Avionske nesrece

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
agent_zero

#3176 Re: Avionske nesrece

Post by agent_zero »

Zviz wrote:
annoy wrote:Da je bio bez svijesti ne bi mogao pritisnut dugme za blokiranje ulaza u kokpit, zar ne?

A sta ako je dugme zakocilo, sad kako nije bitno a mozda bio i bez svjesti? U Svakom slucaju, najlakse je reci on se zapuco, lakse nekako nego da sad prinude sve avionie i javno prave troskove, a znas kako burza reaguje... sta ja znam... samo mislim.
:-)
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#3177 Re: Avionske nesrece

Post by Zviz »

Nemoj bezvezekolutatiocima, jer imas moj post i objasnjenje na sta sam mislio, i drzim se toga da je najlase reci ovo, a to ne znaci da je tako bilo. 50/50 je sansa sta god da je bilo. Ili samo ubistvo ili kvar. Ja licno nisam ubjedjen ovom teorijom kopilota. Nije da negiram ali od svih bi ipak ovu teoriju stavio kao zadnju.

Bar iz jednog razloga, ljudi koji hoce da ucine samoubistvo iz kojeg god razloga zelili je licna odluka i oprezni su, traze svoj mir za to i nema indicija da zele smrt drugima.

Sad je pronadjen i mobitel sa snimcima i sl. Ko 2001 kad je sve se spusilo i izgorilo samo pasoso ostali nedotaknuti ;-)

U svijetu avijacije je samo poznat jedan slucaj pokusaja samoubistva pilota koji je letio kao rezerva u cargo avonu 1994 i nije mu uspjelo.

Ja ne iskljucujem samoubistvo ali isto tako nisam ni ubjedjen u tu opciju.
apsidejzi

#3178 Re: Avionske nesrece

Post by apsidejzi »

Pa ne mora telefon prezivjeti. Memorijska kartica je dovoljno mala da ostane citava.
azdralovic

#3179 Re: Avionske nesrece

Post by azdralovic »

apsidejzi wrote:Pa ne mora telefon prezivjeti. Memorijska kartica je dovoljno mala da ostane citava.
previse ti je jednostavna izjava... gdje je teorija zavjere u tome ? :oops:
insomnia78

#3180 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Dobro si
Fauja Singh

#3181 Re: Avionske nesrece

Post by Fauja Singh »

Micro SD card
Image

Meni uopste nije neobicno da ovako mala i lagana kartica prezivi cak i pad aviona.
insomnia78

#3182 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

A sta ako je iPhone?
A, a?
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#3183 Re: Avionske nesrece

Post by Zviz »

Summa summarum aviona vise nema, istao kao i onog sto i dan danas nestalog od Malaysia Airlines. U ovom slucaju se bar zna da, kako god i zbog cega, je avion udario u planinu. Nebitno, bila rijec o kvaru ili samoubistvu ko-pilota, niko nije ostao ziv da kaze iz prve ruke. Mi znamo samo ono sto nam mediji pisu, a oni pisu na bazi svojih izvora, a sad koliko su ti izvori pouzdani je sasvim drugo pitanje. Koliko ko se opario od poznanika ili prijatelja ko-pilota i sta su oni pricali, a kako su nama mediji prenjeli i sta smo mi zakljucili na kraju krajeva je sasvim subjektivno pitanje kroz citavu pricu. Imam osjecaj da se u jednu ruku iz dana u dan vodi malo hetz-a na racun ko-pilota, jer je prica jako popularna kod masa. A svi znamo kako mediji posluju. Pa treba sve malo uzedti sa rezervom.

Samoubistvo je jedna od teorija, a ako tako kazu istrazitelji i mogu da javnosti potvrde originalnim snimcima tj. tonskim, kao sto u svim slucajevima pada aviona objave snimke tonske, onda tu nema vise sta razmisljati. Ja licno cekam te tonske snimke.

Ako je rijec o nekom kvaru a nece da kazu, sto isto ne iskljucujem, jer nesto je Lufthansa oslabila, te im piloti redovno strajkuju pa cak i ovo, u cerka kompaniji se desilo.

Na papiru trenutno kazu svi da je samoubistvo, moram priznati meni jako cudno samoubistvo, ali nije iskljucivo.
karanana

#3184 Re: Avionske nesrece

Post by karanana »

pa nije kompanija ta koja vrsi istragu i dolazi do zakljucka koji objavljuje novinarima.
e sad, mozemo jedino reci da je u pitanju globalna zavjera i laz o uzroku nesrece u koju su ukljuceni i njemacki i francuski istrazitelji kao i kompanije airbus i lufthansa.
arslanbey

#3185 Re: Avionske nesrece

Post by arslanbey »

karanana wrote:pa nije kompanija ta koja vrsi istragu i dolazi do zakljucka koji objavljuje novinarima.
e sad, mozemo jedino reci da je u pitanju globalna zavjera i laz o uzroku nesrece u koju su ukljuceni i njemacki i francuski istrazitelji kao i kompanije airbus i lufthansa.
airbus i lufthansa mislis nemaju jako uticajnih ljudi?
arslanbey

#3186 Re: Avionske nesrece

Post by arslanbey »

Matzan wrote:
insomnia78 wrote:I citav avion se raspao u male komadice, ni jedno tijelo nije ostalo u komadu, samo je taj mobitel, sa snimkom ost'o citav
I jos su uspjeli reprodukovati video sa njega
Amazing
Ovaj je mogao preživjeti

Image
:lol: :lol: :lol:

slusa moj brat sve ove vijesti,i mrtvo hladno rece,,pa ako te crne kutije uvijek "prezive" zasto jednostavno ne naprave citav avion od istog materijala :D
insomnia78

#3187 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

arslanbey wrote:
karanana wrote:pa nije kompanija ta koja vrsi istragu i dolazi do zakljucka koji objavljuje novinarima.
airbus i lufthansa mislis nemaju jako uticajnih ljudi?
Naravno da imaju al da bas toliko uticu na tuzilastvo, policiju i BEA koja istrazuje slucaj, i to u Francuskoj i Njemackoj, cisto sumnjam

Plus sto lufthansi ne odgovara nikako ovaj razvoj situacije jer su po svemu sudeci znali za neke njegove psiholoske probleme ranije a ipak mu dali licencu u pustili ga u kokpit

Sacekaj samo dok se porodice malo povrate od prvobitnog šoka, prstace tuzbe do neba
arslanbey

#3188 Re: Avionske nesrece

Post by arslanbey »

Ovo su sve avionske kompanije koje su u zalosti,znal ko imena svih ovih?

Image
drndalo

#3189 Re: Avionske nesrece

Post by drndalo »

Ispasce da se foliram...

Air Berlin
Swiss
Lufthansa
Condor
TUi Fly
Brussels Airlines
Edelweiss
Austrian
Germanwings
JanuaryJones

#3190 Re: Avionske nesrece

Post by JanuaryJones »

drndalo wrote:Ispasce da se foliram...

Air Berlin
Swiss
Lufthansa
Condor
TUi Fly
Brussels Airlines
Edelweiss
Austrian
Germanwings
Iliti članice Lufthansa grupacije ;-)
arslanbey

#3191 Re: Avionske nesrece

Post by arslanbey »

Sefovi germanwingsa i luftthanse dolaze s helikopterima dok se rodbina poginulih muci s busevima...bar su im mogli organizovati prevoz s helikopterima :evil:
insomnia78

#3192 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

arslanbey wrote:Sefovi germanwingsa i luftthanse dolaze s helikopterima dok se rodbina poginulih muci s busevima...bar su im mogli organizovati prevoz s helikopterima :evil:
Ponudila im je Lufthansa avione iz Spanije i Njemacke no neki su odlucili doci autobusima
drndalo

#3193 Re: Avionske nesrece

Post by drndalo »

JanuaryJones wrote:
drndalo wrote:Ispasce da se foliram...

Air Berlin
Swiss
Lufthansa
Condor
TUi Fly
Brussels Airlines
Edelweiss
Austrian
Germanwings
Iliti članice Lufthansa grupacije ;-)
Vecina jeste ali nisu svi... Air Berlin i TUI nemaju nikakve veze sa LH... AB je cak glavna konkurencija u Njemackoj, a TUI je svakako charter (turizam) operator... Ali su Nijemci...
suncica24

#3194 Re: Avionske nesrece

Post by suncica24 »

Pronadjena druga crna kutija.
Malik Urcic

#3195 Re: Avionske nesrece

Post by Malik Urcic »

Image
insomnia78

#3196 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Jap
uglavnomja

#3197 Re: Avionske nesrece

Post by uglavnomja »

insomnia, dje su podaci, sta su nasli na tabletu, druga crna kutija, ... :-)

ili je ono Joyeuses Pâques :D
mini ferije
insomnia78

#3198 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

uglavnomja wrote:insomnia, dje su podaci, sta su nasli na tabletu, druga crna kutija, ... :-)

ili je ono Joyeuses Pâques :D
mini ferije
Nije jos, sutra ce, ko bude mog'o spojiti sa vikendom i neradnim ponedjeljkom :D

Trazio co'ek nesto o samoubistvima i vratima od kokpita :D
Nista, "crnu kutiju" je pronasla zena, pripadnica zandarmerije, dosta je ostecena ali vjeruju da su podatci sacuvani i veceras bi trebala biti dostavljena u BEA

Istrazitelji su do sada na terenu nasli 470 komada licnih stvari, medju njima 40 telefona

Tretirano je 2854 dijelova tijela i iz njih je izvadjeno 150 razlicitih DNA uzoraka, identifikacija je u toku
Edin H.

#3199 Re: Avionske nesrece

Post by Edin H. »

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/podac ... /150403039

Mislim da zaista vise nema sumnje da je rusenje aviona bio namjeran cin.
groove

#3200 Re: Avionske nesrece

Post by groove »

a vise puta ubrzavao dok je padao, zurilo se andreasu.
Last edited by groove on 03/04/2015 17:27, edited 1 time in total.
Post Reply