Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
-
Heller
#3176 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
koja je svrha postojanja ove stranke
- _Reds_
#3177 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Ma ove ove glasove je pokupio Kifla.putokaz1 wrote:Mene stvarno čudi njihov pad
Prije 6 mjeseci bili su se digli i na anketama stajali dobro u KS,ali pred izbore sam se čudio kako samo 1 mandat mogu dobit a ode i taj 1,da li je odlazak šuhreta bitan ili rast ostanak DF kao stranke
Da nije Kifla izasao iz SDA oni bi usli u skupstinu.
- cyprus
#3178 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Ma nema šta čuditi... Oni su izabrani put rigidnog sekularnog nacionalizma... Problem za njih je samo u tome što sekularizam i nacionalizam ne idu zajedno na Balkanu, pogotovo ne kod Bošnjaka... Kod nas nacionalisti obično zaziru od sekularizma, a sekularisti od nacionalizma... Presjek ta dva skupa je jako mali, i ispostavilo se nedovoljan čak i za onaj prag od 3%... Pokušali su nekompatibilnost ta dva pravca prikriti rigidnom retorikom, ali jebiga - nije uspjelo... Al što reče Leclerc, valjda će ih Željko nekako nagraditi što su uspjeli istraumatizirati dio glasačkog tijela koji je poletio da "šukne" Draganu Čoviću...putokaz1 wrote:Mene stvarno čudi njihov pad
Prije 6 mjeseci bili su se digli i na anketama stajali dobro u KS,ali pred izbore sam se čudio kako samo 1 mandat mogu dobit a ode i taj 1,da li je odlazak šuhreta bitan ili rast ostanak DF kao stranke
- BHCluster
#3179 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Dobra ova teorija, nisu uspjeli ni preci prag od 3% ALI su uspjeli "istraumatizirati dio glasačkog tijela koji je poletio da "šukne" Draganu Čoviću".
- GandalfSivi
#3180 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Samo bih zelio napomenuti da je papricici istekao odmor u Banovicima jucer, te da ga ocekujemo sa analizom izbora, da vidimo kako on gleda na sve ovo...
- Roccohljup
#3181 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Daj boze da on vise haber pustiGandalfSivi wrote:Samo bih zelio napomenuti da je papricici istekao odmor u Banovicima jucer, te da ga ocekujemo sa analizom izbora, da vidimo kako on gleda na sve ovo...
- Leverage
#3182 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Reuf i Emir su svu svoju energiju potrošili kako bi u Predsjedništvo smjestili Komšića, a valjda su mislili da će na krilima tog bandwagona i oni dobiti dovoljno da se uguraju u Skupštinu KS.
Wrong.
Wrong.
-
Heller
#3183 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Em nisu skupili za prag em su rasuli, s tim glasovima su mogli još kedan mandat DFu donijeti.Leverage wrote:Reuf i Emir su svu svoju energiju potrošili kako bi u Predsjedništvo smjestili Komšića, a valjda su mislili da će na krilima tog bandwagona i oni dobiti dovoljno da se uguraju u Skupštinu KS.
Wrong.
- Leverage
#3184 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Možda su mogli obojica proći da su se pozicionirali pri vrhu dvije različite liste. a mogli su, Komšić bi to prihvatio.Heller wrote:Em nisu skupili za prag em su rasuli, s tim glasovima su mogli još kedan mandat DFu donijeti.Leverage wrote:Reuf i Emir su svu svoju energiju potrošili kako bi u Predsjedništvo smjestili Komšića, a valjda su mislili da će na krilima tog bandwagona i oni dobiti dovoljno da se uguraju u Skupštinu KS.
Wrong.
Ali su, na osnovu rezultata od prije dvije godine, vjerovali da mogu i sami. Loša procjena.
- Roccohljup
#3185 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Nista dok fafaronka ne dodje da nam da neko "logicno" pojasnjenje 
-
Heller
#3186 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Zašto su ova dvojica uopšte izašla iz DF?
Mislim ono
Pon: SDP
Utorak: Izlaze s ŽK iz SDP
Srijeda: Osnivaju DF
Četvrtak: Izlaze iz DF i osnivaju GS
Petak: Koalicija sa DF
Mislim ono
- Leverage
#3187 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
A za vikend ludiloHeller wrote:Zašto su ova dvojica uopšte izašla iz DF?
Mislim ono
-
Heller
#3188 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Sve ovo plus ekserLeverage wrote:A za vikend ludiloHeller wrote:Zašto su ova dvojica uopšte izašla iz DF?
Mislim ono
-
Blagovcanin
#3189 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Suljagić za N1: Scenario u slučaju pobjede Dragana Čovića http://ba.n1info.com/a291496/Vijesti/Vi ... ovica.html
- _Reds_
#3190 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Tamo na temi nase stranke sam ti objasnio sto su isli razlicito.Heller wrote:Em nisu skupili za prag em su rasuli, s tim glasovima su mogli još kedan mandat DFu donijeti.Leverage wrote:Reuf i Emir su svu svoju energiju potrošili kako bi u Predsjedništvo smjestili Komšića, a valjda su mislili da će na krilima tog bandwagona i oni dobiti dovoljno da se uguraju u Skupštinu KS.
Wrong.
Racunao je svakako da ce preci prag, eh kad predje prag bolje je odvojeno nego zajedno, vise mandata.
-
Heller
#3191 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Ja sam jutros računo da će Džumhur uzeti Gerasimova. S tim da sam ja svoje bazirao na realnim očekivanjima a na čemu li su ova dva klovna bog zna._Reds_ wrote:Tamo na temi nase stranke sam ti objasnio sto su isli razlicito.Heller wrote:Em nisu skupili za prag em su rasuli, s tim glasovima su mogli još kedan mandat DFu donijeti.Leverage wrote:Reuf i Emir su svu svoju energiju potrošili kako bi u Predsjedništvo smjestili Komšića, a valjda su mislili da će na krilima tog bandwagona i oni dobiti dovoljno da se uguraju u Skupštinu KS.
Wrong.
Racunao je svakako da ce preci prag, eh kad predje prag bolje je odvojeno nego zajedno, vise mandata.
- Leverage
- _Reds_
#3193 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Pa na tome sto sam ti pisao i plus jednoj stvari.
Racunali su da ce DF pasti i SBB, ali nisu racunali da ce se Kifla odmetnuti od SDA i pokupiti skoro sve te glasove.
Sve u svemu da nije bilo Kifle mislim da bi oni i NB presli cenzus, mozda i SDP dobio jos jednog, a vjerovatno i DF.
SDA bi sa Kiflom imala max 11.
Racunali su da ce DF pasti i SBB, ali nisu racunali da ce se Kifla odmetnuti od SDA i pokupiti skoro sve te glasove.
Sve u svemu da nije bilo Kifle mislim da bi oni i NB presli cenzus, mozda i SDP dobio jos jednog, a vjerovatno i DF.
SDA bi sa Kiflom imala max 11.
-
putokaz1
#3194 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Subota:2%Heller wrote:Zašto su ova dvojica uopšte izašla iz DF?
Mislim ono
- cyprus
#3195 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Teorija?BHCluster wrote:Dobra ova teorija, nisu uspjeli ni preci prag od 3% ALI su uspjeli "istraumatizirati dio glasačkog tijela koji je poletio da "šukne" Draganu Čoviću".
- Kolinda
#3196 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Blagovcanin wrote:Suljagić za N1: Scenario u slučaju pobjede Dragana Čovića http://ba.n1info.com/a291496/Vijesti/Vi ... ovica.html
I netko se čudi što ovakva gromada od intelektualca nije ušao u skupštinu KS, zamisli scenarija, Čović nebi zasjeo u predsjedništvo iako i sada sjedi u njemu. Ma ovakve ste i zaslužili eto vam ih...
- GandalfSivi
#3197 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Ne bi se pise odvojeno, kad smo kod intelektualnih velicina...Kolinda wrote:Blagovcanin wrote:Suljagić za N1: Scenario u slučaju pobjede Dragana Čovića http://ba.n1info.com/a291496/Vijesti/Vi ... ovica.html![]()
I netko se čudi što ovakva gromada od intelektualca nije ušao u skupštinu KS, zamisli scenarija, Čović nebi zasjeo u predsjedništvo iako i sada sjedi u njemu. Ma ovakve ste i zaslužili eto vam ih...
- Kolinda
#3198 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
GandalfSivi wrote:Ne bi se pise odvojeno, kad smo kod intelektualnih velicina...Kolinda wrote:Blagovcanin wrote:Suljagić za N1: Scenario u slučaju pobjede Dragana Čovića http://ba.n1info.com/a291496/Vijesti/Vi ... ovica.html![]()
- GandalfSivi
#3199 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Ti si prava sega, sala, posalica lik. Jos mi nisi odgovorio na malo ozbiljnijoj temi, ali ono decko, pokusaj malo bolje i na ovim glupostima, ni to ti ne ide od ruke... Brukas se, nije to zbog mene, ja naletim, ali trebas sam sa sobom zivjeti u neznanju...Kolinda wrote:GandalfSivi wrote: Ne bi se pise odvojeno, kad smo kod intelektualnih velicina...bravo..
- Kolinda
#3200 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Ma ja, zato ja i dođem ovdje da me naučite o političkoj situaciji u državiGandalfSivi wrote:Ti si prava sega, sala, posalica lik. Jos mi nisi odgovorio na malo ozbiljnijoj temi, ali ono decko, pokusaj malo bolje i na ovim glupostima, ni to ti ne ide od ruke... Brukas se, nije to zbog mene, ja naletim, ali trebas sam sa sobom zivjeti u neznanju...Kolinda wrote:GandalfSivi wrote: Ne bi se pise odvojeno, kad smo kod intelektualnih velicina...bravo..
Biti uzurpator i to braniti nije lako, lažno se predstaviti samo radi stolice isto nije lako ali to su vaši problemi i nosite se s njima.