Huawei telefoni
Moderator: Benq
- hopi
#3176 Re: Huawei telefoni
malo si pobrkao redoslijed
nisu tinejdžeri krivi, nisu oni razvijali aplikacije, pratili trendove itd. Pa valjda su ti developeri i slični trebali prilagoditi i napraviti svoje aplikacije i OSove da odgovaraju potrebama tržišta, a ne da se tržište prilagođava njima.
To isto ko da kažeš što je trabant propao što se ne proizvodi i danas, a nude dvotaktni motor i od opreme pepeljaru, i onda reći krivo tržište nema danas kupaca za trabant. (ovo malo karikiram ali eto poenta je tu)
Jednostavno nisu bili u korak s vremenom, nije bilo interesanto ljudima, nije odgovaralo itd. Ja slabo koga znam da je korsitio te windows mobitele osim baš fanova.
symbian je još i bio ok, tada je i android bio u nekim počecima, ali poslije je adnroid ipak išao na bolje a ovaj na lošije. Koristio te windows mobile kratko, bezveze bilo, sve nešto ne može. ne ide ta verzija, komplikovano. Bila neka poprilično skupa nokia tada, ne sjećam se koja tačno, poslije dao staroj koja onda još manje mogla, probao viber nešto neće instalirati, ovo neće, koja poslije 2-3 godine ništa nije moglo, telefon postao neupotrebljiv (osim odlične kamere) dok je android mobitel isto toliko star čak i entry level koliko toliko idalje podržavao dobar dio apliakacija.
Što se tiče huaweija, možda im i uspije njihov OS, zavisi šta i kako naprave. Ja sam htio opet uzeti huawei, p30, ali bojim se da sam završio sa huawei, ne mogu riskirati da i za trenutne modele ne ukinu skroz podršku i OS, ko zna kome se šta padna na pamet lude ideje.
nisu tinejdžeri krivi, nisu oni razvijali aplikacije, pratili trendove itd. Pa valjda su ti developeri i slični trebali prilagoditi i napraviti svoje aplikacije i OSove da odgovaraju potrebama tržišta, a ne da se tržište prilagođava njima.
To isto ko da kažeš što je trabant propao što se ne proizvodi i danas, a nude dvotaktni motor i od opreme pepeljaru, i onda reći krivo tržište nema danas kupaca za trabant. (ovo malo karikiram ali eto poenta je tu)
Jednostavno nisu bili u korak s vremenom, nije bilo interesanto ljudima, nije odgovaralo itd. Ja slabo koga znam da je korsitio te windows mobitele osim baš fanova.
symbian je još i bio ok, tada je i android bio u nekim počecima, ali poslije je adnroid ipak išao na bolje a ovaj na lošije. Koristio te windows mobile kratko, bezveze bilo, sve nešto ne može. ne ide ta verzija, komplikovano. Bila neka poprilično skupa nokia tada, ne sjećam se koja tačno, poslije dao staroj koja onda još manje mogla, probao viber nešto neće instalirati, ovo neće, koja poslije 2-3 godine ništa nije moglo, telefon postao neupotrebljiv (osim odlične kamere) dok je android mobitel isto toliko star čak i entry level koliko toliko idalje podržavao dobar dio apliakacija.
Što se tiče huaweija, možda im i uspije njihov OS, zavisi šta i kako naprave. Ja sam htio opet uzeti huawei, p30, ali bojim se da sam završio sa huawei, ne mogu riskirati da i za trenutne modele ne ukinu skroz podršku i OS, ko zna kome se šta padna na pamet lude ideje.
- Qler
#3177 Re: Huawei telefoni
Ja jos imam Lumia 930 i 950 (nju koristim kad sam vani da drzim svoj sim
)
a danas legao i P30
nek' crknu dusmani 
a danas legao i P30
- Tesla Edison
#3178 Re: Huawei telefoni
Dakle Huawei je definitivno propao. Gotovo je.Qler wrote:Ja jos imam Lumia 930 i 950 (nju koristim kad sam vani da drzim svoj sim)
a danas legao i P30nek' crknu dusmani
Ti kada si kupio Lumiu 800, mislim da je ta bila, Stephen Elop je prodavao NOKIA-u Microsoftu i to im je bio kraj. Sada si uzeo Huawei i to će im biti kraj
Kud nisi kupio Iphone pa da oni propadnu a ne jadni Huawei
Qler wrote:Ja koristim pored 808 PureView i Lumia 800, zena koristi Lumia 710, sve sa WP7.8. Iskreno, garantujem da nije nista sporiji u svakodnevnom radu od S3 galaxy-a. OS je nevjerovatno fluidan, brz, ali je ogranicen toliko da je iOS pojam slobode za njega. Nista ne mozes prilagoditi osim boje i velicine tiles-a. Ako hoces telefon da se ne sekiras kako sta radi i gdje i koliko memorije i procesora je optereceno, WP je odlican izbor. Kod mene single core 1.4GHz sa 512MB RAM-a, radi bolje nego i jedan andorid na dual core sa 1GB rama.
Sad ako ti smeta ogranicenost, WP nije za tebe...
PS
Sto se tice kvalitete telefona, Nokia je tu i dalje neprikosnovena. Nema da fali
- Qler
#3179 Re: Huawei telefoni
To sam danas i ja skontao, sta god sam uzeo propali suTESLA_EDISON wrote:Dakle Huawei je definitivno propao. Gotovo je.Qler wrote:Ja jos imam Lumia 930 i 950 (nju koristim kad sam vani da drzim svoj sim)
a danas legao i P30nek' crknu dusmani
Ti kada si kupio Lumiu 800, mislim da je ta bila, Stephen Elop je prodavao NOKIA-u Microsoftu i to im je bio kraj. Sada si uzeo Huawei i to će im biti kraj![]()
Kud nisi kupio Iphone pa da oni propadnu a ne jadni Huawei
Qler wrote:Ja koristim pored 808 PureView i Lumia 800, zena koristi Lumia 710, sve sa WP7.8. Iskreno, garantujem da nije nista sporiji u svakodnevnom radu od S3 galaxy-a. OS je nevjerovatno fluidan, brz, ali je ogranicen toliko da je iOS pojam slobode za njega. Nista ne mozes prilagoditi osim boje i velicine tiles-a. Ako hoces telefon da se ne sekiras kako sta radi i gdje i koliko memorije i procesora je optereceno, WP je odlican izbor. Kod mene single core 1.4GHz sa 512MB RAM-a, radi bolje nego i jedan andorid na dual core sa 1GB rama.
Sad ako ti smeta ogranicenost, WP nije za tebe...
PS
Sto se tice kvalitete telefona, Nokia je tu i dalje neprikosnovena. Nema da fali
Uzeo sam neki dan i iPhone da probam, vratio ga brze nego sto sam ga uzeo... ne gumo ga nikako...
-
Piklic
#3180 Re: Huawei telefoni
Od ovga ce najvise profitirati Sony
- crnivrag
#3181 Re: Huawei telefoni
Piklic wrote:Od ovga ce najvise profitirati Sony
- Cossack
#3182 Re: Huawei telefoni
Najprije da ce SamsungPiklic wrote:Od ovga ce najvise profitirati Sony
- crnivrag
#3183 Re: Huawei telefoni
Samsung bljak, Sony rulesCossack wrote: Najprije da ce Samsung.
- skafiskafsnjak
#3184 Re: Huawei telefoni
Cuj Sonycrnivrag wrote:Piklic wrote:Od ovga ce najvise profitirati Sony![]()
![]()
Pa vise ce profitirati Xiaomi i OP nego Sony. Njima lijeka nema...
- kokikol
#3185 Re: Huawei telefoni
Ma to nije nikakav novi OS već android nešto drugačije upakovan, i nije njima zabranjen android kao OS nego google aplikacijediablobih wrote:Ali dzabe kada ljudi tj. ovi levati misle da je lahko kreirati OS ala android li iOS. Oni samim tim sto prave svoj OS, gube vjerovatno 5 godina trzista, jer niko to smece nece uzimati, jer logicno nece valjati kada se tako brzo kreira. Kasnije ce ljudi birati da li zele da budu sa vec troduplo boljim androidom ili tek pridoslim hongmeng OSom.strong69 wrote:Jbg, šteta. Pripremaju nekakav svoj Hongmeng OS.
A ovamo "Android pokreće 87% današnjih smartfona, dok ostatak tržišta kontroliše Appleov iOS, podaci su firme za istraživanje tržišta Kanalis."
Vidis onaj misli kako je android zajebao predsjednik amerike, to je taj mentalitet i inteligencija.
Huawei ne moze sebi dizajnirati SoC, da ne govorimo o ostalim stvarima sto su pojebani, kao wi-fi alijansa, OS, windows, mobilna mreza itd.
- Cossack
- ovo_malo_duse
#3187 Re: Huawei telefoni
Ja samo kazem sta kinezi mogu ako odluce. To sto ce izgubit 5 godina trzista njima ne znaci nista. Ovo je samo posljednja pokusaj Bruce da od g... Ce napravi lice.diablobih wrote:Ali dzabe kada ljudi tj. ovi levati misle da je lahko kreirati OS ala android li iOS. Oni samim tim sto prave svoj OS, gube vjerovatno 5 godina trzista, jer niko to smece nece uzimati, jer logicno nece valjati kada se tako brzo kreira. Kasnije ce ljudi birati da li zele da budu sa vec troduplo boljim androidom ili tek pridoslim hongmeng OSom.strong69 wrote:Jbg, šteta. Pripremaju nekakav svoj Hongmeng OS.
A ovamo "Android pokreće 87% današnjih smartfona, dok ostatak tržišta kontroliše Appleov iOS, podaci su firme za istraživanje tržišta Kanalis."
Vidis onaj misli kako je android zajebao predsjednik amerike, to je taj mentalitet i inteligencija.
Huawei ne moze sebi dizajnirati SoC, da ne govorimo o ostalim stvarima sto su pojebani, kao wi-fi alijansa, OS, windows, mobilna mreza itd.
Kineske high tech kompanije su krenule prema zapadu i to je poenta sve ove price. Huawei je stigo najdalje i zato je prvi na udaru. Kazem samo ako iko ima lovu i znanje to su kinezi. Ako odluce a izgleda da Jesu da prekopiraju android i naprave svoju verziju uradice to u karatkom periodu.
Dacu ti primjer iz møje branse kad su vidjeli da im kinesko triste nije dovoljno i da idu na zapad. Prvo sto su uradili su otvorili razvojne centre po europi i poceli da kupe stricnjake sa iskustvom. Mom bivsem sefu koji je fakat mozak i ima iskustvo u onom sto radi su ponudili bjanko cek prika moj da sam upise cifru plate i da u toku 2 godine napravi njihovi verziju ovoga sto sad radi.
Znam bar 5 kolega iz razni oblasti koji vec rade za njih.
I kazem ti ovo ili ce se izgladit ili ce na duge staze biti popusilic za Google a i Android. Na kratke staze ce mozda izgledati da su kinezi donji ali zivi bili pa vidjeli.
- nosara
#3188 Re: Huawei telefoni
Skoro 1700 miliona registrovanih mobitela trenutno se koristi u Kini. Od toga oko 250 miliona ajfona.
Hongmeng ce im leci ko budali samar.
- diablobih
#3189 Re: Huawei telefoni
Jeste OS. Oni mogu raditi otpocetka samo sa osnovim opcijama androida, a to je haman nista.kokikol wrote:Ma to nije nikakav novi OS već android nešto drugačije upakovan, i nije njima zabranjen android kao OS nego google aplikacije
@ovo malo duse, mogu oni dijeliti pare kome hoce, ali ovo ih je upropastilo. Cuj oni daju platu ljudima i zato im nece puno smetati sto nece biti na trzistu bruku godina.
- nosara
#3190 Re: Huawei telefoni
Ma gotovi su.
Smatram da ne bismo trebali biti meta američke kampanje samo zato što smo napredniji od SAD-a. Mreža 5G nije atomska bomba, to je nešto što koristi zajednici. Što se tiče kapaciteta mreže, 5G je 20 puta veći nego 4G i 10.000 puta veći nego 2G. Potrošnja energije po jednom bitu u našim 5G baznim stanicama je 10 puta niža nego kod 4G mreže te su veličinom 70 posto manje. Naše bazne stanice su zaista vrlo malene, otprilike veličine poslovne torbe. I lagane su, imaju oko 20 kilograma. Za 5G bazne stanice ne treba graditi tornjeve za mobilnu telefoniju zato što se mogu instalirati bilo gdje, na stup ili na zid. Te stanice mogu raditi desetljećima zato što su izrađene od antikorozivnih materijala. To znači da se naša 5G oprema može instalirati čak i u kanalizacijske sustave.
Posebno su prilagođene europskom tržištu, gdje postoje mnoga područja s povijesnim građevinama i nemoguće je podignuti goleme tornjeve za mobilnu telefoniju kao u Kini. Naravno, ni postojeći tornjevi u Kini neće biti suvišni jer se naše 5G bazne stanice mogu instalirati i na njih. Samo što više ne moramo graditi nove tornjeve. S našim 5G baznim stanicama, naši kupci u Europi mogu smanjiti svoje inženjerske troškove za 10.000 eura po lokaciji. Ne moraju koristiti dizalice za instalaciju i ne moraju podizati tornjeve. U prošlosti su naši kupci morali koristiti dizalice kako bi postavili velike komade opreme, a okolne ceste morale su biti zatvorene tijekom instalacije. Sada mogu naše 5G bazne stanice postaviti ručno.
Širina pojasa kod 5G mreža je vrlo velika pa može podržati veliku količinu visokokvalitetnog sadržaja i jednostavno prenositi 8K video. Kažu da 5G smanjuje troškove 10 puta, a zapravo ih smanjuje 100 puta. To znači da obični ljudi mogu gledati TV programe visoke razlučivosti i da mogu mnogo naučiti iz tih programa. Kako bi se razvijala, svaka zemlja mora se osloniti na kulturu, filozofiju i obrazovanje. To su temelji nacionalnog razvoja. Zato će 5G mreža promijeniti naše društvo nabolje. Latencija u 5G mrežama je iznimno niska pa se 5G može brzo primijeniti u mnogim industrijama.
Na primjer, studenti Državnog sveučilišta u Novosibirsku već su šest godina zaredom prvaci i doprvaci u Međunarodnom natjecanju u programiranju. Google im daje pet ili šest puta veću plaću od normalne kako bi ih zaposlio. Počevši od ove godine, mi ćemo im platiti još više nego Google kako bismo ih privukli da rade na inovacijama u Rusiji. Uključit ćemo se u natjecanje za talente.
Svake godina u razvoj i istraživanja investiramo 20 milijardi dolara i nijedna kompanija, koja je izašla na burzu, nikad nije imala hrabrosti investirati toliko novca u jedno područje.
Dat ću vam primjer. Jednom me kontaktirao predsjednik južnokorejskog LG Groupa i rekao kako želi LTE mrežu od 300 Mbps. Rekao sam mu da je 100 Mbps dovoljno i da mu ne treba 300 Mbps. Došao me nagovarati s dvojicom prevoditelja. Inzistirao je na 300 Mbps i mi smo mu prodali opremu koja podržava 300 Mbps. Ubrzo nakon toga, Južnu Koreju posjetio je papa Ivan Pavao II. Na prostoru od 1,3 četvorne milje okupilo se 300.000 ljudi. Svi su fotografirali i slali fotografije kroz našu mrežu kapaciteta 300 Mbps i mreža se nije srušila.
Drugi primjer govori o tome kako smo osigurali nesmetanu komunikaciju tijekom hadža. Prije nego smo preuzeli mrežu, sve mobilni provideri iskusili su prekide tijekom hadža. Međutim, nakon što smo mi preuzeli uslugu, to se više nije događalo. U trenutku kad četiri ili pet milijuna muslimana započne molitvu, svi će isključiti mobitele. U trenutku kad molitva završi, svi oni će ponovno uključiti mobitele i istodobno tražiti signal. Ali naša mreža se nije srušila i komunikacija je išla glatko. To je dobar primjer kako oblikujemo svoju reputaciju u svijetu. Ne nastojimo mijenjati svoj ugled samo kroz medijske kampanje.
Pokušavajući utjecati na moju volju, zatvorili su moju kćer. Ali ohrabrenje moje obitelji učvrstilo je moju volju. U svojim pismima, moja kći kaže da će biti mentalno spremna na dugu borbu. Ona je vrlo optimistična. To me uvelike umirilo i ublažilo pritisak. Moram misliti dalje od sebe, svoje obitelji i Huaweija i razmišljati o globalnim pitanjima.
Last edited by nosara on 26/05/2019 11:45, edited 1 time in total.
- Point.
#3191 Re: Huawei telefoni
Podrška Huawei, najbolji telefon koji sam ikad imao.
A Iphone neću uzeti taman da bude jedina opcija, radije ću biti bez mobitela. Trump neka puši kurčinu debelu.
A Iphone neću uzeti taman da bude jedina opcija, radije ću biti bez mobitela. Trump neka puši kurčinu debelu.
-
Piklic
#3192 Re: Huawei telefoni
Zasto kazem Sony zato sto ce se dosta ljudi uplasiti daljih sankcija protiv Kine, odnosno da se ono sto se dogodilo Huwaeiu da se moze dogotoi Xiaomiuju i Oneplusu .. ali uglavnom svi ce profitiriati
- crnivrag
#3193 Re: Huawei telefoni
Japanac majkaPiklic wrote:Zasto kazem Sony zato sto ce se dosta ljudi uplasiti daljih sankcija protiv Kine, odnosno da se ono sto se dogodilo Huwaeiu da se moze dogotoi Xiaomiuju i Oneplusu .. ali uglavnom svi ce profitiriati
- arnes_king
#3194 Re: Huawei telefoni
nosara wrote:Skoro 1700 miliona registrovanih mobitela trenutno se koristi u Kini. Od toga oko 250 miliona ajfona.
- alibaba_i_30_godina
#3195 Re: Huawei telefoni
Nije ništa čovjek pogriješio, može se reći i 1700 miliona.arnes_king wrote:nosara wrote:Skoro 1700 miliona registrovanih mobitela trenutno se koristi u Kini. Od toga oko 250 miliona ajfona.
Hongmeng ce im leci ko budali samar.da nije 1,7 milijardi?
Ja telefon svakako mijenjam svake druge godine, taman dovoljno vremena da vidim šta će uraditi za ovu godinu dana.
btw. Windows OS nikada nisam volio, niti sam imao telefon sa tim OS-om. Kada vidim one kocketine bude mi zlo.
- SmokingMan
#3196 Re: Huawei telefoni
Zahvaljujući viziji,jakoj ekonomiji.Shenzen
h
h
- arnes_king
#3197 Re: Huawei telefoni
To ona nasa balkanska, zasto jednostavno kad moze komplikovanoalibaba_i_30_godina wrote:Nije ništa čovjek pogriješio, može se reći i 1700 miliona.arnes_king wrote:nosara wrote:Skoro 1700 miliona registrovanih mobitela trenutno se koristi u Kini. Od toga oko 250 miliona ajfona.
Hongmeng ce im leci ko budali samar.da nije 1,7 milijardi?
Ja telefon svakako mijenjam svake druge godine, taman dovoljno vremena da vidim šta će uraditi za ovu godinu dana.![]()
btw. Windows OS nikada nisam volio, niti sam imao telefon sa tim OS-om. Kada vidim one kocketine bude mi zlo.
- SmokingMan
#3198 Re: Huawei telefoni
Amerikanci su definitvno pred velikim izazovom,kako sputati neukrotivog kineskog zmaja.
- nosara
#3200 Re: Huawei telefoni
Zvaljo laze za cisco i t mobile.crnivrag wrote: