Novi rat

Locked
Drinski

#3176 Re: Novi rat

Post by Drinski »

nama i ne trebaju likovi ko sto je Galijasevic, nama treba 100 ljudi koji ce zavrsiti Harvard i povuci nas naprijed. Ni Srbi ne smatrajua da Galijasevic ima puno klikera.
PM72

#3177 Re: Novi rat

Post by PM72 »

tandmand wrote:
PM72 wrote:mmaar,

U Drugom svjetskom ratu ustaše su prvi počeli činiti jade nad civilima.Tu rasprave nema nego samo činjenice.Nećemo o propagandi.

To za Šahoviće si u pravu.To je bilo i to se ne može izbrisati.također i za džamije po Užicu i Beogradu.Nekad ih bilo na stotine a sad samo jedna.Ali,otićemo daleko u raspravi.Arkan je nesumnjivo agresor,koljač i ubica.Došao u ovu zemlju nepozvan,da kolje,pljačka i ubija.Alo,ko zna šta nosi vrijeme,možda ćemo i njega slaviti kao oslobodioca pošto je sad "in" veličati tursku najezdu na ove krajeve a jesu li oni bili agresori,koljači i ubice? Sultan Fatih nam je zakletva a njegovi ljudi pobili više stanovnika Bosne nego četnici...
samo ovo nama ne odgovara.
I dobro je što se pojedincima "gadim".
Besime, jesi li to ti? Nismo te odmah prepoznali. :-)

Interesantno Srbi nemaju likove kao što ih imaju Bošnjaci, npr. Besim Spahić, Dževad Galijašević, Emir Kusturica, Muharem Bazdulj .... nastavi niz.
Neka mi neko u hrvatskom korpusu nađe sličan lik kao što su ovi pobrojani. :twisted:
I zašto se neprijateljima Bosne i Bošnjaka da je prostor u medijima Sarajeva?
Na drugoj strani svi u istu tikvu pušu. Ako je Srđan Puhalo liberalan, pa kakvi su im radikali.
Bošnjo,
samo naprijed.tekbir i Allahu egber.Kad oslobodiš i očistiš svu Bosnu od vlaha ja ti prepisujem svu pokretnu i nepokretnu imovinu.
Drinski

#3178 Re: Novi rat

Post by Drinski »

PM72 wrote:
Ko se htio vratiti - vratio se.Ostali su ankerisani na sarajevski asfalt kao Drinski ili iz dijaspore palamude o napadu na RS.
druze, stvarno ti imas nesto protiv mene lično?
jel i ja sad trebam da uzvratim isto, sta li?
mirsek

#3179 Re: Novi rat

Post by mirsek »

muha_sa wrote:
mirsek wrote:
muha_sa wrote:molio bih ove potencijalne ratnike da mi kažu koji je cilj tog eventualnog rata :?
Bosnjaci kao najvece zrtve proslog rata i genocida i kao narod bez rezervne domovine ne smiju dozvoliti da ih se zatvori u geto ili u trokutistan i cjelovita BIH gdje su slobodni i ravnopravni na cijelom njenom pedlju je njihov strateski interes za koji se treba boriti na svaki moguci nacin pa i oruzjem.
U takvoj BIH svi narodi mogu da budu sretni i zadovoljni i taj bosnjacki strateski interes ne ugrozava gradjanska i sva druga prava nijednog naroda kao i stanovnika ove drzave.
Eto cilja a ako neko misli da ce mu biti dobro ako ne ratuje jer mu niko ne puca po glavi i trenutno zivotno ne ugrozava porodicu ali mu je pomjerio granicu slobode i aparthejda do same kuce onda taj i ne zasluzuje drugu ulogu nego ulogu evropske palestine.
neko se sad sjetio da prica o povratku prognanih u IB :-) ENDE--KONEC--FIN--KRAJ :( nema od tog ništa :(

20 godina poslije Dejtona pricat o povratku može neko ko blage veze nema :-) il sjedi daleko odavde il u nekom svom zatvorenom svijetu.
To sto je stanje takvo ne znaci da je to stanje stalno a pogotovo ispravno.
Sa dobrom strategijom i to se moze rijesiti, samo treba politicka volja.
A i da ne gledamo povratnike, dovoljno je samo da se RS funkcionalno oslabi da ne moze kociti napredak drzave kao i da se ponisti i ukine aparthejd u istoj i za mene su stvoreno svi uslovi da se relaksirano krene u bolju buducnost.
Dok god povratnik u RS strepi za svoj zivot za mene ona nece biti prihvatljiva u svojim okvirima i nadleznostima.
mirsek

#3180 Re: Novi rat

Post by mirsek »

Drinski wrote:nama i ne trebaju likovi ko sto je Galijasevic, nama treba 100 ljudi koji ce zavrsiti Harvard i povuci nas naprijed. Ni Srbi ne smatrajua da Galijasevic ima puno klikera.
Tacno, jer ovi minderasi i sitnointerescijske balije ne mogu, ne znaju i nece da stvari pokrenu naprijed zbog raznih interesa i razloga .
PM72

#3181 Re: Novi rat

Post by PM72 »

Nemam ništa lično protiv tebe,čak naprotiv,bili smo na istoj strani.Samo mi smetaju ljudi koji iz sarajevske perspektive govore o cjelovitoj Bosni a neće na babovinu da se vrate.Koji ni prstom nisu pomakli da očiste recimo mezare na dedovini a oslobađali bi sve do Drine.
mg

#3182 Re: Novi rat

Post by mg »

mirsek wrote:
muha_sa wrote:molio bih ove potencijalne ratnike da mi kažu koji je cilj tog eventualnog rata :?
Bosnjaci kao najvece zrtve proslog rata i genocida i kao narod bez rezervne domovine ne smiju dozvoliti da ih se zatvori u geto ili u trokutistan i cjelovita BIH gdje su slobodni i ravnopravni na cijelom njenom pedlju je njihov strateski interes za koji se treba boriti na svaki moguci nacin pa i oruzjem.
U takvoj BIH svi narodi mogu da budu sretni i zadovoljni i taj bosnjacki strateski interes ne ugrozava gradjanska i sva druga prava nijednog naroda kao i stanovnika ove drzave.
Eto cilja a ako neko misli da ce mu biti dobro ako ne ratuje jer mu niko ne puca po glavi i trenutno zivotno ne ugrozava porodicu ali mu je pomjerio granicu slobode i aparthejda do same kuce onda taj i ne zasluzuje drugu ulogu nego ulogu evropske palestine.
Već su zatvoreni. Zavalnicu pošalju u centralu SDA. Njima je BiH od '92 na ovamo od baščaršije do čengić vile, tu su rasporedili većinu imovine. :bih:

Dijaspora bi da im se odlobode placevi za vikendice, pa huškaju. A ako zapuca, prije će pm_72 opet u rov, nego oni. Pa mislim da je neuljudno ovo što pišete čovjeku, u najmanju ruku.

Ali ni to nije čudno, tako ste tretirali 90% pravih boraca, ovo 10 % izuzetaka su bili moralisti, oni su sad zaposleni u EP BiH i u BH Telecomu.
seln

#3183 Re: Novi rat

Post by seln »

PM72 wrote:
Ko se htio vratiti - vratio se.Ostali su ankerisani na sarajevski asfalt kao Drinski ili iz dijaspore palamude o napadu na RS.
...ili su imali bizMis koji bas nije isao. Zato im je krivo jer ih nije zapala nikakva sinekura, pa bi prodali Bosnu za svinjski but. :D
muha_sa

#3184 Re: Novi rat

Post by muha_sa »

mirsek wrote: To sto je stanje takvo ne znaci da je to stanje stalno a pogotovo ispravno.
Sa dobrom strategijom i to se moze rijesiti, samo treba politicka volja.
A i da ne gledamo povratnike, dovoljno je samo da se RS funkcionalno oslabi da ne moze kociti napredak drzave kao i da se ponisti i ukine aparthejd u istoj i za mene su stvoreno svi uslovi da se relaksirano krene u bolju buducnost.
Dok god povratnik u RS strepi za svoj zivot za mene ona nece biti prihvatljiva u svojim okvirima i nadleznostima.
misliš da meni odgovara ovako kako je :?

da se forsiro povratak misliš da bi bilo aparthejda u genocidnoj tvorevini :?
PM72

#3185 Re: Novi rat

Post by PM72 »

mg wrote:
mirsek wrote:
Već su zatvoreni. Zavalnicu pošalju u centralu SDA. Njima je BiH od '92 na ovamo od baščaršije do čengić vile, tu su rasporedili većinu imovine. :bih:

Dijaspora bi da im se odlobode placevi za vikendice, pa huškaju. A ako zapuca, prije će pm_72 opet u rov, nego oni. Pa mislim da je neuljudno ovo što pišete čovjeku, u najmanju ruku.

Ali ni to nije čudno, tako ste tretirali 90% pravih boraca, ovo 10 % izuzetaka su bili moralisti, oni su sad zaposleni u EP BiH i u BH Telecomu.
neće,neće...jednom baka u drenjke ide. :zid:
AkHolic

#3186 Re: Novi rat

Post by AkHolic »

Drinski wrote:@muha SA
pa covjek ti uopće i ne govori o povratku, nego o konceptu univerzalnosti ljudskih prava.
AkHolic wrote: Parafraza svi Srbi u jednoj državi :lol:
pa Srbi su odrekli ove drzave.
Više osjećaja za realnost ne bi škodilo. Srbi Republiku Srpsku percipiraju kao državu koja je privremeno u sastavu BiH nastojeći da ta privremenost traje što kraće. Što je drugo ideja da se "Bošnjaci svim sredstvima i oružjem trebaju borit za jednakopravnost svih građana na svakom pedlju BiH do nevješteo maskiran velikobošnjački ekspanzionizam." za koji ne postoji nikakvi preduvjeti :-D Shvaćate li vi uopće koliko ste smiješni :mrgreen:
Drinski

#3187 Re: Novi rat

Post by Drinski »

PM72 wrote:Nemam ništa lično protiv tebe,čak naprotiv,bili smo na istoj strani.Samo mi smetaju ljudi koji iz sarajevske perspektive govore o cjelovitoj Bosni a neće na babovinu da se vrate.Koji ni prstom nisu pomakli da očiste recimo mezare na dedovini a oslobađali bi sve do Drine.
pa vidi, nisam u Sarajevu (mada, mislim da podrinjci nisu smjeli dozvoliti da budu glasacka masina i topovsko meso).
ali nije niti bitno, otkud ti znas sta ko radi, sta hoce i sl.?
Drinski

#3188 Re: Novi rat

Post by Drinski »

AkHolic wrote:
Drinski wrote:@muha SA
pa covjek ti uopće i ne govori o povratku, nego o konceptu univerzalnosti ljudskih prava.
AkHolic wrote: Parafraza svi Srbi u jednoj državi :lol:
pa Srbi su odrekli ove drzave.
Više osjećaja za realnost ne bi škodilo. Srbi Republiku Srpsku percipiraju kao državu koja je privremeno u sastavu BiH nastojeći da ta privremenost traje što kraće. Što je drugo ideja da se "Bošnjaci svim sredstvima i oružjem trebaju borit za jednakopravnost svih građana na svakom pedlju BiH do nevješteo maskiran velikobošnjački ekspanzionizam." za koji ne postoji nikakvi preduvjeti :-D Shvaćate li vi uopće koliko ste smiješni :mrgreen:
vidi nesto, za rat treba 100 stvari, treba ideologija, medj.podrska, duhovna podrska, institucije, kadrovi i sl. (MTS je sada najmanje bitan, i ova prica: ja necu ratovati je bezze, vrsi se mobilizacija a DGS zatvori granice, osim ako su ovi u Sa ludi). kako toga nema, rata nece biti bar godinu dana. sa dr. strane, SRbi idu za secesjjom, ako od toga ne odustanu, rat ce biti.

I jos nesto, ponudi Bosnjacima nesto sto nema velikorspske idelogije, pa da vidis da li ces naci na pruzenu ruku?

naravno, ja sam svjestan da to ove u BL ne zanima, ali Bosnjaci ne smiju napraviti gresku kakvu je napravio Sloba kada je sve otjerao od sebe. I isto tako, od raspada nema nista, to je put u samounistenje Bosnjaka i nema ikoga koji ce to negirati.
Last edited by Drinski on 18/07/2015 14:02, edited 1 time in total.
tandmand

#3189 Re: Novi rat

Post by tandmand »

PM72 wrote: Bošnjo,
samo naprijed.tekbir i Allahu egber.Kad oslobodiš i očistiš svu Bosnu od vlaha ja ti prepisujem svu pokretnu i nepokretnu imovinu.
Zašto bilo kojem Bošnji prišivati genocidne namjere.? :shock:
Ovdje na temi niko niti tebkira niti koristi termin Vlasi ali to je ono - Bošnji (ako ne sluša) nakači primitivizam i vjerski radikalizam.
Drinski

#3190 Re: Novi rat

Post by Drinski »

mirsek wrote:
Drinski wrote:nama i ne trebaju likovi ko sto je Galijasevic, nama treba 100 ljudi koji ce zavrsiti Harvard i povuci nas naprijed. Ni Srbi ne smatrajua da Galijasevic ima puno klikera.
Tacno, jer ovi minderasi i sitnointerescijske balije ne mogu, ne znaju i nece da stvari pokrenu naprijed zbog raznih interesa i razloga .
ma kako da shvate, onaj mi prica kako zna rasklopiti PAP-ovku.
seln

#3191 Re: Novi rat

Post by seln »

mg wrote:

Gledas li u grah ili u kasike? Znas li da je vise ljudi otislo poslije rata, nego za vrijeme rata? Znas li da se masa tih ljudi borila, a poslije rata dobila qrac?
I ti ces mi nesto oslobadjati? Za tvoju informaciju, to sto imam napravio sam poslije rata, jer mi je na samom pocetku granata zapalila kucu.
I zalis se za neuljudnost, a i ti i pm72 nazivate sve i svakoga pobjeguljom, seljakom, dezerterom... jesi ti pio sta na bayram clubbing?
Ali ni to nije čudno, tako ste tretirali 90% pravih boraca
Sta, tretirali smo sami sebe?
L u c i f e r

#3192 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

Image
PM72

#3193 Re: Novi rat

Post by PM72 »

pasha078 wrote:

U Drugom svjetskom ratu ustaše su prvi počeli činiti jade nad civilima.Tu rasprave nema nego samo činjenice.Nećemo o propagandi.

To za Šahoviće si u pravu.To je bilo i to se ne može izbrisati.također i za džamije po Užicu i Beogradu.Nekad ih bilo na stotine a sad samo jedna.Ali,otićemo daleko u raspravi.Arkan je nesumnjivo agresor,koljač i ubica.Došao u ovu zemlju nepozvan,da kolje,pljačka i ubija.Alo,ko zna šta nosi vrijeme,možda ćemo i njega slaviti kao oslobodioca pošto je sad "in" veličati tursku najezdu na ove krajeve a jesu li oni bili agresori,koljači i ubice? Sultan Fatih nam je zakletva a njegovi ljudi pobili više stanovnika Bosne nego četnici...
Citao sam par tvojih zadnjih postova, dosta grijesis. Par stvari:
1) Kritikujes kolegu koji je mozda iz istocne Bosne koji zivi u KS za agresivnije stavove. Kritiku baziras na njegovoj inkonzistentnosti, zbog prebivalista. Pri tome si smetnuo s uma da je dosta teritorija u Ist. Bosni, ukljucujuci Srebrenicu, zamijenjeno za dijelove KS. To mu daje moralno pravo da komentira na nacin na koji to cini. Zato mi i ona maxima 'never forget Srebrenica' zvuci supljo.... Srebrenica je zaboravljena nakon vec par mjeseci.
2) Potenciras ekonomske probleme. Ekonomija i politika su uvezane, ako jedna nije na zdravim osnovama, tesko da ce i druga. Dakle prvo politicko rjesenje koje ce rezultirati stabilnom situacijom, a potom ekonomija.
3) teritorije koje trenutno naseljavaju Bosnjaci ne mogu ciniti funkcionalnu drzavu. Pitanje zivotnog prostora ce biti jedno od najvaznijih ubuduce. Stoga ne mozes reci da te Rogatica ne zanima. Zanima te i te kako, ali indirektno.
4) Za Fatiha se slazem
5) za cetnike i ustase: draze Mihajlovic je odmah po slomu Kraljevine pokrenuo program Velike Srbije. On je to zastupao i prije 6. Aprila, zato se i zamjerio vlastima u BG i prije rata. A znamo kakve metode velika srbija nosi..... Da su ustase prve pocele masovno ubijati, to je tacno, ali samo zato sto su pretekli cetnike i bili bolje oragnizovani. Nikako zato sto su cetnici bila neka nevinasca koja su tek reagirala na ustaske zlocine....
Eto toliko

pasha,
Korektan si sagovornik pa da ti odgovorim

Stavka 1. Kažeš da sam smetnuo kako je dosta teritorija u istočnoj Bosni zamjenjeno za dijelove KS.Ko je zamjenio ? A i da je zamjenio teritoriju,niko ti nije mogao oteti ili prepisati dedovinu i babovinu.Dakle,Bošnje su se za par hiljada KM odrekle babovine.

Stavka 2.Za stavku 1 i za stavku 2 je kriv ko? Alija i njegova svita.

Stavka 3.Rogatica je bila pretežno bošnjačka cjelina.90% njih sad živi u KS.Kad njih boli ona stvar za Rogaticom,zašto bih se ja sekirao i oslobađao je kad ni prošao kroz nju nisam.

Stavka 4.Drago mi je da se slažeš.

Stavka 5.Nisam nigdje rekao ili napisao da su čenici bili nevinašcad ali mi je drago što potvrđuješ ono što sam napisao samo što to alijinim drekavcima ne odgovara.
Last edited by PM72 on 18/07/2015 14:00, edited 1 time in total.
Kikibombona

#3194 Re: Novi rat

Post by Kikibombona »

tandmand wrote:

Besime, jesi li to ti? Nismo te odmah prepoznali. :-)

Interesantno Srbi nemaju likove kao što ih imaju Bošnjaci, npr. Besim Spahić, Dževad Galijašević, Emir Kusturica, Muharem Bazdulj .... nastavi niz.
Neka mi neko u hrvatskom korpusu nađe sličan lik kao što su ovi pobrojani. :twisted:
I zašto se neprijateljima Bosne i Bošnjaka da je prostor u medijima Sarajeva?
Na drugoj strani svi u istu tikvu pušu. Ako je Srđan Puhalo liberalan, pa kakvi su im radikali.
Kako bolan nemaju?

Natasa Kandic i ta ekipa?
Ceda Jovanovic, Nenad Canak i ta ekipa?

Pa Ceda ima pristalica koliko i nase vodece stranke.

Pa posjeti b92 forum, tamo se cetnici i velikosrbi predstavljaju u gorem svjetlu nego ovdje.

Nije bas toliko crno i nije da nema.

Doduse, govorim o Srbiji a ne o RS koja je maksimalno zatrovana.
PM72

#3195 Re: Novi rat

Post by PM72 »

tandmand wrote:
PM72 wrote: Bošnjo,
Zašto bilo kojem Bošnji prišivati genocidne namjere.? :shock:
Ovdje na temi niko niti tebkira niti koristi termin Vlasi ali to je ono - Bošnji (ako ne sluša) nakači primitivizam i vjerski radikalizam.

Ko kome prišiva genocidne namjere? :lol:

A termin vlasi koristite svi kod kuće samo ste u javnosti fini i uljudni,nemoj šuplje priče.
mmaar

#3196 Re: Novi rat

Post by mmaar »

Znas li kad je osnovan cetnicki pokret? Znas li kad je poceo djelovati sa masovnim zlocinima po teritoriji danasnje Srbije, Crne Gore, BiH, Makedonije, cak i Hrvatske? Sve mnogo, mnogo prije 2. svjetskog rata.

Sto se tice zlocina tokom 2. sjetskog rata, predlazem ti da provjeris:
Vladimir Dedijer, Antun Miletic: Genocid nad muslimanima
Fikreta Jelic Butic: Cetnici u Hrvatskoj 1941-1945
Jozo Tomasevich: Četnici u drugom svjetskom ratu 1941-1945

Ima jos toga sto si ocito propustio.

Dalje, u pravu si gede Osmanlija, jer stvarni razlog za njihovo velicanje ima samo SPC i pravoslavci, kako u Srbiji, tako posebno u BiH i Hrvatskoj.
Dok su se prema Bosnajcima odnosili krajnje macehinski, gusili im samosvijest, svaki pokret za jezik, autonomiju, veca prava, dok su im zbrisali gotovo svu kulturu, pravoslavni element koji je najzapadnije bio prisutan u Istocnoj Hercegovini, naseljen je i postao bitan faktor sve do Like i dalje, s obzirom da su Srbi i Vlasi bili najodaniji podanici i najbolji granicari prema katolickom svijetu. Jednako tako je forsirana i SPC koja u BiH, izuzevsi jedan mali dio Istocne Hercegovine, postaje prisutna tek s Osmanlijama koji su je forsirali kao protutezu Katolickoj crkvi cije sjediste je bilo van Carstva. Ona se tada i siri, kao i stanovnistvo koje zastupa, a koje s Osmanlijama postaje i ozbiljan demografski faktor. To je samo najuopstenije i dalo bi se reci o tom savezu jos mnogo toga, ali nemam sad volje, mozda drugi put.
prog321

#3197 Re: Novi rat

Post by prog321 »

pasha078 wrote:? Sultan Fatih nam je zakletva a njegovi ljudi pobili više stanovnika Bosne nego četnici....
Opet ja :-D

Ovo gore je notorna neistina.
Sultan Fatih je prilično mirnodobno preuzeo BiH. Nije bilo ozbiljne borbe sve do utvrde kod Jajca. Čak je K Kosacu pustio u Rim a njezin brat je uzeo Islam i živio kao vlastela u Stambolu.
Nigdje nije bilo masovnih grobnica, niti nasumicnog ubijanja civila.
seln

#3198 Re: Novi rat

Post by seln »

Drinski wrote:ova prica: ja necu ratovati je bezze, vrsi se mobilizacija a DGS zatvori granice, osim ako su ovi u Sa ludi). kako toga nema, rata nece biti bar godinu dana. sa dr. strane, SRbi idu za secesjjom, ako od toga ne odustanu, rat ce biti.
Ma tako je bilo i u onom ratu, bar tamo gdje su bili nasi. Imam slucaj iz mog mjesta: roditelji radili vani, sin cuvao kucu. Poceo rat, haos, raspad, dolazi mu otac i vodi ga sa sobom, da mu ne gine sin jedinac. Niko se od nas nije ljutio zbog toga, ali jeste vlast. kad je otac dosao sljedeci put, oni ga fino zadrze i poruce sinu da se vrati u Bosnu ili otac vise ne moze nazad. I sta ce, kud ce, sin se vrati.
Ostao je do kraja rata, bio dobar borac (mozda malo i zbog stida), otisao je i on poslije rata, kad smo vidjeli da od zlatnih kasika nema nista.
Tako da je ta prica o odlasku...more biti bidne.
seln

#3199 Re: Novi rat

Post by seln »

PM72 wrote:
A termin vlasi koristite svi kod kuće samo ste u javnosti fini i uljudni,nemoj šuplje priče.
Nesto se ne sjecam, kad si ti bio u mojoj kuci?
AkHolic

#3200 Re: Novi rat

Post by AkHolic »

Drinski wrote:vidi nesto, za rat treba 100 stvari, treba ideologija, medj.podrska, duhovna podrska, institucije, kadrovi i sl. (MTS je sada najmanje bitan, i ova prica: ja necu ratovati je bezze, vrsi se mobilizacija a DGS zatvori granice, osim ako su ovi u Sa ludi). kako toga nema, rata nece biti bar godinu dana. sa dr. strane, SRbi idu za secesjjom, ako od toga ne odustanu, rat ce biti.
Nisam znao za DGS :mrgreen:
Locked