Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Heller

#3176 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Heller »

koja je svrha postojanja ove stranke
_Reds_

#3177 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by _Reds_ »

putokaz1 wrote:Mene stvarno čudi njihov pad
Prije 6 mjeseci bili su se digli i na anketama stajali dobro u KS,ali pred izbore sam se čudio kako samo 1 mandat mogu dobit a ode i taj 1,da li je odlazak šuhreta bitan ili rast ostanak DF kao stranke
Ma ove ove glasove je pokupio Kifla.

Da nije Kifla izasao iz SDA oni bi usli u skupstinu.
cyprus

#3178 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by cyprus »

putokaz1 wrote:Mene stvarno čudi njihov pad
Prije 6 mjeseci bili su se digli i na anketama stajali dobro u KS,ali pred izbore sam se čudio kako samo 1 mandat mogu dobit a ode i taj 1,da li je odlazak šuhreta bitan ili rast ostanak DF kao stranke
Ma nema šta čuditi... Oni su izabrani put rigidnog sekularnog nacionalizma... Problem za njih je samo u tome što sekularizam i nacionalizam ne idu zajedno na Balkanu, pogotovo ne kod Bošnjaka... Kod nas nacionalisti obično zaziru od sekularizma, a sekularisti od nacionalizma... Presjek ta dva skupa je jako mali, i ispostavilo se nedovoljan čak i za onaj prag od 3%... Pokušali su nekompatibilnost ta dva pravca prikriti rigidnom retorikom, ali jebiga - nije uspjelo... Al što reče Leclerc, valjda će ih Željko nekako nagraditi što su uspjeli istraumatizirati dio glasačkog tijela koji je poletio da "šukne" Draganu Čoviću...
BHCluster

#3179 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by BHCluster »

Dobra ova teorija, nisu uspjeli ni preci prag od 3% ALI su uspjeli "istraumatizirati dio glasačkog tijela koji je poletio da "šukne" Draganu Čoviću".
GandalfSivi

#3180 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by GandalfSivi »

Samo bih zelio napomenuti da je papricici istekao odmor u Banovicima jucer, te da ga ocekujemo sa analizom izbora, da vidimo kako on gleda na sve ovo...
Roccohljup

#3181 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Roccohljup »

GandalfSivi wrote:Samo bih zelio napomenuti da je papricici istekao odmor u Banovicima jucer, te da ga ocekujemo sa analizom izbora, da vidimo kako on gleda na sve ovo...
Daj boze da on vise haber pusti :mrgreen: :mrgreen:
Leverage

#3182 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Leverage »

Reuf i Emir su svu svoju energiju potrošili kako bi u Predsjedništvo smjestili Komšića, a valjda su mislili da će na krilima tog bandwagona i oni dobiti dovoljno da se uguraju u Skupštinu KS.

Wrong.
Heller

#3183 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Heller »

Leverage wrote:Reuf i Emir su svu svoju energiju potrošili kako bi u Predsjedništvo smjestili Komšića, a valjda su mislili da će na krilima tog bandwagona i oni dobiti dovoljno da se uguraju u Skupštinu KS.

Wrong.
Em nisu skupili za prag em su rasuli, s tim glasovima su mogli još kedan mandat DFu donijeti.
Leverage

#3184 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Leverage »

Heller wrote:
Leverage wrote:Reuf i Emir su svu svoju energiju potrošili kako bi u Predsjedništvo smjestili Komšića, a valjda su mislili da će na krilima tog bandwagona i oni dobiti dovoljno da se uguraju u Skupštinu KS.

Wrong.
Em nisu skupili za prag em su rasuli, s tim glasovima su mogli još kedan mandat DFu donijeti.
Možda su mogli obojica proći da su se pozicionirali pri vrhu dvije različite liste. a mogli su, Komšić bi to prihvatio.

Ali su, na osnovu rezultata od prije dvije godine, vjerovali da mogu i sami. Loša procjena.
Roccohljup

#3185 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Roccohljup »

Nista dok fafaronka ne dodje da nam da neko "logicno" pojasnjenje :D
Heller

#3186 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Heller »

Zašto su ova dvojica uopšte izašla iz DF?

Mislim ono
Pon: SDP
Utorak: Izlaze s ŽK iz SDP
Srijeda: Osnivaju DF
Četvrtak: Izlaze iz DF i osnivaju GS
Petak: Koalicija sa DF :lol:
Leverage

#3187 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Leverage »

Heller wrote:Zašto su ova dvojica uopšte izašla iz DF?

Mislim ono
A za vikend ludilo :D
Heller

#3188 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Heller »

Leverage wrote:

Mislim ono
A za vikend ludilo :D
Sve ovo plus ekser :lol:
Blagovcanin

#3189 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Blagovcanin »

Suljagić za N1: Scenario u slučaju pobjede Dragana Čovića http://ba.n1info.com/a291496/Vijesti/Vi ... ovica.html
_Reds_

#3190 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by _Reds_ »

Heller wrote:

Wrong.
Tamo na temi nase stranke sam ti objasnio sto su isli razlicito.

Racunao je svakako da ce preci prag, eh kad predje prag bolje je odvojeno nego zajedno, vise mandata.
Heller

#3191 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Heller »

_Reds_ wrote:
Heller wrote:

Wrong.
Tamo na temi nase stranke sam ti objasnio sto su isli razlicito.

Racunao je svakako da ce preci prag, eh kad predje prag bolje je odvojeno nego zajedno, vise mandata.
Ja sam jutros računo da će Džumhur uzeti Gerasimova. S tim da sam ja svoje bazirao na realnim očekivanjima a na čemu li su ova dva klovna bog zna.
_Reds_

#3193 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by _Reds_ »

Pa na tome sto sam ti pisao i plus jednoj stvari.

Racunali su da ce DF pasti i SBB, ali nisu racunali da ce se Kifla odmetnuti od SDA i pokupiti skoro sve te glasove.

Sve u svemu da nije bilo Kifle mislim da bi oni i NB presli cenzus, mozda i SDP dobio jos jednog, a vjerovatno i DF.

SDA bi sa Kiflom imala max 11.
putokaz1

#3194 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by putokaz1 »

Mislim ono
Subota:2%
cyprus

#3195 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by cyprus »

BHCluster wrote:Dobra ova teorija, nisu uspjeli ni preci prag od 3% ALI su uspjeli "istraumatizirati dio glasačkog tijela koji je poletio da "šukne" Draganu Čoviću".
Teorija?
Kolinda

#3196 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Kolinda »

Blagovcanin wrote:Suljagić za N1: Scenario u slučaju pobjede Dragana Čovića http://ba.n1info.com/a291496/Vijesti/Vi ... ovica.html
:lol:
I netko se čudi što ovakva gromada od intelektualca nije ušao u skupštinu KS, zamisli scenarija, Čović nebi zasjeo u predsjedništvo iako i sada sjedi u njemu. Ma ovakve ste i zaslužili eto vam ih...
GandalfSivi

#3197 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by GandalfSivi »

Kolinda wrote:
Blagovcanin wrote:Suljagić za N1: Scenario u slučaju pobjede Dragana Čovića http://ba.n1info.com/a291496/Vijesti/Vi ... ovica.html
I netko se čudi što ovakva gromada od intelektualca nije ušao u skupštinu KS, zamisli scenarija, Čović nebi zasjeo u predsjedništvo iako i sada sjedi u njemu. Ma ovakve ste i zaslužili eto vam ih...
Ne bi se pise odvojeno, kad smo kod intelektualnih velicina...
Kolinda

#3198 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Kolinda »

GandalfSivi wrote:
Kolinda wrote:
Ne bi se pise odvojeno, kad smo kod intelektualnih velicina...
:zzzz: bravo..
GandalfSivi

#3199 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by GandalfSivi »

Kolinda wrote:
GandalfSivi wrote: Ne bi se pise odvojeno, kad smo kod intelektualnih velicina...
Ti si prava sega, sala, posalica lik. Jos mi nisi odgovorio na malo ozbiljnijoj temi, ali ono decko, pokusaj malo bolje i na ovim glupostima, ni to ti ne ide od ruke... Brukas se, nije to zbog mene, ja naletim, ali trebas sam sa sobom zivjeti u neznanju...
Kolinda

#3200 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Kolinda »

GandalfSivi wrote:
Kolinda wrote:
GandalfSivi wrote: Ne bi se pise odvojeno, kad smo kod intelektualnih velicina...
Ti si prava sega, sala, posalica lik. Jos mi nisi odgovorio na malo ozbiljnijoj temi, ali ono decko, pokusaj malo bolje i na ovim glupostima, ni to ti ne ide od ruke... Brukas se, nije to zbog mene, ja naletim, ali trebas sam sa sobom zivjeti u neznanju...
Ma ja, zato ja i dođem ovdje da me naučite o političkoj situaciji u državi :zzzz:
Biti uzurpator i to braniti nije lako, lažno se predstaviti samo radi stolice isto nije lako ali to su vaši problemi i nosite se s njima.
Locked