Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?

Locked

Plaše li vas najave novog rata u BiH?

Plaše i vjerujem u novi rat
127
36%
Ne plaše, rata neće biti
165
46%
Ne znam
63
18%

Total votes: 355

Paranoid

#3176 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Paranoid »

exliberal-ex wrote:
sta to znaci sarajevski ratnice sa kanisterom u ruci...ajde objasni mi to...
genocidna se gasi...hm..pa prema vama pocela se gasit od potpisa u dejtonu al ja jos uvijek cekam taj prekidac da se okrene...a sto se tice para...e moj paranoid nevidis drvo od sume...dok u sarajevu gase ulicnu rasvjetu, redukcije vode ko da je 94, gras se raspada, penzioneri gladjuju, nezaposlenost skoro 50 % ti gledas kako je u genocidnoj...za to vrijeme hrvati ponovo zvone za treci ali sad nema stranaca da ih zaustave...ajde ratnice pred ogledalo pa skini te maskirne sa lica ...
Sarajevo, kanisteri, zid i nadrealisti...to je perspektiva gledanja rata koju primjećujem kod tebe, zato sam se i našalio. BiH je imala i ima borce, i ratovalo se šitom BiH i da nije ovo tvoje "help bosnia", ali za šumsku, bilo uslišeno danas bi ti bio daleko više razočaran nego što pokazuješ..
Što se tiče para i "rasvjete" koju si već nekoliko puta spomenuo da ti objasnim. Para ima, šalje se iz dijaspore..nikad nije kasnila tranša. Podaci govore da 2 mld stigne, a ima i ulične rasvjete, grijanja, vode ..ma svega. Nezaposlenost škodi više budzetlijama nego samom narodu, a Dayton je spakovao takav Ustav da će ubrzo doći do raspakivanja i njega a i genocidne, u paketu..

Da.. Što se tiče genocidne, naravno da pratim zbivanja jer imam djedovinu, a znaš šta, nisam jedini...nisam prodao kao ovi tvoji po Sarajevu pa sad ne znaju šta bi..para nestalo, a nema se...

Treći i mokre snove saveznika genocidne ne želim da komentarišem..imaš Hafisa, pa ga priupitaj imal šta od "trećeg"
Hafis

#3177 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

Paranoid wrote: Što se tiče para i "rasvjete" koju si već nekoliko puta spomenuo da ti objasnim. Para ima, šalje se iz dijaspore..nikad nije kasnila tranša.
To se zove milostinja, a ne jaka ekonomija. A vremenom će se ugasiti kada stari roditelji umru. Uostalom ima nas svakakvih pa mogu i na takav način života pristati.
Po toj logici Irska bi bila zemlja najbogatijih ljudi. Barem oni imaju dijasporu, i to oho ho.
Hadzi Lojo

#3178 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hadzi Lojo »

Kako ono bjese po Srbiji, malo malo pa ga donesu u najlon kesi upakovanog, zajedno sa Rusima i Rumunima!
Represija

#3179 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Represija »

Paranoid wrote:

Što se tiče para i "rasvjete" koju si već nekoliko puta spomenuo da ti objasnim. Para ima, šalje se iz dijaspore..nikad nije kasnila tranša. Podaci govore da 2 mld stigne...
Ja sam mislio da samo na Kosovu ovo uzimaju kao jak ekonomski adut.
Paranoid

#3180 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Paranoid »

Hafis wrote:
Paranoid wrote: Što se tiče para i "rasvjete" koju si već nekoliko puta spomenuo da ti objasnim. Para ima, šalje se iz dijaspore..nikad nije kasnila tranša.
To se zove milostinja, a ne jaka ekonomija. A vremenom će se ugasiti kada stari roditelji umru. Uostalom ima nas svakakvih pa mogu i na takav način života pristati.
Po toj logici Irska bi bila zemlja najbogatijih ljudi. Barem oni imaju dijasporu, i to oho ho.
Zovi kako hoćeš, ali da nije te "milostinje" ti ne bi imao sugovornike ovde na forumu. One sugovornike koji te otvoreno pitaju "kad će ba treći" i jeli pukla ljubav sa Miletom..
Paranoid

#3181 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Paranoid »

Represija wrote:
Paranoid wrote:

Što se tiče para i "rasvjete" koju si već nekoliko puta spomenuo da ti objasnim. Para ima, šalje se iz dijaspore..nikad nije kasnila tranša. Podaci govore da 2 mld stigne...
Ja sam mislio da samo na Kosovu ovo uzimaju kao jak ekonomski adut.
Ko je spominjao ekonomiju? Haj vrati se pa pročitaj još jednom..
Hafis

#3182 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

Imamo ovdje ekonomske eksperte: sve probleme jedne države može riješiti složna i darežljiva, da ne kažem naivna dijaspora.
Oni nek' driješe kesu, a ovi ovdje nek to razgađaju dok traje rahat patnja. U to će i otapanje boja, demografija, urušavanje RS-a, ukidanje entiteta, jedan čo'jek jedan glas, građanska država i the end. Onda nestaju svi problemi i nastupa prava ekonomija, Zapadna Njemačka.
Hafis

#3183 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

Paranoid wrote:
Hafis wrote:
Zovi kako hoćeš, ali da nije te "milostinje" ti ne bi imao sugovornike ovde na forumu. One sugovornike koji te otvoreno pitaju "kad će ba treći" i jeli pukla ljubav sa Miletom..
Realno: teorijski veće šanse postoje za nastajanje ''trećeg'', nego za urušavanje RS-a. To ti ga je tako.
shmizlica

#3184 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by shmizlica »

hafise, voda te ne odnijela, zar i dalje moram slatkog gledati :twisted: :mrgreen:
Paranoid

#3185 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Paranoid »

Hafis wrote:Imamo ovdje ekonomske eksperte: sve probleme jedne države može riješiti složna i darežljiva, da ne kažem naivna dijaspora.
Oni nek' driješe kesu, a ovi ovdje nek to razgađaju dok traje rahat patnja. U to će i otapanje boja, demografija, urušavanje RS-a, ukidanje entiteta, jedan čo'jek jedan glas, građanska država i the end. Onda nestaju svi problemi i nastupa prava ekonomija, Zapadna Njemačka.
Ma ti si meni kralj.. Niko bolan ne govori o tome da je ovako "dobro", ali je tamam da se ima jest, pit, malo goriva, cigara i pokoji poslovni prostor na izdavanje.. :lol:

Ekonomija se razvija u normalnim odnosima i u društvu bez pretenzija za otimačinom.

PS: Mnogo će vode Neretvom proteć dok ti skontaš suštinu ovog stanja...
Represija

#3186 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Represija »

Paranoid wrote: Ma ti si meni kralj.. Niko bolan ne govori o tome da je ovako "dobro", ali je tamam da se ima jest, pit, malo goriva, cigara i pokoji poslovni prostor na izdavanje.. :lol:
A kome se izdaje poslovni prostor?
Ovima što nemaju nikog u dijaspori?
Hafis

#3187 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

Paranoid wrote: PS: Mnogo će vode Neretvom proteć dok ti skontaš suštinu ovog stanja...
Eh. Koliko će se vode još uliti u Savu dok ti skontaš na koga si namjerio :facepalm:
Paranoid

#3188 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Paranoid »

Hafis wrote:
Paranoid wrote: PS: Mnogo će vode Neretvom proteć dok ti skontaš suštinu ovog stanja...
Eh. Koliko će se vode još uliti u Savu dok ti skontaš na koga si namjerio :facepalm:
jahh.. ni cuko više ne laje zbog sebe, nego zbog sela (trećeg)..
Hafis

#3189 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

Represija wrote:
Paranoid wrote: Ma ti si meni kralj.. Niko bolan ne govori o tome da je ovako "dobro", ali je tamam da se ima jest, pit, malo goriva, cigara i pokoji poslovni prostor na izdavanje.. :lol:
Jednostavno.
Pa o njima se brinu oni što imaju poslovne prostore i rodbinu u dijaspori.
Tu se ne radi o merhametluku, već je to dio pomno zamišljenog nacionalnog plana, dok traje ova rahat patnja i dok se boje ne rastope. Uostalom to će ti reći i Paranoid.
area51

#3190 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by area51 »

Hafis wrote:
Represija wrote:
Jednostavno.
Pa o njima se brinu oni što imaju poslovne prostore i rodbinu u dijaspori.
Tu se ne radi o merhametluku, već je to dio pomno zamišljenog nacionalnog plana, dok traje ova rahat patnja i dok se boje ne rastope. Uostalom to će ti reći i Paranoid.
Hafise,dokle se stiglo, daj mi ukratko matere ti opiši stanje na bojšnici/crti/liniji...?
Kako ko stoji,ko je u ofanzivi a ko u kontraofanzivi,je li počelo drugo poluvrijeme ili se možda igra sudijska nadoknada? :P
pravi_herceg_bosanac

#3191 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by pravi_herceg_bosanac »

Hahahaha

Kaze ovaj cetal:
Hrvati zvone za treci

BOG VAS MAZAO. Ovo jr provala godine. Prijete nam Hrvati iz Stolnog grada. Da budemo precizniji, 25.000 njih.

:D
Zvonu za treci.

Koji ce nama kurac Hrvati zvoniti kad su oni zvanicno nestali iz BiH.

Mislim Stolni grad za kojeg su se kurcili do prije par dana da ih je 60.000 tamo, ima 25.000 latina.

Kome ce oni zvoniti kad ih niko necuje?
Bodkin

#3192 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Bodkin »

area51 wrote: Hafise,dokle se stiglo, daj mi ukratko matere ti opiši stanje na bojšnici/crti/liniji...?
Kako ko stoji,ko je u ofanzivi a ko u kontraofanzivi,je li počelo drugo poluvrijeme ili se možda igra sudijska nadoknada? :P
pocinje sutra. kaze ovaj da je signal jer je neko odradio skladiste u BL ( jer inace ga ne mogu legalno "skloniti", "prodati", donijeti iz srbije ili sta vec) :lol:
Maharadza

#3193 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Maharadza »

Paranoid wrote:
exliberal-ex wrote:
sta to znaci sarajevski ratnice sa kanisterom u ruci...ajde objasni mi to...
genocidna se gasi...hm..pa prema vama pocela se gasit od potpisa u dejtonu al ja jos uvijek cekam taj prekidac da se okrene...a sto se tice para...e moj paranoid nevidis drvo od sume...dok u sarajevu gase ulicnu rasvjetu, redukcije vode ko da je 94, gras se raspada, penzioneri gladjuju, nezaposlenost skoro 50 % ti gledas kako je u genocidnoj...za to vrijeme hrvati ponovo zvone za treci ali sad nema stranaca da ih zaustave...ajde ratnice pred ogledalo pa skini te maskirne sa lica ...
Sarajevo, kanisteri, zid i nadrealisti...to je perspektiva gledanja rata koju primjećujem kod tebe, zato sam se i našalio. BiH je imala i ima borce, i ratovalo se šitom BiH i da nije ovo tvoje "help bosnia", ali za šumsku, bilo uslišeno danas bi ti bio daleko više razočaran nego što pokazuješ..
Što se tiče para i "rasvjete" koju si već nekoliko puta spomenuo da ti objasnim. Para ima, šalje se iz dijaspore..nikad nije kasnila tranša. Podaci govore da 2 mld stigne, a ima i ulične rasvjete, grijanja, vode ..ma svega. Nezaposlenost škodi više budzetlijama nego samom narodu, a Dayton je spakovao takav Ustav da će ubrzo doći do raspakivanja i njega a i genocidne, u paketu..

Da.. Što se tiče genocidne, naravno da pratim zbivanja jer imam djedovinu, a znaš šta, nisam jedini...nisam prodao kao ovi tvoji po Sarajevu pa sad ne znaju šta bi..para nestalo, a nema se...

Treći i mokre snove saveznika genocidne ne želim da komentarišem..imaš Hafisa, pa ga priupitaj imal šta od "trećeg"
+1, ima nas još sa imanjima po genocidnoj tvorevini, konrektno u mome slučaju ni manje ni više nego imanje od 2 hektara i kuća 11x10 u Lijevče Polju! AKO bi se IKADA prodavalo i onda samo Bošnjaku-Muslimanu a realno i ne bi drugi tu došao jer iz moje avlije jaro vidiš 100-njak metara udaljenu MUNARU i čuješ EZAN 5x na dan, komšije Bošnjaci, imamo asfalt, rasvjetu, kablovsku itd.! U inat dušmanima! :skoljka:
Hafis

#3194 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

area51 wrote: Hafise,dokle se stiglo, daj mi ukratko matere ti opiši stanje na bojšnici/crti/liniji...?
Pa sitacija se odvija u povoljnom smjeru, to jest miroljubljivom rješenju nastale krize.
Ono nešto radikalnijih elemenata i pobornika blickriega je, što odstranjeno, a što ušutkano argumentima, što bi rekli ovdje u nas ''k'o Hum''.
Doduše ima i par novopridošlih stručnjaka za pitanje ratne ekonomije, plus jedan eminentni kroatoIog_pravi - ali izgleda tanke fajde od njihA.
Uglavnom drže se dostignute crte iz 1995. i nema nekih sumnjivijih pokreta. Mislim da je stanje stabilno.
A da, i pozdrav svim braniteljima vani, gdje god da se nalaze :)
mezzo95

#3195 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by mezzo95 »

Hafis wrote:
Nece jarane nikad stat dok je Boshnjaka u dijaspori ne brini nista. Ta nismo shkutori ni irci, da nam marka nesto predstavlja u zivotu. Boshnjaci su prema swe-institutu koji je nadlezan sa takve istrage najbolja integrisana (istovremeno najnovija) doseljenicka grupa. Ima nas po svim najjacim firmama, privatnika, u politici, kulturnom i javnom zivotu, najveca zastupljenost na univerzitetima, itd. A isto ili slicno je stanje u svim zemljama gdje nas ima. Pomoc ce uvijek stizati, u dobru i zlu ;)
oakville

#3196 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by oakville »

Hafis wrote:
Pa sitacija se odvija u povoljnom smjeru, to jest miroljubljivom rješenju nastale krize.
Ono nešto radikalnijih elemenata i pobornika blickriega je, što odstranjeno, a što ušutkano argumentima, što bi rekli ovdje u nas ''k'o Hum''.
Doduše ima i par novopridošlih stručnjaka za pitanje ratne ekonomije, plus jedan eminentni kroatoIog_pravi - ali izgleda tanke fajde od njihA.
Uglavnom drže se dostignute crte iz 1995. i nema nekih sumnjivijih pokreta. Mislim da je stanje stabilno.
A da, i pozdrav svim braniteljima vani, gdje god da se nalaze :)
Stanje je sigurno stabilno, budući da matica hrvatska sa zadovoljstvom prima svoju ustavnu dijasporu.
Skijaš

#3197 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Skijaš »

Bodkin wrote:
pocinje sutra. kaze ovaj da je signal jer je neko odradio skladiste u BL ( jer inace ga ne mogu legalno "skloniti", "prodati", donijeti iz srbije ili sta vec) :lol:
Rat je opcija samo u slučaju pokušaja secesije, a šanse za to su svakim danom sve slabije.
Paranoid

#3198 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Paranoid »

Hafis wrote: što bi rekli ovdje u nas ''k'o Hum''.
:)
Image
The BEN10

#3199 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by The BEN10 »

Paranoid wrote:
Hafis wrote: što bi rekli ovdje u nas ''k'o Hum''.
:)
Image
Aferim jarane!
:lol: :thumbup:
155_mm

#3200 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by 155_mm »

Hafis wrote: Realno: teorijski veće šanse postoje za nastajanje ''trećeg'', nego za urušavanje RS-a. To ti ga je tako.
velis "to ti ga je tako", a imas li neki jaci argument osim ovog. ili se ovdje pak radi samo o vlaznim snovima mucenicke duse sa zapadne obale.
Locked