Referendum(i) u RS-u

Locked
moa

#3176 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by moa »

statixx wrote:Bakir se moze rijesiti MMF-a samo pod uslovom da proda Telecom, sve ostalo su price za malu djecu. Cak i neka masovna otpustanja ne bi mu pomogla da ostvari proracunski suficit od 600-700 miliona KM u naredne dvije godine.

Uzmite ove najavljene prodaje dionica Sarajevo osiguranja, FDS-a i Bosnalijeka, dobice cca 60 miliona KM koji su im potrebni za uvezivanje radnog staza. I Sta poslije toga? Ostaje jos Telecom? :D
elektroprivreda?
kolegione

#3177 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by kolegione »

arzuhal wrote:
Ima milion razloga zbog kojih će SDP biti ukopan na sljedećim izborima, no ovo nije jedan od njih. Po zakonu, predsjednici partija ne mogu slati predstavke Ustavnom sudu, članovi Predsjedništva mogu.
Zato, SDA nema nijedan razlog da bude ukopana, oni su super pošteni vjernici fini ljudi, dobri Bosnjani ect...
Ja bih sad, glasao za bilo koga nego za SDA, jer još malo SDA ce napraviti tqko neprsvedno društvo i društvo apsurda da će i svaka anarhija biti pravednija...
A vjeruj da i oni to znaju...
moa

#3178 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by moa »

Ambasadu rusije proglasiti ne pozeljnim jer djeluju protu ustavno.
channel10

#3179 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by channel10 »

Yamcha wrote:A u slučaju da dođe čak i do referenduma za nezavisnost, ko bi stao uz PC? kakva bi bila reakcija EU? USA? Rusije? Islamskog svijeta? I najbitnije, šta bi Bošnjaci radili?
Najavljen za 2018. godinu. Zasto 2018. godina? Zato sto marvi istice mandat u SIPA-i i trebaju doci novi ljudi na tu poziciju. Ta godina je odabrana jer Dick zna da ce biti uhapsen prvom prilikom, cim neko drugi zasjedne na mjesto prvog u SIPA-e. Zna ovaj gringo dobro sta prica. Nece marva marvu hapsiti bez obzira sta je u pitanju, a pogotovo ne sto se tice referenduma u ime sumske.
Ocekuju nas strasne dvije godine blokada, prepucavanja, nazatka u svim segmentima dok nekome ne pukne, jer normalan covjek i ovo dosad je tesko mogao istrpiti, a kamoli ovo sto slijedi.
Last edited by channel10 on 24/08/2016 14:44, edited 2 times in total.
statixx

#3180 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by statixx »

moa wrote:elektroprivreda?
Ima neki red valjda... :D
mO k3

#3181 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mO k3 »

Imali u ustavu da se dejton moze staviti van snage??
benjen

#3182 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by benjen »

channel10 wrote:
Yamcha wrote:A u slučaju da dođe čak i do referenduma za nezavisnost, ko bi stao uz PC? kakva bi bila reakcija EU? USA? Rusije? Islamskog svijeta? I najbitnije, šta bi Bošnjaci radili?
Najavljen za 2018. godinu. Zasto 2018. godina? Zato sto marvi istice mandat u SIPA-i i trebaju doci novi ljudi na tu poziciju. Ta godina je odabrana jer Dick zna da ce biti uhapsen prvom prilikom, cim neko drugi zasjedne na mjesto prvog u SIPA-e. Zna ovaj gringo dobro sta prica. Nece marva marvu hapsiti bez obzira sta je u pitanju, a pogotovo ne sto se tice referenduma u ime sumske.
Ocekuju nas strasne dvije godine blokada, prepucavanja, nazatka u svim segmentima dok nekome ne pukne, jer normalan covjek i ovo dosad je tesko mogao istrpiti, a kamoli ovo sto slijedi.
Bas sam neki dan pitao zasto 2018 a znaci to je otprilike to..
PM72

#3183 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by PM72 »

Znači,za dvije i po godine će novi rat.Taman imam vremena da se pripremim,kredit mi ističe pa da uzmem novi :lol: i to u kakvoj domaćoj banci jer će samo stranjske banke ganjati onog ko preživi.U jesen 2018 će taj referendum o nezavisnosti a pošto ratovi nikad ne kreću u jesen nego u proljeće,taman da promjenim i gume pa na duži odmor...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3184 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by KatarinaKosaca »

PM72 wrote:Znači,za dvije i po godine će novi rat.Taman imam vremena da se pripremim,kredit mi ističe pa da uzmem novi :lol: i to u kakvoj domaćoj banci jer će samo stranjske banke ganjati onog ko preživi.U jesen 2018 će taj referendum o nezavisnosti a pošto ratovi nikad ne kreću u jesen nego u proljeće,taman da promjenim i gume pa na duži odmor...
ovaj put cu i ja davati punu podsku sve suzama u pun tanjir. Apelovacu i na komsiluk da ocisti ormare i yako postati patriota i biznismen :D kao Dadan
tandmand

#3185 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by tandmand »

Sve će nam se samo kazati vrlo brzo, upravo gledamo generalnu probu za onaj konačni referendum. Bošnjaci će vrijeme između prvoga i zadnjega referenduma morati iskoristiti za ubrzanu reorganizaciju. Apeli neće spriječiti kiparizaciju BiH, već militarizacija bošnjačkog korpusa realizirana van institucija države (zbog HDZ, SNSD klipova u točkovima). Evo končno prilike da Bakir ispuni obećanja o zapošljavanju, te mladim osobama bez perspektive, uz solidnu platu obezbjedi vojnu naobrazbu a sve tu uz saradnju sa AKP Turske.

Reakcija EU je jasna: "Mogherini i Hahn: Nakon usvajanja Mehanizma koordinacije bh. vlasti se trebaju fokusirati na reforme" ... što znači, da se trebamo dogovarati i samo dogovarati a ni Sejdić-Finci nije riješen.
Islamski svijet? Biti će hurmi. Iran neće pomoći kao prošli put zbog Saffovaca ...
channel10

#3186 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by channel10 »

PM72 wrote:Znači,za dvije i po godine će novi rat.Taman imam vremena da se pripremim,kredit mi ističe pa da uzmem novi :lol: i to u kakvoj domaćoj banci jer će samo stranjske banke ganjati onog ko preživi.U jesen 2018 će taj referendum o nezavisnosti a pošto ratovi nikad ne kreću u jesen nego u proljeće,taman da promjenim i gume pa na duži odmor...
Rat moze poceti svaki dan kod nas, s obzirom na desavanja u zadnjih par mjeseci.
Srbi vazda ratuju i uvijek su spremni na njega. Sa njima si vazda u igri.

Evo ti jedan primjer moguceg desavanja, a ti ubaci primjedbu, ako je imas.
Otisle apelacije u vezi referenduma. Sud presudi na osnovu apelacija jer je sve ok povodom toga. Tuzilastvo BIH naredi SIPA-i da izvrse hapsenja. Ovaj to odbije i sta onda?! Hapse njega, a marva to sve jedva doceka i eto ti belaja. Ovo sve vrlo dobro znaju svi ucesnici na svim stranama.
Ovdje se vidi koliko je opasan potez onog majmuna i sta se sve moze izroditi iz toga. I onda ti i slicni tebi dodju ovdje srati kako su svi koji spominju moguci rat budale i .......
KatarinaKosaca

#3187 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by KatarinaKosaca »

@tadmand, slazem se. Jedan narod KONACNO mora prestati sanjati bratstvo i jedinstvo, racunati na podrsku zapada koje nema, shvatiti u kom i kakvom okruzenju zivi i sve uciniti da ponovo ne bude komsijski kurban. Mada, dok nas vode lopovi. reketasi i ublehasi sumnjam, a pink nam je glavna medijska kuca telecomovog paketa, najglasniji turkofobi kao da nas je Turska poklala u Srebrenici, nisam optimista.
PM72

#3188 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by PM72 »

channel10 wrote:
Rat moze poceti svaki dan kod nas, s obzirom na desavanja u zadnjih par mjeseci.

Otisle apelacije u vezi referenduma. Sud presudi na osnovu apelacija jer je sve ok povodom toga. Tuzilastvo BIH naredi SIPA-i da izvrse hapsenja. Ovaj to odbije i sta onda?! Hapse njega, a marva to sve jedva doceka i eto ti belaja. Ovo sve vrlo dobro znaju svi ucesnici na svim stranama.
Ovdje se vidi koliko je opasan potez onog majmuna i sta se sve moze izroditi iz toga. I onda ti i slicni tebi dodju ovdje srati kako su svi koji spominju moguci rat budale i .......
Nađi mi post u kojem sam napisao da su oni koji pominju mogući rat budale.
I čime bi to ratovali? Ko s kim? I za šta? Da moje dijete gine za ideju nekakve utopije? Za Bakirovu džamahiriju? Ma nikad.
palermo

#3189 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by palermo »

Glede ovog optimizma i pesimizma, ja sam tu hegelijanski opredjeljen. Ako propadnemo, onda nam je suđeno da propadnemo kao politički narod i subjekt dešavanja.
Ali nekako mislim da nećemo, bilo je toliko prilika dosada da propadnemo pa nismo. Što bi sada.

A ovo Bakir valja, ne valja, Nermin valja, ne valja, kada dođe vrijeme (ako dođe) isplivat će već netko, ako se ovi današnji pokažu nedostojnim uloge koju im je historija namijenila.
Bradafilozof

#3190 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Bradafilozof »

PM72 wrote:[q

I čime bi to ratovali? Ko s kim? I za šta? Da moje dijete gine za ideju nekakve utopije? Za Bakirovu džamahiriju? Ma nikad.
primili smo na znanje tvoje defetisticke stavove i sada mozes malo odmoriti.
PM72

#3191 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by PM72 »

E hvala ti jarane.

P.S.samo javi navakat.Možeš i preko PP.Biću ti jako zahvalan za informaciju a poslaću ti i paket.
fakat

#3192 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by fakat »

KatarinaKosaca wrote:@tadmand, slazem se. Jedan narod KONACNO mora prestati sanjati bratstvo i jedinstvo, racunati na podrsku zapada koje nema, shvatiti u kom i kakvom okruzenju zivi i sve uciniti da ponovo ne bude komsijski kurban. Mada, dok nas vode lopovi. reketasi i ublehasi sumnjam, a pink nam je glavna medijska kuca telecomovog paketa, najglasniji turkofobi kao da nas je Turska poklala u Srebrenici, nisam optimista.
:thumbup: :thumbup:
channel10

#3193 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by channel10 »

PM72 wrote:
channel10 wrote:

Ratovali bi klikerima, kao sto se klikerima obicno i ratuje.

Tvoje dijete ne bi ratovalo, ti ne bi ratovao? Pitao bih te kad bi se zapucalo.

Ko kaze da ces za Bakirovu dzamahiriju ratovati? I Bakir je sigurno u vrhu prioriteta kad se govori o Dicku i njegovoj marvi. Ko moze sa sigurnoscu tvrditi da bi i Bakir prezivio taj rat? U narodu svega ima i narodu se svega nakupilo. Uvijek se taj isti narod moze okrenuti i svojim "vodjama". Ko zna sta bi se sve tu moglo desiti.

Zato je tu MZ da ovo sprijeci dok jos nije kasno, ako imaju imalo mozga, mada ko zna sta je i njima plan. Zna se sta se sve dogadjalo i u proslom ratu i agresiji i kako su reagovali.
Last edited by channel10 on 24/08/2016 15:28, edited 1 time in total.
Fudo387

#3194 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Fudo387 »

PM72 wrote:E hvala ti jarane.

P.S.samo javi navakat.Možeš i preko PP.Biću ti jako zahvalan za informaciju a poslaću ti i paket.
Neces mu poslati paket, neces nikud, nemas kud.
Prestani zamajavati sam sebe.
Hadzi Lojo

#3195 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Hadzi Lojo »

Ja mislim da ti se i brat u grobu prevrce!
KatarinaKosaca

#3196 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by KatarinaKosaca »

Fudo387 wrote:

Ako si ti imao kud, zasto on ne bi?
Fudo387

#3197 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Fudo387 »

KatarinaKosaca wrote:
Fudo387 wrote:

Ako si ti imao kud, zasto on ne bi?
Ta su vremena prosla.
tlr

#3198 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by tlr »

KatarinaKosaca wrote:@tadmand, slazem se. Jedan narod KONACNO mora prestati sanjati bratstvo i jedinstvo, racunati na podrsku zapada koje nema, shvatiti u kom i kakvom okruzenju zivi i sve uciniti da ponovo ne bude komsijski kurban. Mada, dok nas vode lopovi. reketasi i ublehasi sumnjam, a pink nam je glavna medijska kuca telecomovog paketa, najglasniji turkofobi kao da nas je Turska poklala u Srebrenici, nisam optimista.
Ja nešto slabo u zadnje vrijeme čujem turkofobe, nekako ih uvijek nadglasa Sin oglašavajući se u direktnom prijenosu iz Sultanovog čmara. Turska nije klala, Turska nas je samo posmatrala - baš kao što mi danas sa dosadom posmatramo Siriju...

Bosne nema bez Bošnjaka, Srba, Hrvata, Roma, Bosanaca, a vjerovatno sada i Arapa i ... svih drugih koji su u međuvremenu ovu zemlju počastili i obogatili svojim prisustvom.
Bosna može opstati jedino bez Mesara, Kockara, Erdoganovog Hemoroida i ostalih idiota koji nas dvadeset godina jebu u zdrav mozak.

Samo zato što su ovi naši pametni - budale, pa šute. Valjda se sjebu kad vide kako se nesposobni i polupismeni propaliteti javno provaljuju. Nezgodno im bude da izuste nešto, Kontaju - pa nisu budale da se provaljuju.
daddy-kool

#3199 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

Glede ishoda, ja ne vidim razloga za pesimizam.
Ha ovako, ha onako.
KatarinaKosaca

#3200 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by KatarinaKosaca »

@TLR ne razumijem tvoj post....nekako me samo asocira na pjesmu Hanke Paldum «Musliman, Srbin il' Hrvat sve je to narod moj» ali ne razumijem sta si napisao :-)
Locked