Bitcoin & crypto svijet

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
512MB

#3176 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Poslati na drugi wallet mozes i bez verifikacije kolko god hoces.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3177 Re: Bitcoins

Post by un1ted »

mire - ložač wrote:Pozdrav svima od jednog zelembaća u ovim vodama :)

Pitanje: Koliko je fer platiti coin ( BTC i LTH) iz ruke u ruku (u odnosu na berzu)????
Mislim da ne budem baš ovca koja plati po kursu a onda još i metar naknada, ali isto tako da ne uvrijedim osobu koja mi nudi.

Vidim da ovdje neki traže duplo u kripto valuti za keš??? Da li je to fer???
Svaki ozbiljan prodavač će ti prodati po average price. Ko traži duplo, a ne 1:1 je debil.
hzsa22

#3178 Re: Bitcoins

Post by hzsa22 »

512MB wrote:Poslati na drugi wallet mozes i bez verifikacije kolko god hoces.
E jebi ga.. na 0.07$ sam ceko ko zapeta puska da me potvrde.. popusio 1500$ ni oci nisam otvorio :D
perfekcionista1

#3179 Re: Bitcoins

Post by perfekcionista1 »

hzsa22 wrote:

Registrovao sam se davno, a tek jucer mi je bila gotova verifikacija akaunta.

Ova varijanta payeer i bestexchange.. Htio sam posto poto kupiti tron pa stvarno nisam obracao paznju na fees and comissions.. koliko sad vidim za 500$ na binanceu sam platio sveukupno oko 50$tak dolara provizija i naknada.
Preko cega si uplatio na payyer, kartica ili advancedcash? Vidim imaju i tu opciju a provizija puno manja od placanja karticom. I koliko je trajao cijeli proces uplate i dobitka kupljenog coina?
mega_mashcine

#3180 Re: Bitcoins

Post by mega_mashcine »

drndalo wrote:
Dozer wrote:
Gastone wrote:a zato je BTC od jucer izbacen sa iq optiona.
Gdje...? Ja ga i dalje vidim...

IOTA se vidi samo ako se ima otvorena pozicija. Ja je zatvorio, i IOTA vise nemam u crypto listi.
I ja je imam tamo, pa je vidim... Vidis li je na prvoj stranici tamo gdje izbacuje trenutni kurs svake, po 2 prikazane, koje mozes skrolati udesno sve po 2 ? Inace tu imaju nesto meni nejasno, u tom izborniku prikazuju kao 12u valutu Santiment, a u wallet-u ga nema za kupiti ? U walletu opet mozes kupiti Bitcoin Gold, a nema ga na pocetnoj strani...

Uzeh 200$ BTC, da vidim mozel' se sta zajahat', taman da potrosim one OTN tokene na transakciju, umjesto 10% para... :D
Mislim da ti je bezveze sto si uzeo BTC, jer da bi bio dobar npr. 200$ on mora skociti na preko 30 000$.
Jednostavno se ne isplati i nema nekog smisla ulagati sitan novac u BTC.

A i meni na IQO postoji IOTA iako je nemam u pozicijama..

Zašto neki misle da će porastom BTC-a altcoinima opasti vrijednost ? Kada je BTC u decembru naglo skočio i ostale valute su naglo skočile.
hzsa22

#3181 Re: Bitcoins

Post by hzsa22 »

perfekcionista1 wrote:
hzsa22 wrote:

Registrovao sam se davno, a tek jucer mi je bila gotova verifikacija akaunta.

Ova varijanta payeer i bestexchange.. Htio sam posto poto kupiti tron pa stvarno nisam obracao paznju na fees and comissions.. koliko sad vidim za 500$ na binanceu sam platio sveukupno oko 50$tak dolara provizija i naknada.
Preko cega si uplatio na payyer, kartica ili advancedcash? Vidim imaju i tu opciju a provizija puno manja od placanja karticom. I koliko je trajao cijeli proces uplate i dobitka kupljenog coina?

Karticom. Prva uplata na payeeru zahtjeva otprilike 24h verifikaciju. Svaka naredna ide instant. Nakon toga sam kupovao BTC na bestexchangeu i to je trajalo otprilike nekih 15-20min da mi stigne na wallet na binance.
victom

#3182 Re: Bitcoins

Post by victom »

ublehaš strikes again.
Kaže COIN koji spriječava terorizam i trgovinu ljudima.
Pa kolko moraš bit glup da ovo popušiš.

Image
Last edited by victom on 01/03/2021 04:20, edited 2 times in total.
victom

#3183 Re: Bitcoins

Post by victom »

FINA će naravno porasti, ali ubleha ostaje ubleha.
victom

#3184 Re: Bitcoins

Post by victom »

jac cak mislim da McAfee uzima lovu (u kešu) da bi reklamirao ICO-e
Lukav tip.
HowForWhom

#3185 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

Ja ipak mislim da on ovo radi radi nas u Bosni da se obogatimo
esso_sa

#3186 Re: Bitcoins

Post by esso_sa »

Dakle, razradili smo kupovinu coina, odnosno:

1. Registrujes se i verifikujes na Payeer.com i tamo uradis depozit para sa BiH kartice
2. Odes ba Bestexchange i tamo kupis coin koji zelis, platis ga parama sa Payeer-a
3. Prebacis kupljene coine na Binance ili sta vec imas

Ostaje nam sada razrada prodaje i povlacenja zaradjenog profita nazad na BiH karticu. :mrgreen:
Mozda da neko quota moj post pa samo nastikla taj dio kako da se najlakse odradi :thumbup:
victom

#3187 Re: Bitcoins

Post by victom »

Pitar_na_motoru wrote:Ja ipak mislim da on ovo radi radi nas u Bosni da se obogatimo
:D
dobaaaaar
Tomahawk11
Globalni moderator

#3188 Re: Bitcoins

Post by Tomahawk11 »

Jok, da propadnemo.
Onda će se urušiti svjeski ekonomski poredak.
HowForWhom

#3189 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

nesto od to dvoje je
garant
mirza1h

#3190 Re: Bitcoins

Post by mirza1h »

esso_sa wrote:Dakle, razradili smo kupovinu coina, odnosno:

1. Registrujes se i verifikujes na Payeer.com i tamo uradis depozit para sa BiH kartice
2. Odes ba Bestexchange i tamo kupis coin koji zelis, platis ga parama sa Payeer-a

Ostaje nam sada razrada prodaje i povlacenja zaradjenog profita nazad na BiH karticu. :mrgreen:
Mozda da neko quota moj post pa samo nastikla taj dio kako da se najlakse odradi :thumbup:
...
Last edited by mirza1h on 11/05/2021 10:11, edited 1 time in total.
HowForWhom

#3191 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

mirza1h wrote:
esso_sa wrote:Dakle, razradili smo kupovinu coina, odnosno:

Ja sam vam predstavio ovaj način kupovine, pa red je i da skontam šta i za povlačenje, ali trenutno sam u nekoj gužvi, pa nemam vremena da istražujem. Ali kad uspijem objavit ću ovdje.
Ja sam isao preko advcash-a, a uplata na neku od nasih kartica fee je 5 Eur + 3.95% :shock: :run:
mirza1h

#3192 Re: Bitcoins

Post by mirza1h »

Pitar_na_motoru wrote:
mirza1h wrote: Ja sam vam predstavio ovaj način kupovine, pa red je i da skontam šta i za povlačenje, ali trenutno sam u nekoj gužvi, pa nemam vremena da istražujem. Ali kad uspijem objavit ću ovdje.
Ja sam isao preko advcash-a, a uplata na neku od nasih kartica fee je 5 Eur + 3.95% :shock: :run:
Last edited by mirza1h on 11/05/2021 10:11, edited 1 time in total.
r_faruk

#3193 Re: Bitcoins

Post by r_faruk »

un1ted wrote:

Pitanje: Koliko je fer platiti coin ( BTC i LTH) iz ruke u ruku (u odnosu na berzu)????
Mislim da ne budem baš ovca koja plati po kursu a onda još i metar naknada, ali isto tako da ne uvrijedim osobu koja mi nudi.

Svaki ozbiljan prodavač će ti prodati po average price. Ko traži duplo, a ne 1:1 je debil.
niko ne trazi duplo..... ja prodajem ledger za kes ili crypto, eh, ako bi neko htio kupiti ledger za crypto onda trazim 500KM u crypto iz prostog razloga jer su crypto totalno nestabilne... bujrum, za kes se mozemo dogovoriti i nize od 250KM, na piku je od 260 do 350 KM...

neko je pomijesao stvari i sada ljudi misle da neko trazi 2:1, a to nije tacno....

ako neko smatra da je puno 500KM u crypto valutama, neka proda jedan dio, povuce na karticu, ode na bankomat, digne pare i dadne meni 250KM, ja njemu ledger....
esso_sa

#3194 Re: Bitcoins

Post by esso_sa »

mirza1h wrote:
Pitar_na_motoru wrote:
mirza1h wrote: Ja sam vam predstavio ovaj način kupovine, pa red je i da skontam šta i za povlačenje, ali trenutno sam u nekoj gužvi, pa nemam vremena da istražujem. Ali kad uspijem objavit ću ovdje.
Nije ni to loše, samo koliko ja znam treba se verifikovat za adv cash??
Jucer sam uspjesno zavrsio verifikaciju na Advcash i kada sam pokusao depozit sa kartice, odbio mi transakciju i kaze "country not supported".
Dakle, Advcash prekrizite. Bar za depozite sa BiH kartica. Ne znam da li se mozda moze sa drugog mjesta poslati lova na Advcash pa sa njega povuci na BiH karticu, ali cisto sumnjam
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3195 Re: Bitcoins

Post by un1ted »

r_faruk wrote:
un1ted wrote:

ako neko smatra da je puno 500KM u crypto valutama, neka proda jedan dio, povuce na karticu, ode na bankomat, digne pare i dadne meni 250KM, ja njemu ledger....
Ako je pametan, to ce i uraditi. Mjenjacnica ---> Skrill -----> bankovna kartica = 1 dan = 15$ provizije na 500KM.

BTW imas prodavaca na piku koji traze 5% za kupivinu. D E B I L I :)
HowForWhom

#3196 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

esso_sa wrote:
Jucer sam uspjesno zavrsio verifikaciju na Advcash i kada sam pokusao depozit sa kartice, odbio mi transakciju i kaze "country not supported".
Dakle, Advcash prekrizite. Bar za depozite sa BiH kartica. Ne znam da li se mozda moze sa drugog mjesta poslati lova na Advcash pa sa njega povuci na BiH karticu, ali cisto sumnjam
Meni je druze povukao sa debitne kartice na advcash, sa advcash-a hladno prebacio na exmo.
Naravno, potrebne su bile verifikacije, ali i to mi se nekako brzo zavrsilo, trazili dokument, račun struje, bankovnu karticu, selfie sa dokumentom i karticom i onda ide bez problema, vec dva puta prebacivao novac.

Kako sam shvatio, ako imamo nekog vani moze se napraviti kartica (advcash) koja se moze koristiti kako za podizanje novca tako i za plaćanje (u ovo nisam siguran). Dakle, neko se registruje na advcash, izradi karticu i tebi je posalje, ti onda prebacujes pare na tu karticu i koristis je. Neko je spomenuo i spectrokoin, ako se ne varam, tamo cekam verifikaciju, a traze i pasoš pa mi to malo :roll: :-)
esso_sa

#3197 Re: Bitcoins

Post by esso_sa »

Pitar_na_motoru wrote:
esso_sa wrote:
Meni je druze povukao sa debitne kartice na advcash, sa advcash-a hladno prebacio na exmo.
Naravno, potrebne su bile verifikacije, ali i to mi se nekako brzo zavrsilo, trazili dokument, račun struje, bankovnu karticu, selfie sa dokumentom i karticom i onda ide bez problema, vec dva puta prebacivao novac.

Kako sam shvatio, ako imamo nekog vani moze se napraviti kartica (advcash) koja se moze koristiti kako za podizanje novca tako i za plaćanje (u ovo nisam siguran). Dakle, neko se registruje na advcash, izradi karticu i tebi je posalje, ti onda prebacujes pare na tu karticu i koristis je. Neko je spomenuo i spectrokoin, ako se ne varam, tamo cekam verifikaciju, a traze i pasoš pa mi to malo :roll: :-)
Sve sam te verifikacije na Advcash (ID, racuni, telefon) uradio i prosao. Stoji mi uredno da sam verifikovan. Kada se taj proces zavrsio, sinoc probam staviti prvi depozit sa kartice (Raiffeisen mi je kartica) kad prc, ne moze. Izbaci mi gresku kao da nema odgovora od banke, a u cosku malim slovima "Card services for your country not supported". :(
Sad evo pokusavam sa Payeer-om (cekam verifikaciju...) Ako ni to ne prodje, definitivno dizem ruke od ovoga jer fakat vise nemam zivaca...
HowForWhom

#3198 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

Meni je prilikom te druge verifikacije (kada sam htio prebaciti novac) trazio sliku kartice, licne i selfi. Kad je to odobreno sve proslo bez problema.
KAMI666

#3199 Re: Bitcoins

Post by KAMI666 »

Vi izgleda ne citate.

ADV cash je obustavio isplacivanje korisnicima van EU zemalja, znaci ne mozes da isplacujes na bankomatu novac. Ta vjest je bila ima vec skoro 2 mjeseca.
Citajte malo obavjesti tamo kad udjete na svoj account, ne stoji to tako tamo bezveze samo da bi se nesto okretalo.

Preporucio bi vam sa kartice da vratite novac na svoje konto, jer ce vam kartica biti invalidna i necete to moci kasnije da napravite.
Nadjete nekog ko je u EU, njemu sa konto na konto prebacite lovu, on je izvadi na baankomatu i donese vam.
esso_sa

#3200 Re: Bitcoins

Post by esso_sa »

KAMI666 wrote:Vi izgleda ne citate.

ADV cash je obustavio isplacivanje korisnicima van EU zemalja, znaci ne mozes da isplacujes na bankomatu novac. Ta vjest je bila ima vec skoro 2 mjeseca.
Citajte malo obavjesti tamo kad udjete na svoj account, ne stoji to tako tamo bezveze samo da bi se nesto okretalo.

Preporucio bi vam sa kartice da vratite novac na svoje konto, jer ce vam kartica biti invalidna i necete to moci kasnije da napravite.
Nadjete nekog ko je u EU, njemu sa konto na konto prebacite lovu, on je izvadi na baankomatu i donese vam.
Meni ne prolazi uplata na Advcash, nisam ni pominjao povlacenje sa Advcash na karticu...
Post Reply