Cini mi se da jeste patrol. Nisam na "ti" sa terencima.Sodom1 wrote:Jel Patrol? Da te zakacio bil mogao na osnovu snimka naplatiti stetu jer ga je lola gazio po liniji
Fakat ne znam da li se mjerodavnim smatra snimak pri tim slucajevima.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Cini mi se da jeste patrol. Nisam na "ti" sa terencima.Sodom1 wrote:Jel Patrol? Da te zakacio bil mogao na osnovu snimka naplatiti stetu jer ga je lola gazio po liniji
djaba snimak kad te sa patrolom zguva k'o konzervu... mozda ces ti naplatiti od njegovog osiguranja ali ti tjelesne povrede ne ginu pa ti je bolje skloniti se nego naletiti na ovakvogzdruzdjo wrote:Cini mi se da jeste patrol. Nisam na "ti" sa terencima.Sodom1 wrote:Jel Patrol? Da te zakacio bil mogao na osnovu snimka naplatiti stetu jer ga je lola gazio po liniji
Amerikanizirano?tempuser wrote:Kad se se u filozofiranju vlastite drzave toliko amerikanizirao da ne mozes naci bolji izraz od bukvalnog prevoda, da ti odgovorim na isti nacin... Taj zid zna kako funkcionise ta drzava, zna od pocetka kako ce se prica zavrsiti, zna da su idiot koji snima, idiot od novinara i idiot u Passatu dio jednog te istog savrsenog kruga, da su jedan drugom medjusobno i uzrok i posljedica i da samo glup cvjek moze da ih posmatra odvojeno i misli da se moglo zavrsiti drugacije.jefferson wrote: Fakat zid ima otvoreniji um.
Moze prihvatiti sudija koji vodi proces bez ikakvih problema video sa kamere kao dokaz. Samo je pitanje koliko ti to znaci, ako recimo ostanes invalid.zdruzdjo wrote:Cini mi se da jeste patrol. Nisam na "ti" sa terencima.Sodom1 wrote:Jel Patrol? Da te zakacio bil mogao na osnovu snimka naplatiti stetu jer ga je lola gazio po liniji
jbg razumijem te za to sto se neki setkaju, al skontaj da neko i ne moze brze. u nekim drugim drzavama ce vozac pomoci covjeku da predje pjesacki.. ali super je to sto radis, pustaj pjesake nije belaj statLeon16v wrote:Ja svakom ko kulturno stane na pješački i čeka, stanem, nema problema, al najgore kad se šetka ko da je na crvenom tepihu. Pa majka mu stara ja te ispoštujem, ispoštuj ti i mene, ubrzaj malo, a za one koji prelaze gdje nije mjesto namjerno po gasu opalim za njima
Kad ovo gledam, odma mi padne na pamet Stup i ono suludo pretrcavanje ceste kad vide da autobus stoji na stanici...amar1994 wrote:
Nabucco wrote:Kad ovo gledam, odma mi padne na pamet Stup i ono suludo pretrcavanje ceste kad vide da autobus stoji na stanici...amar1994 wrote:
Upravo tako, gramatiku nemam obicaj komentarisati, ali glumiti eksperta opste prakse, pravnika, hemicara, tehnologa, fizicara, palamuditi o stanu u policiji, bulazniti o pravosudju, a bukvalno prevoditi izraze koji ne postoje u maternjem jeziku najbolje pokazuje koliki si ti "strucnjak". Izraz "otvoreni um" ne postoji u BHS-u.jefferson wrote: Amerikanizirano?
Jedina dilema ovdje je jel zbuka ili armirani beton u pitanju.
Jel?tempuser wrote:Upravo tako, gramatiku nemam obicaj komentarisati, ali glumiti eksperta opste prakse, pravnika, hemicara, tehnologa, fizicara, palamuditi o stanu u policiji, bulazniti o pravosudju, a bukvalno prevoditi izraze koji ne postoje u maternjem jeziku najbolje pokazuje koliki si ti "strucnjak". Izraz "otvoreni um" ne postoji u BHS-u.jefferson wrote: Amerikanizirano?
Jedina dilema ovdje je jel zbuka ili armirani beton u pitanju.
open minded bez predrasuda
open minded iskren
open minded nepristrastan
open minded otvoren
open-minded bez predrasuda
open-minded iskren
open-minded nepristrastan
open-minded otvoren
On nikako da predje preko toga da drot moze samo zapisati tablice i da poslije postoji nesto sto se zove pravosudni sistem.nightvision wrote:Zato kamera zabiljezi da jeste ugrozio i fertig. Moze samo jufke razvlaciti.
Kao sto se vidi iz prilozenog rjesenja o oslobadjanju od odgovornosti.nightvision wrote:Zato kamera zabiljezi da jeste ugrozio i fertig. Moze samo jufke razvlaciti.
Kada preteknes na punoj i drot te zaustavi onda tu enma dileme. Napravio si prekrsaj i cao. Tvoj problem je sto ti sve to gledas iz perspektive crno/bijelo, i naravno, xxxx slucajeva gdje crno/bijelo pali.tempuser wrote:Preteknes preko pune, drot te zaustavi, ispise ti nalog, odredi 100 KM kazne, 2 boda i mjesec bez vozacke i to po tebi on nije odlucio da li si napravio prekrsaj???
Osim toga, drot je po svojoj funkciji ovlasteno sluzbeno lice, ima jednaka ovlastenja za izdavanje naredbi koje ti kao gradjanin moras postovati bez obzira da li je on u tom trenutku saobracajni policajac u uniformi, inspektor u civilu ili vozac pratilac sticene licnosti. Bez obzira na to sto ne pise naloge, on te jednako moze zaustaviti, legitimisati, kontrolisati vozilo, privesti, primjeniti sredstva vezivanja, sredstva sile, pisati prijave itd.
Drot ne odlucuje sta je prekrsaj, to odlucuje onaj ko pise, odnosno usvaja zakon, ali drot odlucuje da li si napravio prekrsaj ili nisi, odnosno tumaci i sprovodi zakon.To su sasvim razlicite stvari, ali to je za tvoje pravne spoznaje, bas kao i mnogo toga dragi jeffersone kvantna fizika!
Stoga i ne cudi da ti i dalje branis kloca koji se, citajuci sta pises ti, tebi slicni "strucnjaci" i novinari, napravio pametan pa se inatio vozilu sa pravom prvenstva i pri tome napravio 4 prekrsaja. Papcina iz Passata je bio jos nagodan, neko bi mu se mozda ubratio u skladu s pravilima sluzbe, da ti i tebi slicne delokatne dusice budu zadovoljne, ali bi mu napakovao prijavu da bi zamrzio dan kad je sjeo u auto!
Ne bi, budi 100% siguran! Tacno je da vrana vrani ne kopa oci, ali papak u Passatu je rezultat banana drzave jednako kao i glupan koji je snimao i napravio 4 prekrsaja. Da nema jednog ne bi bilo ni drugog, s malom razlikom sto je, bez obzira na sve, papak u Passatu imao ovlastenje da zaustavi glupana i izda upozorenje, odnosno svoje siledijstvo je lako pokrio zakonom. Tako bi bilo i da je primjenio silu. Dok su razni "strucnjaci" su filozofirali o sofercicu i nelegalnim blinkerima, ja sam od pocetka nagovjestio da se vrlo lako moze desiti da je to bio policijski auto s pravom prvenstva i da ce se sve upravo ovako zavrsiti.nightvision wrote:Rekoh li ja, vrana vrani oci ne kopa, ali da je papkar fizicki ugrozio lika koji je snimao i te kako bi odgovarao.
Dzaba ti to pricaj jaro moj.preludezalude wrote:Ne znam sta se prepucavate toliko. Za mene je svaka osoba u civilu NITKO. Dokle god se ne predstavi i ne pokaze sluzbenu iskaznicu on je nitko i ako slucajno krene prema meni bahato ili nedaj boze da uhvati za moja vrata da otvori... moze dobiti odmah metak. Policija u civilu je normalna pojava, ali ako mora da reaguje iz bilo kojeg povoda... pravila sluzbe nalazu da se prvo predstavi i to dokaze. Bez toga se njegovo ponasanje moze protumaciti kao napad i ugrozavanje sigurnosti i normalno je da se napadnuta osoba brani.
Da je papak primjenio fizicku silu, onakav bahat kakav jeste, a ovaj ga zabiljezio na kameri, nema tog zakona koji bi ga pokrio.tempuser wrote: Ne bi, budi 100% siguran!
Dogovori se, da li drot odlucuje kad si napravio prekrsaj ili ne????? Ne moze drot odlucivati kod pune, a ne odlucivati kod drugog prekrsaja. Nemoj da bude na kraju kao sa glupanom iz peugeota koji je radio svoj posao,, odvalis glupost koju ne mozes da objasnis. Ti mozes traziti sudsko odlucivanje kod svakog prekrsaja, bilo dileme ili ne.jefferson wrote: Kada preteknes na punoj i drot te zaustavi onda tu enma dileme. Napravio si prekrsaj i cao. Tvoj problem je sto ti sve to gledas iz perspektive crno/bijelo, i naravno, xxxx slucajeva gdje crno/bijelo pali.
Nisam jednom platio kaznu zbog toga sto sam prekoracio brzinu 20,30 i 70 km/h. I nema tu nekog pametovanja.
Medjutim, xxx puta mi se desilo gdje 1. nisam htio platiti kaznu jer niti sam ja bio siguran da sam napravio prekrsaj, a ni drot nije bas bio siguran, plus svjedoci. Nema te sile da cu dozvoliti policijacu da mi napise kaznu u tom slucaju. 2. Nije mi se jednom desilo da sam trazio suceljavanje pa na kraju naravno nista od toag nije bilo.
Ti nikako da shvatis da policajac nije jednako zakon, a kako ti mislis da policijac ima pristupa pravosudnim organima, tako ima i gradjanin. Ovaj tip da je bio istrajniji mogao je sve ovo podici na zavidan nivo, samo sto je kod nas narod od one: samo nek se nepuca i sto ce ti to, sto naravno papak iz Passata i slicni itekako koriste.
Da je meni papcina iz Passata ono napravio, on bi danas bio prasinar na ulici, gledajuci jel ko nepravilno parkirao.
Ta dusica iz Passata bi zamrzio dan kada je odluzio sjest u tog Passata.