BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

Sanjarko

#3176 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
madmaxxl wrote:izašli novi podaci o tržišnom učešću za 2. kvartal
vrli bhtelekom je zabilježio neznatan porast broja korisnika
svi ostali su tropa, a inače je opšti pad broja korisnika, posebno u prepaid

Image
To je zbog ovog mozda.
Ak sad nije bit ce u Buducnosti.

http://forum.klix.ba/o-popisu-stanovnis ... #p12848140
Ubi Fejs, Viber, Skajp i WA.
Ubi SMS, MMS i pozive.
Dobro kod nas MMS toliko nikad nije ni zazivio.
Padovi SMS -21,21 %, MMS 5,26 %, Pozivi 7,53 % za godinu dana.
Znaci ima da pada i pada.
Nije ni cudo sto su hampu u EU telekomi digli.
Schlauf2

#3177 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Schlauf2 »

Je li iko isprobao ovaj GO!free operater, da malo prenese utiske?
kloniran

#3178 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

ako si probao sta od mtela i izi isti đavo što se tiče pokrivenosti
smartXL

#3179 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by smartXL »

Schlauf2 wrote:Je li iko isprobao ovaj GO!free operater, da malo prenese utiske?
Nikad se nemoj oslanjat na tudja iskustva, jer jedna ponuda ne moze odgovarat svima. Kupis start paket, testiras ga sedam dana i to je za tebe najbolji test. Znat ces iz prve ruke kakva je pokrivenost signalom na mjestima na kojim se ti kreces.
kloniran

#3180 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

smartXL wrote:
Schlauf2 wrote:Je li iko isprobao ovaj GO!free operater, da malo prenese utiske?
Nikad se nemoj oslanjat na tudja iskustva, jer jedna ponuda ne moze odgovarat svima. Kupis start paket, testiras ga sedam dana i to je za tebe najbolji test. Znat ces iz prve ruke kakva je pokrivenost signalom na mjestima na kojim se ti kreces.
bas tako, evo ja juce isao prema visegradu i pokrivenost haloo mreze je nako, u rogatici i oko rogatice jedva edge fata, ali me zacudilo sto na mjestima gdje nema bhmobile mreze nikako ima haloo.

Uglavnom kao sto kolega rece kupis i probas to bar ne kosta puno a iz prve ruke skontas je li to zadovoljavajuca opcija
avaks

#3181 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Zar BHT nije 99.99% pokrio :lol:
Šalu na stranu, isto sam primijetio na nekoliko mjesta da Eronet ima dobar signal dok BHT nema nikako i to blizu Sarajeva što me pravo čudi...

A ovi start paketi su fakat povoljni, koliko platiš toliko i dobiješ i testiraš za sebe da odmah znaš na čemu si!
Schlauf2

#3182 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Schlauf2 »

smartXL wrote:
Znam, stoji sve, ne oslanjam se nego sam mislio ovim malo pokrenuti raspravu o ovom operateru posto im ponuda uopste ne izgleda lose u usporedbi s drugima, a o njemu se bas i ne prica.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3183 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Velkoski »

Ako uzmem Super35 paket na dvije godine, mogu li odmah kupiti i mobitel i da li ga mogu dobiti otključanog? :mrgreen:
Radar71

#3184 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Radar71 »

Velkoski wrote:Ako uzmem Super35 paket na dvije godine, mogu li odmah kupiti i mobitel i da li ga mogu dobiti otključanog? :mrgreen:
mozes odmah kupiti, otkljucanog ne mozes :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#3185 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Velkoski »

Radar71 wrote:
Velkoski wrote:Ako uzmem Super35 paket na dvije godine, mogu li odmah kupiti i mobitel i da li ga mogu dobiti otključanog? :mrgreen:
Kako ide kod njih, poslije otplate? :mrgreen:

Image

Šta je mjesečna naknada? Čudan mi ovaj cjenovnik :D
Radar71

#3186 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Radar71 »

Velkoski wrote:
Radar71 wrote:
Kako ide kod njih, poslije otplate? :mrgreen:

Image

Šta je mjesečna naknada? Čudan mi ovaj cjenovnik :D
Vjerovatno tražiš kod za otključavanje.
A to cjenovnik tu prvu sumu iskeširaš i 12/24 mjeseca na pretplatu plaćaš i tu drugu kolonu [emoji1]
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#3187 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Velkoski »

fala dečko :kiss: :mrgreen:
Maharadza

#3189 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Maharadza »

kloniran wrote:https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M53196c0329e.html

namazano veoma namazano :lol:
Prepaid korisnicima se prvi mjesec automatski dodjeljuje 1 GB. Za dodjelu narednih bonusa potrebno je izvršiti nadopunu od minimalno 10 KM u periodu od 30 dana. 1 GB mobilnog interneta možete iskoristiti u roku od 30 dana.
Bagra klošarska, pa haloo daje 555MB svaki mjesec samo uz aktivan broj (dopuna od 10KM traje 3 mjeseca), nikad ništa normalno od ovih uhljeba! :lol:
kloniran

#3190 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

Maharadza wrote:
kloniran wrote:https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M53196c0329e.html

namazano veoma namazano :lol:
Prepaid korisnicima se prvi mjesec automatski dodjeljuje 1 GB. Za dodjelu narednih bonusa potrebno je izvršiti nadopunu od minimalno 10 KM u periodu od 30 dana. 1 GB mobilnog interneta možete iskoristiti u roku od 30 dana.
Bagra klošarska, pa haloo daje 555MB svaki mjesec samo uz aktivan broj (dopuna od 10KM traje 3 mjeseca), nikad ništa normalno od ovih uhljeba! :lol:
bas tako, dobro se nasmijah na ponudu :lol:
Lopov-eliminator

#3191 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Lopov-eliminator »

Vise od polovine korisnika Ultre ni ne potrosi 10 KM mjesecno.
kloniran

#3192 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

nije u tome fazon, ne potrosim ni ja, nego sto ucjenjuju za bonus
na halo da bi dobio bonus 6 mjeseci moras potrositi 20 maraka
na ultri 60 :-)
jes da je duplo manje ali meni haman pa moze biti, ako zafali doplatim jos 3 markice i imam gigu, ovi odmah pa po ceneru opleli :-)
Lopov-eliminator

#3193 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Lopov-eliminator »

kloniran wrote:nije u tome fazon, ne potrosim ni ja, nego sto ucjenjuju za bonus
jes da je duplo manje ali meni haman pa moze biti, ako zafali doplatim jos 3 markice i imam gigu, ovi odmah pa po ceneru opleli :-)
Pa da, o tome se i radi, cista ucjena, da ljudi barem vecinom trose 10 KM mjesecno svakako pa da ovo nekako i prodje ali ovako neko da bi imao ovaj bonus mora da se rastegne do 10 KM iako mjesecno trosi manje od toga.

Ovo oni vjerovatno racunaju malo podbadati haloo posto raja nerijetko na haloo kupi 10 KM pa od toga 8 KM ostavi za net i ostatak od 2 (ili vise ako je u haloo klubu) za druge stvari. A i po samoj akciji je vidljivo da im je glavna meta haloo jer je u sustini rijec o istoj akciji kao i na haloo samo s malo drukcijim parametrima (12 mjeseci bonusa vs 6, 1gb vs 555 mb) , naravno minus ova ucjena s 10 KM mjesecno koje na haloo nema i jos neke parametre.

S obzirom da ovo nude samo za prenos broja, vjerovatno s prepaidom najvise racunaju na to da vrate korisnike koji su otisli na haloo jer je, kako mi se cini, najveci odliv prepaid korisnika bhta upravo bio u korist haloo.

Iako im ovo nije nesto konkurentna ponuda, u odnosu na prethodne akcijske ponude koje su imali ovo je znatno bolje. Pomalo se i oni bude, samo je pitanje koliko ce se brzo probuditi i da li ce tad biti prekasno.
Maharadza

#3194 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Maharadza »

Lopov-eliminator wrote:
kloniran wrote:nije u tome fazon, ne potrosim ni ja, nego sto ucjenjuju za bonus
Pa da, o tome se i radi, cista ucjena, da ljudi barem vecinom trose 10 KM mjesecno svakako pa da ovo nekako i prodje ali ovako neko da bi imao ovaj bonus mora da se rastegne do 10 KM iako mjesecno trosi manje od toga.

Ovo oni vjerovatno racunaju malo podbadati haloo posto raja nerijetko na haloo kupi 10 KM pa od toga 8 KM ostavi za net i ostatak od 2 (ili vise ako je u haloo klubu) za druge stvari. A i po samoj akciji je vidljivo da im je glavna meta haloo jer je u sustini rijec o istoj akciji kao i na haloo samo s malo drukcijim parametrima (12 mjeseci bonusa vs 6, 1gb vs 555 mb) , naravno minus ova ucjena s 10 KM mjesecno koje na haloo nema i jos neke parametre.

S obzirom da ovo nude samo za prenos broja, vjerovatno s prepaidom najvise racunaju na to da vrate korisnike koji su otisli na haloo jer je, kako mi se cini, najveci odliv prepaid korisnika bhta upravo bio u korist haloo.

Iako im ovo nije nesto konkurentna ponuda, u odnosu na prethodne akcijske ponude koje su imali ovo je znatno bolje. Pomalo se i oni bude, samo je pitanje koliko ce se brzo probuditi i da li ce tad biti prekasno.
Ma ako dilFa dobije naredbu da prodaje, idu i oni na bubanj kao i FDS, a za kojeg su btw stalno tvrdili kako 'nema govora o prodaji' i na kraju naravno slagali i prodali FDS za siću nekoj fiktivnoj firmi od 2 uposlenika...nuff said, a sigurno je da isto čeka i ostale 'zlatne koke' ukoliko ista mafija ostane na vlasti.
SONY_91

#3195 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by SONY_91 »

Za dodjelu narednih bonusa potrebno je izvršiti nadopunu od minimalno 10 KM u periodu od 30 dana.
Da li ovo sad znači da svaki mjesec mora se dopuniti 10 KM ili misle da u roku od 30 dana nakon aktivacije broja treba dopuniti 10 KM da bi se dobijali naredni bonusi.
kazo

#3196 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kazo »

Hocu da bjezim sa IZI, sta je trenutno najbolje za preci? eronet savrsena od 10 KM ili nesto drugo? pozivi su mi svi kratki (do 1 minute) i trosim oko 5 KM kredita, najbitnije mi je da ima internet.
Ovi s izija su poceli da deru sa pozivima, a i internet preskupo naplacuju kad udjem preko kredita.
avaks

#3197 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Prešaltaj za pozive, ima lik komparaciju napravio prije par stranica pa vidi šta ti paše a svi su žara što se tiče interneta preko kredita (zato i imaju opcije dokupa a ovako megabajt marka :lol: ne mogu da vjerujem da to neko i pokušava da koristi tako).
Što se tiče neta Haloo je još uvijek najpovoljniji u prepaid verziji + bonusi (555mb svaki mjesec):
http://www.haloo.ba/mobilni-internet-s62
Dr Kova

#3198 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Dr Kova »

Nešto razmišljam, evo već drugi mjesec zaredom prekucavam 2GB net-a, postaje mi malo. Kontam preći na 4 GB, to će mi biti optimalno.
Onda pogledam ove pakete po 500 MB i 1 GB, pa to mi ne može biti do 5-og u mjesecu :mrgreen:
Nema veće agonije, nego biti na EDGE-u
Schlauf2

#3199 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Schlauf2 »

kazo wrote:Hocu da bjezim sa IZI, sta je trenutno najbolje za preci? eronet savrsena od 10 KM ili nesto drugo? pozivi su mi svi kratki (do 1 minute) i trosim oko 5 KM kredita, najbitnije mi je da ima internet.
Ovi s izija su poceli da deru sa pozivima, a i internet preskupo naplacuju kad udjem preko kredita.
Probaj GoFree, obracunska jedinica za pozive 1s (15 kf/min), uz malu cijenu uspostave poziva (6kf). Ni internet nije skup, ima opcija za 10 KM 30 dana 3GB, obracunska 1KB.
supercali

#3200 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by supercali »

Buckethead wrote:Nešto razmišljam, evo već drugi mjesec zaredom prekucavam 2GB net-a, postaje mi malo. Kontam preći na 4 GB, to će mi biti optimalno.
Onda pogledam ove pakete po 500 MB i 1 GB, pa to mi ne može biti do 5-og u mjesecu :mrgreen:
Nema veće agonije, nego biti na EDGE-u
Jesi na telemachu?
Post Reply