Windows 10

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3176 Re: Windows 10

Post by Truba »

sad vidim ima iskače opcija preporuči kolegama i prijateljima

zar nije dovoljno što ste mene zajebali?
holowey

#3177 Re: Windows 10

Post by holowey »

u kuci dva desktopa i cetiri laptopa, svi pice win10 pro... na jednom od desktopa printer sharovan da svi mogu printati... i sada nakon sto je zavrsio update 1709 obicni user vise ne moze printati, printer izbrisan sa liste printera... admin accounti i dalje vide printer i mogu printati ali obicni useri ne mogu... wtf? prije 1709 sve islo glatko, sada ni naopako...
agent_zero

#3178 Re: Windows 10

Post by agent_zero »

Win10 pro je sve samo ne pro.

Kakve gluposti dolaze automatski uz njega, više liči na neki kids edition nego što je nekad značilo pro kod microsofta.

Smeće.
p206

#3179 Re: Windows 10

Post by p206 »

holowey wrote:u kuci dva desktopa i cetiri laptopa, svi pice win10 pro... na jednom od desktopa printer sharovan da svi mogu printati... i sada nakon sto je zavrsio update 1709 obicni user vise ne moze printati, printer izbrisan sa liste printera... admin accounti i dalje vide printer i mogu printati ali obicni useri ne mogu... wtf? prije 1709 sve islo glatko, sada ni naopako...
probaj ovo, kod mene radi

mada mene je odbilo to bavljenje samim OS a ne konkretnim poslom, tako da sam se vratio na W7 ultimate...
diablobih

#3180 Re: Windows 10

Post by diablobih »

Necete nista postici time sto ne updatujete win 10, nije ni cudo sto ste pojedinci nezadovoljni. Updateom moze se samo popraviti stvar, a ne pogorsavati.
zippoo87

#3181 Re: Windows 10

Post by zippoo87 »

diablobih wrote:Necete nista postici time sto ne updatujete win 10, nije ni cudo sto ste pojedinci nezadovoljni. Updateom moze se samo popraviti stvar, a ne pogorsavati.
da ali da MS prvo nesto ne zahebe,ne bi imao sta ni popravljati :D
ovako nas drzi u spirali...prvo zasere nesto,pa onda kao popravljaju
ja sam generalno zadovoljan sa win 10 ali nije da nema svojih musica
problem prave upravo ovi silni updatei...prije u vrijeme win 7 i starijih se znalo,izadje sistem i ima neke greske,kasnije izbace service pack i pokrpe to i onda ti sve radi...a sada imamo situaciju,sve ti radi,dodje update koji je automatski i odjednom ti nista ne radi :D
diablobih

#3182 Re: Windows 10

Post by diablobih »

Pa zato je bolje updateovati, nego skroz ukinuti to. Istrpis 2-3 min ako ti je normalan net i nastavis sa radom. Sad ukidati update je bas glupost. Ja nikakvih problema nemam, samo cekam da Cortani dodaju jos opcija, pa da mogu sve bas kontrolisati i ja cu biti sretan.
nagibSA

#3183 Re: Windows 10

Post by nagibSA »

Ja ga nisam iskljucio, vec iskljucio automatski update, da vidim sta unaprijed updateujem. Ima tu jos par stvari koje se trebaju odraditi na win10 (izmedju ostalog i da ne updateuje drajvere auto - Group Policy) i sve extra. Meni je dobro legao Win10. Svidja mi se i Security Center i novi Task Manager pa i WindowsStore aplikacije. Apsolutna kontrola svega. :)
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#3184 Re: Windows 10

Post by suad-sarajevo »

crnivrag

#3185 Re: Windows 10

Post by crnivrag »

suad-sarajevo wrote:Šta se dešava?
https://www.dropbox.com/s/23xnckijda86t ... 7.png?dl=0
Ako misliš na ikonice aplikacija u start meniju koje su prikazane u obliku strelice, to znači da se te aplikacije updatuju putem Microsoft Store-a?
suad-sarajevo

#3186 Re: Windows 10

Post by suad-sarajevo »

OK ali šta čekaju više. Zašto se ne apdejtuju?
crnivrag

#3187 Re: Windows 10

Post by crnivrag »

suad-sarajevo wrote:OK ali šta čekaju više. Zašto se ne apdejtuju?
Mislim da aplikacije čekaju tvoju dozvolu, uđi u Store (Prodavnica) i klikni na takvu istu strelicu te pokreni ručno update tih aplikacija.
suad-sarajevo

#3188 Re: Windows 10

Post by suad-sarajevo »

semirsar

#3189 Re: Windows 10

Post by semirsar »

stari se, a sta 's :mrgreen:
crnivrag

#3190 Re: Windows 10

Post by crnivrag »

suad-sarajevo wrote:https://www.dropbox.com/s/o9dc8vh7sjbyx ... 4.png?dl=0

Sve ažurirano uredno.
Ako je prije nekoliko minuta bio update aplikacija, onda će vjerovatno ikonice uskoro doći sebi :)
zavezata-vreca

#3191 Re: Windows 10

Post by zavezata-vreca »

Nakon updatea od 4.1. Komp se resetovao i sad samo stoji crn ekran sa logom microsoftea. Nakon nekoliko nasilnih restarta uspio sam ici na system restore ali nakon par sati opet dodje isti update i opet crn ekran. Pomoc?
crnivrag

#3192 Re: Windows 10

Post by crnivrag »

zavezata-vreca wrote:Nakon updatea od 4.1. Komp se resetovao i sad samo stoji crn ekran sa logom microsoftea. Nakon nekoliko nasilnih restarta uspio sam ici na system restore ali nakon par sati opet dodje isti update i opet crn ekran. Pomoc?
Da li koristiš Pro verziju Windows-a 10?

Ako je odgovor da, onda mi se javi na P.P. i ja ću ti blokirati taj update.
holowey

#3193 Re: Windows 10

Post by holowey »

crnivrag wrote:
zavezata-vreca wrote:Nakon updatea od 4.1. Komp se resetovao i sad samo stoji crn ekran sa logom microsoftea. Nakon nekoliko nasilnih restarta uspio sam ici na system restore ali nakon par sati opet dodje isti update i opet crn ekran. Pomoc?
Da li koristiš Pro verziju Windows-a 10?

Ako je odgovor da, onda mi se javi na P.P. i ja ću ti blokirati taj update.
kazu da kod pc sa amd cpu update KB4056892 pravi problem
zavezata-vreca

#3194 Re: Windows 10

Post by zavezata-vreca »

@holoway .. upravo to mi ispisuje sta mi je ciniti?
crnivrag

#3195 Re: Windows 10

Post by crnivrag »

zavezata-vreca wrote:@holoway .. upravo to mi ispisuje sta mi je ciniti?
Blokirati automatski update na ovaj način, i tako ti se neće isti update stalno instalirati:

Sanjarko

#3196 Re: Windows 10

Post by Sanjarko »

Ja sam cuo da se azuriranje moze blokirati nekako preko interneta. Da se internet stavi na metrovani internet ili tako nekako. Kud ja to nisam uradio kada sam ga imao preko stika. Sad pokvaren komp radi azuriranja i jos necega prije toga.

Nego mene zanima koliko bi neki majstor mogao da trazi da mi instalira cenera i da srusi sistem sadasnji skroz i sve ocisti, i da li bi to ocistilo i viruse, greske u radu itd.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#3197 Re: Windows 10

Post by liaar »

Vizionar 1985 wrote:Ja sam cuo da se azuriranje moze blokirati nekako preko interneta. Da se internet stavi na metrovani internet ili tako nekako. Kud ja to nisam uradio kada sam ga imao preko stika. Sad pokvaren komp radi azuriranja i jos necega prije toga.

Nego mene zanima koliko bi neki majstor mogao da trazi da mi instalira cenera i da srusi sistem sadasnji skroz i sve ocisti, i da li bi to ocistilo i viruse, greske u radu itd.
Što ćeš plaćati, imaš u Windowsu u "novom" Settings meniju Recover podmeni, u njemu ima RESET THIS PC.
Idi to, reci da sve očisti.

Odradi reinstalaciju komplet Windowsa, očisti od virusa i svih potencijalnih propusta.
Sanjarko

#3198 Re: Windows 10

Post by Sanjarko »

liaar wrote:
Vizionar 1985 wrote:Ja sam cuo da se azuriranje moze blokirati nekako preko interneta. Da se internet stavi na metrovani internet ili tako nekako. Kud ja to nisam uradio kada sam ga imao preko stika. Sad pokvaren komp radi azuriranja i jos necega prije toga.

Što ćeš plaćati, imaš u Windowsu u "novom" Settings meniju Recover podmeni, u njemu ima RESET THIS PC.

Odradi reinstalaciju komplet Windowsa, očisti od virusa i svih potencijalnih propusta.
Ne znam ja to odradit. To je problem, a ne znam ima li oporavak niti imam sa cega Windows da instaliram ako nesto ne bude kako treba. Nemam ni wifi. Mora majstor neki ovo da odradi ili neko ko je IT pismen. Ja pojma nemam. Da imam uradio bi to odavno. Ima skoro 4 godine kako mi tipke neke nerade, prestanu raditi, pa prorade, a poslije se sistem tokom azuriranja se pokvario, pola opcija ne radi.
Sanjarko

#3199 Re: Windows 10

Post by Sanjarko »

Da je android ja bi lako. Vrati na tvornicko samo. Ali oko windows-a ja nista ne znam, sem nesto minimalno. Skroz sam informaticki skoro nepismen.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#3200 Re: Windows 10

Post by liaar »

Vizionar 1985 wrote:
liaar wrote:

Ne znam ja to odradit. To je problem, a ne znam ima li oporavak niti imam sa cega Windows da instaliram ako nesto ne bude kako treba. Nemam ni wifi. Mora majstor neki ovo da odradi ili neko ko je IT pismen. Ja pojma nemam. Da imam uradio bi to odavno. Ima skoro 4 godine kako mi tipke neke nerade, prestanu raditi, pa prorade, a poslije se sistem tokom azuriranja se pokvario, pola opcija ne radi.
Ako hoćeš ja ti to mogu uraditi za 10 KM, radim kao servisni tehničar
Post Reply