SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
nema me tamo
#3176 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
AHAHAHHAAHAHAHAHAH
- supercali
#3177 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Red je da pitam oca a zakonski ti joj samo prenesi poruku jer ona odlucujehrasno38 wrote:hehehehehehe zini da ti kazem:) a i nisi valjda toliko zagorio i smotan da trazis nekoga za kafu preko forumasupercali wrote:Da te pitam jel kcer za kafu?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#3178 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa i tvoja mama odlucuje sama pa sta mislis da je pitas za kafusupercali wrote:Red je da pitam oca a zakonski ti joj samo prenesi poruku jer ona odlucujehrasno38 wrote:hehehehehehe zini da ti kazem:) a i nisi valjda toliko zagorio i smotan da trazis nekoga za kafu preko forumasupercali wrote:Da te pitam jel kcer za kafu?
- supercali
#3179 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kaze kad se vrati iz bg razmislit cehrasno38 wrote:
Pa i tvoja mama odlucuje sama pa sta mislis da je pitas za kafuti joj samo prenesi poruku jer ona odlucuje
- Alfons Kauders
#3180 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
hrasno38 wrote:Samo potvrdjujes iz posta u post ono sto sam maloprije napisao.....samo cu ti reci da hrasno jedno 85% po godinama i tebi moze biti babuka...a evo reci cu ti za svojih za tvoje pojmove vejreuj mi podosta godina policija me nikada u izvotu nije legtimisala niti moju djecu niti mog pokojnog oca, majku osim par minornih prkoracenja brzine na cesti koja sam momentalno uredno priznao i odmah plati svoje greske. Vjeruj mi da mi je to veci uspjeh od zavrsenih skola ili ti bilo cega. osim sto sam ja bio sportista i takve kao ti iz danasnje policije nosao u zubima po treninzima i djeca su mi bila sportisiti, drzavni prvaci ali su se odlucili posvetiti skolovanju i tu sam vise nego zadovoljan sa njima jer su zlatna sredina, ni najbolji ni najgori. Dakle kad sve to uspijes u zivotu onda mozes sa mnom pricati a sve dok tebe i tvoje kolege kriminalci samaraju po ulicama BiH, dok ti kolege ne mogu u komadu istrcati 100m, dok na gadjanju od 10 ima pogodjenih jedva 5, dok su vam sefovi policije tetitci tetica....vi policija niti ste niti cete biti....a vjeruj mi da bi se zestoko iznenadio sta jos svasta znamTercius wrote:Pravno gledajuci da sa 18+ si odgovoran za sve i nisam bas siguran da vecina njih do 21-e godine moze bas jasno razlikovati dobro i lose jer vecinom i porodice iz koje dolaze tesko razlikuju dobro i lose, medjutim tako je glupo uporedjivati 18+u SveCkoj i 18+ kod nas a razloga je milijarda.Evo recimo ovaj @hrasno uzmimo za primjer da je mozda roditelj kao sto govori da jeste, on vec svojim ponasanjem u kuci daje primjer da je dobro sjediti za kompom na stolici i tipkat po forumu po cijeli dan i naglabati i smirivati neke svoje unutrasnje nemire te samim tim zakljucak se namece kod onih koji njega uzimaju za primjer i uzor da je voznja biciklom subotom nesto sasvim lose i totalno off.uzivaj !
satra ga ko FAP pun cumura...
i sta kaze drug... do 21e "vecina me moze razlikovati dobro i lose"?
u moje vrijeme te smo nazivali kriminalcima i olosem... ja cu ih tako i dalje nazivati... i tako se prema njima ophoditi... kad ih kuca nije naucila redu, ima brate metak, ha ja...
-
nema me tamo
#3181 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
hehehehehehe zini da ti kazem:) a i nisi valjda toliko zagorio i smotan da trazis nekoga za kafu preko foruma
[/quote]
Red je da pitam oca a zakonski ti joj samo prenesi poruku jer ona odlucuje
[/quote]
Pa i tvoja mama odlucuje sama pa sta mislis da je pitas za kafu
ti joj samo prenesi poruku jer ona odlucuje
[/quote]
hahahahahahahahahaha
Red je da pitam oca a zakonski ti joj samo prenesi poruku jer ona odlucuje
Pa i tvoja mama odlucuje sama pa sta mislis da je pitas za kafu
hahahahahahahahahaha
- radiša
#3182 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ovo je 100%tacno i zalosno sto je tako.hrasno38 wrote:a sve dok tebe i tvoje kolege kriminalci samaraju po ulicama BiH, dok ti kolege ne mogu u komadu istrcati 100m, dok na gadjanju od 10 ima pogodjenih jedva 5, dok su vam sefovi policije tetitci tetica....vi policija niti ste niti cete biti....a vjeruj mi da bi se zestoko iznenadio sta jos svasta znamuzivaj !
- karanana
#3183 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
haha, ja kontam kad ih je pashche rahmetlije napalo i oni upotrijebili vatreno oruzje, kontam pasche primilo olovo i zavrsilo karijeru. a kasnije citam pasche pobjeglo nazad u kucu.
planirano pucanje da se cuko zastrasi ili fulanje mete?
- supercali
#3184 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo jeste tacno al ja se uzdam u ove mladje koji nisu bas zaglibili kao ovi stariji jer valjda nemaju oraha po dzepovima
-
nema me tamo
#3185 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma 2 metka u zrak su dovoljna
to je djelovalo na mene
to je djelovalo na mene
- radiša
#3186 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
na ilidzi prije mozda pola godine,stoji benga na trotoaru dodje mladji policajac krenu da pise kaznu kad otamo se lik dere sta ti je jesi lud vidis da radim,nesto oko poslovnog prostora istovaro,onaj ga samo pogleda,okrenu se i ode.znaci niti ga je zapiso niti mu je na to sta odgovorio,sramota.supercali wrote:Ovo jeste tacno al ja se uzdam u ove mladje koji nisu bas zaglibili kao ovi stariji jer valjda nemaju oraha po dzepovima
- supercali
#3187 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nisam rekao da I medju mladjima nema takvih al generalno se drze propisa vise nego starije kolege
- jao_situacije
#3188 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa to sam mislio nisam znao da tu ima ambasada/konzulatAlfons Kauders wrote:Eskenazi, da, Klix nepismen kao i obicno.jao_situacije wrote:zar ulica nije braće eškenazi![]()
i šta je u toj ulici pa je tu direkcija
Nije nista, moguce je da ima neko strano predstavnistvo, rezidencija i sl, pa da je tu standardno rasporedjen neko iz direkcije?
- insomnia78
#3189 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jesi prob'o nekad pogoditi pokretnu metu, jako pokretnu metu? Jesi ikad uopste prob'o pogoditi ikakvu metu?karanana wrote:haha, ja kontam kad ih je pashche rahmetlije napalo i oni upotrijebili vatreno oruzje, kontam pasche primilo olovo i zavrsilo karijeru. a kasnije citam pasche pobjeglo nazad u kucu.
S moje sokoćalo
- Tercius
#3190 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa u sustini vise od 70% od onoga sto napsiem je cista zaj..dok je et drugima ovo okupacija u zivotu samo u Cv sto nisu stavili, poenta posta je da neko sa 18+ veze nema o zivotu i sta je dobro i sta nije a kao glavne krivce na prvo mjesto stavljam njihove roditelje koji kao glavno pokrice za svoju promasenu ulogu roditelja vrlo cesto koriste konstataciju kako anamo oni u sveckoj sa 18 g, ako ga naucis da je IN pljuvati druge a da ono jos uvijek nema licnu i zrelu spoznaju o potrebi tog pljuvanja, onda je logicno da ces dobiti osobu koja rado i cesto pljuje druge i drugom nalazi mane tj.malo ili nimalo se bavi sobom i svojim zivotom.A jos veci je apsurd tim roditeljima obajsnjavati stetnost iskrivljivanja kicme za kompom i rasprave sa imaginarnim autoritetima po forumu i dobrobit neke drustvene aktivnosti i porodicnog druzenja subotom popodne.radiša wrote:dobro ovo na kraju je ironija,nije tako mislio predpostavljam.ali interesantno napisano.
- pirpa
#3191 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Na prvu sam rekao, neka su ubijeni! a kad sam malo dublje razmislio..... jebem ja mater ovoj Drzavi
Svi mi govorimo neka su ubijeni a niko se ne zapita u kakvom su sitemu i vremenu ta djeca odrasla?
ne pitamo se kako su ih njihovi roditelji prehranili i koliko su nepravde preživili poslije rata pa sve do danasnjeg dana .
Imaj te na umu da su to djeca koja su ostali željna svega u djetinstvu i kojima je bila premija ako dobiju marku za uzine od roditelja .
Svaki dan gledaju i citaju o kriminalu koji se dešava u Državi i kako je Država "nemocna" i kako se pojedinim toleriše bahačenje :dilanje droge, auto mafija, kamata, prostitucija, zastrašivanje-bacanje bombi, paljenje auta.. itd itd... hiljada nekih kockasti glava i kvazi mafijasa koji barataju velikim ciframa stecenim za kratko vrijeme i to redovno foto dokumentuju na njihovim FB profilima a niko se ne pita i ne dira...
Zar stvarno mislite da ce se odluciti za put svojih roditelja ili za put koji gledaju svaki dan po gradu,internetu, štampi.
Sve jedan od njih je svjestan da ako nemaju uticajno prezime ili dubok đep da su im male šanse za zaposljenje. itd.itd....
Dolazi nam vrijeme naplate našeg zapustanja Države i parole - BOLI ME KURAC DOK JE MENI DOBRO.

da rečem jos ovo
svi mi koji "mislimo" da je bolje da se oni sami poubijaju , hocemo li tako misliti kad u njihovom obracunu strada neduzni prolaznik ili necije dijete.
većina njih su ovu vjest dočekali sa oduševljenjem i vecina ce se sad okuražiti da se obracunaju sa svojim dušmanima.
Svi mi govorimo neka su ubijeni a niko se ne zapita u kakvom su sitemu i vremenu ta djeca odrasla?
ne pitamo se kako su ih njihovi roditelji prehranili i koliko su nepravde preživili poslije rata pa sve do danasnjeg dana .
Imaj te na umu da su to djeca koja su ostali željna svega u djetinstvu i kojima je bila premija ako dobiju marku za uzine od roditelja .
Svaki dan gledaju i citaju o kriminalu koji se dešava u Državi i kako je Država "nemocna" i kako se pojedinim toleriše bahačenje :dilanje droge, auto mafija, kamata, prostitucija, zastrašivanje-bacanje bombi, paljenje auta.. itd itd... hiljada nekih kockasti glava i kvazi mafijasa koji barataju velikim ciframa stecenim za kratko vrijeme i to redovno foto dokumentuju na njihovim FB profilima a niko se ne pita i ne dira...
Zar stvarno mislite da ce se odluciti za put svojih roditelja ili za put koji gledaju svaki dan po gradu,internetu, štampi.
Sve jedan od njih je svjestan da ako nemaju uticajno prezime ili dubok đep da su im male šanse za zaposljenje. itd.itd....
Dolazi nam vrijeme naplate našeg zapustanja Države i parole - BOLI ME KURAC DOK JE MENI DOBRO.
da rečem jos ovo
većina njih su ovu vjest dočekali sa oduševljenjem i vecina ce se sad okuražiti da se obracunaju sa svojim dušmanima.
- karanana
#3192 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
odgovor na sva pitanja je: nisam. ali opet to ni nije moja primarna profesija niti dio mog profesionalnog treninga.insomnia78 wrote:Jesi prob'o nekad pogoditi pokretnu metu, jako pokretnu metu? Jesi ikad uopste prob'o pogoditi ikakvu metu?karanana wrote:haha, ja kontam kad ih je pashche rahmetlije napalo i oni upotrijebili vatreno oruzje, kontam pasche primilo olovo i zavrsilo karijeru. a kasnije citam pasche pobjeglo nazad u kucu.
S moje sokoćalo
ko kad bi ja, da sam recimo hirurg (nisam) pitao drota da li je ikad izvrsio operaciju slijepog crijeva.
- Tercius
#3193 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jako sam skeptican na likove koji u jednoj minuti 10x izuste JA.Za takve ima posebna teorija medjutim nije ni mjesto ni vrijeme.Zivio.hrasno38 wrote:Samo potvrdjujes iz posta u post ono sto sam maloprije napisao.....samo cu ti reci da hrasno jedno 85% po godinama i tebi moze biti babuka...a evo reci cu ti za svojih za tvoje pojmove vejreuj mi podosta godina policija me nikada u izvotu nije legtimisala niti moju djecu niti mog pokojnog oca, majku osim par minornih prkoracenja brzine na cesti koja sam momentalno uredno priznao i odmah plati svoje greske. Vjeruj mi da mi je to veci uspjeh od zavrsenih skola ili ti bilo cega. osim sto sam ja bio sportista i takve kao ti iz danasnje policije nosao u zubima po treninzima i djeca su mi bila sportisiti, drzavni prvaci ali su se odlucili posvetiti skolovanju i tu sam vise nego zadovoljan sa njima jer su zlatna sredina, ni najbolji ni najgori. Dakle kad sve to uspijes u zivotu onda mozes sa mnom pricati a sve dok tebe i tvoje kolege kriminalci samaraju po ulicama BiH, dok ti kolege ne mogu u komadu istrcati 100m, dok na gadjanju od 10 ima pogodjenih jedva 5, dok su vam sefovi policije tetitci tetica....vi policija niti ste niti cete biti....a vjeruj mi da bi se zestoko iznenadio sta jos svasta znamTercius wrote:Pravno gledajuci da sa 18+ si odgovoran za sve i nisam bas siguran da vecina njih do 21-e godine moze bas jasno razlikovati dobro i lose jer vecinom i porodice iz koje dolaze tesko razlikuju dobro i lose, medjutim tako je glupo uporedjivati 18+u SveCkoj i 18+ kod nas a razloga je milijarda.Evo recimo ovaj @hrasno uzmimo za primjer da je mozda roditelj kao sto govori da jeste, on vec svojim ponasanjem u kuci daje primjer da je dobro sjediti za kompom na stolici i tipkat po forumu po cijeli dan i naglabati i smirivati neke svoje unutrasnje nemire te samim tim zakljucak se namece kod onih koji njega uzimaju za primjer i uzor da je voznja biciklom subotom nesto sasvim lose i totalno off.uzivaj !
- karanana
#3194 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nesto slabo cujem ista o benji d.
jedno vrijeme je non stop bio u crnim hronikama. je li negdje na hladjenju ili se smirio?
jedno vrijeme je non stop bio u crnim hronikama. je li negdje na hladjenju ili se smirio?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#3195 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I ja sam jako skeptican na razmisljanje policajaca ili nekoga ko radi za policiju i koji me ubjedjuje recimo da su njegove kolege ispravo postupile kada su na stadionu Grbavica na zadnjem derbiju nekog momka hladno predali zastitiarima da mu se poigraju na ledjima. E od tada ti si totalno nerelavantan sugovornik po svim pitanjima zakona i sprovodjenja istog! E sad ako su tebe sa 18+ smatrali nedoraslim to je vec tvoj problem i ja sam samo naveo tj potvrdio ono sto kaze u zakonu da neko tko je napunio 18 godina osoba koja odgovara samostalno za svoja djela.....naravno da ima svakavih slucajeva pa i ljudi od 60 godina koji se ponasaju kao mala djeca ali oni su obicno zbrinuti u ustanovama za to. Stvarno ne znam sto si napravio filozofiju od toga.Tercius wrote:Jako sam skeptican na likove koji u jednoj minuti 10x izuste JA.Za takve ima posebna teorija medjutim nije ni mjesto ni vrijeme.Zivio.hrasno38 wrote:Samo potvrdjujes iz posta u post ono sto sam maloprije napisao.....samo cu ti reci da hrasno jedno 85% po godinama i tebi moze biti babuka...a evo reci cu ti za svojih za tvoje pojmove vejreuj mi podosta godina policija me nikada u izvotu nije legtimisala niti moju djecu niti mog pokojnog oca, majku osim par minornih prkoracenja brzine na cesti koja sam momentalno uredno priznao i odmah plati svoje greske. Vjeruj mi da mi je to veci uspjeh od zavrsenih skola ili ti bilo cega. osim sto sam ja bio sportista i takve kao ti iz danasnje policije nosao u zubima po treninzima i djeca su mi bila sportisiti, drzavni prvaci ali su se odlucili posvetiti skolovanju i tu sam vise nego zadovoljan sa njima jer su zlatna sredina, ni najbolji ni najgori. Dakle kad sve to uspijes u zivotu onda mozes sa mnom pricati a sve dok tebe i tvoje kolege kriminalci samaraju po ulicama BiH, dok ti kolege ne mogu u komadu istrcati 100m, dok na gadjanju od 10 ima pogodjenih jedva 5, dok su vam sefovi policije tetitci tetica....vi policija niti ste niti cete biti....a vjeruj mi da bi se zestoko iznenadio sta jos svasta znamTercius wrote:Pravno gledajuci da sa 18+ si odgovoran za sve i nisam bas siguran da vecina njih do 21-e godine moze bas jasno razlikovati dobro i lose jer vecinom i porodice iz koje dolaze tesko razlikuju dobro i lose, medjutim tako je glupo uporedjivati 18+u SveCkoj i 18+ kod nas a razloga je milijarda.Evo recimo ovaj @hrasno uzmimo za primjer da je mozda roditelj kao sto govori da jeste, on vec svojim ponasanjem u kuci daje primjer da je dobro sjediti za kompom na stolici i tipkat po forumu po cijeli dan i naglabati i smirivati neke svoje unutrasnje nemire te samim tim zakljucak se namece kod onih koji njega uzimaju za primjer i uzor da je voznja biciklom subotom nesto sasvim lose i totalno off.uzivaj !
- zateznistub
#3196 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I ovo bi trebalo biti opravdanje za djela koja su činila? bilo oni ili bilo ko drugi...pirpa wrote:Na prvu sam rekao, neka su ubijeni! a kad sam malo dublje razmislio..... jebem ja mater ovoj Drzavi
Dolazi nam vrijeme naplate našeg zapustanja Države i parole - BOLI ME KURAC DOK JE MENI DOBRO.![]()
![]()
da rečem jos ovosvi mi koji "mislimo" da je bolje da se oni sami poubijaju , hocemo li tako misliti kad u njihovom obracunu strada neduzni prolaznik ili necije dijete.
Po toj logici, ljudi koji su mladost, neki haman djetinjstvo, ostavili u ratnom (i poratnom periodu) su trebali raditi i uraditi isto ili slično? To što je neko imao djetinjstvo ovako ili onako ne daje za pravo da kasnije (kad uzmogne da se slika sa cigankom po FB) radi sto su oni i slični radili...
To se kod normalnih zove čista objes! Ako je imao tesko ili nikakvo djetinjstvo (i ako ti je drzava kriva) kako dođe do puške i još se hvali sa njom po slikama...
što ne kupi lopatu i krampu pa kanale da kopa...
ma nabijem ja sve takve jedove na...bolje nisu ni zasluzili...
- Tercius
#3197 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Obicno tvoj nacin obracanja drugima i polemika oko xy stvari se svodi na 2 stvari, pod 1 spustanja ovog drugog na svoj nivo i pod 2 zatupljivanjem sagovornika kilometarskim postovima bez smisla prozetih nekim primjerima iz licnog zivota gdje ne propustas priliku da naglasis neki sopstveni degutantni uspjeh na visi nivo ili jos cesce primjerima dozivljenih od strane drugih koji ama bas nikako nisu relevantni po bilo kojoj osnovi a u vezi sa temom o kojoj se raspravlja, zato iz zaleta molim te sa troskokom u suprotnom pravcu, hvala.hrasno38 wrote: I ja sam jako skeptican na razmisljanje policajaca ili nekoga ko radi za policiju i koji me ubjedjuje recimo da su njegove kolege ispravo postupile kada su na stadionu Grbavica na zadnjem derbiju nekog momka hladno predali zastitiarima da mu se poigraju na ledjima. E od tada ti si totalno nerelavantan sugovornik po svim pitanjima zakona i sprovodjenja istog! E sad ako su tebe sa 18+ smatrali nedoraslim to je vec tvoj problem i ja sam samo naveo tj potvrdio ono sto kaze u zakonu da neko tko je napunio 18 godina osoba koja odgovara samostalno za svoja djela.....naravno da ima svakavih slucajeva pa i ljudi od 60 godina koji se ponasaju kao mala djeca ali oni su obicno zbrinuti u ustanovama za to. Stvarno ne znam sto si napravio filozofiju od toga.
-
ing-ecc
#3198 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mislim da je neko iz prve postavejao_situacije wrote:pa to sam mislio nisam znao da tu ima ambasada/konzulatAlfons Kauders wrote:Eskenazi, da, Klix nepismen kao i obicno.jao_situacije wrote:zar ulica nije braće eškenazi![]()
i šta je u toj ulici pa je tu direkcija
Nije nista, moguce je da ima neko strano predstavnistvo, rezidencija i sl, pa da je tu standardno rasporedjen neko iz direkcije?
-
Crvene_brigade
#3199 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Izgleda da su dvojica kriminalaca Adnan Ćurevac i Edin Hrnjić ubijeni tokom neuspjele krađe automobila.
S.B. je jutros dva sata iza ponoći pucao iz automatske puške u ulici Hadži-Sulejmanova u općini Centar-Sarajevo, te ubio Ć.A. 1989. godište i H.E. 1990. godište iz Sarajeva. Ubijeni su od ranije poznati policiji.
Prema informacijama novinske agencije Patria, S.B. se sam prijavio i to pripadniku Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koji radi na obezbjeđenju objekta u ulici Braće Eskenazi bb.
Prišao je i rekao da je pucao na neke osobe koje su mu pokušale ukrasti automobil, kazavši da ne zna da li ih je i ubio. Pripadnik DKPT je potom obavijestio MUP Kantona Sarajevo.
Policajci su dolaskom na mjesto pucnjave zatekli beživotna tijela dvojice mladića.
Očevidac pucnjave bio je A.V., koji je također priveden i dao je izjavu kao svjedok, nakon čega je pušten.
S.B. je jutros dva sata iza ponoći pucao iz automatske puške u ulici Hadži-Sulejmanova u općini Centar-Sarajevo, te ubio Ć.A. 1989. godište i H.E. 1990. godište iz Sarajeva. Ubijeni su od ranije poznati policiji.
Prema informacijama novinske agencije Patria, S.B. se sam prijavio i to pripadniku Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koji radi na obezbjeđenju objekta u ulici Braće Eskenazi bb.
Prišao je i rekao da je pucao na neke osobe koje su mu pokušale ukrasti automobil, kazavši da ne zna da li ih je i ubio. Pripadnik DKPT je potom obavijestio MUP Kantona Sarajevo.
Policajci su dolaskom na mjesto pucnjave zatekli beživotna tijela dvojice mladića.
Očevidac pucnjave bio je A.V., koji je također priveden i dao je izjavu kao svjedok, nakon čega je pušten.
Last edited by Crvene_brigade on 09/07/2016 19:42, edited 2 times in total.
- JThomas
#3200 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
opravdanje nije, dobar dio razloga sigurno jeste. budala je vazda bilo i vazda će biti. međutim sistem (ili odsustvo sistema u našem slučaju) to mogu suzbijati ili stimulisati. da se sve može prepustiti (svakom) pojedincu i njegovoj savjesti, država i pravo ne bi ni postojali.zateznistub wrote:I ovo bi trebalo biti opravdanje za djela koja su činila? bilo oni ili bilo ko drugi...pirpa wrote:Na prvu sam rekao, neka su ubijeni! a kad sam malo dublje razmislio..... jebem ja mater ovoj Drzavi
Dolazi nam vrijeme naplate našeg zapustanja Države i parole - BOLI ME KURAC DOK JE MENI DOBRO.![]()
![]()
da rečem jos ovosvi mi koji "mislimo" da je bolje da se oni sami poubijaju , hocemo li tako misliti kad u njihovom obracunu strada neduzni prolaznik ili necije dijete.
Po toj logici, ljudi koji su mladost, neki haman djetinjstvo, ostavili u ratnom (i poratnom periodu) su trebali raditi i uraditi isto ili slično? To što je neko imao djetinjstvo ovako ili onako ne daje za pravo da kasnije (kad uzmogne da se slika sa cigankom po FB) radi sto su oni i slični radili...
To se kod normalnih zove čista objes! Ako je imao tesko ili nikakvo djetinjstvo (i ako ti je drzava kriva) kako dođe do puške i još se hvali sa njom po slikama...
što ne kupi lopatu i krampu pa kanale da kopa...
ma nabijem ja sve takve jedove na...bolje nisu ni zasluzili...