Zahiragić opet jaše

Post Reply
foton

#3176 Re: Zahiragić opet jaše

Post by foton »

sadie_forever wrote:Podrzavam ovo
Sasvim je dobro podrzavati ovo svojim primjerom i pridrzavanjem odredbi dokumenta. To je pravo osobe, bez obzira da li postoji ili ne postoji dokument i nevezano za sve ostalo. Ali nije realno ocekivati da ce se SVAKO rado pridrzavati odredbi predlozenog dokumenta. Ja nisam tetoviran i ne volim tetovaze i ne volim puno ni ljude koji se tetoviraju. Ali im ne mogu uzeti slobodu da se saraju. Onda ne bih imao argument kada bi meni neko rekao da ne smijem vise nositi prugaste carape.
PeppermintSA

#3177 Re: Zahiragić opet jaše

Post by PeppermintSA »

foton wrote:
Sasvim je dobro podrzavati ovo svojim primjerom i pridrzavanjem odredbi dokumenta. To je pravo osobe, bez obzira da li postoji ili ne postoji dokument i nevezano za sve ostalo. Ali nije realno ocekivati da ce se SVAKO rado pridrzavati odredbi predlozenog dokumenta. Ja nisam tetoviran i ne volim tetovaze i ne volim puno ni ljude koji se tetoviraju. Ali im ne mogu uzeti slobodu da se saraju. Onda ne bih imao argument kada bi meni neko rekao da ne smijem vise nositi prugaste carape.
To je to.

Pri tom, ovakva bi odluka otvorila jedno vitalno pitanje: Ko ima pravo odlučivati šta je prihvatljivo, a šta ne? Da li to znači da sutra može načelnik opštine Novo Sarajevo, primjerice, zabraniti dekoltee u centru Safet Zajko? Da li ovakva odluka, u korelaciji sa prethodnim koje se bave vjerskim simbolima i obavezama zapravo šalje poruku koja glasi: ''vjera i čednost - good. Ateizam i ''blud'' - bad''?

I opet, problem je što je prijedlog ideološke prirode.

U suštini, pravilnici o odjevanju u razvijenom svijetu uglavnom imenuju ekstremne pojave kao ograničenja. Naprimjer, zabranjuju se stvari tipa klasična golotinja (toples, kupaći isl), zabranjuju se odjevni predmeti koji ističu mrziteljske poruke (rasističke, antisemitske itd.). Javne institucije na Zapadu ne njeguju javni moral upravo zato što je kategorija javnog morala dovedena do stadija subjektivnog poimanja.
ultima_palabra

#3178 Re: Zahiragić opet jaše

Post by ultima_palabra »

Ima dosta arbitrarnih stvari, tipa dubok dekolte, napadna šminka, tijesna odjeća... ko je taj koji će odlučivati šta je preduboko/prenapadno/pretijesno?

Ove neke jasne stvari tipa trenerka i šorc su ok.
JThomas

#3179 Re: Zahiragić opet jaše

Post by JThomas »

pa zahson i merim. čuj ko :mrgreen:
Chisum

#3180 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Chisum »

PeppermintSA wrote:Prijedlog je ideološke prirode. Apsolutno svako polje Zahiragićevog djelovanja za cilj ima islamizaciju UNSA. Prosto i jasno.
A sta drugo postoji u glavama ovih SDA-ovih minder funjara, osim gorenavedenog...

Ovaj narod ne pamti primitivniju i nepismeniju grupu ljudi okupljenu pod jednim imenom, "idejom", interesom, ili kojim vec kurcem, tako da sva suplja o toboznjoj brizi o estetici i kvaliteti akademskog okruzenja, ostaje samo to - suplja.
kamberovica polje

#3181 Re: Zahiragić opet jaše

Post by kamberovica polje »

Vrijeđanje osjećaja drugih. :lol:
Ovo je jako fleksibilan pojam i u teoriji svi bi se mogli naći uvrijeđeni nečijom izgledom, evo npr siguran sam da većinu ljudi vrijeđa njegova volovska glava, mutavi teleći pogled i činjenica da tridesetogodišnjak predstavlja studente.
kakavdanakneiskustvu

#3182 Re: Zahiragić opet jaše

Post by kakavdanakneiskustvu »

kamberovica polje wrote:Vrijeđanje osjećaja drugih. :lol:
Ovo je jako fleksibilan pojam i u teoriji svi bi se mogli naći uvrijeđeni nečijom izgledom, evo npr siguran sam da većinu ljudi vrijeđa njegova volovska glava, mutavi teleći pogled i činjenica da tridesetogodišnjak predstavlja studente.
:thumbup:
seln

#3183 Re: Zahiragić opet jaše

Post by seln »

Kad ga vidim, upitam se zasto muskarci ne bi nosili nikab.
PeppermintSA

#3184 Re: Zahiragić opet jaše

Post by PeppermintSA »

:lol: :lol: :thumbup:
foton

#3185 Re: Zahiragić opet jaše

Post by foton »

Koliko ja znam, javni univerziteti u SAD-u nemaju dress-code. Ne moramo pratiti Amerikance u svemu, ali oni dodju jos i malo konzervativniji od Evrope...

"Undergraduate students at most US colleges and universities can, and do, wear pajamas to class. The exceptions would be the very few with dress codes that require uniforms (such as military academies) or those with a strong religious affiliation.
...
Depending on the weather, the footwear could be anything from flip-flops to Uggs."
Hakiz

#3186 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Hakiz »

foton wrote:
Upravo. Zamisli da mi zabrane da nosim korzet na predavanjima!?!
foton

#3187 Re: Zahiragić opet jaše

Post by foton »

Hakiz wrote:
Upravo. Zamisli da mi zabrane da nosim korzet na predavanjima!?!
Ako se ti osjecas sretno udobno i zadovoljno u korzetu i radije potrosis novac na knjigu, digitron ili stafelaj nego na pantole i kosulju, samo bi ti neki iskompleksirani bezlicni zutokljunac zamjerio.
Hakiz

#3188 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Hakiz »

To je poenta.

Kada se usvoji taj kodeks, da muškarci počnu dolaziti u pristojnim haljinama, nedekoltiranim, štiklama ne previsokim itd, a žene recimo u odjeći građevinaca itd.

Neće se kršiti kodeks, sve pristojno.

Nigdje u kodeksu ne piše da muškarci ne smiju nositi žensku odjeću i obratno.

Soft protest.
spreca

#3189 Re: Zahiragić opet jaše

Post by spreca »

Zahiragić opet jaše..........ma jase om moj curac :mrgreen:
Altsa

#3190 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Altsa »

foton wrote:Koliko ja znam, javni univerziteti u SAD-u nemaju dress-code. Ne moramo pratiti Amerikance u svemu, ali oni dodju jos i malo konzervativniji od Evrope...

"Undergraduate students at most US colleges and universities can, and do, wear pajamas to class. The exceptions would be the very few with dress codes that require uniforms (such as military academies) or those with a strong religious affiliation.
...
Depending on the weather, the footwear could be anything from flip-flops to Uggs."
Da, ali ovaj kreten zahiragic ne prati amerikance vec zemlje golfskog zaljeva.
Hakiz

#3191 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Hakiz »

Samo, da budemo pošteni: Nije on kriv.

Krivi će biti oni koji njegov prijedlog usvoje. On može predlagati šta hoće, to je demokratsko pravo. Neka neko dugi predloži suprotan kodeks.

Oni koji usvajaju, koji imaju moć da prijedloge pretoče u pravila, oni će biti krivi.
cyprus

#3192 Re: Zahiragić opet jaše

Post by cyprus »

Šta je sa studentima koji su već tetovirani? Moraju se ispisat sa fakulteta?
foton

#3193 Re: Zahiragić opet jaše

Post by foton »

cyprus wrote:Šta je sa studentima koji su već tetovirani? Moraju se ispisat sa fakulteta?
A ko ima mini suknju da je skine.
kakavdanakneiskustvu

#3194 Re: Zahiragić opet jaše

Post by kakavdanakneiskustvu »

cyprus wrote:Šta je sa studentima koji su već tetovirani? Moraju se ispisat sa fakulteta?
ako tetoviraju alijino ima i sda ,sve im prolazi
kamberovica polje

#3195 Re: Zahiragić opet jaše

Post by kamberovica polje »

Za sad nikab, i muškima i ženama, a u sljedećoj inačici pravilnika kamenovanje pred cijelim faksom.
Hakiz

#3196 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Hakiz »

Poštovani,

Pokazuje se da sam bio u pravu. Teheran.

Vaš,
Milorad Dodk.
foton

#3197 Re: Zahiragić opet jaše

Post by foton »

Hakiz wrote:Poštovani,

Pokazuje se da sam bio u pravu. Teheran.

Vaš,
Milorad Dodk.
Briga mene sta kaze McD, gore navedene a blago pogrdne izjave protiv Zahiragica takodjer nisu u redu, svako ima pravo na misao ili stav (i da ga promijeni). Kako neko rece, kriv je onaj ko usvoji ovakav dokument.
hAZNADAR

#3198 Re: Zahiragić opet jaše

Post by hAZNADAR »

Chisum wrote:
PeppermintSA wrote:Prijedlog je ideološke prirode. Apsolutno svako polje Zahiragićevog djelovanja za cilj ima islamizaciju UNSA. Prosto i jasno.
A sta drugo postoji u glavama ovih SDA-ovih minder funjara, osim gorenavedenog...

Ovaj narod ne pamti primitivniju i nepismeniju grupu ljudi okupljenu pod jednim imenom, "idejom", interesom, ili kojim vec kurcem, tako da sva suplja o toboznjoj brizi o estetici i kvaliteti akademskog okruzenja, ostaje samo to - suplja.
Po svemu sudeci - prije ce se politicka desnica oformiti u Bosnjaka nego ljevica. A tipicno za svjetsku desnicu je izigravanje morala, etike, kodeksa,... pozivanje i na vjeru, puritanizam,... a sami desnicarski prvaci najperverzniji i najnemoralniji. Koliko cujem iz nekih komentara, navodno Harisova djevojka nije bas za primjer zenske cednosti jer voli pokazati i batak i razmak. :D

Nikakva islamizacija gospodo, islamizacija je nesto posve drugo i nesto malo moguce na ovoj geografskoj sirini. Ovo je pocetak politicke desnice u Bosnjaka.
sheilak

#3199 Re: Zahiragić opet jaše

Post by sheilak »

Haris ima djevojku?
Koji klinac u slogi subotom bleji za zenskima kao da p.. nikad nije vidio (r)
PeppermintSA

#3200 Re: Zahiragić opet jaše

Post by PeppermintSA »

sheilak wrote:Haris ima djevojku?
Koji klinac u slogi subotom bleji za zenskima kao da p.. nikad nije vidio (r)
Obavezno cuclajući Red Bull :D

Što se tiče kuloarskih priča, čuo sam da je u srednjoj izbo nekog momka pa morao mijenjati škole. Možda rekla-kazala, a možda i nije.
Post Reply