wolf07 wrote:@Dozer
Vidi, ja stvarno nemam pojma kako, da znam kako ja bih se kandidovao pa to obecavao. To je sad njegov problem. Samo kazem da necu ni sekunde dvojiti oko toga da ga treba otjerati govnjivom motkom ako slaze. Ja licno mislim da te kolicine radnih mjesta ovdje nema bez stranog kapitala a strani kapital, svidjalo se to kome ili ne, u ovu zemlju su kako-tako jedino u mogucnosti donijeti Haris Silajdzic i Bakir Izetbegovic. Mislim, da kad je Bakir u pitanju, treba racunati na jos znacajniji priliv turskih sredstava osim ako se dole kod njih skroz ne zakuha, a moguce je da nesto dodje i od Arapa jer kad moze Vucic ne vidim zasto ne bi Bakir. Pored toga, na ruku mu ide i cinjenica da ima znacajan komad kolaca u parlamentima F BiH i drzavnom parlamentu. Prethodni mandat on je ipak bio skoro pusto ostrvo, sad je to druga prica. Jedino sta bi moglo da ga zajebe u ovoj matematici je koalicija HDZ-DF-SBB. U tom slucaju bi definitivno propala svaka investicija u ovu zemlju samo da Bakir i SDA budu povaljeni. Medjutim ako se takvo sta desi onda stvarno sa Hrvatima skroz treba okrenuti plocu. Na sljedecim izborima treba Bakira i SDA pustiti niz vodu ali u tom slucaju naci nekog Mehmeda ili Hasana iz DF-a npr. koji se kao bajagi izjasnjava kao Hrvat i hladno im izabrati clana Predsjednistva BiH sa jos nekim drugim Mehmedom ili Hasanom koji su naravno Bosnjaci! Pa neka onda kmece o majorizaciji.
Vidi nesto...ja sam svjestan da si ti SDA fan i glasac, medjutim porazne su cinjenice da SDA glasac ne zna zasto uopste glasa za SDA... Bez uvrede.
Prije nego si izasao na glasanje trebalo je da razmisljas na sljedeci nacin:
Da vidimo da li SDA i Bakir uopste zasluzuju moj glas... pa onda:
- Sta su tacno uradili za proteklih 23 godine...? (evo, pokusaj sad dati odgovor na ovo)
- Da li ova izjava o 100.000 radnih mjesta moze biti ostvarena, a onda i da vidim taj program i plan na koji nacin ce biti ostvarena... (toga, znamo i ti i ja, nema nigdje)
- Da li je ta stranka na bilo koji nacin doprinijela boljem zivotu mene, ali i mog naroda, i na koji nacin...? (pokusaj sad dati odgovor i na ovo)
- Da li je realno i ostvarivo ocekivati bilo kakav turski kapital u BiH, i za sta tacno...? (opet, pokusaj i sada dati odgovor)
- Na kraju - da li je BHS matrica zaista nesto u cemu mi treba da zivimo u BiH i po cemu treba da se vodimo u svakom segmentu zivota?
- Sta je Bakir I., ali i SDA, do sada konkretno uradio na ekonomskom planu, i na koji nacin je to mjerljivo?
Ovo bi trebalo da bude neki prirodni i normalni proces razmisljanja svakog biraca i gradjanina, bez obzira na politicko opredjeljenje. Nazalost, vecina BH gradjana je jos uvijek par svjetlosnih godina daleko od ovakvog mentalnog sklopa...