Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakavdanakneiskustvu

#3176 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

casper_ wrote:vidjecemo hoce li zamracivati htv u kiseljaku.

tamo ce revoluicija izbiti bude li zatamnjenja
StupskaBitanga

#3177 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

kakavdanakneiskustvu wrote:

hahahahahaha :thumbup:
Neće biti i vidjećete da će programska shema biti identična kao u Mostaru tj sa poplavom HR kanala a ja bi izdvojio CMC koji je za mene puno bolji nego recimo BN koji imamo u Sarajevu
Telemach

#3178 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

doff wrote:
motorola01 wrote:Nisi jedini. Kod mene je ping najcesce izmedju 80-130. Nekad padne do 35 i to je sve. Slazem se sa tobom i za analognu. U pocetku bila dobra slika, ali u posljednje vrijeme vise ne valja, nego sto valja. Snijeg i horizontalne linije :sad:
Ne iznenađuje me što se snijeg pojavljuje na tv u januaru, ali mi te horizontalne linije smetaju!

:D :D :D
Provjerićemo sve u najkraćem roku!
kakavdanakneiskustvu

#3179 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

StupskaBitanga wrote:

hahahahahaha :thumbup:
Neće biti i vidjećete da će programska shema biti identična kao u Mostaru tj sa poplavom HR kanala a ja bi izdvojio CMC koji je za mene puno bolji nego recimo BN koji imamo u Sarajevu

99 % da nece biti zatamnjen hrt 2 za vrijeme svj. i evr. prvenstava u fudbalu
Tiger 033

#3180 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

SaŠ vidjet' dezurnih "advokata" tj. hejtera TelemaČa kad oŠinu kako se samo postuje "zakon" itd itd itd... :-) :bih:
agent_zero

#3181 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

and wrote:
agent_zero wrote:Meni ping nikad nije ispod 20 kad testiram preko telemach servera, a obično je oko 25. Ne znam ima li šanse da to bude manje.

Da samo ne kudim, ovi novi risiveri su perverzija u odnosu na onaj stari skart cisco risiver. Ako ništa, isplati se radi toga samo promjeniti paket.
koji si paket mijenjao?kad pređeš na ovaj duo mix kako li se već zove,je li dobiješ novi resiver,ako si imao stari cisco?
Imao prije S paket i osnovni d3.

Sad uzeo duo (net+d3), morao odjaviti d3 da bih dobio novi risiver, takva je trenutno procedura. Ali isplatilo se, ovaj novi cisco risiver je 3 put bolji od starog. I slika je bolja.

@struja1968

Meni su isto rekli kao i tvom kolegi, ako uzmem neki od HD paketa, zamijenit će mi risiver bez raskida ugovora i bez doplate.
Telemach

#3182 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Maharadza wrote:
Ma nas korisnike to i ne treba zanimati, već samo povećanje brzina internet paketa (čitaj: UPLOAD)/smanjenje cijena i peglanje ovih glavonja da isto ostvare, pogotovu sada uzimajući u obzir da je eno HS izvršio također korekcije cijena, @TELEMACH: OČEKUJEMO VAŠ ODGOVOR! :oops:
Noviteti svakako predstoje.
Kao i uvijek do sada blagovremeno ćemo vas obavještavati.
shape of despair

#3183 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shape of despair »

Krijete te promjene ko zmija noge
HaHaHa2

#3184 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by HaHaHa2 »

smanjit' ce racun za cirka 2 markice, povecat' ce up za sicu, 3-5 novih kanala i voilaaa :run:
casper_

#3185 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by casper_ »

agent_zero wrote:
and wrote:
agent_zero wrote:Meni ping nikad nije ispod 20 kad testiram preko telemach servera, a obično je oko 25. Ne znam ima li šanse da to bude manje.

Da samo ne kudim, ovi novi risiveri su perverzija u odnosu na onaj stari skart cisco risiver. Ako ništa, isplati se radi toga samo promjeniti paket.
koji si paket mijenjao?kad pređeš na ovaj duo mix kako li se već zove,je li dobiješ novi resiver,ako si imao stari cisco?
Imao prije S paket i osnovni d3.

Sad uzeo duo (net+d3), morao odjaviti d3 da bih dobio novi risiver, takva je trenutno procedura. Ali isplatilo se, ovaj novi cisco risiver je 3 put bolji od starog. I slika je bolja.

@struja1968

Meni su isto rekli kao i tvom kolegi, ako uzmem neki od HD paketa, zamijenit će mi risiver bez raskida ugovora i bez doplate.
kakav resiver?
shape of despair

#3186 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shape of despair »

HaHaHa2 wrote:smanjit' ce racun za cirka 2 markice, povecat' ce up za sicu, 3-5 novih kanala i voilaaa :run:
Telemach povećao brzine interneta pa nam za koji mjesec to uredno naplatio sa pretplatom od 15KM.Ja mogu samo isto i sada ičekivati.
Da nebude scenario: S paket 10/1 sa cijenom od 25KM
Maharadza

#3187 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

shape of despair wrote:
HaHaHa2 wrote:smanjit' ce racun za cirka 2 markice, povecat' ce up za sicu, 3-5 novih kanala i voilaaa :run:
Telemach povećao brzine interneta pa nam za koji mjesec to uredno naplatio sa pretplatom od 15KM.Ja mogu samo isto i sada ičekivati.
Da nebude scenario: S paket 10/1 sa cijenom od 25KM
Ma dobro, uzimajući u obzir bolju programsku šemu analogne nego kod konkurencije (3 SK kanal), comedy central, fox, cinestar itd. to možda i mogu opravdati, ali ne mogu nikako nisku brzinu uploada, tako da tu očekujem značajna poboljšanja. Što se tiče digitale pa i analogne, mes' cini da fali još koji dobar strani tipa DSF (sport1 se sada zove valjda), sat1, RTL2 i sl. A dobro bi došao i koji o automobilima, ne mislim na trke, već na nešto kao fifth gear na discovery kanalu i sl.

Tapatalked
DON_eARL

#3188 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

shape of despair wrote:Krijete te promjene ko zmija noge
Najbolje bi bilo da uživo prenose sastanke, da svi budemo upoznati od žačeća ideje. :-)

Ako planiraju odgovoriti na novu ponudu BHT-a, realno je očekivati da će se sutra pojaviti novi cjenovnik, jer je valjda potrebno mjesec dana unaprijed najaviti promjene. Ako ne budu mijenjali cijene, nego samo brzine, onda se može već sutra očekivati povećanje. Bezveze ovdje nagađamo, možda i ne bude promjena nikakvih. :D

Znači, ako bude bilo kakvih promjena, najave ili promjene će se desiti prvog u mjesecu.
brazzo19

#3189 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Nek stoje i dalje ova dva "folkerska kanala" dosta raje to gleda svidjalo se nekome ili ne , znaci DM Sat i BN Music mjera jos mozda da ubace Hayat Folk i to je to a mjesto Pink Music.a koji vrti 15 istih spotova po cijeli dan idealno bi bilo kad bi nam ubacili CMC kanal posto ga ovi vec imaju u Mostaru kako kazete jer to je najjaci muzicki kanal na balkanu kad bi uradili tu zamjenu kanala to bi bilo idealno .... naravno pricam o analognoj kablovskoj koju ima 80% vasih korisnika :twisted:
StupskaBitanga

#3190 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

AXN u kablovskoj bi bio pun pogodak :thumbup:
StupskaBitanga

#3191 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

Umjesto kanala Fishing & Hunting ubaciti History channel i kao 70. kanal ubaciti AXN
Eto taman
Još kad nam propadnu ove lokalne televizije koje moraju po zakonu se distribuirati gdje će nam biti kraj :)
Maharadza

#3192 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

StupskaBitanga wrote:Umjesto kanala Fishing & Hunting ubaciti History channel i kao 70. kanal ubaciti AXN
Eto taman
Još kad nam propadnu ove lokalne televizije koje moraju po zakonu se distribuirati gdje će nam biti kraj :)
Bolje da ubace history umjesto behar tv, nego tog lovackog koji ako nista ima barem prijevode kako Bog zahtjeva a nekada se i pokupi nešto pametno oko lova. ;)

Tapatalked
StupskaBitanga

#3193 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

dok je god Behar u eteru u Sarajevu Teelemach ga mora preuzimati
brazzo19

#3194 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

ma kakvi da nam to puste , pa kako ce onda raji talit one resivere i digitalu ako bi nam jos koji pustili u analognu kako Bog zapovjeda , vidis da samo mogu ukinut ko sto su ukinuli fight kanal ... ja molim Boga da ne izbace jos koji kanal a da ce pustit neki dobar tesko ili skoro nemoguce ......

p.s Ko misli da telemach ima najbolji ponudu sto se tice analogije i osnovnih paketa nek pogleda listu kanala Logosofta .... da se covjeku zamanta kakvih jakih kanala imaju ljudi !!!!
inSighT
Vozim: na guranje

#3195 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by inSighT »

brazzo19 wrote:ma kakvi da nam to puste , pa kako ce onda raji talit one resivere i digitalu ako bi nam jos koji pustili u analognu kako Bog zapovjeda , vidis da samo mogu ukinut ko sto su ukinuli fight kanal ... ja molim Boga da ne izbace jos koji kanal a da ce pustit neki dobar tesko ili skoro nemoguce ......

p.s Ko misli da telemach ima najbolji ponudu sto se tice analogije i osnovnih paketa nek pogleda listu kanala Logosofta .... da se covjeku zamanta kakvih jakih kanala imaju ljudi !!!!
Pa i to je digitala, nije analogija!? Isto resiver moraš uzeti, zar ne? To možeš porediti sa ovom digitalnom, a i tu je bolji LoL, jer ima mes'cini i Arene i SK kanale, zar ne!?
semir1988

#3196 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semir1988 »

brazzo19 wrote:ma kakvi da nam to puste , pa kako ce onda raji talit one resivere i digitalu ako bi nam jos koji pustili u analognu kako Bog zapovjeda , vidis da samo mogu ukinut ko sto su ukinuli fight kanal ... ja molim Boga da ne izbace jos koji kanal a da ce pustit neki dobar tesko ili skoro nemoguce ......

okaci macku o rep i taj lol...jos sarajevo nije pokrio...a kamoli da dodje 20 km od sarajeva....
DON_eARL

#3197 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Kažu biće veselo sutra. :D Svi po Avaz u 5 ujutro. :lol:
StupskaBitanga

#3198 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

Na site-u nema nigdje novog cjenovnika
Valjda je red da se on prvo stavi na stranicu pa objavi u javnost ili sam ja u zabludi
dječak sa šibicama

#3199 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Opet LOL, svaka njima cast, ali pokrivaju dva ipo naselja.

U moje, a centar je grada, doci ce jedno 2016. godine.

Samim tim, nisu bitni spomena. Osim stanovnicima ona dva ipo naselja.
Magarece_godine

#3200 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Magarece_godine »

DON_eARL wrote:Kažu biće veselo sutra. :D Svi po Avaz u 5 ujutro. :lol:
????
Locked