ja sam isao preko advcash-a, a uplata na neku od nasih kartica fee je 5 Eur + 3.95%mirza1h wrote: Ja sam vam predstavio ovaj način kupovine, pa red je i da skontam šta i za povlačenje, ali trenutno sam u nekoj gužvi, pa nemam vremena da istražujem. Ali kad uspijem objavit ću ovdje.![]()
Dakle, Advcash prekrizite. Bar za depozite sa BiH kartica. Ne znam da li se mozda moze sa drugog mjesta poslati lova na Advcash pa sa njega povuci na BiH karticu, ali cisto sumnjam
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#3195 Re: Bitcoins
Ako je pametan, to ce i uraditi. Mjenjacnica ---> Skrill -----> bankovna kartica = 1 dan = 15$ provizije na 500KM.r_faruk wrote:ako neko smatra da je puno 500KM u crypto valutama, neka proda jedan dio, povuce na karticu, ode na bankomat, digne pare i dadne meni 250KM, ja njemu ledger....un1ted wrote:Svaki ozbiljan prodavač će ti prodati po average price. Ko traži duplo, a ne 1:1 je debil.mire - ložač wrote:Pozdrav svima od jednog zelembaća u ovim vodama
BTW imas prodavaca na piku koji traze 5% za kupivinu. D E B I L I
- HowForWhom
#3196 Re: Bitcoins
Meni je druze povukao sa debitne kartice na advcash, sa advcash-a hladno prebacio na exmo.esso_sa wrote:
Jucer sam uspjesno zavrsio verifikaciju na Advcash i kada sam pokusao depozit sa kartice, odbio mi transakciju i kaze "country not supported".
Dakle, Advcash prekrizite. Bar za depozite sa BiH kartica. Ne znam da li se mozda moze sa drugog mjesta poslati lova na Advcash pa sa njega povuci na BiH karticu, ali cisto sumnjam
Naravno, potrebne su bile verifikacije, ali i to mi se nekako brzo zavrsilo, trazili dokument, račun struje, bankovnu karticu, selfie sa dokumentom i karticom i onda ide bez problema, vec dva puta prebacivao novac.
Kako sam shvatio, ako imamo nekog vani moze se napraviti kartica (advcash) koja se moze koristiti kako za podizanje novca tako i za plaćanje (u ovo nisam siguran). Dakle, neko se registruje na advcash, izradi karticu i tebi je posalje, ti onda prebacujes pare na tu karticu i koristis je. Neko je spomenuo i spectrokoin, ako se ne varam, tamo cekam verifikaciju, a traze i pasoš pa mi to malo
-
esso_sa
#3197 Re: Bitcoins
Sve sam te verifikacije na Advcash (ID, racuni, telefon) uradio i prosao. Stoji mi uredno da sam verifikovan. Kada se taj proces zavrsio, sinoc probam staviti prvi depozit sa kartice (Raiffeisen mi je kartica) kad prc, ne moze. Izbaci mi gresku kao da nema odgovora od banke, a u cosku malim slovima "Card services for your country not supported".Pitar_na_motoru wrote:Meni je druze povukao sa debitne kartice na advcash, sa advcash-a hladno prebacio na exmo.esso_sa wrote:
Jucer sam uspjesno zavrsio verifikaciju na Advcash i kada sam pokusao depozit sa kartice, odbio mi transakciju i kaze "country not supported".
Naravno, potrebne su bile verifikacije, ali i to mi se nekako brzo zavrsilo, trazili dokument, račun struje, bankovnu karticu, selfie sa dokumentom i karticom i onda ide bez problema, vec dva puta prebacivao novac.
Kako sam shvatio, ako imamo nekog vani moze se napraviti kartica (advcash) koja se moze koristiti kako za podizanje novca tako i za plaćanje (u ovo nisam siguran). Dakle, neko se registruje na advcash, izradi karticu i tebi je posalje, ti onda prebacujes pare na tu karticu i koristis je. Neko je spomenuo i spectrokoin, ako se ne varam, tamo cekam verifikaciju, a traze i pasoš pa mi to malo![]()
Sad evo pokusavam sa Payeer-om (cekam verifikaciju...) Ako ni to ne prodje, definitivno dizem ruke od ovoga jer fakat vise nemam zivaca...
- HowForWhom
#3198 Re: Bitcoins
Meni je prilikom te druge verifikacije (kada sam htio prebaciti novac) trazio sliku kartice, licne i selfi. Kad je to odobreno sve proslo bez problema.
- KAMI666
#3199 Re: Bitcoins
Vi izgleda ne citate.
ADV cash je obustavio isplacivanje korisnicima van EU zemalja, znaci ne mozes da isplacujes na bankomatu novac. Ta vjest je bila ima vec skoro 2 mjeseca.
Citajte malo obavjesti tamo kad udjete na svoj account, ne stoji to tako tamo bezveze samo da bi se nesto okretalo.
Preporucio bi vam sa kartice da vratite novac na svoje konto, jer ce vam kartica biti invalidna i necete to moci kasnije da napravite.
Nadjete nekog ko je u EU, njemu sa konto na konto prebacite lovu, on je izvadi na baankomatu i donese vam.
ADV cash je obustavio isplacivanje korisnicima van EU zemalja, znaci ne mozes da isplacujes na bankomatu novac. Ta vjest je bila ima vec skoro 2 mjeseca.
Citajte malo obavjesti tamo kad udjete na svoj account, ne stoji to tako tamo bezveze samo da bi se nesto okretalo.
Preporucio bi vam sa kartice da vratite novac na svoje konto, jer ce vam kartica biti invalidna i necete to moci kasnije da napravite.
Nadjete nekog ko je u EU, njemu sa konto na konto prebacite lovu, on je izvadi na baankomatu i donese vam.
-
esso_sa
#3200 Re: Bitcoins
Meni ne prolazi uplata na Advcash, nisam ni pominjao povlacenje sa Advcash na karticu...KAMI666 wrote:Vi izgleda ne citate.