Pariz

Post Reply
gospodja profiterka

#3176 Re: Pariz

Post by gospodja profiterka »

Apsolutno ne kontam. Baš kao i oni koji misle da je na snazi načelo "ili si za Pariz ili si za Palestinu", ovih par naizgled bistrih forumaša misli da je načelo "ili si za zapad ili si za Rusiju (odnosno za Šešelja)". Trebali ste sinoć biti u Dublinu, sjesti preko puta fanaticosa i urlikati "dole Šešelj" tokom minute šutnje. Kompletirali biste sliku balkanskog morona kao proverbijalne mikrostrukture.

Pitanje je jasno: jeste li za ili protiv ISIS-a? Odgovor bi trebao biti podjednako jasan i jednostavan.
tandmand

#3177 Re: Pariz

Post by tandmand »

Da su "zapadni saveznici" odigrali kako treba, umjesto što su uveli embargo a Bošnjake i Hrvate uveli u rat Vance-Owenovim planom, genocid se ne bi ni dogodio. Poslije svega odgovornost se pokušava saprati i prebaciti na drugoga jednom papirnatom rezolucijom ...
Dozer

#3178 Re: Pariz

Post by Dozer »

Ja sam licno protiv. Ali, to i dalje ne mijenja nista u cinjenici da je ISIL stvoren od strane zapada. I nema veze jedno s drugim to sto sam protiv ISIL-a, i znam da je to zapadnjacka/americka tvorevina s odredjenim ciljevima, a koja im se otela kontroli.

Ali, cekamo Lesterov odgovor... Pretpostavljam da ce biti takav da cemo vrlo tesko shvatiti koji je tacan odgovor na to pitanje za ISIS, i da cemo puno lakse shvatiti da je on prvenstveno sam protiv sebe. I argumentovace on to, nije problem :D
Last edited by Dozer on 17/11/2015 15:28, edited 1 time in total.
Bodkin

#3179 Re: Pariz

Post by Bodkin »

Black swan wrote:http://www.counter-currents.com/2015/11 ... he-french/

možda sam dosadio ali još jedan brutalni pogled

Can France withdraw from Paris like it did from Algiers if identity-based violence gets out of hand there?

No, it can’t. France is being colonized by tribal Muslims while promoting multiculturalism and anti-identity for her native sons and daughters. We already know nationalism for European peoples is verboten, so this is a problem that the Fifth Republic literally cannot solve under its current configuration. France must place the interests of all her minorities first, even when those minorities are violently anti-French, as they were in 2004, 2014, and twice in 2015. The French state is set up to encourage the migration of Muslims into the country and to defend them against French nationalism. That is not a legitimate government; it is run for a foreign minority.

za mene je samo boldano problem... nisu doseljenici ( i njihovi potomci) problem nego boldani dio

Gomila gluposti. Plakanje za tradicionalizmom i crkvom. Ne treba nam nacionalizam nego nam treba integracija koja ovim liberalnim putem ne ide
gospodja profiterka

#3180 Re: Pariz

Dozer wrote:Ja sam licno protiv. Ali, to i dalje ne mijenja nista u cinjenici da je ISIS stvoren od strane zapada. I nema veze jedno s drugim.
Slažem se. Ali ako neko iskreno žali za Parižanima, ako je iskren kada stavlja francusku zastavu u avatar i twita riječi žaljenja i podrške, onda taj neko mora biti protiv ISIS-a, zaista protiv. Što nije slučaj ako u retoričku oblandu o "zlom diktatoru velikosrpskog određenja" umotavaš zapravo podršku za ISIS. Zato svim učesnicima rasprave postavljam jednostavno pitanje:

Jeste li u svakom slučaju i bezrezervno protiv ISIS-a?

Bez Šešelja molim.
nosara

#3181 Re: Pariz

Post by nosara »

gospodja profiterka wrote:Apsolutno ne kontam. Baš kao i oni koji misle da je na snazi načelo "ili si za Pariz ili si za Palestinu", ovih par naizgled bistrih forumaša misli da je načelo "ili si za zapad ili si za Rusiju (odnosno za Šešelja)". Trebali ste sinoć biti u Dublinu, sjesti preko puta fanaticosa i urlikati "dole Šešelj" tokom minute šutnje. Kompletirali biste sliku balkanskog morona kao proverbijalne mikrostrukture.

Pitanje je jasno: jeste li za ili protiv ISIS-a? Odgovor bi trebao biti podjednako jasan i jednostavan.
Pa i ne bas... Siva zona u kojoj djeluju nasi "prijatelji", "mentori", "cuvari vatre", koji su ujedno i kreatori, finansijeri, projektanti, a mozda i nalogodavci ovih nesretnika koji se raznose po svijetu i ubijaju nevine ljude, dakle, kamen je spoticanja... Kod nekih...
gospodja profiterka

#3182 Re: Pariz

nosara wrote:
gospodja profiterka wrote:Apsolutno ne kontam. Baš kao i oni koji misle da je na snazi načelo "ili si za Pariz ili si za Palestinu", ovih par naizgled bistrih forumaša misli da je načelo "ili si za zapad ili si za Rusiju (odnosno za Šešelja)". Trebali ste sinoć biti u Dublinu, sjesti preko puta fanaticosa i urlikati "dole Šešelj" tokom minute šutnje. Kompletirali biste sliku balkanskog morona kao proverbijalne mikrostrukture.

Pa i ne bas... Siva zona u kojoj djeluju nasi "prijatelji", "mentori", "cuvari vatre", koji su ujedno i kreatori, finansijeri, projektanti, a mozda i nalogodavci ovih nesretnika koji se raznose po svijetu i ubijaju nevine ljude, dakle, kamen je spoticanja... Kod nekih...
Pa zato i pitam bolan... :D
Vidiš da je polegla tišina po temi.
Dozer

#3183 Re: Pariz

Post by Dozer »

gospodja profiterka wrote:
Dozer wrote:Ja sam licno protiv. Ali, to i dalje ne mijenja nista u cinjenici da je ISIS stvoren od strane zapada. I nema veze jedno s drugim.
Slažem se. Ali ako neko iskreno žali za Parižanima, ako je iskren kada stavlja francusku zastavu u avatar i twita riječi žaljenja i podrške, onda taj neko mora biti protiv ISIS-a, zaista protiv. Što nije slučaj ako u retoričku oblandu o "zlom diktatoru velikosrpskog određenja" umotavaš zapravo podršku za ISIS. Zato svim učesnicima rasprave postavljam jednostavno pitanje:

Bez Šešelja molim.
Svako iole normalan je protiv bilo kakvog radikalizma. Ukljucujuci u to i Seselja i ISIL, i vehabije, i ustase, i cetnike, i, i, i...
I svakome iole normalnom je zao svakog nevinog ubijenog radi bilo kojeg radikalizma.
Ali, to i dalje ne znaci da se ne mogu i ne smiju traziti i propitivati uzroci tog radikalizma.
Last edited by Dozer on 17/11/2015 15:32, edited 1 time in total.
gospodja profiterka

#3184 Re: Pariz

OK. Čekam očitovanje i drugih forumaša na temi.
Arteta

#3185 Re: Pariz

Post by Arteta »

Dozer wrote: Svako iole normalan je protiv bilo kakvog radikalizma. Ukljucujuci u to i Seselja i ISIL, i vehabije, i ustase, i cetnike, i, i, i...
komuniste.
gospodja profiterka

#3186 Re: Pariz

I komuniste, OK. A sada odgovor na pitanje.

Bez Šešelja, ustaša, četnika, komunista... molim.
Samo hrabro.
sarajevoxxxx

#3187 Re: Pariz

Post by sarajevoxxxx »

Pa Zapad je svjesno stvori radikale, mirno posmatrao dolazak vojne hunte u Egiptu. Ne obazire se na masakre u Doumi odnosno Damasku i Halebu, ignoriše hemijske masakre u Guti koje jr počinio režim a kojeg Zapad sada naoružava. Ignorise kršenje rezolucije UN-a i konstantnu upotrebu barel bombi od strane sirijskog režima. Kakav crni Isil. Ne postoji Isil, ne postoji terorizam, postoji volja međunarodne zajednice kojoj se moraš povinovati. Imena i nazivi se ne broje i služe za manipulaciju. Briga međunarodne zajednice za civilne žrtve bilo one u Parizu, Sinaju, ili one koje je usmrtio sirijski režim.
Dozer

#3188 Re: Pariz

Post by Dozer »

Arteta wrote:
Dozer wrote: Svako iole normalan je protiv bilo kakvog radikalizma. Ukljucujuci u to i Seselja i ISIL, i vehabije, i ustase, i cetnike, i, i, i...
komuniste.
Komunisti nikada nisu bili radikalisti ba :lol: :lol: :lol:
Eto koliko ti kontas o cemu se ovdje prica :D
Po toj "definiciji", nista manji radikali nisu ni demokrate :D
Challenger__

#3189 Re: Pariz

Post by Challenger__ »

gospodja profiterka wrote:OK. Čekam očitovanje i drugih forumaša na temi.
Onaj ko histerično reaguje na pomen civilnih žrtva ISIL-a u Bejrutu se očitovao, jasno i glasno.
gospodja profiterka

#3190 Re: Pariz

Dakle, ne možeš izvući jednostavan i jasan odgovor na gornje pitanje da si inkvizitor. :D
Nakon tolike odrješitosti, uzvika, stisnutih pesnica, ostade samo tuc-muc, Šešelj, komunisti, barel bombe, četnici, ustaše...

gospodja profiterka

#3191 Re: Pariz

Challenger__ wrote:
gospodja profiterka wrote:OK. Čekam očitovanje i drugih forumaša na temi.
Onaj ko histerično reaguje na pomen civilnih žrtva ISIL-a u Bejrutu se očitovao, jasno i glasno.
Neka, ja istrajavam. :-D

Freamon Lester

#3192 Re: Pariz

Post by Freamon Lester »

Freamon Lester wrote:
gospodja profiterka wrote: Samo sam čekala kako ćeš optrčati puni krug i na kraju stati na stranu - ISIL-a. :D
Sasvim slucajno jelte kostur ISIL-a cine pukovnici Sadamove vojske? Zapad ih napravio..? ej moj Bosnjo naivni... :-)
Ja nisam Bošnjo, a nisam ni naivna. Do ISIS-a si sam dotrčao, nisam ti ga ja gurnula pod nos, a nije bogami ni Šešelj. U bijesu i paničnom strahu ne pratiš vlastitu liniju argumentacije, pa se nađeš u situaciji da braniš svoj stav od samog sebe.

ISIS jeste, naravno, zapadna tvorevina, i onaj ko je na strani zapadnih interesa ne bi trebao imati problem s time. Mislim, ili si za ili si protiv. Ili si za to da strani dobrovoljci u Siriji ruše velikosrbina Assada ili nisi. Šta tebe zapravo muči?

Nema empatije spram pariških žrtava bez postavljanja pitanja. Onaj ko ne postavlja pitanja ne žali ih iskreno, već medijskom patetikom začipa usta pretjerano ljubopitljivim. Da je neko moj žrtva nasilja, ja bih u žalosti i bijesu itekako postavljala pitanja. Itekako bi me zanimalo ko, zašto, u čijem interesu. To je iskaz pravog žaljenja, empatije i pijeteta, a ne ućutkivanje svakoga ko se pita i mećanje klipova sa Šešeljom. Nisi ništa bolji od onih što su sinoć arlaukali na utakmici umjesto da se poklope i šute.
Koje zacipanje usta patetikom? Eksperti kako dolazi do nastanka ISIL-a? Da je americka invazija imala utjecaj na nastanak jest. Ali da je SAD napravio ISIL da bi se borio protiv al-Asada je notorna glupost. ISIL nastaje kao posljedica raspada sistema vlasti u Iraku i zbog Sunita koji su se osjecali odbaceni od vlasti dok je Malaki bio premijer. Druga stvar zar treba biti toliko sposoban pa uociti da je hard core ISIL-a Sadamo vojska i njegovi pukovnici plus kozojebi. Po irackim selima glavne baje su iz Baath stranke Sadama Huseina. Zapad ih uvezao u ovog monstruma?

Druga stvar. Cijela prica oko Seselja je upravo nastala oko kukumakanja zaludjenih Bosnja da je zrtva u Parizu sama kriva jer je zli zapad vodjen zaludjenim cionistima iz podruma napravio ISIL pa sad zanje ono sto je posijao. Sve je krenulo od dozera koji svira klasicnu srpsku pjesmu 90-tih. Osvedocene antiglobaliste svi redom. Opet ponavljam. Na jednoj strani al-Asad, Sadam, Gadafi, Milosevic. JARANI koji su bili jedan uz drugog i davali podrske kad je bilo najteze po te rezime. I onda mi ovdje dodju i kukaju za ljudskim pravima Sadama, Gadafija, a preskoce onako suptilno Milosevica.

Postavljati pitanja je jedno. Odlicno pitanje je zasto niko nije izvrsio kopnenu intervenciju u Siriji. Ni istok ni zapad. Zasto niko nece da rizikuje krv svojih vojnika da se monstrumima stane u kraj. Ali doci lupiti da je cionisti preko americkih lutaka dosli pljackati jadne rezime i onda traziti dokaze da to nije tako i jos tvrditi da je masakar samo posljedica zapadne politike je malo blesavo.

A Seselja vama "osvedocenim antiglobalistima" treba stavljati svaki put kad usta otvorite. Cisto da vidite koju pjesmu svirate.
Dozer

#3193 Re: Pariz

Post by Dozer »

gospodja profiterka wrote:I komuniste, OK. A sada odgovor na pitanje.

Bez Šešelja, ustaša, četnika, komunista... molim.
Samo hrabro.
Nacekaces se :D
Znas i sama da to u ovim pojedinim mentalnim sklopovima ima usku neuronsku vezu s Bosnjacima i islamom, tj. muslimanima, pa nije lako reci da si protiv ISIL-a, jer bi to onda neko mogao protumaciti da si protiv Bosnjaka, a samim tim i protiv muslimana, a onda ce te neko prozvati za to u nekoj centrali...ih...belaj :D

Isto ti je i ako kazes da si protiv cetnika, jer to onda ide na to da si protiv Srba, dakle pravoslavlja, dakle Seselja i Milosevica, dakle protiv svega i svakoga :lol: :lol:

Lesteru - ti si puk'o k'o livada, haveru :lol: :lol:
Last edited by Dozer on 17/11/2015 15:45, edited 1 time in total.
gospodja profiterka

#3194 Re: Pariz

:D

Freamon Lester

#3195 Re: Pariz

Post by Freamon Lester »

_BataZiv_0809 wrote:Frimon Lester-veliki gaf solidnog forumasa :(
Pojasni gaf.
Challenger__

#3196 Re: Pariz

Post by Challenger__ »

gospodja profiterka wrote:Neka, ja istrajavam. :-D

Profiterko draga, zar ne vidiš? Kako-gdje. Ako rokne u Parizu, da se kritikovati, ali ako rokne u ruskom civilnom avionu ili Bejrutu, e, to je onda nešto drugo.
sarajevoxxxx

#3197 Re: Pariz

Post by sarajevoxxxx »

gospodja profiterka wrote:Dakle, ne možeš izvući jednostavan i jasan odgovor na gornje pitanje da si inkvizitor. :D
Nakon tolike odrješitosti, uzvika, stisnutih pesnica, ostade samo tuc-muc, Šešelj, komunisti, barel bombe, četnici, ustaše...

Kakva su to pitanja. Naravno da niko normalan ne podržava ni sirijski režim ni Isil.
palermo

#3198 Re: Pariz

Post by palermo »

gospodja profiterka wrote: Slažem se. Ali ako neko iskreno žali za Parižanima, ako je iskren kada stavlja francusku zastavu u avatar i twita riječi žaljenja i podrške, onda taj neko mora biti protiv ISIS-a, zaista protiv. Što nije slučaj ako u retoričku oblandu o "zlom diktatoru velikosrpskog određenja" umotavaš zapravo podršku za ISIS. Zato svim učesnicima rasprave postavljam jednostavno pitanje:

Bez Šešelja molim.
Nisam uopšte čitao temu, samo uhvatih ovo tvoje pitanje.

Pravo pitanje. To sam juče pokušao nekim meni dragim ljudima da objasnim. Ne smije ovdje da postoji bilokakva relativizacija, niti smije da postoji bilokavo ali.......ljudi koji žele dobro ovoj zemlji bi o trebali da znaju, ako ne znaju onda bi trebali da nauče.
madner

#3199 Re: Pariz

Post by madner »

sarajevoxxxx wrote:
gospodja profiterka wrote:Dakle, ne možeš izvući jednostavan i jasan odgovor na gornje pitanje da si inkvizitor. :D

Kakva su to pitanja. Naravno da niko normalan ne podržava ni sirijski režim ni Isil.
Ponekad neko pleme u nekoj oslobodilackoj akciji, ali nikad ISIL.
:D
Freamon Lester

#3200 Re: Pariz

Post by Freamon Lester »

Bez Šešelja molim.
Koja budala nije da se ti monstrumi pregaze za sva vremena. A prica o Seselju je neizostavan dio rasprave kada se upale ostrasceni teoreticari zavjera...
Post Reply