Ukrajina

Post Reply
underwater

#3176 Re: Ukrajina

Post by underwater »

tnnt wrote:
underwater wrote: Ne kontam gdje vidis IKAKVU slicnost ... samo politicki slijepac moze vidjeti ovakvu analogiju.
Ovdje nije u pitanju autonomija ukrajine ili dominacija rusi/ukrajinci u samoj drzavi, vec NEUTRALNOST
Jer samostalnost su im jos davno DALI RUSI ali pod uvjetom NE NATO
A sad se hoce taj ogromni teritorij fuzionirati EU, a preduvjet je clanstvo u NATO
Ako bi rusija pristala na ovakvu kombinaciju, to bi bilo samoubojstvo.
nepričaj gluposti, otkad je članstvo u EU preduvjet da je u NATO-u
pronađi sam niz članica EU koje nisu u NATO-u
ovdje je pitanje kako uzeti Krim i još ponešto
Gluposti pricas - TI. Naravno i vlada Srbije :lol: :lol: koja to isto uvjerava srbe :lol: :lol: :lol:
Češka, Mađarska i Poljska pridruzene NATU 1999.
Bugarska, Estonija, Latvija, Litva, Rumunija i Slovenija 2004
Albanija i Hrvatska 2009
Koja se to zemlja pridruzila EU a da nije prije toga usla u NATO ?
swanfilter

#3177 Re: Ukrajina

Post by swanfilter »

zilog wrote:
swanfilter wrote:A, sta je uradio isti taj parlament da zastiti clanove jedne stranke, pa da mogu doci na sjednicu parlamenta da bi i oni dali svoje misljenje? Zasto parlament nije obezbijedio Janukovicu sigurno obnasanje funkcije dok se situacija ne rijesi, na ovaj ili onaj nacin?
Parlament ne radi poslove izvrsne vlasti.
Od 122 delegata Janukoviceve Partije Regiona, 38 je bilo prisutno, a 36 glasalo za opoziv (2 suzdrzana). Gdje su bili ostalih 84? Neki opravdano odsutni, neki vjerovatno na putu sa Janukovicem?

Tih 84 (18,7% otprilike koliko je u Ukrajini Rusa) nije falilo, jer je parlament imao vise nego dovoljan kvorum.
Ne budi naporan. Znam koja je uloga parlamenta, izrazio sam se "onako" ... Skontao sam, imas svoju stranu i drzis se je, kao i svoje misljenje, sto je ok. Nista vise od toga me ne zanima ...
CungaLunga

#3178 Re: Ukrajina

Post by CungaLunga »

underwater wrote:
tnnt wrote:
underwater wrote: Ne kontam gdje vidis IKAKVU slicnost ... samo politicki slijepac moze vidjeti ovakvu analogiju.
Ovdje nije u pitanju autonomija ukrajine ili dominacija rusi/ukrajinci u samoj drzavi, vec NEUTRALNOST
A sad se hoce taj ogromni teritorij fuzionirati EU, a preduvjet je clanstvo u NATO
nepričaj gluposti, otkad je članstvo u EU preduvjet da je u NATO-u
pronađi sam niz članica EU koje nisu u NATO-u
ovdje je pitanje kako uzeti Krim i još ponešto
Gluposti pricas - TI. Naravno i vlada Srbije :lol: :lol: koja to isto uvjerava srbe :lol: :lol: :lol:
Albanija i Hrvatska 2009
švedska, Austrija, Finska
tnnt

#3179 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

underwater wrote: Gluposti pricas - TI. Naravno i vlada Srbije :lol: :lol: koja to isto uvjerava srbe :lol: :lol: :lol:
Albanija i Hrvatska 2009
Austrija, Švedska, Finska, Irska vjerovatno ih ima još, ovako odoka
uvjet za članstvo u EU nije NATO pakt
nađi mi gdje to piše pametnjakoviču
swanfilter

#3180 Re: Ukrajina

Post by swanfilter »

It_is_a_Leclerc wrote:Izvini, ako griješim, alii bojim se da imamo mali problem u razumijevanju legaliteta.
Dakle, čak i sa pištoljem na čelu (a to je grozno pretjerivanje), ukoliko je ispoštovana procedura, odluka je legalna.
O legitimitetu bi se još i moglo raspravljati, ali o legalitetu nikako, s obzirom da je odluku donijela njihova skupština.
Izbori mogu pokazati legitimitet, kao svojevrsno prihvatanje prelazne vlade od strane naroda.

Da je Radončić to uradio, bilo bi to legalno, ukoliko bi bilo provedene ustavne i zakonske procedure.
Ponovo ti sa floskulama pocinjes. Kao i prije određenog vremena na drugoj temi, ne sjecam se koja je bila. Hvala na razgovoru ...
Last edited by swanfilter on 02/03/2014 02:12, edited 1 time in total.
zilog

#3181 Re: Ukrajina

Post by zilog »

swanfilter wrote:Ne budi naporan. Znam koja je uloga parlamenta, izrazio sam se "onako" ... Skontao sam, imas svoju stranu i drzis se je, kao i svoje misljenje, sto je ok. Nista vise od toga me ne zanima ...
Kako ja to drzim svoju stranu, a dajem argument za argumentom?

Mislim da si ti do maloprije bio u uvjerenju da je Janukoviceva stranka imala nadpolovicnu vecinu u ukrajinskom parlamentu. Jel' tako? ;-)
swanfilter

#3182 Re: Ukrajina

Post by swanfilter »

zilog wrote:
swanfilter wrote:Ne budi naporan. Znam koja je uloga parlamenta, izrazio sam se "onako" ... Skontao sam, imas svoju stranu i drzis se je, kao i svoje misljenje, sto je ok. Nista vise od toga me ne zanima ...
Kako ja to drzim svoju stranu, a dajem argument za argumentom?

Mislim da si ti do maloprije bio u uvjerenju da je Janukoviceva stranka imala nadpolovicnu vecinu u ukrajinskom parlamentu. Jel' tako? ;-)
Uopste nisam razmisljao ili racunao ko ima koliko stolica u parlamentu. Uopste me ne zanimaju Janukovic, Klicko, Robijasica, ... Janukovic da je imao samo 5 svojih predstavnika u parlamentu, tim ljudima su se morali obezbijediti uslovi za rad. To oni nisu imali ...
rasuta_riza

#3183 Re: Ukrajina

Post by rasuta_riza »

underwater wrote:
tnnt wrote:ne zauzimam ni ja nijednu stranu u Ukrajini ali kada se kao 1991 kod nas Srbi, Rusi mašu Ruske zastave po Ukrajini a Ruska vojska ala JNA maršira po istoj, onda mi se bogami upalio kliker :D
Ne kontam gdje vidis IKAKVU slicnost ... samo politicki slijepac moze vidjeti ovakvu analogiju.

tnnt je u pravu i ja kao i on vidimo istu kombinaciju političke indokriniranosti i makijavelizma. Slučajnosti u 21 st više nema, postoje samo oprobane kombinacije is sheme.
underwater

#3184 Re: Ukrajina

Post by underwater »

tnnt wrote:
underwater wrote: Gluposti pricas - TI. Naravno i vlada Srbije :lol: :lol: koja to isto uvjerava srbe :lol: :lol: :lol:
Albanija i Hrvatska 2009
Austrija, Švedska, Finska, Irska vjerovatno ih ima još, ovako odoka
uvjet za članstvo u EU nije NATO pakt
nađi mi gdje to piše pametnjakoviču
Zemlje koje si pobrojao su iz tzv. perioda DO CETVRTOG PROSIRENJA (1975.)
Nakon toga (1975) TO JE UVJET SVIH UVJETA
Konacno, to je jedini razlog postojanja te smijesne zajednice ... uci pod kisobran reketasha zvanog NATO ... ili ti mozda mislis da je to zaista Europska zajednica za ugljen i celik :D
Samo Srbi vjeruju da mogu biti pridruzeni EU a da izbjegnu NATO :lol: :lol: :lol:
Samo srbi su dovoljno brainwashed da povjeruju Dachichu da nece morati DRAGOVOLJNO pristupiti, da ih europa zeli zbog njihovih europskih gena :thumbup:
tnnt

#3185 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

rasuta_riza wrote:

tnnt je u pravu i ja kao i on vidimo istu kombinaciju političke indokriniranosti i makijavelizma. Slučajnosti u 21 st više nema, postoje samo oprobane kombinacije is sheme.
treba nadodati i da Rusi zovu vladu u Kijevu fašistima i nacionalistima, poput Srba 1991
i da dolazi spasiti Ruska vojska ugrožene Ruse, već sam napisao ovo sve vodi Slobin učenik :D
tnnt

#3186 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

underwater wrote: Nakon toga (1975) TO JE UVJET SVIH UVJETA
Konacno, to je jedini razlog postojanja te smijesne zajednice ... uci pod kisobran reketasha zvanog NATO ... ili ti mozda mislis da je to zaista Europska zajednica za ugljen i celik :D
Samo Srbi vjeruju da mogu biti pridruzeni EU a da izbjegnu NATO :lol: :lol: :lol:
Samo srbi su dovoljno brainwashed da povjeruju Dachichu da nece morati DRAGOVOLJNO pristupiti, da ih europa zeli zbog njihovih europskih gena :thumbup:
Austrija je ušla 1995 u EU.
ostale nisam ni gledao, sve tvoje teorije padaju za sada u vodu :D
sada češ promjeniti sve koje su ušle nakon 1996 :lol:
underwater

#3187 Re: Ukrajina

Post by underwater »

rasuta_riza wrote:
underwater wrote:
tnnt wrote:ne zauzimam ni ja nijednu stranu u Ukrajini ali kada se kao 1991 kod nas Srbi, Rusi mašu Ruske zastave po Ukrajini a Ruska vojska ala JNA maršira po istoj, onda mi se bogami upalio kliker :D
Ne kontam gdje vidis IKAKVU slicnost ... samo politicki slijepac moze vidjeti ovakvu analogiju.

Vas dva vidite samo ono sto i inace slijepci vide ...
Sto drugo reci za likove koji ne vide onoliki NATO
underwater

#3188 Re: Ukrajina

Post by underwater »

tnnt wrote:
underwater wrote: Nakon toga (1975) TO JE UVJET SVIH UVJETA
Austrija je ušla 1995 u EU.
ostale nisam ni gledao, sve tvoje teorije padaju za sada u vodu :D
sada češ promjeniti sve koje su ušle nakon 1996 :lol:
To je bio lapsus calami ....1995 trebalo je da pise
Napisao sam da se radilo o CETVRTOM PROSIRENJU
1. siječnja 1995. (četvrto proširenje) — Austrija, Finska i Švedska pristupaju EU (Norveška je potpisala dogovor, ali ga nije ratificirala zbog ponovnog odbijanja pristupanju zajednici na referendumu).
http://hr.wikipedia.org/wiki/Pro%C5%A1i ... pske_unije
Nakon toga - qurac.
I jos prelazis preko fakta Češka, Mađarska,Poljska Bugarska, Estonija, Latvija, Litva, Rumunija,Slovenija Albanija i Hrvatska :? Kako su se sve ove zemlje prikljucile NATO i zasto? Samo zato jer je to zahtjevala EU. Da li ce i Srbija u NATO? Oce, oce .... :lol: :lol: :lol:
Po vama NATOFILIMA svijet ce biti lijep i sretan tek kada Rusija udje u NATO :lol:
tnnt

#3189 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

[quote="underwater"][/quote]
Cipar je ušao u EU 2004 a nije član NATO-a
trebalo bi nekoga tamo upozoriti da ih izbace :lol:
swanfilter

#3190 Re: Ukrajina

Post by swanfilter »

tnnt wrote:
underwater wrote:
Zato jesu Turska i Grcka, cuvari reda i mira na vrucem otoku ...
underwater

#3191 Re: Ukrajina

Post by underwater »

tnnt wrote:
underwater wrote:
E sad, mogo si i one Karipske otoke Saba i ne znam onaj drugi ...koji su pridruzeni po Holondiji, navest ako primjer :lol:
Cipar (GRCKI), ta frtalj otoka drzava, zivi od of shore banking ... ona je pridruzena EU po Grckoj
A NATO im je vec tamo, na ostala 3 frtalja otoka.
Mora se biti dobro naivan (ili srbin) i vjerovat da clanstvo u EU ne podrazumijeva NATO
tnnt

#3192 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

underwater wrote: E sad, mogo si i one Karipske otoke Saba i ne znam onaj drugi ...koji su pridruzeni po Holondiji, navest ako primjer :lol:
Cipar (GRCKI), ta frtalj otoka drzava, zivi od of shore banking ... ona je pridruzena EU po Grckoj
Mora se biti dobro naivan (ili srbin) i vjerovat da clanstvo u EU ne podrazumijeva NATO
ja sam Hrvat, nedjeluješ uvjerljivo nimalo
prvo kažeš da sve članice moraju biti, kada si uvidio da nije istina razbacivaš se godinama 1975,1995
kada se opet našla iznimka, to je kao banana država i slično
sve ove zemlje su bile u prijetnji bilo od Srba ili Rusa, pa su jedva dočekale NATO
tako da to nije nikakvo iznenađenje a ti si mi dužan da napišeš dokaz gdje piše crno an bijelo da je to uvjet
ili moram vjerovati tvojim nakapanjima ovdje?
underwater

#3193 Re: Ukrajina

Post by underwater »

tnnt wrote:
underwater wrote: E sad, mogo si i one Karipske otoke Saba i ne znam onaj drugi ...koji su pridruzeni po Holondiji, navest ako primjer :lol:
ja sam Hrvat, nedjeluješ uvjerljivo nimalo
prvo kažeš da sve članice moraju biti, kada si uvidio da nije istina razbacivaš se godinama 1975,1995
kada se opet našla iznimka, to je kao banana država i slično
sve ove zemlje su bile u prijetnji bilo od Srba ili Rusa, pa su jedva dočekale NATO
tako da to nije nikakvo iznenađenje a ti si mi dužan da napišeš dokaz gdje piše crno an bijelo da je to uvjet
ili moram vjerovati tvojim nakapanjima ovdje?
Pa crno na bijelo mozes samo naci da je EU Zajednica za ugljen i celik :lol: :lol:
Dobro, hrvatino, hrvatska je usla u NATO u strahu od srba :?
I zasto (za taj cin) nije imala referendum? Tebe neko pitao jesi za pridruzenje?
EU je iluzija ... pickin dim .....krajnji cilj je JEDAN SVIJET JEDAN NATO :thumbup:
SAMO u tom kontekstu se moze gledat ovo sto se desava u Ukrajini
Svijet zaista ima vise milijardi glupana ... ali car Putin zasigurno nije jedan od njih
I taj se film u ukrajini nece prikazivati.
Ti i ova riza ... vas politicki pogled ... ko da ste aktivisti mjesne zajednice :thumbup:
_mufljuz_

#3194 Re: Ukrajina

Post by _mufljuz_ »

meni je smijesna spoznaja da jadna BIH ne moze biti jadnija od jedne kolosalne drzave kakva je bila ukrajina....
Objektivni navijac

#3195 Re: Ukrajina

Post by Objektivni navijac »

Poredjenje situacije u Ukrajini sa situacijom u BiH,kako danas a posebno sa dogadjajima iz 90-ih nema nikakvoga smisla.
Sve je potpuno drugacije a druga su i vremena,slicnosti su jako male ili ih nema. Kod Ukrajinaca i Rusa,ne postoji nikakvo vjekovno neprijateljstvo,vjerska ili etnicka netrpeljivost. To su dva bratska naroda,istoga jezika,koji su uvijek kroz historiju bili zajedno. Protiv su bili samo Banderovci,manjina,mala i nevazna,koja nikad bez pomoci sa strane ,nije uspjela podici glavu a i sa pomoci sa strane,su bili brzo porazeni,prvenstveno od Ukrajinaca. Ne zavaravajte se brojem od 17-18 % Rusa,ogroman broj Ukrajinaca je povezan sa Rusima i Rusijom,njima je je Rusija majka,tu dodajmo i brojne nacionalne manjine,koje ako i ne vole Ruse,spremniji su na nagodbu sa razumnim Rusima,nego sa poludjelim nacistama iz Svobode i slicih organizacija. Najbolji primjer Tatari,nasli su zajednicki jezik sa Rusima u par dana. Slabost ukrajinske vojske je bas to,ljudi. Ukrajinci ( osim extremnih desnicara ) nisu nikada ratovali protiv Rusije i vecini ljudi je sudjelovanje u takvom ratu nepojmljivo. Treba dodati i to da su za razliku od Balkanaca,Ukrajinci civilizirani,tolerantni i razumni ljudi.
Inace ,intervencije velikih sila u malim zemljama, uvijek doprinose smanjenju stradanja civila i brzom zavrsetku ratnih dejstava. Kako US intervencija u Afghanistanu gdje su zaustavili gradjanski rat. Tako u Iraku i Libiji,gdje su s vlasti skinule krvolocne arapske diktatore. Ruska intervencija u Gruziji,gdje su sprijecili etnicka ciscenja koja bi proveli Gruzijci. Ruska intervencija u Ukrajini,koja ce smanjiti ( ne i sprijeciti ) strahote medjuukrajinskoga gradjanskoga rata.
Zrtve i stradanja u Siriji,bi bila 1000x manja da bilo ko ( US ili Rusija ) intervenira tamo,na bilo kojoj strani. Kao sto bi i rat u bivsoj Yu bio manje krvav i kraci,da su druge zemlje mogle intervenirati. A strana intervencija je na kraju i prekinula sukob u BiH.
Ako neki naivci misle da cu u slucaju nekoga imaginarnoga poraza Zapada ( Zapad uvijek dobija,nikada ne gubi ) ,taj isti Zapad da 'pomogne' BiH na taj nacin sto ce kao biti protiv Srba i Srbije,jako su naivni. Vidjeli smo dobro da izmedzu Srbije i BiH favorit Turske i Arapskih zemalja je Srbija. U slucaju Zapada,izbor miljenika je isti.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3196 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

od berlina pa do krima
to je velika rusija
od kosova do gruzije
karaju cionističko-fašističko-vatikansko-vehabijske-atlantističko-globalističke-imperijaliste
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3197 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

zavrzlama

#3198 Re: Ukrajina

Post by zavrzlama »

steta su ameri nisu usli u Iran....mogo je dodik komotno u toj situaciji raspisat referendum :D

Ovako loptica je prebacena na bratsku rusiju :wink:
Sezam

#3199 Re: Ukrajina

Post by Sezam »

underwater wrote:
Pa to onda nije samostalnost.

@tnnt tacno tako, sve isto kao Srbi 1991 :evil:
asurbanipal

#3200 Re: Ukrajina

Post by asurbanipal »

emirolini wrote:
Challenger__ wrote:
Murat Sabanovic wrote:ode citav irak u helac ...isto tako afganistan..... porodice gadafi nema vise porobi se libija.... u tunisu i egiptu situacija jos uvijek nestabilna.... sirija razorena ..... dosla evo na red i ukraina....

DOBRO LJUDI ,STA MISLITE KO STOJI IZA OVIH RATNIH POHODA? IZ KOJIH RAZLOGA OVI RATOVI ? KOJI JE KRAJNJI CILJ ?
DA LI SU OVO RATOVI MEDJUSOBNO POVEZANI? DA LI JE YU-RAT POVEZAN SA OVIM RATOVIMA?
Moj Murate. Malo ih ovdje vidi dalje od nosa.
Lijep pozdrav.
Novi svjetski poredak, mnogi su se tome smijali prije par godina, sad ih je sve manje i manje

Jedan od mogućih, ili bolje reći vjerovatnih razloga je i smanjenje i reduciranje ljudske populacije...
Post Reply