Facebook za upoznavanje ...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
pustopoljina

#3176 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by pustopoljina »

moonca wrote:
Pa i do sada si mogla imati sliku --osobe....napisala sam iznad ,iskreno , sta mu treba i to je jedina pocetna tacka...

.pa mogla mu je uputiti neki kompliment i lijepo izbjeci dalje pisanje a, ne - nije mi dam za upoznavanje - bice- nije mi dan da kuvam, nije mi dan da idem kod prijatelja . nije mi dan - :-) :roll: ..ceka se neki dan.. ma bjezi.. :run:
Ma ko zna sta je tu tacno receno.
Ali, dala mu je do znanja da za nju ide prebrzo.
Ti mislis da neka od 23 godine zna da treba uputiti kompliment i izbjeci dalje pisanje? Pa nije 10+ godina u customer service...
Neko je nekad cuo ono "nemoj guzicom zatvoriti vrata"...al' previse ocekujes od tako mladih ljudi.
pustopoljina

#3177 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by pustopoljina »

Dino34 wrote:
moonca wrote:treba ti profesionalna pomoc....
Ne zajebaji. Kakva crna profi pomoć i kakvi bakrači.
Sasvim normalan momak koji si daje oduška jer je razočaran ženskim ponašanjem. Pusti ga, nadoći će.
Razocaran zenskim ponasanjem..pa nije mu mati ili tetka...hjoj
On je njoj potencijalni prijatelj ili neprijatelj. Veza ili kreten koji bi je kako je smotan u tren oka "napump'o"...
Last edited by pustopoljina on 19/07/2019 13:29, edited 1 time in total.
Guadalajara

#3178 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Guadalajara »

pustopoljina wrote:
moonca wrote:
Pa i do sada si mogla imati sliku --osobe....napisala sam iznad ,iskreno , sta mu treba i to je jedina pocetna tacka...

.pa mogla mu je uputiti neki kompliment i lijepo izbjeci dalje pisanje a, ne - nije mi dam za upoznavanje - bice- nije mi dan da kuvam, nije mi dan da idem kod prijatelja . nije mi dan - :-) :roll: ..ceka se neki dan.. ma bjezi.. :run:
Ti mislis da neka od 23 godine zna da treba uputiti kompliment i izbjeci dalje pisanje? Pa nije 10+ godina u customer service...
Neko je nekad cuo ono "nemoj guzicom zatvoriti vrata"...al' previse ocekujes od tako mladih ljudi.
annoy

#3179 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by annoy »

Stvarno ne shvacam cemu tolika drama oko toga sto se cura nije htjela upoznati nakon citava TRI dana dopisivanja. Jebote.
Sad se jos i nju razvlaci da je neodgojena i glupa (?) a uopce ne znamo kontekst, kako su se uopce spojili i kako je tekao razgovor do tada.
moonca

#3180 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by moonca »

pustopoljina wrote:
moonca wrote:

.heheh- citas li ti ove nashe forumasice tih godina.. :lol: :-) ---vidi chendkerke kako zna da ''shukne' :oops: :lol: sad je ok , to je radila bas tih godina.. :wink:
Boemica

#3181 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Boemica »

On je sam sebi stvorio ovakav obrazac ponašanja, nikakav naš savjet mu ne može pomoći, dok on sam ne odluči da taj obrazac prekine.

Prvo rad na sebi, pa onda rad na vezama i odnosima oko sebe.

Svi ste sigurno imali prijatelja koji stalno kuka zbog nečega, bilo čega, i vi to stalno slušate i stresirate se i dajete savjete a on nikad ne posluša nijedan vaš savjet? E to je zato što je njemu ustvari ugodno u situaciji u kojoj je (jer mu je to zona komfora, jer je tako navikao, jer se boji uraditi više, milion je razloga) a vi mu dođete kao platforma gdje će istresat frustracije. E tako i luđaku forum dođe kao platforma da istresa svoje frustracije a ne znam da li je ijedan savjet koji je dobio ustvari i poslušao.

Ja ću opet reći: PSIHOLOG!
Neće ti niko udarit etiketu nekog F-a ako odeš na razgovor par puta, čisto da otkriješ šta je to u tebi što pravi takve blokade, je li to rezultat neke rane traume u djetinjstvu, straha od neprihvatanja, i tu može biti milion razloga, al' ne možeš nešto popraviti ako ne znaš da li je i kako pokvareno.

:)
Guadalajara

#3182 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Guadalajara »

Boemica wrote:On je sam sebi stvorio ovakav obrazac ponašanja, nikakav naš savjet mu ne može pomoći, dok on sam ne odluči da taj obrazac prekine.

...

pustopoljina

#3183 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by pustopoljina »

moonca wrote:
pustopoljina wrote:
moonca wrote:

.heheh- citas li ti ove nashe forumasice tih godina.. :lol: :-) ---vidi chendkerke kako zna da ''shukne' :oops: :lol: sad je ok , to je radila bas tih godina.. :wink:
Citam...
Ali citam i koliko su krhke i njezne i koliko moraju na sebe paziti. Nece drugi niko.
Nije svako nabusit i drcan, samo ako se brani od ljudi koji plaze za njima, bez da ih ista o njima zanima. A takvih je bruka.
moonca

#3184 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by moonca »

pustopoljina wrote: Citam...
Ali citam i koliko su krhke i njezne i koliko moraju na sebe paziti. Nece drugi niko.
Nije svako nabusit i drcan, samo ako se brani od ljudi koji plaze za njima, bez da ih ista o njima zanima. A takvih je bruka.
Krhke nisu... bar ja to ne primjecujem... ovdje su muskarci ti- :lol: :lol:
strucnjakdemagog

#3186 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by strucnjakdemagog »

Ludzak wrote:
moonca wrote:
Ludzak wrote:Dopisujem se 3 dana, i spomenem joj upoznavanje. Ona će na to: "nisam ti ovih dana za upoznavanje. Malo si ubrzao"

Ma idi u pm...
Ako je to njena recenica..Dobro si postupio
Nije vrijedna.
Pa koja je onda vrijedna? Nijedna. Izgleda.

brate mili, zamlacujes se ovde glupostima. mani se drustvenih mreza, nego pokupi kakvu raju, pa sa njima... malo kafici, izleti, sportske aktivnosti. upoznaces zena, a neces ni primijetiti kako i kad. ako budes forsirao sebe u pronalasku djevojke, neces je nikada naci, a tvoje frustracije ce samo rasti. ne opterecujem se tim, vec samo opusteno :wink:
pustopoljina

#3187 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by pustopoljina »

moonca wrote:
Znam da ti tako mislis.
Je li ti citas da su one sa 25 godina starke i baba-devojke?
I ona tema- kako naci zenu VRIJEDNU braka?
Meni su i muski i cure tih godina jos uvijek i djeca, koja su jos uvijek u zastiti vlastitog doma...navikla na ono iz svoje kuce...tek trebaju prihvatiti drugog i drugacijeg.
moonca

#3188 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by moonca »

pustopoljina wrote: Znam da ti tako mislis.
Meni su i muski i cure tih godina jos uvijek i djeca, koja su jos uvijek u zastiti vlastitog doma...navikla na ono iz svoje kuce...tek trebaju prihvatiti drugog i drugacijeg.

hm... i to -znam- zna parviti problem.... u komunikaciji izmedju djevojke i momka- znam- moze biti --zastavica za mnogo sta-
..tako, mladima ne bih preporucila, koristiti je..
:-D
moonca

#3189 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by moonca »

Image
Xavier1

#3190 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Xavier1 »

Boemica wrote:On je sam sebi stvorio ovakav obrazac ponašanja, nikakav naš savjet mu ne može pomoći, dok on sam ne odluči da taj obrazac prekine.

Svi ste sigurno imali prijatelja koji stalno kuka zbog nečega, bilo čega, i vi to stalno slušate i stresirate se i dajete savjete a on nikad ne posluša nijedan vaš savjet? E to je zato što je njemu ustvari ugodno u situaciji u kojoj je (jer mu je to zona komfora, jer je tako navikao, jer se boji uraditi više, milion je razloga) a vi mu dođete kao platforma gdje će istresat frustracije. E tako i luđaku forum dođe kao platforma da istresa svoje frustracije a ne znam da li je ijedan savjet koji je dobio ustvari i poslušao.

Ja ću opet reći: PSIHOLOG!
Neće ti niko udarit etiketu nekog F-a ako odeš na razgovor par puta, čisto da otkriješ šta je to u tebi što pravi takve blokade, je li to rezultat neke rane traume u djetinjstvu, straha od neprihvatanja, i tu može biti milion razloga, al' ne možeš nešto popraviti ako ne znaš da li je i kako pokvareno.

Boemica psiholog. E sad sam sve procitao. Gasi forum. :lol:
Xavier1

#3191 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Xavier1 »

pustopoljina wrote:
moonca wrote:
Znam da ti tako mislis.
To se mozda kod nas smatra djecom. Na zapadu si dijete do 18.
A kod nas jeste normalno da sa 25 mala ili mali nista ne radi, spava kod roditelja do podne i krade Bogu dane.
King Theoden

#3192 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by King Theoden »

A da možda nije najpreče da ga vi žene još jednom upitate da vam pojasni u čemu je problem?
Izgleda da ga niste shvatile.
Dakle, čovjek starta djevojke, normalno komunicira, itd.
Ono što je bitno jeste to da s tim djevojkama ne piše kao što piše ovdje na forumu.
Ovdje je anoniman i skriven iza te anonimnosti kuka iliti žali se na ono što je doživio.

Da, istina je da ste komplikovane(govorim o većini)
Ako ćete biti iskrene, to ćete i priznati.
Hej, koji je to mindfuck kad kažeš da ti tri dana nije dovoljno da skontaš hoćeš li izaći ili ne :roll:
Ako je tako, kako se onda možeš žvalit s nekim koga si upoznala na partiju ili u kafani? Kako se možeš seksat s nekim strancem kojeg si upoznala na moru?
Kako ti je tu OK kad ti priđe potpuni stranac?
Zašto tu ne kažeš - hej, dolazi svakog petka i prilazi na po 15 min?

*sad se obraćam tam nekoj hanifi iz rl*
Pa bona, neće te uzjahat. Ne moraš se ljubit. Muško je i kao takav neće primjetiti jesi li friško s frizure il ne. Jesi li jednako našminkala oba oka. Jesi li šta ja znam koji vrag.
Garantujem ti životom da ti neće primjetiti ni sise ni guzove. Kod drugih koje prolaze kad sjedi sa jaranima, def hoće, al kod tebe neće. Kod tebe će vidjeti oči, zube, boju kose i eventualno lak na rukama.
Muško je prosto i jednostavno.
Uprati na temi o jelima. Izgubi se kad vidi najobičniji kolač. Slatko se dijeli na dvije vrste: dobro(dovoljno slatko) i ok(preslatko)
On kao takav ne može da svari zašto ga je odbila. Prvo krivi sebe, a kasnije cijeli ženski svijet.
Šta misliš, zašto ti se javio?
Ako ti nije kolega s faxa ili posla, ili ako nisi doktorica/advokat pa da traži stručnu pomoć, postoji samo jedan razlog zbog kojeg se javio.
Ako ti nije simpatican, odjebi ga na prvu. Čemu zavlačenje? I onda te vidi negdje u gradu... Vidi kako ti prilazi neko, šapuće na uho... smijete se.
Šta misliš, šta će ovaj hudnik pomisliti?
Ti si komplikovana. Nek sam ti se nagovorio :mrgreen:
pustopoljina

#3193 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by pustopoljina »

To se mozda kod nas smatra djecom. Na zapadu si dijete do 18.
A kod nas jeste normalno da sa 25 mala ili mali nista ne radi, spava kod roditelja do podne i krade Bogu dane.
E de reci kako je na zapadu...
Normalno je da pocnu zaradjivati...i ispunjavati sebi zelje..putovati, imati veze sa najrazlicitijim tipovima ljudi, uletjeti u brak, izletjeti iz braka...mijenjati prebivalista i poslove, politicka uvjerenja...ali im je ponasanje svejedno samozivo i djetinjasto...samo sto imaju svoju placu.
pustopoljina

#3194 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by pustopoljina »

Dino34 wrote:A da možda nije najpreče da ga vi žene još jednom upitate da vam pojasni u čemu je problem?
Ono što je bitno jeste to da s tim djevojkama ne piše kao što piše ovdje na forumu.
Ovdje je anoniman i skriven iza te anonimnosti kuka iliti žali se na ono što je doživio.

Hej, koji je to mindfuck kad kažeš da ti tri dana nije dovoljno da skontaš hoćeš li izaći ili ne :roll:
Ako je tako, kako se onda možeš žvalit s nekim koga si upoznala na partiju ili u kafani? Kako se možeš seksat s nekim strancem kojeg si upoznala na moru?

Pa bona, neće te uzjahat. Ne moraš se ljubit. Muško je i kao takav neće primjetiti jesi li friško s frizure il ne. Jesi li jednako našminkala oba oka. Jesi li šta ja znam koji vrag.
Garantujem ti životom da ti neće primjetiti ni sise ni guzove. Kod drugih koje prolaze kad sjedi sa jaranima, def hoće, al kod tebe neće. Kod tebe će vidjeti oči, zube, boju kose i eventualno lak na rukama.
Uprati na temi o jelima. Izgubi se kad vidi najobičniji kolač. Slatko se dijeli na dvije vrste: dobro(dovoljno slatko) i ok(preslatko)
On kao takav ne može da svari zašto ga je odbila. Prvo krivi sebe, a kasnije cijeli ženski svijet.
Ako ti nije kolega s faxa ili posla, ili ako nisi doktorica/advokat pa da traži stručnu pomoć, postoji samo jedan razlog zbog kojeg se javio.
Ako ti nije simpatican, odjebi ga na prvu. Čemu zavlačenje? I onda te vidi negdje u gradu... Vidi kako ti prilazi neko, šapuće na uho... smijete se.
Uh sta napisa..
U RL stvari logicno mogu brze ici jer VIDIS s kim imas posla.
I to fizicko je deal breaker kod online upoznavanja. Mozete skontati da ste u istom horu, glasate isto, slusate istu muziku, volite isto voce, citate iste pisce...i sretnete se i...NISTA.
U RL- vidis, odmah spazis- pa sta je veza i brakova sa djecom poodraslom...jedno fakultet, drugo bez...jedno rocker, drugo narodnjake...sta je bracnih parova, i djeca im otisla iz kuce...a oni se prepiru oko gradonacelnika, oko tv kanala...oko cipela...to su nebitne stvari.
Musko nije prosto i jednostavno...pogotovo danas nije.
Nije ni zensko, al' nije ni musko. Ima tu procesa u pozadini, vise nego dovoljno.
To online je vise ispitivanje terena, procjena jesi li icemu...simulacija. plus oni, sto se hrane paznjom.
RL je stvarna situacija.
strucnjakdemagog

#3195 Re: Facebook za upoznavanje ...

Dino34 wrote:A da možda nije najpreče da ga vi žene još jednom upitate da vam pojasni u čemu je problem?

:thumbup:

neka si joj se nagovorio, tako i jest. stavise, muskarci cijene zenske koje su prirodne i jednostavne, odnosno ne pojavljuju se uvijek u najboljem svjetlu. zasto djevojka mora biti nasminkana i dotjerana na prvom dejtu, ako je recimo ima na fesju medju prijateljima? pa tamo je vidi kakva je dotjerana, a uzivo zeli da prica s njom, da vidi njene reakcije, ponasanje i druge pokazatelje kakva je ona zapravo, a sto ne moze provaliti preko tastature. njen izgled mu u tom trenutku uopste nije bitan.

a sto se tice ovog kakve su djevojke na moru, to je posebna tema i bolje je da ne pisem o tome, jer ce misliti da mrzim zene. :D ali ukratko, na moru je diskrecija zagarantovana. kad bi zenska bila sigurna da se neces okolo hvaliti da si spavao sa njom, sanse za sex bi ti se povecale bar za 50%. :D
Boemica

#3196 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Boemica »

Na prvi dejt ide klasika, malo podloge, malo maskare i rumenilo :D

Čuj da ulažeš trud a možda ti se ni ne svidi tip :lol:
pustopoljina

#3197 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by pustopoljina »

Uh, vrve novine i tv prirodnim i cupavim. Trazene. i vi se, naravno, javljate curama sa 5 folowera..
Zasto lazete sebe :)
Boemica

#3198 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Boemica »

pustopoljina wrote:Uh, vrve novine i tv prirodnim i cupavim. Trazene. i vi se, naravno, javljate curama sa 5 folowera..
:lol: :thumbup:
strucnjakdemagog

#3199 Re: Facebook za upoznavanje ...

pustopoljina wrote:Uh, vrve novine i tv prirodnim i cupavim. Trazene. i vi se, naravno, javljate curama sa 5 folowera..

pa kontas li ti sta sam napisao? ajde procitaj jos jednom, ne trci pred rudu. ako ne skontas, javi se da ti pojasnim. :wink:
pustopoljina

#3200 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by pustopoljina »

Sad ide ono...
Pa zensko si, majku mu...de se malo uredi, de malo gdje si depilirana, de malo uzu odjecu..de malo gladuj...
Al' samo prirodno i jednostavno
:skoljka:
Post Reply