Mnogi su ga podcijenili, najvise zbog slike koju su stvarali njegovi protivnici o njemu, tipa nesposoban, glup, prevarant, ovo ono a lik desnicarski Obama.
US presidential election - Trump vs Hillary
- sigh
#3176 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ma na Trumpu se vidi da lik uopste ne shvata svoje stavove ozbiljno. Njegove najkontroverznije izjave poticu sa pocetka kampanje gdje je vjesto uzeo medije i skrenuo paznju na sebe medju velikim brojem kandidata. Pa u svojoj knjizi je napisao kako zna da bi uzeo medije treba pricati gluposti, skandalozne stvari.
Mnogi su ga podcijenili, najvise zbog slike koju su stvarali njegovi protivnici o njemu, tipa nesposoban, glup, prevarant, ovo ono a lik desnicarski Obama.
- Rugafet
#3177 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Lik je otvoreno rekao da bi zabranio ulaz SVIM muslimanima cak i turisticki u SAD, kapiras? Nije to rekao onako uopsteno u kontekstu ilegalnih doseljenika nego je bas precizirao, sta ko i kako. Sa ovim nema veze ukljucivanje logike, prosto je k'o pasulj.KB9 wrote:shvatam ja da si razocaran sto je hilari izgubila al prosto nema smisla da iskljucis logiku i prestanes povezivat stvari da bi nekako pokuso dokazat da je tramp losija opcija od nje
- SmokingMan
- mousstapha
- black
- Pandakonda
#3181 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Zabranit će PRIVREMENO ulaz muslimanima koji dolaze iz država koje imaju historiju sa terorizom, znači ne iz svake zemlje, samo one koje su povezane sa terorizom tipa Irak, Afganistan, Sirija itd. Sigurnost na prvom mjestu pa onda merhamet.Rugafet wrote:Lik je otvoreno rekao da bi zabranio ulaz SVIM muslimanima cak i turisticki u SAD, kapiras? Nije to rekao onako uopsteno u kontekstu ilegalnih doseljenika nego je bas precizirao, sta ko i kako. Sa ovim nema veze ukljucivanje logike, prosto je k'o pasulj.KB9 wrote:shvatam ja da si razocaran sto je hilari izgubila al prosto nema smisla da iskljucis logiku i prestanes povezivat stvari da bi nekako pokuso dokazat da je tramp losija opcija od nje
-
daddy-kool
#3182 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Nigdje se ne spominju Irak, Sirija i sl."Donald J. Trump is calling for a total and complete shutdown of Muslims entering the United States until our country's representatives can figure out what is going on," a campaign press release said.
Trump, who has previously called for surveillance against mosques and said he was open to establishing a database for all Muslims living in the U.S., made his latest controversial call in a news release.
Ma cvjećka.
-
artime
#3183 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Zar sam ja jedina koja razmišlja da je Trump imao odličnu retoriku da bi pobjedio i skupio glasove. Ala Dodik.
Pričam ti pricu fazon.... Imidz mu je kakav jeste, ali realno ne moze izvoditi sve sto je rekao u kampanji. Vidjet cemo za zid. Mislim presmijesno ljudi.
Pričam ti pricu fazon.... Imidz mu je kakav jeste, ali realno ne moze izvoditi sve sto je rekao u kampanji. Vidjet cemo za zid. Mislim presmijesno ljudi.
-
daddy-kool
#3184 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Odlična retorika?artime wrote:Zar sam ja jedina koja razmišlja da je Trump imao odličnu retoriku da bi pobjedio i skupio glasove. Ala Dodik.
Islamofobija, rasizam, hate speech, ksenofobija, izolacionizam, zid...
-
palermo
#3185 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Kao što Dodik ne može izvoditi sve. Mislim......artime wrote:Zar sam ja jedina koja razmišlja da je Trump imao odličnu retoriku da bi pobjedio i skupio glasove. Ala Dodik.
Politika jeste kurva, ali javna riječ je javna riječ....kad nešto javno obećaš neko to zapamti pa te upita šta bi sa onim....
-
Korisničkoime
#3186 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ne kontaš ti to ljudi osjećaju da je Trump bolji a Hilari gora. Ti i tvoji citati, činjenice i argumenti okači ti to mačku o rep.daddy-kool wrote:Nigdje se ne spominju Irak, Sirija i sl."Donald J. Trump is calling for a total and complete shutdown of Muslims entering the United States until our country's representatives can figure out what is going on," a campaign press release said.
Trump, who has previously called for surveillance against mosques and said he was open to establishing a database for all Muslims living in the U.S., made his latest controversial call in a news release.
Ma cvjećka.
-
dezurni_ucenik
#3187 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
.
Last edited by dezurni_ucenik on 15/12/2016 00:48, edited 1 time in total.
- dječak sa šibicama
#3188 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Kako mozete porediti Dodika i Trumpa, koja politicka neznalica to moze uraditi... Dodik iza sebe ima medije u svojoj drzavici zapravo Dodik posjeduje medije u svojoj drzavici, Trumpa su americki mediji proglasili Hitlerom i krvopijom.
I opet je pobijedio.
I opet je pobijedio.
-
prog321
#3189 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ekonomija.
To je jedino bitno.
Ja godinama ponavljam da su zapadne ekonomije u sunovratu zadnjih 15 godina.
Ljudi u Americi rade po dva-tri posla da bi sastavili kraj sa krajem.
Sto rece jedan poznanik anglosaksonac, jebe mi se za nove poslove, ja hocu dobro placene poslove.
Trump nije bio dio establismenta. I to je jedino donijelo prevago. Sto je igrao na kartu rasizma, ksenofobije i izolacionizma je samo nuspojava.
Da je Sanders bio kandidat hladno bi uzeo izbore.
I sad bi pricali da su Ameri postali komunisti
To je jedino bitno.
Sto rece jedan poznanik anglosaksonac, jebe mi se za nove poslove, ja hocu dobro placene poslove.
Trump nije bio dio establismenta. I to je jedino donijelo prevago. Sto je igrao na kartu rasizma, ksenofobije i izolacionizma je samo nuspojava.
- dječak sa šibicama
#3190 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Upravo tako.prog321 wrote:Ekonomija.
To je jedino bitno.
Trump je pobijedio tamo gdje republikanci nisu dobili izbore vec 30-40 godina, u industrijskim sredinama sjevera. Ljudima je dosta odliva radnih mjesta u Kinu i slicno.
- Pandakonda
#3191 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
To za nadzor je rekao zato što su našli dokaze da su komšije i njihov community (bombaški napad na Bostonski maraton, Orlando itd.) znali da oni planiraju te napade. Znači njihove komšije su znale šta oni planiraju (živili su u pretežno islamskom naselju) i nisu prijavili policiji.daddy-kool wrote:Nigdje se ne spominju Irak, Sirija i sl."Donald J. Trump is calling for a total and complete shutdown of Muslims entering the United States until our country's representatives can figure out what is going on," a campaign press release said.
Ma cvjećka.
Uostalom to je neizvodivo da zabrani svakom živom muslimanu ulaz. Otkud on zna ko je musliman a ko ne ? Ja evo imam muslimansko ime a nisam musliman, isto tako neki musliman može slagat da se recimo prebacio na drugu religiju ili postao ateista i opet će mu ući u državu. Radikalne situacije zahtjevaju radikalan odgovor, nažalost ovaj put je grah pao na muslimane.
Da li je to izvodivo da određenim muslimanima im zabrani ulaz ? Itekako
https://www.law.cornell.edu/uscode/text/8/1182
http://www.frontpagemag.com/point/26106 ... greenfieldWhenever the President finds that the entry of any aliens or of any class of aliens into the United States would be detrimental to the interests of the United States, he may by proclamation, and for such period as he shall deem necessary, suspend the entry of all aliens or any class of aliens as immigrants or nonimmigrants,
http://www.latimes.com/nation/la-na-mus ... story.htmlFourth, the Secretary of Treasury [State] and the Attorney General will invalidate all visas issued to Iranian citizens for future entry into the United States, effective today. We will not reissue visas, nor will we issue new visas, except for compelling and proven humanitarian reasons or where the national interest of our own country requires - Jimmy Carter.
Ovo se samo odnosi na buduće imigrante a ne na domace muslimane.And most agree such any ban could be enforced only against immigrants. “The plenary power doctrine applies only to foreigners,” Posner said.
http://www.nationalreview.com/donald-tr ... mmigration
First of all, it’s important to underline that Congress can exclude or admit any foreigner it wants, for any reason or no reason. Non-Americans have no constitutional right to travel to the United States and no constitutional due-process rights to challenge exclusion;
http://www.latimes.com/nation/la-na-mus ... story.html
Trump quickly clarified that he did not mean to include U.S. citizens in the ban and was referring only to foreigners.
The ban on Muslim Immigration applies only to NEW immigrants. It would have absolutely no effect on current citizens of the United States. Many people have tried suggesting that he wants to round up Muslims and kick them out. This is undeniably untrue.
Donald Trump has said during televised Republican debates that he expects the ban to last for 1-2 years, until we can create a system that will allow us to distinguish those who wish to cause harm to our country from those who do not.
Zid je itekako ostvariv i efikasan.artime wrote:Zar sam ja jedina koja razmišlja da je Trump imao odličnu retoriku da bi pobjedio i skupio glasove. Ala Dodik.
Mexico must pay for the wall and, until they do, the United States will, among other things: impound all remittance payments derived from illegal wages; increase fees on all temporary visas issued to Mexican CEOs and diplomats; increase fees on all border crossing cards – of which we issue about 1 million to Mexican nationals each year (a major source of visa overstays); increase fees on all NAFTA worker visas from Mexico (another major source of overstays); and increase fees at ports of entry to the United States from Mexico [Tariffs and foreign aid cuts are also options].

Evo i efikasnost:
https://en.wikipedia.org/wiki/Israeli_West_Bank_barrier
http://www.breitbart.com/london/2015/10 ... is-levels/The Israeli government argues that it protects civilians from suicide bombings and other terror attacks that increased significantly during the Second Intifada. Between 2000 and July 2003 (completion of the "first continuous segment"), 73 suicide bombings were carried out from the West Bank. However, from August 2003 to the end of 2006, only 12 attacks were carried out
While last month up to 10,000 migrants a day illegally crossed into Hungary, now border controls have been fully implemented, that number has fallen to dozens per day.
-
daddy-kool
#3192 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Osim što planira smanjiti ilegalnu imigraciju, zategnuti sa Kinom, i sl. na koji novi način on planira dovesti dobro plaćene poslove bjelcima sa srednjom školom? Podizanje minimalne nadnice? I ta priča je duža od 15 godina, ali je imala prekida sa periodima jefinog kredita i opšteg rasta.prog321 wrote:Ekonomija.
To je jedino bitno.
-
palermo
#3193 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Zbog čega je pobijedio, šta je obećao ljudima.dječak sa šibicama wrote:Kako mozete porediti Dodika i Trumpa, koja politicka neznalica to moze uraditi... Dodik iza sebe ima medije u svojoj drzavici zapravo Dodik posjeduje medije u svojoj drzavici, Trumpa su americki mediji proglasili Hitlerom i krvopijom.
I opet je pobijedio.
Ova priča o tome da su kampanje jedno a stvarnost nešto drugo je još jedan od mitova. Naravno da ne možeš sve uraditi što si obećao, ali smjer tvoje politike, uvijek, uvijek ide u pravcu koji si odredio kroz kampanju.
- ultima_palabra
#3194 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Sve zavisi gdje si i šta radiš... statistika kaže da je ekonomija ok, ali sad ide ona priča o sarmi, jedni jedu kupus, drugi meso...prog321 wrote:Ekonomija.
To je jedino bitno.
Ako živiš u NYC, Bostonu ili LA sasvim je moguće da ne poznaješ nijednog Trumpovog birača. Opet, političari bi trebali znati bolje, jer im je to posao.
Sanders ne bi imao šanse, došao je 5-10 godina prerano.
-
prog321
#3195 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ne mogu svi ziviti u LA i NYC.
Veliki dijelovi Amerike je pustos gora od Cekrkica. Gdje su stari rudnici bili, zeljezna industrija i prerada. Tu su anglosaksoni 25e generacije koji odjednom shvatise da od jedne plate ne mogu zivjeti. Pa hajde drugi posao, Pa neka i zena radi, pa.... dopizdilo ljudima.
Statistika je kurac.
Wallstreet se kupa u bogastvu.. I sta ima od toga mali Joe u Klivlendu ?
Sanders bi ovo uzeo grtajuci. Bez problema.
Veliki dijelovi Amerike je pustos gora od Cekrkica. Gdje su stari rudnici bili, zeljezna industrija i prerada. Tu su anglosaksoni 25e generacije koji odjednom shvatise da od jedne plate ne mogu zivjeti. Pa hajde drugi posao, Pa neka i zena radi, pa.... dopizdilo ljudima.
Statistika je kurac.
Wallstreet se kupa u bogastvu.. I sta ima od toga mali Joe u Klivlendu ?
Sanders bi ovo uzeo grtajuci. Bez problema.
- Pandakonda
#3196 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
https://www.donaldjtrump.com/policies/tradedaddy-kool wrote:Osim što planira smanjiti ilegalnu imigraciju, zategnuti sa Kinom, i sl. na koji novi način on planira dovesti dobro plaćene poslove bjelcima sa srednjom školom? Podizanje minimalne nadnice? I ta priča je duža od 15 godina, ali je imala prekida sa periodima jefinog kredita i opšteg rasta.prog321 wrote:Ekonomija.
To je jedino bitno.
Negotiate fair trade deals that create American jobs, increase American wages, and reduce America's trade deficit.
Pročitaj ostalo na linku mrsko mi kopirat sve
-
artime
#3197 Re: RE: Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Jah... Pa evo Obama obećao da ce smanjiti broj trupa na Bliskom pa sta bi na koncu. Otvorili se jos drugi frontovi. Stvarno me čudi to razmišljanje. Znaci rijeci z ovom poslu nista ne znače. 100 000 radnih mjesta. Poznato?palermo wrote:Kao što Dodik ne može izvoditi sve. Mislim......artime wrote:Zar sam ja jedina koja razmišlja da je Trump imao odličnu retoriku da bi pobjedio i skupio glasove. Ala Dodik.
Politika jeste kurva, ali javna riječ je javna riječ....kad nešto javno obećaš neko to zapamti pa te upita šta bi sa onim....
Btw nije mi namjera da poredim Dodika ili Bakira i Usa predsjednike no cisto da znate da je svugdje igra donekle slična. Prica se sto narod želi ćuti. I treba pohvaliti Trumpov tim koji je izračunao demografiju i koeficijent inteligencije i stvorio pricu o Meksikancima i muslimanima i crooked Hillary.. A recimo on nije placao porez. Lolcina velika. I sada kada je izabran ide drugi par cipela. Pokušava se stosta izbrisati. Sakriti. Itd. Retorika mu j bila odlična za pobjedu. To sto ja licno nisam za hate speech itd. To naravno nije bitno i na koncu on ce boraviti u Bijeloj
Last edited by artime on 10/11/2016 13:16, edited 2 times in total.
-
artime
-
daddy-kool
#3199 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Isto kao što roditelji i community bandi znaju šta oni rade pa je ilegalno i neustavno stavljati te ljude pod nadzor.Pandakonda wrote:
To za nadzor je rekao zato što su našli dokaze da su komšije i njihov community (bombaški napad na Bostonski maraton, Orlando itd.) znali da oni planiraju te napade. Znači njihove komšije su znale šta oni planiraju (živili su u pretežno islamskom naselju) i nisu prijavili policiji.
Kojim određenim muslimanima? Kako se to definiše - tamo gdje je bio terorizam ili drugačije? Smrdi priča samo tako.Pandakonda wrote: Uostalom to je neizvodivo da zabrani svakom živom muslimanu ulaz. Otkud on zna ko je musliman a ko ne ? Ja evo imam muslimansko ime a nisam musliman, isto tako neki musliman može slagat da se recimo prebacio na drugu religiju ili postao ateista i opet će mu ući u državu. Radikalne situacije zahtjevaju radikalan odgovor, nažalost ovaj put je grah pao na muslimane.
Da li je to izvodivo da određenim muslimanima im zabrani ulaz ? Itekako
Naravno da jeste, jedva čekam da vidim da i tu glupost naprave. Ali zid je najmanji problem koji će zadesiti Mexico.Pandakonda wrote:
Zid je itekako ostvariv i efikasan.
-
daddy-kool
#3200 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Hvala ti na linku, ali koja konkretno politika će pomoći niskoobrazovanom glasaču da dobije satnicu od 20-40 dolara? U nekim dijelovima je i 15 nedosanjani san?Pandakonda wrote:
https://www.donaldjtrump.com/policies/trade
Negotiate fair trade deals that create American jobs, increase American wages, and reduce America's trade deficit.
Pročitaj ostalo na linku mrsko mi kopirat sve