Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Nogatrans

#3176 Re: Sarajevski derbi

Post by Nogatrans »

Poslije dugo vremena neko od gradski rivala je apsolutni favorit u utakmici. Ovaj put je to Zeljo. Al ako se sjecamo 98 godine i kada je Sarajevo isto bilo manje vise favorit za titulu i ubjedljivo igrali citavu utakmicu,a onda znamo sta se desilo nazalost.

Sarajevo nema igru, veliko bi se cudo moralo desiti da to poprave danas. Nadam se nekoj ludoj utakmici gdje mi pobjedujemo,a totalno mi je svejedno kako i koliko sretno. :mrgreen: :mrgreen:
Morales

#3177 Re: Sarajevski derbi

Post by Morales »

Fuzzy Dunlop

#3178 Re: Sarajevski derbi

Post by Fuzzy Dunlop »

Salah ad-Din wrote:Kada pobjedimo "pravaka", bit cemo i ispred Olimpica, jer on to nije uspio :)
Sto se tice ove sezone:
28.08.11. FK OLIMPIC - FK ŽELJEZNIČAR 0:1
05.11.11. FK ŽELJEZNIČAR - FK SARAJEVO 1:0

Ali ko zna. Lopta je okrugla. Mozda i vi bod iscupate kao i Olimpic :D
Salah ad-Din

#3179 Re: Sarajevski derbi

Post by Salah ad-Din »

Horde spremile spektakl na sjeveru
Tifozi Sarajeva se itekako spremaju za najvažniju utakmicu sezone

Za razliku od navijača Željezničara koji ne vrše nikakve pripreme za današnji derbi na Koševu, jer organizovano i bez obilježja ne mogu ući na stadion, tifozi Sarajeva se itekako spremaju za najvažniju utakmicu sezone.

Naime, kako smo uspjeli saznati posebno će biti vatreno na sjevernoj tribini gdje se nalaze najvjernije pristalice bordo boje. Popularne Horde zla su najavile čudnovatu atmosferu. Ostaje nam samo da vidimo.

Hz 8-)
hypko_nurko

#3180 Re: Sarajevski derbi

Post by hypko_nurko »

jel trebamo ponijeti 3d naocale, i one naocale za varenje. jer ne vjerujem da cemo moci gledati u sjever kad pocne taj spektakl :lol:
Dr. Kuca

#3181 Re: Sarajevski derbi

Post by Dr. Kuca »

Jbga vi i kad ste imali grupu dok se nsite raspali i poceli bosti i saketat emdjusobom niste uspjeli nikakvu koreografiju organizovat nikad, ona sa zmijom od proslog puta je u najmanju ruku debilna :lol: :lol: :lol: :lol: . Ko je ono izmislio svaka mu cast.
ultima_palabra

#3182 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

Salah ad-Din wrote:Popularne Horde zla su najavile čudnovatu atmosferu.
Eki čudnovatu, ja novinara :lol:

Šta god da su pripremili trajaće jedno 15-20 minuta, dok se Dominacija ne ukaže u svom sjaju 8-)
north

#3183 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

Salah ad-Din wrote:Horde spremile spektakl na sjeveru

Za razliku od navijača Željezničara koji ne vrše nikakve pripreme za današnji derbi na Koševu, jer organizovano i bez obilježja ne mogu ući na stadion, tifozi Sarajeva se itekako spremaju za najvažniju utakmicu sezone.

Naime, kako smo uspjeli saznati posebno će biti vatreno na sjevernoj tribini gdje se nalaze najvjernije pristalice bordo boje. Popularne Horde zla su najavile čudnovatu atmosferu. Ostaje nam samo da vidimo.

Hz 8-)
Ček malo, zar nisu HZ u krizi, zar nisu podjele na sjeveru, obračuni, gašenje grupe, kriza veća nego kod Manijaka :D

Ja sam mislio da je i kod HZ zabranjeno da organizovano navijaju, sad sam totalno zbunjen :?

Ma o tribinama se nema šta pričati, od osnivanja do danas, izuzev onih par sezona krize zbog smetljara na tribini koji su pometeni, HZ su No 1 u državi, teren je nešto drugo, i tu se nadam da ćemo večeras popraviti situaciju.....
banovan

#3184 Re: Sarajevski derbi

Post by banovan »

north wrote:
Salah ad-Din wrote:Horde spremile spektakl na sjeveru

Hz 8-)
Ček malo, zar nisu HZ u krizi, zar nisu podjele na sjeveru, obračuni, gašenje grupe, kriza veća nego kod Manijaka :D

Ja sam mislio da je i kod HZ zabranjeno da organizovano navijaju, sad sam totalno zbunjen :?

Ma o tribinama se nema šta pričati, od osnivanja do danas, izuzev onih par sezona krize zbog smetljara na tribini koji su pometeni, HZ su No 1 u državi, teren je nešto drugo, i tu se nadam da ćemo večeras popraviti situaciju.....
:lol: :lol: :lol:
north

#3185 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

Ne, grupa kojoj je zabranjeno da navija, koja prodaje transove, koje do poslije rata nije značila šta je bakljada baleći na bakljade HZ-a je No 1....Bježi dječače :lol:
banovan

#3186 Re: Sarajevski derbi

Post by banovan »

north wrote:Ne, grupa kojoj je zabranjeno da navija, koja prodaje transove, koje do poslije rata nije značila šta je bakljada baleći na bakljade HZ-a je No 1....Bježi dječače :lol:
:lol: :lol: :lol:
north

#3187 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

Djeca nam se smiju moj Reufe, s kojim ja maloljetnikom polemišem bože moj...nećemo dalje, samo se grohotom smij....
Salah ad-Din

#3188 Re: Sarajevski derbi

Post by Salah ad-Din »

Uz svo duzno postovanje Zeljeznicaru, njegovom kvalitetu i Manijacima kao navijackoj skupini, ali morate priznati da imamo bolje navijace, na terenu ste trenutno nenadje****, ali tribine su druga prica, sto cemo vam danas i pokazati ;)
perke

#3189 Re: Sarajevski derbi

Post by perke »

:D :D e cuj cudnovatu :D :D

Image
ultima_palabra

#3190 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

Salah ad-Din wrote:Uz svo duzno postovanje Zeljeznicaru, njegovom kvalitetu i Manijacima kao navijackoj skupini, ali morate priznati da imamo bolje navijace, na terenu ste trenutno nenadje****, ali tribine su druga prica, sto cemo vam danas i pokazati ;)
Realno, ne bih rekao da su HZ pokazale nešto više od TM ove sezone, obje grupe pamte i bolja vremena. OK, TM su pokvarili dosta sa zadnje dvije utakmice, ali i HZ su u konstantnom padu još od Blekić-Argentina euforije.
simonese

#3191 Re: Sarajevski derbi

Post by simonese »

Salah ad-Din wrote:Uz svo duzno postovanje Zeljeznicaru, njegovom kvalitetu i Manijacima kao navijackoj skupini, ali morate priznati da imamo bolje navijace, na terenu ste trenutno nenadje****, ali tribine su druga prica, sto cemo vam danas i pokazati ;)
znas da nema gostujucih navijaca(organizovano) tako da sta god uradite bit ce bolje od nas :oops:
north

#3192 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

perke wrote::D :D e cuj cudnovatu :D :D

Image
Volim provokacije sa stilom, a ova je jedna od rijetkih takva, i moram priznati da ima smisla :D

Kao i ona o tužbi ŠKODA Auto gdje brko svojom glavom zakloni cijeli znak Škode :D
Salah ad-Din

#3193 Re: Sarajevski derbi

Post by Salah ad-Din »

ultima_palabra wrote: Realno, ne bih rekao da su HZ pokazale nešto više od TM ove sezone, obje grupe pamte i bolja vremena. OK, TM su pokvarili dosta sa zadnje dvije utakmice, ali i HZ su u konstantnom padu još od Blekić-Argentina euforije.
To svakako, ali mora uzeti u obzir i rezultate, da Sarajevo ima rezultate koje ima Zeljeznicar, bila bi druga prica na sjeveru. Zamisli, da se Zeljeznicar bori za Evropu, upitna licenca, katastorfalna igra, koliko bi to utjecalo na posjete? Jedina navijacka skupina koja i uprkos zabranama bodri svoje momke, skoro na svakom gostovanju. Naravno da je bilo i boljih dana, ali se ne bi slozio da smo u konstatnom padu, samo cu te podsjetiti na proslu sezonu, utakmicu sa Spartom i oko 200 Hordi u Pragu ;)
banovan

#3194 Re: Sarajevski derbi

Post by banovan »

north wrote:Djeca nam se smiju moj Reufe, s kojim ja maloljetnikom polemišem bože moj...nećemo dalje, samo se grohotom smij....
:lol: :lol: :lol: :lol:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

I ZA KRAJ :

Image
Image
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#3195 Re: Sarajevski derbi

Post by F&N »

Sto ne staviste na ove slike i onu bajramsku :lol: :lol: :lol:
sposored by IZ BIH

:lol: :lol:

a parole to je tek nesto posebno.... :lol: :lol:

ABEEENJOOO
banovan

#3196 Re: Sarajevski derbi

Post by banovan »

F&N wrote:Sto ne staviste na ove slike i onu bajramsku :lol: :lol: :lol:
sposored by IZ BIH

:lol: :lol:

a parole to je tek nesto posebno.... :lol: :lol:

ABEEENJOOO
AAAA SULJOOOO
Zar pred derby da se svadjate ?
north

#3197 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

Ma neka ga, dječak živi u svijetu kojem su ove slike vrh vrhova, gdje nema dalje, šta će kukavac kad nije naučio na bolje....
JThomas

#3198 Re: Sarajevski derbi

Post by JThomas »

Salah ad-Din wrote:
ultima_palabra wrote: Realno, ne bih rekao da su HZ pokazale nešto više od TM ove sezone, obje grupe pamte i bolja vremena. OK, TM su pokvarili dosta sa zadnje dvije utakmice, ali i HZ su u konstantnom padu još od Blekić-Argentina euforije.
To svakako, ali mora uzeti u obzir i rezultate, da Sarajevo ima rezultate koje ima Zeljeznicar, bila bi druga prica na sjeveru. Zamisli, da se Zeljeznicar bori za Evropu, upitna licenca, katastorfalna igra, koliko bi to utjecalo na posjete? Jedina navijacka skupina koja i uprkos zabranama bodri svoje momke, skoro na svakom gostovanju. Naravno da je bilo i boljih dana, ali se ne bi slozio da smo u konstatnom padu, samo cu te podsjetiti na proslu sezonu, utakmicu sa Spartom i oko 200 Hordi u Pragu ;)
bilo je i takvih sezona, ne tako davno, kad željo nije ni morao brinuti o licenci jer je bio bez ikakvih šansi za evropu. pa je konstanta navijanja i podrške bila i više nego dobra. vaša internet mitologija o samim sebi je jedno, a realnost nešto skroz drugo. mislim priča vam je k'o da ste treći odozada a ne s vrha. a u derbi u 13. kolu su sarajevo i željo ušli poravnati.
banovan

#3199 Re: Sarajevski derbi

Post by banovan »

north wrote:Ma neka ga, dječak živi u svijetu kojem su ove slike vrh vrhova, gdje nema dalje, šta će kukavac kad nije naučio na bolje....
pa zar nisu slike vrh 8-)
mirzarb

#3200 Re: Sarajevski derbi

Post by mirzarb »

Zašto u tom poređenju uzimas period 2000 - 2012 , ili uzmi 95 -2012 ili 2002-2012

mahanje :run:
Post Reply