Željko Komšić osniva novu stranku
-
uzbunjivač
#3176 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Podržavam Komšića, dobar je to čovjek!
- webby-x
#3177 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Pa naravno.slucajni prolaznik wrote:Ni platforma nije bitna, program, ciljevi...samo - ko je u stranci?
Problem i jeste u ljudima, a ne u programima koji
mogu biti super napisani.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#3178 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
to je prva eliminacijaslucajni prolaznik wrote:Ni platforma nije bitna, program, ciljevi...samo - ko je u stranci?plain vanilla wrote:prvo Komsic treba osnovati stranku
pa cemo da vidimo ko je u toj stranci
a ondaK cemo da glasamo
papir svasta trpi, mogu i ja bajke napisati u programu
ali mnogo zavisi kakve ce ljude okupiti oko sebe
- slucajni prolaznik
#3179 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Znaci li to da danas u BiH politici nemamo kvalitetne ljude, obzirom na politicko dno na kojem se nalazi drzava na koje su je dovele gotovo sve stranke, ili su prejaki interesi unutar tih stranaka, zbog cega svi rado odstupaju sa politicke platforme?webby-x wrote:Pa naravno.slucajni prolaznik wrote:Ni platforma nije bitna, program, ciljevi...samo - ko je u stranci?
Ako Komsic odluci na osnivanje stranke ljevice, ako tom idejom kreira politicki program, platformu svojstvenu ljevici i ako je slijedi, zasto bi "ljudi" te stranke trebali nositi teret grupiranja? Zasto simpatizeri ne bi postajali clanom takve stranke prema njenoj politickoj ideji? Nadam se ideji konkretnog antifasizma, ideji socijalne jednakosti i ravnopravnosti itd.
Mi danas u BiH nemamo niti jednu istinsku stranku ljevice. Postoje neke, ali "na papiru", i takve su, kao i socijaldemokratske, uglavnom i poodavno u centru, ili podobro primaknute desnici. A desnica nam pamet razvlaci evo vec dvije decenije, i srozava sve preostalo dostojanstvo na samo dno, buduci da nas je izmuzla do koze...
- plain vanilla
#3180 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
slucajni prolaznik wrote:Znaci li to da danas u BiH politici nemamo kvalitetne ljude, obzirom na politicko dno na kojem se nalazi drzava na koje su je dovele gotovo sve stranke, ili su prejaki interesi unutar tih stranaka, zbog cega svi rado odstupaju sa politicke platforme?webby-x wrote:Pa naravno.slucajni prolaznik wrote:Ni platforma nije bitna, program, ciljevi...samo - ko je u stranci?
Ako Komsic odluci na osnivanje stranke ljevice, ako tom idejom kreira politicki program, platformu svojstvenu ljevici i ako je slijedi, zasto bi "ljudi" te stranke trebali nositi teret grupiranja? Zasto simpatizeri ne bi postajali clanom takve stranke prema njenoj politickoj ideji? Nadam se ideji konkretnog antifasizma, ideji socijalne jednakosti i ravnopravnosti itd.
Mi danas u BiH nemamo niti jednu istinsku stranku ljevice. Postoje neke, ali "na papiru", i takve su, kao i socijaldemokratske, uglavnom i poodavno u centru, ili podobro primaknute desnici. A desnica nam pamet razvlaci evo vec dvije decenije, i srozava sve preostalo dostojanstvo na samo dno, buduci da nas je izmuzla do koze...
preuvelicavanje, ali da bolje skontas-zamisli u Komsicevoj stranci Lagumdziju, Mesara, Tihica, Denisa, Radoncica, Covica...
nema tog programa stranke koji bi me privukao da glasam za takvu stranku
a klonova ovih nabrojanih je koliko hoces...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3181 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
znači. nemamo.slucajni prolaznik wrote: Znaci li to da danas u BiH politici nemamo kvalitetne ljude, obzirom na politicko dno na kojem se nalazi drzava na koje su je dovele gotovo sve stranke, ili su prejaki interesi unutar tih stranaka, zbog cega svi rado odstupaju sa politicke platforme?
- slucajni prolaznik
#3182 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Skont'o sam: bitniji ti je vlastiti interes ili interes stranke, nego interes drustva ili drzave koji se moze postici kroz jednu stranku...plain vanilla wrote: da bolje skontas-zamisli u Komsicevoj stranci Lagumdziju, Mesara, Tihica, Denisa, Radoncica, Covica...
- plain vanilla
#3183 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
sta bolan gore navedeni mogu postici?slucajni prolaznik wrote:Skont'o sam: bitniji ti je vlastiti interes ili interes stranke, nego interes drustva ili drzave koji se moze postici kroz jednu stranku...plain vanilla wrote: da bolje skontas-zamisli u Komsicevoj stranci Lagumdziju, Mesara, Tihica, Denisa, Radoncica, Covica...
pa ja njima ne bih dala da cuvaju nacrtane ovce
ako ce se u Komsicevu stranku preliti guzicari iz drugih stranaka, hvala, ali neka hvala, radije necu glasati
- Damir_5
#3184 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Da se mi sa Seva spustimo na zemlju u ovozemaljski svijet.
Bogić Bogićević: Nisam u Komšićevom projektu
Bogić Bogićević jučer je kategorično, u ekskluzivnoj izjavi za "Dnevni avaz", demantirao špekulacije o svom političkom angažmanu u političkom projektu koji pokreće član Predsjedništva BiH Željko Komšić.
BHT 1 je u svom Dnevniku njegovo ime čak istakla kao jedno od glavnih u rukovodstvu stranke čije se formiranje najavljuje.
- Informacija koju je o mom angažmanu u Komšićevom projektu objavila BHT lišena je ikakvoga osnova. O toj mogućnosti nikada niko sa mnom nije ni razgovarao - kaže Bogićević.
Kako je rekao bivši visoki državni funkcioner i potpredsjednik SDP-a BiH, takav njegov angažman ni ne dolazi u obzir.
- Banksy
#3185 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ako je Bogić procijenio da mu tu nije mjesto, znači da je ipak u pitanju druga liga ... Ili mu zdravstveno stanje zaista ne dozvoljava jači angažman.Damir_5 wrote:Bogić Bogićević: Nisam u Komšićevom projektu
Šteta, nadala sam se da će se pridružiti.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3186 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
bolestan čovjek, pustite ga na miru.
nervira to što nikome nije stalo da taj čovjek nešto i uradi, nego samo i isključivo da se dobije na popularnosti njegovim izborom.
još treba da ga neki polunovinari razvlače jer im političkoj opciji nije mio...
nervira to što nikome nije stalo da taj čovjek nešto i uradi, nego samo i isključivo da se dobije na popularnosti njegovim izborom.
- Damir_5
#3187 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ma dobro, nista ne sprijecava i bolesnog covjeka da barem da podrsku opciji koja mu je bliska, ako mu je bliska.Chmoljo wrote:bolestan čovjek, pustite ga na miru.![]()
Medjutim nije li i Komsic bio u ekipi koja je otpustila Bogicevica iz SDP i ne samo njega nego i rahmetli Durakovica i sve ostale? Nema sad toga, eh ne pika se, Komsic se nakon deset godina jahanja posvadjao sa Zlajom, pa se nista iz proslosti ne pika? Komsic je bio Zlajina desna ruka, isto kao sto je Hadzic danas, on je stavljao tacku na svaku Zlajinu recenicu, da se dragi vodja ne zahmeti previse sa formalnostima.
Znaci tu ne moze biti govora o amnestiji Komsica za proslost, zato sto se deset godina nakon toga razisao sa Zlajom, pa da se sad nista ne pika iz proslosti. I Komsic je koristio maksimalno recimo kapacitete Federalne TV i propagandne umijesnosti Bakira Hadziomerovica.
- MMM1977
#3188 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Cekaj bolan da se osnuje ta politicka opcija pa cemo onda vidjeti ko ce pruziti podrsku. Vi nestrpljiviji nego Zeljko
Sent using Tapatalk2
Sent using Tapatalk2
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3189 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
sad mi je Seka najdražaKatarinaKosaca wrote:Čiji si ti, nije teško pogoditi. Hajd, sad malo o SDA, Aliji i ostalom.. ČItajući "crvene uhljebljenike" zavolim SDA, nema im bolje promidžbe od vasJoseMujica wrote:pa kod Željke su se sastavili i "zeleni" i "crveni" uhljebljenici u zajedničkoj misiji
- Corto Maltese
#3190 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Pošto nisam uspio zaraditi pare na prethodnim opkladama koje sam nudio, vrijeme je da ponudim novu:
Komšićeva stranka neće dobaciti ni do narednih opštih izbora, u oktobru 2014. Da budem precizniji, do tog doba, nakon skromne osnivačke skupštine, stranka će se svesti na Gradski Odbor Sarajevo, a na izborima će dobiti toliko glasova koliko je potrebno da njen osnivač provede još četiri godine na državnoj sisi, to jest u državnom parlamentu. Taman da nakon tog mandata, uz dvostruki borački staž i brojne poslaničko-predsjedničke povlastice, u pedeset i šestoj godini života, ode u penziju.
Ima li ko kakvo kontra proročanstvo, na koje je spreman/na uložiti novce?
Komšićeva stranka neće dobaciti ni do narednih opštih izbora, u oktobru 2014. Da budem precizniji, do tog doba, nakon skromne osnivačke skupštine, stranka će se svesti na Gradski Odbor Sarajevo, a na izborima će dobiti toliko glasova koliko je potrebno da njen osnivač provede još četiri godine na državnoj sisi, to jest u državnom parlamentu. Taman da nakon tog mandata, uz dvostruki borački staž i brojne poslaničko-predsjedničke povlastice, u pedeset i šestoj godini života, ode u penziju.
Last edited by Corto Maltese on 14/03/2013 13:25, edited 1 time in total.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3191 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
neka se uhljebi zaslužio je....ima od mene na neviđeno glas
ps
evo na drugoj temi rekoše da je i ovaj sadšnji premijer Kantona borac...povlačim sve loše što sam o njemu ikada ovdje napisao i ispričavam se čovjeku.
ps
evo na drugoj temi rekoše da je i ovaj sadšnji premijer Kantona borac...povlačim sve loše što sam o njemu ikada ovdje napisao i ispričavam se čovjeku.
- madner
#3192 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Mozes li precizirati sta ti je tacno prorocanstvo: koliko glasova za stranku i sta znaci to reduciranje na odbor na izborima.Corto Maltese wrote:Pošto nisam uspio zaraditi pare na prethodnim opkladama koje sam nudio, vrijeme je da ponudim novu:
- Corto Maltese
#3193 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Da se ne šicamo brojevima nego rezultatima: Po mojoj procjeni Komšić prolazi (kao nosilac) na listi za državni parlament. Uzimaju još 2-4 mjesta na kantonalnom nivou, i (možda) jedno poslaničko mjesto na federalnom nivou. Sve ovo, naravno, u okviru izborne jedinice "513", ili kako se već bude zvala.madner wrote:Mozes li precizirati sta ti je tacno prorocanstvo: koliko glasova za stranku i sta znaci to reduciranje na odbor na izborima.Corto Maltese wrote:Pošto nisam uspio zaraditi pare na prethodnim opkladama koje sam nudio, vrijeme je da ponudim novu:
U ostalim izbornim jedinicama neće preći izborni prag. Dobro, možda u Tuzli nabace poneki kompenzacijski mandat.
Reduciranje na Gradski Odbor Sarajevo znači da će ostali mjesni, gradski, kantonalni odbori, do oktobra 2014 biti svedeni na statističku grešku. Naravno to se odnosi samo na one koji do tada budu formirani. Mnogi neće ni do formiranja dobaciti.
- madner
#3194 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Malo nategnuto da osvoji jedan mandat na drzavnom nivou a nijedan na federalnom.
Prihvatam opkladu.
Prihvatam opkladu.
- Corto Maltese
#3195 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Da, čini se paradoksalnim, ali procjena je bazirana na tome što će Željko Komšić biti nosilac te liste. Jedan od problema koje nosi nepostojanje mjesnih odbora je i taj što glasači (bukvalno) neće imati za koga da glasaju. Da je izborni zakon kao u Hrvatskoj, gdje predsjednik stranke obično bude i nosilac svih regionalnih listi za državni nivo, pa još liste i zatvorene, rezultat bi mu bio mnogo bolji, to jest, još bi malo mogao varati narod. Ovako, mrka kapa. Priča se svodi na to da sve ljude možeš varati neko vrijeme, neke ljude možeš varati sve vrijeme... naročito ako su ovi drugi Sarajlije.madner wrote:Malo nategnuto da osvoji jedan mandat na drzavnom nivou a nijedan na federalnom.
Prihvatam opkladu.
- madner
#3196 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Kazem, prihvatam opkladu, siguran sam da ce imati vise poslanika na federalnom nego na drzavnom nivou.
- Corto Maltese
#3197 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
OK, evidentirano. O parama ćemo naknadno.madner wrote:Kazem, prihvatam opkladu, siguran sam da ce imati vise poslanika na federalnom nego na drzavnom nivou.
- madner
#3198 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Mozemo odmah, da ne bude poslje simbolicno.
- novi.dan.nova.nafaka
#3199 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Corto Maltese wrote:OK, evidentirano. O parama ćemo naknadno.madner wrote:Kazem, prihvatam opkladu, siguran sam da ce imati vise poslanika na federalnom nego na drzavnom nivou.
Boga mi Corto, mislim si se zeznuo...
- Corto Maltese
#3200 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Možemo odmah. Recimo 100KM. Napiši ti svoju prognozu, dobija ko bliže pogodi metu.madner wrote:Mozemo odmah, da ne bude poslje simbolicno.