UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
duminjo

#3176 Re: Champions league 15/16

Post by duminjo »

Tika taka :lol: :lol:
Logovan

#3177 Re: Champions league 15/16

Post by Logovan »

Better Man wrote:Još jedan dokaz da je Pep smiješan trener i da ga bez ikakvog osnova dižu u nebesa.
Po meni ne može se svrstavati u grupu smiješnih trenera kad je u karijeri osvoji bruku trofeja. Jest da je većina sa Barcelonom, tek nekih 5-6 sa Bayernom, ali opet se ne može gledati kao smiješan, kao ubleha i slično.
cyprus

#3178 Re: Champions league 15/16

Post by cyprus »

Logovan wrote:
Better Man wrote:Još jedan dokaz da je Pep smiješan trener i da ga bez ikakvog osnova dižu u nebesa.
Po meni ne može se svrstavati u grupu smiješnih trenera kad je u karijeri osvoji bruku trofeja. Jest da je većina sa Barcelonom, tek nekih 5-6 sa Bayernom, ali opet se ne može gledati kao smiješan, kao ubleha i slično.
Ne bih ni ja rekao da je smiješan, ali bih baš volio vidjeti šta bi isti uradio sa rosterom koji nije sila. Sa Barcelonom i Bayernom bi mislim i većina trenera iz naše lige došla do pokojeg trofeja :mrgreen: :oops:
ljevoruki

#3179 Re: Champions league 15/16

Post by ljevoruki »

cyprus wrote:Ne bih ni ja rekao da je smiješan, ali bih baš volio vidjeti šta bi isti uradio sa rosterom koji nije sila. Sa Barcelonom i Bayernom bi mislim i većina trenera iz naše lige došla do pokojeg trofeja :mrgreen: :oops:
:thumbup:

Necemo mi to docekati da Pep vodi Getafe ili Carpi, jbg.
Ipak bice vrlo interesantno sta ce uraditi u Citiju i kako ce oni igrati.
jeza u ledja

#3180 Re: Champions league 15/16

Post by jeza u ledja »

hladan.preminger wrote:LJudi kulturno izbacise Barcu i onda ko najveći smetlajri prođoše Bayern. Ne znam sta bi rekao. Bayern ih je rastavio an proste faktore.

Ono na TOressu nije vidjelo penala. Kontakt počinje van 16 metara, tako da penala nema ni u prici. Neki razdvajaju faul na kontakt na "stajnu" i drugu "nestajnu" nogu. Nevjerovatno. :-)
Posto ocigledno na mene mislis. Ne razdvajam ja faul, vec govorim o tome da kontakta na stajnoj nozi nije bilo, i da je jedini kontakt bio na drugoj nozi. Poslije pregledavajuci milion puta snimak, vidim da je postojao kontakt na obje noge (obje u zraku), jedna vani, a druga, po meni, na crti.

Ali kad smo vec kod "razdvajanja faula", evo pitanje za sviju. Znamo za pravilo da se faul svira na onom mjestu gdje je "zapoceo inicijalni kontakt" (tako obicno govore engleski komentatori), ali evo pitanje - sta ako je postojao incijalni kontakt koji nije bio dovoljan za faul, medjutim u istom startu drugom nogom (ili rukom) branic uspijeva oboriti igraca. Na kojem mjestu se svira prekrsaj? :?

I evo jos jedno pitanje, posto je bila slicna situacija danas. Napadac i golman trce prema lopti, napadac suta, lopta je vec negdje ocito na putu van, prema gol-autu, nije jos odletila izvan terena ali skoro da jeste, i u tom trenutku golman rusi napadaca. Da li je to penal?
relativno84

#3181 Re: Champions league 15/16

Post by relativno84 »

jeza u ledja wrote:Posto ocigledno na mene mislis. Ne razdvajam ja faul, vec govorim o tome da kontakta na stajnoj nozi nije bilo, i da je jedini kontakt bio na drugoj nozi. Poslije pregledavajuci milion puta snimak, vidim da je postojao kontakt na obje noge (obje u zraku), jedna vani, a druga, po meni, na crti.

Ali kad smo vec kod "razdvajanja faula", evo pitanje za sviju. Znamo za pravilo da se faul svira na onom mjestu gdje je "zapoceo inicijalni kontakt" (tako obicno govore engleski komentatori), ali evo pitanje - sta ako je postojao incijalni kontakt koji nije bio dovoljan za faul, medjutim u istom startu drugom nogom (ili rukom) branic uspijeva oboriti igraca. Na kojem mjestu se svira prekrsaj? :?

I evo jos jedno pitanje, posto je bila slicna situacija danas. Napadac i golman trce prema lopti, napadac suta, lopta je vec negdje ocito na putu van, prema gol-autu, nije jos odletila izvan terena ali skoro da jeste, i u tom trenutku golman rusi napadaca. Da li je to penal?
Zavisi..
jeza u ledja

#3182 Re: Champions league 15/16

Post by jeza u ledja »

e jebiga :D

ili evo druga verzija ovog drugog pitanja. znaci 1 na 1, napadac daje prejak for s loptom zaobilazeci golmana, lopta ocigledno odlazi van igralista, a vamo golman rusi napadaca. da li je to penal?

mislim pitam jer ne znam ni sam odgovor, ne kao neko kviz pitanje. :D :-?
Paul F.

#3183 Re: Champions league 15/16

Post by Paul F. »

Ako nema uticaja na igru onda ne. Ako sudija procijeni da je ovaj fulio da ga golman ne pojede onda da.
jeza u ledja

#3184 Re: Champions league 15/16

Post by jeza u ledja »

a sta ako je "tu negdje"? ono, lopta je upucena otprilike prema golu, ali more-bit-bidne putanja ide prema vani? znaci tu sudija mora da procjeni hoce li lopta uci u gol ili ne?

cesto slicne situacije imamo kod nekih bezazlenih situacija. recimo napadac pokusava proci stopera, daje si for koji nema sanse da stigne prije nego loptu uhvati golman recimo. medjutim istovremeno je fauliran (pola koraka nakon sto se oslobodio lopte). i to cesto sviraju kao faul. ne bi trebali, ili? ima jos bezazlenijih situacija kod auta npr.

mislim, i ja se slazem da ne bi, ali eto pitam,

da...kad razmislim, fakat je jedini pravi odgovor "zavisi". :-)
relativno84

#3185 Re: Champions league 15/16

Post by relativno84 »

Kao sto rekoh :lol:
Paul F.

#3186 Re: Champions league 15/16

Post by Paul F. »

jeza u ledja wrote:a sta ako je "tu negdje"? ono, lopta je upucena otprilike prema golu, ali more-bit-bidne putanja ide prema vani? znaci tu sudija mora da procjeni hoce li lopta uci u gol ili ne?
Pa kakve to sad ima veze ? Pitanje je da li je igrač promijenio igru da ne fasuje degenek koji je kasnije svakako dobio, u manjoj mjeri možda.
luckylaka

#3187 Re: Champions league 15/16

Post by luckylaka »

A sta kazu Pepe ublehas :-)
Manager[edit]

Barcelona
La Liga: 2008–09, 2009–10, 2010–11
Copa del Rey: 2008–09, 2011–12
Supercopa de España: 2009, 2010, 2011
UEFA Champions League: 2008–09, 2010–11
UEFA Super Cup: 2009, 2011
FIFA Club World Cup: 2009, 2011
Bayern Munich
Bundesliga: 2013–14, 2014–15
DFB-Pokal: 2013–14
UEFA Super Cup: 2013
FIFA Club World Cup: 2013
Individual
Don Balon Award: 2009, 2010
Miguel Muñoz Trophy: 2008–09, 2009–10
Onze d'Or Coach of the Year: 2009, 2011, 2012
World Soccer Magazine World Manager of the Year: 2009, 2011
IFFHS World's Best Club Coach: 2009, 2011
UEFA Team of the Year Best Coach: 2008–09, 2010–11
La Liga Coach of the Year: 2009, 2010, 2011, 2012
FIFA World Coach of the Year: 2011
Globe Soccer Awards Coach Career Award: 2013
Towelie

#3188 Re: Champions league 15/16

Post by Towelie »

Sa timovima koje je Pep vodio bi i Limeni uzeo trofeje. Tri polufinala za tri godine da timom kakav je Bayern nisu pokazatelj nekog specijalnog kvaliteta.
Jack Be Nimble

#3189 Re: Champions league 15/16

Post by Jack Be Nimble »

Pep nije smijesan, ali je isti ko ja u kosarci. Samo ima jednu fintu i pokusava se provuci sa njom. Nekad uspijem pa ispadnem ko Pippen.
Paul F.

#3190 Re: Champions league 15/16

Post by Paul F. »

Towelie wrote:Sa timovima koje je Pep vodio bi i Limeni uzeo trofeje. Tri polufinala za tri godine da timom kakav je Bayern nisu pokazatelj nekog specijalnog kvaliteta.
To tako ide ??? Bilo bi haos dovesti Ekrema Jevrića kao trenera takvog tima i on neka samo pjeva. To bi bila senzacija neviđena. :D
Last edited by Paul F. on 04/05/2016 07:11, edited 1 time in total.
nadžak

#3191 Re: Champions league 15/16

Post by nadžak »

Čuj Pep truba trener! :-) Alasalamet.

Kako niko onom kretenu Simeoneu ne dade crveni sinoć za onu situaciju kad udari onog čovjeka sa semaforom za izmjene! Očigledno nesportsko ponašanje. Trebo mu je ondje bit neko ko Spahić da mu jebe mater bezobraznu!
cassius

#3192 Re: Champions league 15/16

Post by cassius »

nadžak wrote:Čuj Pep truba trener! :-) Alasalamet.

Kako niko onom kretenu Simeoneu ne dade crveni sinoć za onu situaciju kad udari onog čovjeka sa semaforom za izmjene! Očigledno nesportsko ponašanje. Trebo mu je ondje bit neko ko Spahić da mu jebe mater bezobraznu!
Pep nije truba, ali nije ni vrh kakvim se predstavlja.

A taj covjek za semafor je bio Simeonov covjek :D
nadžak

#3193 Re: Champions league 15/16

Post by nadžak »

1946--1987 wrote:Ko voli gledati ovo sto atletico igra taj ne voli fudbal. :-)
Jebem i njih i simeonea :-)
Tačno vala. Goni ovakav fudbal, nije to više to!
nadžak

#3194 Re: Champions league 15/16

Post by nadžak »

cassius wrote:
nadžak wrote:Čuj Pep truba trener! :-) Alasalamet.

Pep nije truba, ali nije ni vrh kakvim se predstavlja.

A taj covjek za semafor je bio Simeonov covjek :D
Vidio sam poslije da je njegov lik al fakat mislim da i ovo glat spada u nesportsko ponašanje po pravilima. Izvinjavam, se ako griješim ali eto brate ružno za vidjet.
tzipiripi

#3195 Re: Champions league 15/16

Post by tzipiripi »

dale cooper wrote:
tzipiripi wrote:
??? Šta je vrli pisac ovim hotio rijet :roll: :lol:
Učinilo mi se da insinuiraš da bi jedino "pravo" finale bilo recimo Real - Bayern, ili da Leicester nema
šta tražiti kao prvak premiershipa pored Chelsea, Man Uniteda ili Arsenala, klubova sa znatno boljim
budžetom i kupovnom moći. Ali može biti da nisam dobro shvatio i da si mislio reći da je ovo luda
godina za underdog klubove. U tom slučaju ti se izvinjavam zbog preleta. :) ;-)
Sve pet ... :D Puj, puj, puj ... Real u finalu :lol: Plaho navijam finale City - Atletico (Cholini naravno da dignu kantu) a ništa ne bi imao protiv i sličnih dešavanja ubuduće.
Mislim da bi za fudbal bilo najbolje da moderne galactico ekipe imaju što manje uspijeha. Ovi "siromašniji" pokazuju da se borbom i timskom igrom i pored manje talenta može puno toga napravit.
MOSALJOZE

#3196 Re: Champions league 15/16

Post by MOSALJOZE »

Podcjenjujete Pepa,ali baš.Došao je u najboljem trenutku za klub,a za njega u najgorem.Upravo te godine je Bayern osvojio triplu,PRVIput od nastanka kluba.
Očekivalo se da ove godine uzme triplu,ali jednostavno nije išlo...
Ako "zanemarimo" rezultate,i gledamo isključivo igru Bayerna,može se vidjeti da su igrači tehnički mnogo napredovali.
Barca je od pokojnog J.C počela da stvara ovakav stil igre,koji je rezultat dao nekih 25 godina kasnije.
Bayern je bio solidna tehnička ekipa,ali nisu ni blizu onog nivoa koji je Pep želio.Praktično je prva sezona protekla u stvaranju ekipe za naredne dvije.Ogroman pritisak od većine bivših igrača,djelimično uprave,zbog načina igre.
Odlazak glavnog doktora,koji predstavlja više od doktora...

Pep ostavlja odličnu ekipu,a trener kao Carlo će to znati iskoristiti.Costa,a pogotovo Coman mogu još napredovati prema naprijed.Lewa je savršen igrač za Carlov sistem igre,gdje se sve vrti oko centarfora.Vjerovatno će dovesti štopera(riješiti se Benatije),mozda još jednog napadača,i desnog beka.
hladan.preminger

#3197 Re: Champions league 15/16

Post by hladan.preminger »

animals wrote:
hladan.preminger wrote:LJudi kulturno izbacise Barcu i onda ko najveći smetlajri prođoše Bayern. Ne znam sta bi rekao. Bayern ih je rastavio an proste faktore.

Ono na TOressu nije vidjelo penala. Kontakt počinje van 16 metara, tako da penala nema ni u prici. Neki razdvajaju faul na kontakt na "stajnu" i drugu "nestajnu" nogu. Nevjerovatno. :-)
I sta..nije ni zabio gol..
znaci, penal nije nista promjenio..
kao sto su Barcu prosli,jos elegantnije su Bayerna sjebali..
Jebemu led. :-D
Čitaš ti sta je pisem ili samo onako blebećeš reda radi?

Penala nije bilo. O tome je riječ.

Ako je tebi "ono" sinoć bolje od igre Atletica protiv Barce na Nou Campu onda ti i ja nemamo sta pricati.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3198 Re: Champions league 15/16

Post by Tomahawk11 »

Nije Guardiola smijesan trener. Prije tvrdoglav. Covjek ima svoj sistem i tvrdoglavo ga se drzi. Donio mu je puno, ali se posljednjih godina cesto nameraci na stratega koji to procita i onda pushiona.
Nema rezervni plan. Vjerovatno ga nikad nece ni imati. Igra svoje i to treba postovati. Zato je vodio Barcu, zato je vodio Bayern i zato ce sad u City. Za masnu lovu. Jbg, ne bi toga bilo da nije odlican trener.
jethro

#3199 Re: Champions league 15/16

Post by jethro »

Mogao bi Cholo finale sa tribina. :oops:

Trener Atletica udario četvrtog sudiju

UEFA NA POTEZU Da li će Simeone zbog udarnja četvrtog sudije finale gledati sa tribina? Trener Atletica je pred kraj susreta želio uraditi izmjenu, a sudije to nisu dopustile u trenutku kada je on to želio, zbog čega je Simeone doslovno udario četvrtog sudiju Serkana Oka iz Turske. -
Tomahawk11
Globalni moderator

#3200 Re: Champions league 15/16

Post by Tomahawk11 »

duminjo wrote:Tika taka :lol: :lol:
bija baja buf :mrgreen:

Rekoh ja tebi da Bayern igra ko Barca :D
Post Reply