Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
Antifriz+

#3176 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Antifriz+ »

fcbhre67346 wrote:
Alfons Kauders wrote:
scorpioo78 wrote:U slucaju pucanja brane u Modracu,, voda ce se razliti i otici prema Gracanici, dole, grad Lukavac ce biti potopljen ali ne cijeli... Okolna brda Bistarac, Dolozaj su sigurna mjesta !!
...i u slucaju pada meteora od 10,000,000 tona, oticemo svi u tri picke materine ko dinosauri

brana je ok, ne plasite narod

ljudi smo, nismo novinari
HAARP je odradio svoje još samo zemljotres da sahrani bosansku paščad pod zemlju i problem riješen :lol: :lol: :lol:

:thumbup: za harp, a za paščad pozdravi familiju!

Last edited by Antifriz+ on 16/05/2014 18:42, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#3177 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

Zeljo_do_groba wrote:Kad skontas, nivo se digao 3,4 m, a duzina ovog jezera je oko 4,5 km... skontaj koja je to masa i kolicina vode jbte... ali ljudi shvatite daje brana sigurna, postoje instrumenti koji bi zabiljezili i najmanji pomak od 1 milionitod dijela metra i tako upozorili narod... nema sanse da brana pukne, nivo opada...
da - cak i vise od 3.4, jer je prije poplave bio ispod 200m nivo... al se za dan napunilo... milioni kubika su u pitanju i ima da pici dok ne padne ispod 200
snaga_znanja

#3178 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by snaga_znanja »

Sta je najbolje od hrane odnjeti?
vivax

#3179 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by vivax »

Al' ne mogu da vjerujem koji idiot moras biti da pored svih ovih muka i jada, napises clanak kako je neka brana pred granicom pucanja. Samo da bi koji klik ili lajk zaradio na nekom ofucanom portalu.
shibonja

#3180 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by shibonja »

snaga_znanja wrote:Sta je najbolje od hrane odnjeti?

Konzerve
tataćusak

#3181 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by tataćusak »

Arsene Wenger wrote:DOK SE U BIH DEŠAVA PRAVA KATAKLIZMA, NA PEDERALNOJ TELEVIZIJI PUŠTAJU PARTIZANSKE FILMOVE UMJESTO DA IZVJEŠTAVAJU I SLUŽE GRAĐANIMA KOJI IM PLAĆAJU PRETPLATU! JEBEM IM MAJKU I POMAJKU!
Zato kad plaćaš račun ...........
Not My Idea

#3182 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Not My Idea »

U zenici,na crkvickom brdu se dovlace ljudi I djeca iz maglaja. Helikopterima,nasim, sforovim I hrvatskim. a onda kad se vracaju po jos ljudi, voze hranu I vodu onima koje nece evakuisat. Tako da narod I gore vozi odjecu,hranu..
Ajatolah_

#3183 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Ajatolah_ »

Antifriz+ wrote:
fcbhre67346 wrote:HAARP je odradio svoje još samo zemljotres da sahrani bosansku paščad pod zemlju i problem riješen :lol: :lol: :lol:
:thumbup:
Mani se gluposti na ozbiljnoj temi.
snaga_znanja

#3184 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by snaga_znanja »

shibonja wrote:

Konzerve
Hvala..

A za bebe sta ide od hrane jer nemam sa tim iskustva?
kamberovica polje

#3185 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by kamberovica polje »

tataćusak wrote:jbo mater odrastao sam čovjek ali deseti put danas su mi oči pune suza :-? . Šta da radimo, žao mi je ljudi ......... sjedim za kompom ko debil.....gledam Vučića poziva ljude.....angažuje ministre.....napravio čovjek pravi krizni štab. Kod nas....jad i čemer, nigdje ništa. RTS radi ljudski posao, ne profesionalni, već ljudski.
Naši ljudi, prepušteni sami sebi :( :( :( :( ,
Samo da se angažovala mehanizacija sa auto puta mogli smo odbraniti jedan grad...Mi čekamo da prođe samo od sebe....
Ja mogu samo reći da sam ponosan na nas. Ovakvo zajedništvo unatoč manjku organizacije i uz nesposbnu vlast je zadivljujuće.
Evo i mi studenti iz BiH u Zagrebu ovih dana pravimo humanitarnu akciju. :)
Last edited by kamberovica polje on 16/05/2014 18:32, edited 2 times in total.
hAZNADAR

#3186 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by hAZNADAR »

skafiskafsnjak wrote:
hAZNADAR wrote:Covjek vise nije pametan gdje praviti kucu u Bosni - pa i ako bude pomoci ljudima koji su izgubili sve - gdje im dati plac i ako ima sredstava za gradnju? Ako je u dolini - plavi, ako je na brdu - klizi. Sudeci po fotografijama klizista - nije samo sjeca drveca razlog - jasno se vide odroni zemlje sa drvecima.
Znaci klimatske promjene su toliko velike da ne mozes vise preventivno graditi po Bosni.

osim mozda po Herceegovini - kamena brda ne idu nikuda.
u Hercegovini pozari :D
Ma i to je lakse podnijeti i preventivno osigurati od klizista. hajd znaj kad ce se brdo ispod tebe pokrenuti u Bosni.

Hercegovina ispada opet najsigurnija za zivot.
Alfons Kauders

#3187 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

fcbhre67346 wrote:
Alfons Kauders wrote:
moooostaaaarac nas iz kooomsine straaaanke

kod vas ne plavi... :D al ima vazda neretva... :D

nazovem te kad budem u prolazu
evo odmah zovi +1 212 325 2000
buć :D
Johnny_x

#3188 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Johnny_x »

hAZNADAR wrote:Covjek vise nije pametan gdje praviti kucu u Bosni - pa i ako bude pomoci ljudima koji su izgubili sve - gdje im dati plac i ako ima sredstava za gradnju? Ako je u dolini - plavi, ako je na brdu - klizi. Sudeci po fotografijama klizista - nije samo sjeca drveca razlog - jasno se vide odroni zemlje sa drvecima.
Znaci klimatske promjene su toliko velike da ne mozes vise preventivno graditi po Bosni.

osim mozda po Herceegovini - kamena brda ne idu nikuda.
Dole kad pocne goriti sve izgori tako da ni to nije sigurno.
Not My Idea

#3189 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Not My Idea »

Konzerve,vodu I hemiju
moke33-sa

#3190 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by moke33-sa »

Druze sta god da odneses dobro ce doci narodu ali ako vec pitas sta je najbolje onda su najbolje konzerve i neka hrana koja moze duze stojati jer ipak u djelovima koji su pod vodom nema struje pa tako da roba lako kvarljiva nema gdje da se cuva.
svaka cast svima koji i pomisle da pomognu a kamo li pomognu ovom napacenom narodu i molio bih ako iko zna koja to prodavnica ili pojedinci prodaju litar vode po 5km neka navede imena istih.hvala i pozz
Murat Sabanovic

#3191 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Murat Sabanovic »

O'zone
Globalni moderator

#3192 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

tataćusak wrote:jbo mater odrastao sam čovjek ali deseti put danas su mi oči pune suza :-? . Šta da radimo, žao mi je ljudi ......... sjedim za kompom ko debil.....gledam Vučića poziva ljude.....angažuje ministre.....napravio čovjek pravi krizni štab. Kod nas....jad i čemer, nigdje ništa. RTS radi ljudski posao, ne profesionalni, već ljudski.
Naši ljudi, prepušteni sami sebi :( :( :( :( ,
Samo da se angažovala mehanizacija sa auto puta mogli smo odbraniti jedan grad...Mi čekamo da prođe samo od sebe....
Kad su bili požari čekali smo da padne kiša a opreme nigdje za gašenje nije bilo kaže Lijan uzeli smo 2011 50 čamaca i od tad prođoše tri godine i niko nije više ni vesla kupio. A bilo je para da se ne lažemo u onom periodu kad je Tihić (ne Suljo) bio direktor CZ govrilo se o nekih 35 miliona maraka koje samo leže na računima CZ, sad nema ni marke a ništa od opreme nije nabavljeno.

Gdje je lova? Nema! Pojela maca.
Anestezija

#3193 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Anestezija »

U Lukavcu opet kisa pocinje..
Butmiran

#3194 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Butmiran »

snaga_znanja wrote:
shibonja wrote:

Konzerve
Hvala..

Ja sam one hapice nosio.
House

#3195 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by House »

Murat Sabanovic wrote:

:(

tuga
Rijeka_snova

#3196 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Rijeka_snova »

snaga_znanja wrote:
shibonja wrote:

Konzerve
Hvala..

Voda, deke, gumene cizme - to sam sada cula na rtvze da traze najvise, pa vjetrovatno je tako i u drugim mjestima. Za bebe vjerovatno neke hip hapice, ovo pretpostavljam, nemam iskustva
bingov buraz

#3197 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by bingov buraz »

Sanski Most
voda i dalje raste,kisa ne prestaje,grad poplavljen,struje nema,voda nije za pice,jedan utopljenik vec
Teufik

#3198 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Teufik »

scorpioo78 wrote:ja pisem za slucaj da narod nezna, jer u slucaju katastrofe nije im receno gdje da bjeze ,, vec samo da bjeze!!!!!!!!!!!!!!!!!
jbt ovdje ni dobronamjeran nemozes bit, uvijek dodje neki filozof pa pametuje :roll: :roll:
Eto oni ne znaju gdje ce se izliti :-)
Ohani sa prepadanjem
hAZNADAR

#3199 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by hAZNADAR »

U dijaspori pocelo prikupljanje pomoci koja ce se slati paketima. Problem je samo sto ljudi neznaju sta poslati pa cesto pakuju gluposti koje im ne trebaju ili polovnu tehnicku robu.
Posto se lijekovi i hrana ne mogu slati - ima li ko spisak osnovnih potrepstina. Cebad, cizme, skolski pribor, baterije,...
O'zone
Globalni moderator

#3200 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Post Reply