EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ishod baraža protiv Irske

Poll ended at 17/11/2015 17:17

Treća sreća - prolazimo dalje
207
64%
Opet ništa
117
36%

Total votes: 324

LSD

#3176 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by LSD »

Saian wrote:Imate pravo, disclaimer trebam dodati, sve sta sam napisao odnosi se na prvo poluvrijeme. U drugom bijele machke vidio nisam.

I LSD, opet ponavljam, nismo vidjeli mi ispred ekrana, ljudi na terenu, igraci su imali dovoljno dobru vdiljivost i za pas od 50 metara. Kamere koje su ponavljale u drugom poluvremenu uz teren su biljezile sasvim dovoljno cistu sliku, tako da je Vranjes mogao vidjeti gdje mu je ko u sesnaestercu. Kamoli uzivo dole, pregled je bio jos bolji. Prestani insistirati da se na terenu nije nista vidjelo, opet kazem i sudija je bio na terenu i utakmicu bi prekinuo da si u pravu koliko nisi.
Prestani ti ponavljati nebuloze ;-)

Mehmed Meša Baždarević, selektor BiH, rece sam poslije utakmice (u razgovoru sa Spahom i Šabićem) da ništa nije mogao vidjeti na terenu u drugom poluvremenu ;-) ....dakle, covjek koji stoji pored aut linije :!:

Sudija je dopustio ono što se ne smije dopustiti - igranje utakmice pod abnormalnim uslovima za igru.
Artest

#3177 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Artest »

Magla je neki znak. :drndavi:

Bosnjaci,
kano guske u magli...

Ja ko i Bega, konto baljada.
Saian

#3178 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Saian »

LSD wrote:
Mehmed Meša Baždareviće, selektor BiH, rece sam poslije utakmice (u razgovoru sa Spahom i Šabićem) da ništa nije mogao vidjeti na terenu u drugom poluvremenu ;-) ....dakle, covjek koji stoji pored aut linije :!:

Sudija je dopustio ono što se ne smije dopustiti - igranje utakmice po abnormalnim uslovima za igru.
To bi onda i objasnilo neke poteze koje je povukao u drugom poluvremenu, :D opet ti kazem, ne znam koliko je neophodno da selektor ima do suprotne korner zastavice 20/20 pregled. Sta su igraci rekli, jel se moglo igrat, jesu vidjeli? Sta je Spahic rek'o? Jel bilo kakve sluzbene zalbe ili je li je makar najavio, ako je tolika muka bila? Il je bilo u studiju Shabicu na hou samo?
Idemedosumom

#3179 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Idemedosumom »

Nedostatak sreće tumačite kao totalni taktički promašaj... Ako ste očekivali srljanje s 8 ofanzivnih igrača ala Papetova postavka protiv Slovačke, onda mi je drago da vas je Meša razočarao. Pa čak je i Njemačka u nedostatku sreće zube polomila protiv očito tvrde Irske... de se malo uozbiljite.

Zar ne shvatate da bi Medo umjesto solidnog Coce bio doslovno igrač manje na terenu protiv ovakve Irske, koja loptu iznosi izbijanjem prema sredini, te strpljivo čeka priliku za brzi kontranapad... Medo nije igrač koji mnogo trči, koji se vraća nazad po loptu. Niti može glumiti razbijača na sredini. Cilj nije bio da dadnemo gol više, već da primimo što manje.

Jedan od naših "eksperata" se žali što Meša nije pojačao lijevu stranu, koja je vidno slabije funkcionisala od desne... De majke ti objasni kako bi ti to našu lijevu stranu pojačao? Ako smatraš da bi Kolašinac (koji još nije formu povratio od one povrede) bolje ofanzivno odigrao od Zuke, onda se grdno varaš. Isto tako, koga umjeto Lulića? Koje drugo lijevo krilo mi to imamo, pa da se pojačamo?

Ponavljam: Sudija nas je kradom zakidao na svaki mogući način, od nesviranja mnogih faulova nad nama, rukometa iraca, penala za nas, sjeckanja naše igre umjesto da pusti prednost, sve do grubijanskog starta nad Mujdžom za koji ni faula dobili nismo, zbog kojeg je Meša bio prinuđen da napravi izmjenu.

Jedino bi se moglo zamjerit' vađenje Višće umjesto Ibiševića, ali možda je i ta izmjena bila prinuđena, i Višću su mesari tukli koliko su stigli.

Ponašate se kao da smo izgubili 0:3, te kao da je Meša imao Riberya i Robbena na klupi, ali ih zbog svog neznanja nije ubacio.

Zanimljivo je, da smo od kako je Meša selektor 5 puta do sada bili u rezultatskom zaostatku, od toga smo samo protiv Belgije izgubili, protiv Austrije i evo sada Irske remizirali, te protiv izreala i Kipra uspjeli totalno rezultat preokrenuti.

Hajmoo Bosno :bih: :bih: :bih:
last mohicans

#3180 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by last mohicans »

Meša se i na presu pozalio na maglu.Eto magla alibi za usranu postavku igre.Bega se također pozalio da nije vidio strijelca dok nije primio loptu,a vidio je strijelac gol dati i to u poprilično zatvoreni ugao.
Kad mi počnemo srati, niko ne moze više od nas.
Loša postavka igre,loše odabir pojedinih igrača.
A vala i angazovanost nije bila na nekom aman nivou.
Dosta su propustili, a u revanšu ce morati dobro guzicu osafunjati da bi uspjeli.
Saian

#3181 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Saian »

last mohicans wrote:Ma naravno da se bolje vidjelo na terenu.Kreten reziser je 30 minuta prenosio sa jednom kamerom,sa vrha trbine i to sa ogranicenim zumom.Kamera iza gola je sasvim OK prenosila i one uz teren,isto tako.
evo
Image

na acid-u kaze da smo igrali ko kite jer Mesha nije mogao vidjeti i to nas je uskratilo njegovih presudnih taktichkih poteza, cuo sam cak da kad je vidio Vischu kako izlazi pit'o ga, dze ces ti jadan, al bilo kasno :D
mgogic

#3182 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by mgogic »

u Irskoj ce biti za infarkta...

Mesha mi djeluje manje sujetan nego Pape, popravice on ovo...a Dzeko ce u Dublinu zabiti jedan to je 105% sigurno...

ostane da se nadamo....sanse su i dalje 50:50. Irci nisu konji, nece igrati na 0:0. to ako urade, mi prolazimo 100%
LSD

#3183 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by LSD »

Saian wrote:
LSD wrote:
Mehmed Meša Baždareviće, selektor BiH, rece sam poslije utakmice (u razgovoru sa Spahom i Šabićem) da ništa nije mogao vidjeti na terenu u drugom poluvremenu ;-) ....dakle, covjek koji stoji pored aut linije :!:

Sudija je dopustio ono što se ne smije dopustiti - igranje utakmice po abnormalnim uslovima za igru.
To bi onda i objasnilo neke poteze koje je povukao u drugom poluvremenu, :D opet ti kazem, ne znam koliko je neophodno da selektor ima do suprotne korner zastavice 20/20 pregled. Sta su igraci rekli, jel se moglo igrat, jesu vidjeli? Sta je Spahic rek'o? Jel bilo kakve sluzbene zalbe ili je li je makar najavio, ako je tolika muka bila? Il je bilo u studiju Shabicu na hou samo?
Saian, zaista je selektor rekao da nije vidio skoro ništa u drugom poluvremenu zbog magle :!: to je tako....i zašto bi to selektor lagao Spahi i Šabiću, a usput i citavoj naciji, jel....mislim, nema potrebe za takvim insinuacijama

Idemo dalje sa logikom - šta onda može selektor i vidjeti i reagovati sa izmjenama ili poduzeti, kad i ne vidi šta se dešava na terenu ;-) logika opet

Išao je intuicijom i nekom svojom logikom (možda je naopaka) : da ubaci treceg špica i da ide na tzv. "bunarenje" preskakanje veznog reda dugim loptama, da Đurić i Džeko spuštaju loptu svojim lobanjama...po meni je to i nekako logicno, u takvim uslovima za igru.
E sad , da je Lulić zabio onu šansu kod 0-0, možda bi se druga prica pricala....mi smo u onoj magli primili prvi gol i otišlo je sve u helać, svi planovi pali u vodi....kasnije je bila ho-ruk varijanta i srecom zabili smo ga.
Last edited by LSD on 14/11/2015 01:41, edited 1 time in total.
todd_smith

#3184 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by todd_smith »

Idemedosumom wrote:Nedostatak sreće tumačite kao totalni taktički promašaj... Ako ste očekivali srljanje s 8 ofanzivnih igrača ala Papetova postavka protiv Slovačke, onda mi je drago da vas je Meša razočarao. Pa čak je i Njemačka u nedostatku sreće zube polomila protiv očito tvrde Irske... de se malo uozbiljite.

Zar ne shvatate da bi Medo umjesto solidnog Coce bio doslovno igrač manje na terenu protiv ovakve Irske, koja loptu iznosi izbijanjem prema sredini, te strpljivo čeka priliku za brzi kontranapad... Medo nije igrač koji mnogo trči, koji se vraća nazad po loptu. Niti može glumiti razbijača na sredini. Cilj nije bio da dadnemo gol više, već da primimo što manje.

Jedan od naših "eksperata" se žali što Meša nije pojačao lijevu stranu, koja je vidno slabije funkcionisala od desne... De majke ti objasni kako bi ti to našu lijevu stranu pojačao? Ako smatraš da bi Kolašinac (koji još nije formu povratio od one povrede) bolje ofanzivno odigrao od Zuke, onda se grdno varaš. Isto tako, koga umjeto Lulića? Koje drugo lijevo krilo mi to imamo, pa da se pojačamo?

Ponavljam: Sudija nas je kradom zakidao na svaki mogući način, od nesviranja mnogih faulova nad nama, rukometa iraca, penala za nas, sjeckanja naše igre umjesto da pusti prednost, sve do grubijanskog starta nad Mujdžom za koji ni faula dobili nismo, zbog kojeg je Meša bio prinuđen da napravi izmjenu.

Jedino bi se moglo zamjerit' vađenje Višće umjesto Ibiševića, ali možda je i ta izmjena bila prinuđena, i Višću su mesari tukli koliko su stigli.

Ponašate se kao da smo izgubili 0:3, te kao da je Meša imao Riberya i Robbena na klupi, ali ih zbog svog neznanja nije ubacio.

Zanimljivo je, da smo od kako je Meša selektor 5 puta do sada bili u rezultatskom zaostatku, od toga smo samo protiv Belgije izgubili, protiv Austrije i evo sada Irske remizirali, te protiv izreala i Kipra uspjeli totalno rezultat preokrenuti.

Hajmoo Bosno :bih: :bih: :bih:
takticki promasaj veceras trenera, nista vise

vaditi igraca koji jedini probija sa krila za igraca koji treba da ceka u 16 da taj sto probija ubaci...nema mi smisla

Ibisevic u igri...isto kao medunjanin, igrac manje, sto ovaj igra a ovaj ne, ne znam, jer ista je logika

sve u svemu naivan pristup, irci dosli po 0-0, otisli jos bolje sa golom u gostima
Saian

#3185 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Saian »

LSD wrote:
Saian, zaista je selektor rekao da nije vidio skoro ništa u drugom poluvremenu zbog magle :!: to je tako....i zašto bi to selektor lagao Spahi i Šabiću, a usput i citavoj naciji, jel....mislim, nema potrebe za takvim insinuacijama

Idemo dalje sa logikom - šta onda može selektor i vidjeti i reagovati sa izmjenama ili poduzeti, kad i ne vidi šta se dešava na terenu ;-) logika opet

Išao je intuicijom i nekom svojom logikom (možda je naopaka) : da ubaci treceg špica i da ide na tzv. "bunarenje" preskakanje veznog reda dugim loptama, da Đurić i Džeko spuštaju loptu svojim lobanjama...po meni je to i nekako logicno, u takvim uslovima za igru.
E sad , da je Lulić zabio onu šansu kod 0-0, možda bi se druga prica pricala....mi smo u onoj magli primili prvi gol i otišlo je sve u helać, svi planovi pali u vodi....kasnije je bila ho-ruk varijanta i srecom zabili smo ga.
uz svo duzno postovanje odbijam da krivim maglu za bilo sta, magla je bila i Ircima na kraju krajeva, jel O'Neill s onom svojom dipotrijom vidio bolje? zar to ne eliminira bilo kakvu asimetriju u uslovima?
LSD

#3186 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by LSD »

Saian wrote:
LSD wrote:

uz svo duzno postovanje odbijam da krivim maglu za bilo sta, magla je bila i Ircima na kraju krajeva, jel O'Neill s onom svojom dipotrijom vidio bolje? zar to ne eliminira bilo kakvu asimetriju u uslovima?
Niko ovdje i ne krivi maglu, vec je uzimamo kao ozbiljan faktor vecerašnje utakmice....ko negira taj faktor u citavom drugom poluvremenu, taj nije dobar sam sa sobom ili je bezobrazno maliciozan

Ako selektor, koji stoji pored aut linije, kaže poslije utakmice na državnoj televiziji da nije vidio skoro ništa na terenu - ko smo mi koji ladimo muda udobno smješteni ispred TV ekrana da tvrdimo drugacije
Saian

#3187 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Saian »

LSD wrote:
Niko ovdje i ne krivi maglu, vec je uzimamo kao ozbiljan faktor vecerašnje utakmice....ko negira taj faktor u citavom drugom poluvremenu, taj nije dobar sam sa sobom ili je bezobrazno maliciozan

Ako selektor, koji stoji pored aut linije, kaže poslije utakmice na državnoj televiziji da nije vidio skoro ništa na terenu - ko smo mi koji ladimo muda udobno smješteni ispred TV ekrana da tvrdimo drugacije

Kako mogu biti maliciozan i prema kome maliciozan, ako su iIrci igrali po istoj magli? Ne razumijem sta je maliciozno u ovome sto kazem ?
Idemedosumom

#3188 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Idemedosumom »

@todd

Jednostavno se ne slažem. Uprkos Višćinoj dobroj igri nismo postigli gol u prvom poluvremenu.

Međutim, uprkos Višćinom odsustvu u završnici mi JESMO postigli gol, i to je upravo neko desno probio, a taj neko nije bio Višća.

Dakle, ne vidim kako je prisustvo Vede doprinijelo našem primanju gola? To bi ti stavio trećeg štopera umjesto Vede?

Isto tako, sumnjam da bi postigli dva gola (umjesto onog jednog) da je Višća ostao desno.
Last edited by Idemedosumom on 14/11/2015 01:57, edited 3 times in total.
LSD

#3189 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by LSD »

Saian wrote:
LSD wrote:

Kako mogu biti maliciozan i prema kome maliciozan, ako su iIrci igrali po istoj magli? Ne razumijem sta je maliciozno u ovome sto kazem ?
Nisam ja rekao da si ti konkretno maliciozan, ne znam zašto se sam prepoznaješ - vec sam napisao svako ko iskljucuje faktor magle u vecerašnoj utakmici.

Treba li po treci put napisati šta je Meša izjavio poslije utakmice za vidljivost na terenu :? to izgleda, nije bitno šta selektor kaže, jel :roll:
todd_smith

#3190 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by todd_smith »

Idemedosumom wrote:@todd

Jednostavno se ne slažem. Uprkos Višćinoj dobroj igri nismo postigli gol u prvom poluvremenu.

Međutim, uprkos Višćinom odsustvu u završnici mi JESMO postigli gol, i to je upravo neko desno probio, a taj neko nije bio Višća.

Dakle, ne vidim kako je prisustvo Vede doprinijelo našem primanju gola? To bi ti stavio trećeg štopera umjesto Vede?

Isto tako, sumnjam da bi postigli dva gola (umjesto onog jednog) da je Višća ostao desno.
po kojoj je strani dosao gol?

po kojoj je strani bilo sta pozitivno doslo?

koji kurac onda vadis desnu stranu i ubacujes napadaca? ko ce mu nabaciti? Vranjes? sta ako ne prodje i krene kontra, ko onda ide nazad?

Sta ce ti Ibisevic? Eto sto? Da vuce je li? Da stvara prostor? Koji kurac onda Edin mora nazad ici do centra jos citavu utakmicu da dobije jebenu loptu?

Ne budite naivni jbte, zreli za 3 komada, mi jedva jedan sa pristupom ko ga jebe. I onda najebes. Igraju se 2 utakmice, da. Ali igrala se vec ta u kojoj smo mi morali sacuvati gol, i nismo.

Da smo mi zabili 2-3 pa hajde da primis jedan. Ovo je sah, ba, nije lupaj pa sta bude. irci igrali na znanje i iskustvo, mi na srecu.
vnm

#3191 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by vnm »

Sjedim u kafani, gledam utakmicu odnosno gledam maglu, uze neko nas loptu i povuce prema sredini samo cujes iz mase "Nemoj tamo, ne vidi se!".
Prodje par minuta cujes "Jebote dobicu dioptriju od ovog."

:D
LSD

#3192 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by LSD »

Cuj ga zreli za 3 komada, a ljudi primili manje golova od nas u kvalifikacijama, pobjedili jednu Njemačku šamiona svijeta, primili svega jedan gol od Njemačke

Kako mi bosanci znamo podcijeniti druge, to je cudo....velemajstori smo u tome.

Ova Irska je odlicna ekipa, ali mi (u svojoj bahatosti) smo umislili da smo Brazil pa cemo im utrpati tricu 'ladno :facepalm:
todd_smith

#3193 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by todd_smith »

LSD wrote:Cuj ga zreli za 3 komada, a ljudi primili manje golova od nas u kvalifikacijama, pobjedili jednu Njemačku šamiona svijeta, primili svega jedan gol od Njemačke

Kako mi bosanci znamo podcijeniti druge, to je cudo....velemajstori smo u tome.

Ova Irska je odlicna ekipa, ali mi (u svojoj bahatosti) smo umislili da smo Brazil pa cemo im utrpati tricu 'ladno :facepalm:
jarane ona irska sto je primila svega 1 gol nije bila ova vcrs, eh ta irska ce da bude u Dublinu

da su bili prisebi i sa intenzivnijim pristupom zabili bi makar 1 u prvom poluvremenu, jer sa onako polukurcevitom igrom stvorili smo 2-3 poluprilike

Da je Hodzic igrao, mali bi ga zabio ili bi asistirao jer zna driblati, ima osjecaj za prostorom. Visca dodje i nema kome da sutne jer Edin mora da se vrati na centar da doda Visci i da krene napad, dok on dodje do 16, pola Irske ekipe se vec vratilo
House

#3194 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by House »

magla sve sjebala! hajde što nisam vidio 90% drugog poluvremena.ali što je sjebala naše igrače! :shock:

navijače neću komentarisati :-) :-) :-) koja tuga,čemer i jad.vratimo reprezentaciju na koševo!
MOSALJOZE

#3195 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by MOSALJOZE »

Da su oni bili bolji,pa hajde,nego nam dadose gol iz prakticno prve prilike.Bio sam na stadionu,prvo poluvrijeme,smo odradili odlicno,onu Vedinu priliku sam vec vidio u golu.Mislim da Cocalic zasluzuje sve pohvale,momak je odlicno odigrao.Mislim da je bilo sve dobro osim zavrsnice.
Dijamant :bih:
I da sto se tice tog navijanja,bez ikakve zelje da opravdavam nekoga,na stadionu se mora znati ko navijanje vodi.Glupo je kada sa juga cujes VOLIM TE BOSNO,a na sjeveru npr.ko ne skace....
LSD

#3196 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by LSD »

Citavo prvo poluvrijeme (pretpostavljam i drugo, ali to nisam mogao vidjeti), Irska je bilo postavljena fenomenalno...presingovali su po citavom terenu i nisu dali da sastavimo 3 pasa ljudski.
To ti je buraz, kad se i protivnik nešto pita na terenu pa ti ne da igraš kako želiš (jer Irska nije Kipar ili Andora)....ali mi to ne kontamo, jer mislimo da se samo mi pitamo na terenu...al' u qrcu :wink:
I to što njima fali nekih igraca, apsolutno im nije otežavalo veceras posao. Cak su bili i homegeniji.

I da smo hipoteticki pobjedili 1-0 veceras, to nam ne bi puno znacilo za revanš (jer to ne bi bila presudna prednost za našu selekciju).... tamo ce pasti odluka za prolaz u novih 90 minuta igre.

A ja vjerujem da cemo ih tamo, u njihovoj avliji, nategnuti :izet: međutim, moracemo nešto mjenjati....sa Vedom u prvih 11, to teže ide protiv ovakve Irske :roll:

Drugo poluvrijeme nema niko pravo komentarisati, jer ga niko nije ni vidio ;-) osim onih par situacija kad kamera prebaci....sve ostalo je šuplja
Last edited by LSD on 14/11/2015 02:18, edited 1 time in total.
House

#3197 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by House »

zašto ključ na temu "GROTLO BILINOG POLJA :S" ? :D

koja patnja braćo draga :-) magla,ništa ne vidiš.tišina na stadionu :skoljka:
SkyLimit

#3198 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by SkyLimit »

Da mi je vidjeti statistiku, ali smio bi se kladiti da smo mi tehnicki mocni Bosanci ispucali vise dugih lopti nego irske drvosjece kojima je to zastitni znak :D A i sta ocekivati drugo kad su nam u veznom redu igrala dvojica, od kojih je jedan stoper.
House

#3199 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by House »

gdje mogu pogledati snimak drugog poluvremena?

:lol: :lol: :lol:
TOM SCHOLZ

#3200 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by TOM SCHOLZ »

Ovo je rezultat Baždarevićeve poluziheraške postavke u kojoj ni njemu nije bilo jasno da li igra na nulu (bukvalno na 0:0) ili na pobjedu.Na kraju nije izborio ni jedno ni drugo i sam sebe (tj.nas) je doveo u probleme.Krenuo je preoprezno sa igračem manje (vedad ibišević).Za one koji VOLE DA ŽIVE U PROŠLOSTI,to je onaj igrač što je postavio "opanak" i zabio gol u Kaunasu (90% posla uradio Džeko).Ne želim da taksativno dalje nabrajam selektorove greške jer bi lista bila preduga.Nego,da skratim.Tajno oružje za revanš bi mogao biti Armin Hodžić,u paru sa Džekom naravno.Krenuti ponovo sa 4-4-2 formacijom s tim da nam treba još jedan igrač u sredini.Hodžić je jedini igrač(a takvog nikada u stvari nismo ni imali) koji može iznuditi prekršaj u zoni šuta i omogućiti klincu od princa da konačno zabije gol za reprezentaciju iz slobodnjaka i da konačno skine junf.P.S.Mehmede Baždareviću nemoj davati izjave da ti je ovo najvažnija utakmica u životu jer sam sebi skačeš u stomak i čir ti ne gine.Srećom tu je trojna terapija :skoljka:
Locked