BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
bumerangss

#3176 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by bumerangss »

Vidim da Njegoš nije smjeo doci u dresu reprezentacije ili bilo kojim brzavnim simbolom na prijem nacelniku Pala! :D
Njegoš na stranu, dobar momak i jos bolji kosarkas... ali hocu reci da dok ne umru ovi stariji koji su ratovali i koji su zadojeni vjerskom mrznjom... nama nema napretka i normalne drzave! :bih:
supercali

#3177 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by supercali »

Sreca pa nas euforija popusti ovako brzo
Neka su popustili ove decke malo u zadnjih par dana sto je dobro za njih
dek

#3178 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by dek »

Svaka čast momku ali ako bude izrastao u kvalitetnog košarkaša nema njega ni blizu repke BIH. Igrat će taj za Srbiju živi bili pa vidjeli (čak je i izjavio da još nije ''odlučio'' a znamo kako to obično završava).
Al svejedno čestitke i njemu i ostalima na sjajnom uspjehu al brate moj ne mogu ovog našeg medijskog razvlačenja i silovanja tipa kako su oni ujedinili BiH i tako to.
trcicu trceci

#3179 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by trcicu trceci »

bumerangss wrote:Vidim da Njegoš nije smjeo doci u dresu reprezentacije ili bilo kojim brzavnim simbolom na prijem nacelniku Pala! :D
Njegoš na stranu, dobar momak i jos bolji kosarkas... ali hocu reci da dok ne umru ovi stariji koji su ratovali i koji su zadojeni vjerskom mrznjom... nama nema napretka i normalne drzave! :bih:
:thumbup: bravo, cekacemo jos 20-30 godina da pomru, i onda sam uvjeren da ce zemlja krenuti na bolje, to ko prezivi bice svjedok. Do tada, moramo slusati price "vidiii srbin i bosnjak se grle,vidii vidiii", jebote ko da je svjetsko cudo, a mi normalni odavno poceli voditi takav zivot i ne razmisljamo vise uopste o tome kako se ko zove... Sto ne zaci da smo zaboravili zlocine.
palermo

#3180 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by palermo »

...........
Thorgerson

#3181 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Thorgerson »

dek wrote:Svaka čast momku ali ako bude izrastao u kvalitetnog košarkaša nema njega ni blizu repke BIH. Igrat će taj za Srbiju živi bili pa vidjeli (čak je i izjavio da još nije ''odlučio'' a znamo kako to obično završava).
Al svejedno čestitke i njemu i ostalima na sjajnom uspjehu al brate moj ne mogu ovog našeg medijskog razvlačenja i silovanja tipa kako su oni ujedinili BiH i tako to.
Gdje je izjavio da nije odlucio?

Izjavio je da nije isto odluciti i odbaciti?

Momak ocito voli Srbiju, i sta se tu moze. To je realnost. Isto kao sto imas kod nas ljudi koji se kunu u Tursku i vole ih, ne znaju ni oni zasto ponekad. Tako i Srbi vole Srbiju, Hrvati Hrvatsku.

Neka vole, ja nemam problem s tim. Ali imam problem kad stavljaju tu drzavu na prvo mjesto, a ne svoju. Promjenit ce se i to. Polako.

Njegos to nije uradio. Imao je dakle poziv Srbije, ali se ODLUCIO igrati za Bosnu i Hercegovinu.

Avaz je napisao valjda da je on ODBACIO Srbiju - on je naravno napisao da to nije tacno, u smislu da i dalje voli Srbiju, vjerovatno prati njihove uspjehe, navija za njih itd.

Ako nastavimo ovako momka jebavati u zdrav mozak i preispitivati svaki njegov pokret, gest, onda i mozemo ocekivati da covjek pobjegne od nas.
phillie

#3182 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by phillie »

Thorgerson wrote:
dek wrote:Svaka čast momku ali ako bude izrastao u kvalitetnog košarkaša nema njega ni blizu repke BIH. Igrat će taj za Srbiju živi bili pa vidjeli (čak je i izjavio da još nije ''odlučio'' a znamo kako to obično završava).
Gdje je izjavio da nije odlucio?

Izjavio je da nije isto odluciti i odbaciti?

Momak ocito voli Srbiju, i sta se tu moze. To je realnost. Isto kao sto imas kod nas ljudi koji se kunu u Tursku i vole ih, ne znaju ni oni zasto ponekad. Tako i Srbi vole Srbiju, Hrvati Hrvatsku.

Neka vole, ja nemam problem s tim. Ali imam problem kad stavljaju tu drzavu na prvo mjesto, a ne svoju. Promjenit ce se i to. Polako.

Njegos to nije uradio. Imao je dakle poziv Srbije, ali se ODLUCIO igrati za Bosnu i Hercegovinu.

Avaz je napisao valjda da je on ODBACIO Srbiju - on je naravno napisao da to nije tacno, u smislu da i dalje voli Srbiju, vjerovatno prati njihove uspjehe, navija za njih itd.

Ako nastavimo ovako momka jebavati u zdrav mozak i preispitivati svaki njegov pokret, gest, onda i mozemo ocekivati da covjek pobjegne od nas.
:thumbup: :thumbup: upravo tako
JanuaryJones

#3183 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by JanuaryJones »

Avaz je zlo. Eno se danas posipaju pepelom zbog Njegoša. Kao najbolje namjere...put do pakla popločan je dobrim namjerama, veli stara narodna.
SkyLimit

#3184 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by SkyLimit »

Momak ti si izgleda zaluto ovdje.

Kad igrac nastupi za U16 reprezentaciju jedne drzave na Europskom prvenstvu, on bez dozvole maticnog saveza ne moze promjeniti reprezentaciju sve dok ne napuni 21 godinu(zato Sulejmanovic to ceka godinama jer je igrao za U16 Finsku). Kad igrac nastupi za U18 reprezentaciju jedne drzave na Europskom prvenstvu, on bez dozvole maticnog saveza ne moze nikad zaigrati za drugu reprezentaciju.

Sikiras vec dvije godine igra za BiH bez da je ikada propustio i jedno okupljanje na koje je bio pozvan i nikada od toga nije pravio veliku stvar, iz reprezentacije BiH ga mozete otjerati samo vi koji na svakom koraku isticete njegovu nacionalnost, odakle je, cudite se od kud da on igra za BiH, pa mozda i on usljed svega pomisli da mu tu nije mjesto.
dek

#3185 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by dek »

Jah...

Ok vidjet ćemo.

Upravo obrnuto, vi koji furate priču o njemu kao nekom heroju predvodniku nove generacije mladih BH Srba kojima je BiH voljena domovina upravo potencirate njegov nacionalnost. Jebote koje god novine, portal otvorim- Sikiraš ovo Sikiraš ono.
Zašto se npr. ne govori toliko o Čampari? Možda zato što nije ''S PALA'' ?
SkyLimit

#3186 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by SkyLimit »

dek wrote:Jah...

Ok vidjet ćemo.

Upravo obrnuto, vi koji furate priču o njemu kao nekom heroju predvodniku nove generacije mladih BH Srba kojima je BiH voljena domovina upravo potencirate njegov nacionalnost. Jebote koje god novine, portal otvorim- Sikiraš ovo Sikiraš ono.
Pa ti novinari su upravo isti kao i ti. Mi normalni niti smo hvalili sto on igra za BiH, niti se cudili tome, nismo to uopce potencirali.
Thorgerson

#3187 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Thorgerson »

Ok vidjet ćemo.

Cuj vidjet cemo.

Pa evo @SkyLimit ti sve napisa crno na bijelo, argumentovano i ti onda opet glavom u zid, vidjet cemo... :(

Sta cemo vidjeti? Je li ti mislis da ce Sikiras propustiti da nastupi za U18 i da ce cekati do 21 godine da nastupi za Srbiju?! Je li ti kontas uopste da ce za to vrijeme tj. 5 godina Srbija izroditi jednu veliku hrpu potencijalnih njegovih konkurenata.

Jel mislis da Sikiras nije znao sta znaci nastup za U16 i kakve 'posljedice' nosi. Znao je. I odlucio se za BiH.

U cemu je problem. Covjek se odluci, sad je problem sto eto nije ipak sigurno da li se odlucio. Pa jebote tito sta hocete vi jos. Hocete da ljiljana istetovira preko ledja lik. Svaki qrac vam smeta. Vec sam jednom pisao na nekoj drugoj temi, onaj medjed Dodik koliko god ga ne podnosim, ali covjek je bez ikakvog pritiska icega otisao u Potocare i odao pocast. Otisao sam covjek, poklonio se zrtvama. Kad eto ti bagre sutra eh sto je otisao tad sto nije 11. Sto nije rekao da je genocid, sto je samo otisao. Pa staaaani marvo, stani malo jbmu. Pusti covjeka, mozda da mu se nisu navalili na kosti mozda bi sljedece godine dosao 11 i rekao jeste bio je genocid. Stani, smiri malo. Pa kad je Bakir ili bilo koji od BH politicara otisao na Kazane, Trusinu ili Grabovicu? Kad? Nikad. Nece, jer se boje da ne bi slucajno koji glas od 'vjernih i postenih bosnjaka' izgubili.

Mrzim sto petljam politiku ovdje, ali jednostavno mi bosnjaci, bosanci moramo prestati preispitivati svaki jebeni gest, pokret i misliti da smo mi bogom dani za ovu zemlju. Postoje i drugi ljudi koji je vole. Sikiras voli ovu zemlju. Voli i Srbiju vjerovatno, ali voli i BiH. To treba postovati.

Na kraju, ne znam kako drugacije da ti kazem, lupas notorne gluposti, bez argumenata, nego nagadjanja kakvih bi se kojekakve tetke postidile. :run:
Banksy

#3188 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Banksy »

JanuaryJones wrote:Avaz je zlo. Eno se danas posipaju pepelom zbog Njegoša. Kao najbolje namjere...put do pakla popločan je dobrim namjerama, veli stara narodna.
Put do tiraža popločan je preuveličavanjem i senzacionalizmom, pa koga potkače usput, danas Njegoš sutra nešto drugo ...
JanuaryJones

#3189 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by JanuaryJones »

Banksy wrote:
JanuaryJones wrote:Avaz je zlo. Eno se danas posipaju pepelom zbog Njegoša. Kao najbolje namjere...put do pakla popločan je dobrim namjerama, veli stara narodna.
Put do tiraža popločan je preuveličavanjem i senzacionalizmom, pa koga potkače usput, danas Njegoš sutra nešto drugo ...
Upravo.
Romanista 101%

#3190 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Romanista 101% »

Jeli savez dobio kakvih para od ove zlatne medalje?
Sanjarko

#3191 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Sanjarko »

Romanista 101% wrote:Jeli savez dobio kakvih para od ove zlatne medalje?
Jest od Federacije, Sarajevskog kantona itd.
Bila vijest na dnevniku sveukupno preko 200.000km
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3192 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Thorgerson wrote:

Ok vidjet ćemo.

Cuj vidjet cemo.

Pa evo @SkyLimit ti sve napisa crno na bijelo, argumentovano i ti onda opet glavom u zid, vidjet cemo... :(

Sta cemo vidjeti? Je li ti mislis da ce Sikiras propustiti da nastupi za U18 i da ce cekati do 21 godine da nastupi za Srbiju?! Je li ti kontas uopste da ce za to vrijeme tj. 5 godina Srbija izroditi jednu veliku hrpu potencijalnih njegovih konkurenata.

Jel mislis da Sikiras nije znao sta znaci nastup za U16 i kakve 'posljedice' nosi. Znao je. I odlucio se za BiH.

U cemu je problem. Covjek se odluci, sad je problem sto eto nije ipak sigurno da li se odlucio. Pa jebote tito sta hocete vi jos. Hocete da ljiljana istetovira preko ledja lik. Svaki qrac vam smeta. Vec sam jednom pisao na nekoj drugoj temi, onaj medjed Dodik koliko god ga ne podnosim, ali covjek je bez ikakvog pritiska icega otisao u Potocare i odao pocast. Otisao sam covjek, poklonio se zrtvama. Kad eto ti bagre sutra eh sto je otisao tad sto nije 11. Sto nije rekao da je genocid, sto je samo otisao. Pa staaaani marvo, stani malo jbmu. Pusti covjeka, mozda da mu se nisu navalili na kosti mozda bi sljedece godine dosao 11 i rekao jeste bio je genocid. Stani, smiri malo. Pa kad je Bakir ili bilo koji od BH politicara otisao na Kazane, Trusinu ili Grabovicu? Kad? Nikad. Nece, jer se boje da ne bi slucajno koji glas od 'vjernih i postenih bosnjaka' izgubili.

Mrzim sto petljam politiku ovdje, ali jednostavno mi bosnjaci, bosanci moramo prestati preispitivati svaki jebeni gest, pokret i misliti da smo mi bogom dani za ovu zemlju. Postoje i drugi ljudi koji je vole. Sikiras voli ovu zemlju. Voli i Srbiju vjerovatno, ali voli i BiH. To treba postovati.

Na kraju, ne znam kako drugacije da ti kazem, lupas notorne gluposti, bez argumenata, nego nagadjanja kakvih bi se kojekakve tetke postidile. :run:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Sanjarko

#3193 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Jest od Federacije, Sarajevskog kantona itd.
Bila vijest na dnevniku sveukupno preko 200.000km
Sad je li tacno pitanje je.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3194 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

pa jest od vijeca ministara uplaceno 3-4 dana prije finala valjda 100.000 KM
Romanista 101%

#3195 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Romanista 101% »

u redu to, nego mislio sam od Fibe? jel ovo takmicenje bilo pod njihovom organizacijom? sigurno je nesto leglo novca za ovaj uspjeh
phillie

#3197 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by phillie »

Ma dabogda...nije ovo fudbal.
zlajapravaraja

#3198 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by zlajapravaraja »

Kakve su nam sanse da mi u skoro vrijeme budemo domacini jednog od U-prvenstava A-divizije?
SkyLimit

#3199 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by SkyLimit »

Kad ovi djecaci dogodine odu na U17 Svjetsko prvenstvo kao aktuelni U16 prvaci Europe, svi ce biti naostreni na njih da im skinu skalp, pogotovo domacini(Spanija) :D Ipak potajno se nadam finalu Amerika - Bosna i Hercegovina, pa da vidimo gdje se igra bolja kosarka :izet:

Gledao sam malo Amerikance na U16 prvenstvu americkog kontinenta koje su naravno osvojili(dobili Kanadu u Finalu), suterski su losiji od nase reprezentacije, promasuju oni puno, nisu bauk. Ali njima pod kosem igraju crnci od 210 centimetara visine, ono sto nam je prolazilo na Europskom gdje su krilnog centra igrali djecaci koji nemaju ni dva metra visine protiv Amerikanca je unaprijed osudjeno na propast. Mi imamo samo Sikirasa koji visinom, snagom, kvalitetom moze da se nosi sa njima ispod kosa, a i on skoro u svakoj utakmici brzo udje u probleme sa licnim greskama, tako da ako ne zelimo da Amerikanci promase tri puta u jednom napadu pa onda opet uhvate ofanzivni skok, morati cemo u medjuvremenu pronaci jos jednog ili dvojicu visokih i snaznih djecaka za tog duela.

I naravno da se ekipu spremi na to da su Amerikanci u stanju vrsiti presing na citavom terenu tokom cijele utakmice i playmakeri, pogotovo ne bas visoki kakvi su nasi, mogli bi imati velikih problema sa prevodjenjem lopte. Ako ne mozemo nahvatati nekog playa od makar 190 cm, nek Musa prevodi loptu :oops:
emmir1

#3200 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by emmir1 »

Zna li neko šta odluči onaj Ilić iz Višegrada.
Srbija ili Bosna.

Pričalo se Srbija, pa onda se slikao sa Stojanovićem i BH dresom, bilo da će igrati za Bosnu.

Onda otišao na pripreme za Srbiju, pa izgleda da nije ipak nastupio za Srbiju, jedino ne znam da nije igrao za njihovu eyof selekciju
Post Reply