SDA-All about

Alfons Kauders

#31727 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

hizo ramidovic wrote:
bersK wrote:
Ne odustaje rodjo. Ne mogu poruka nabrisat koliko on moze srat i izmisljat razloge. Ja jes naletio na zicer.
hajde, hajde, nemoj ni ti puno zatezat i filozofirat, vego se lijepo zacesljaj i spremi pa kod covjeka na kahvu, kad te vec zove.
mozda se i ti uhljebis bez konkursa
Mozda se uhljebi, a mozda na ahiretu zajase Zukicevog konja... :D
bersK

#31728 Re: SDA-All about

Post by bersK »

Alfons Kauders wrote:
hizo ramidovic wrote:
bersK wrote:
Ne odustaje rodjo. Ne mogu poruka nabrisat koliko on moze srat i izmisljat razloge. Ja jes naletio na zicer.
hajde, hajde, nemoj ni ti puno zatezat i filozofirat, vego se lijepo zacesljaj i spremi pa kod covjeka na kahvu, kad te vec zove.
mozda se i ti uhljebis bez konkursa
Mozda se uhljebi, a mozda na ahiretu zajase Zukicevog konja... :D

Ja sam umirao od smijeha dok sam se dopisivao. Ja ne znam koji je fakat domet. Mada, kad su sportisti bili klikeri...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#31729 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

JThomas wrote:k'o i onaj papčić iz ov novo sarajevo (sbb), ja sam lično protiv, ali eto glasao sam za...

sladak paušal, slatka naknada, slatko radno mjesto...

pravi pićić sve neće neće, neće a kad ga staviš sva guguće :roll:
JThomas

#31730 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

i koldžine polujavne rasprave, zakazano u 7, ti dođeš 10 do 7 ono počelo i zaključano iznutra. kucaj, lupaj kurcu, došao je ko je trebao doći i ko je sa načelnikom. volja naroda.
JThomas

#31731 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

šta ćeš onda, odeš na piće i još kažu ti cuger, pjano...a oni volja naroda.
Dozer

#31732 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Da vidimo sta nam je to SDA sredila za 22 poslijeratne godine...

- Vodosnabdijevanje? Nikad gore nije bilo.
- Obrazovanje? Totalni odron. Od programa, preko kadra, do objekata.
- Zdravstvo? Totalna katastrofa. Nakon godina i godina unazadjivanja, konacno smo dotakli dno.
- Infrastruktura? Jedino uspjesno sto rade jeste pranje ratnih donacija kroz izgradnju kojekakvih zgrada. Ostalo - smijesno.
- Autoputevi? Koliko imamo autoputa u FBiH? 80-ak km? Super rezultat za 22 godine... Albanija je za proteklih 7 g. izgradila i otvorila skoro 400 km.
- Zaposljavanje? Zadnjih 20-ak godina smo na dnu Evrope, a tako je i sada. Nezaposlenost "smanjuju" nebuloznim brisanjem ljudi s biroa za zaposljavanje.
-Ekonomija? Sta je to ekonomija...?
-
-
...nastavite niz...

OK... Da vidimo sad u cemu su bili i jesu dobri...
- Klepanje ratnih i poratnih donacija (potvrdjeno je nestalo preko 7 milijardi u periodu 96-10, a sam bog zna koliko od neprijavljenih i direktnih donacija)
- Davanje laznih obecanja. U ovome su sampioni, identicno HDZ-u i SDS/SNSD-u, braci po ENV dubiozi.
- Neograniceno zaposljavanje podobnih na sve moguce budzete, uz uredno sikaniranje sposobnih.
- Stravicno spora rekonstrukcija ratnih steta (npr. i dan danas je fasada zgrade preko puta SCC-a izresetana i samo zakrpljena, a takvih je objekata more)
- Pranje desetina pokradenih miliona kroz raznorazne anonimne investitore (Bristol, SCC, itd.), kao i kroz budzetska incestiranja u sve i svasta.
- Manipulacije, kupovina i kradja izbornih rezultata
- Enormne imovine za koje se nikada nece saznati porijeklo novca kojim su stecene
- Tajkunizacija (guranje podobnih "biznismena" za procenat)
- Poklapanje svih mogucih i nemogucih pozicija oducivanja u svim sektorima drustva
- Srozavanje i unistavanje drzavne imovine i firmi, a zatim njihova kupovina za sicu
-
-
-
-
-
Itd...
agent_zero

#31733 Re: SDA-All about

Post by agent_zero »

Dozer wrote:Da vidimo sta nam je to SDA sredila za 22 poslijeratne godine...

- Vodosnabdijevanje? Nikad gore nije bilo.
- Obrazovanje? Totalni odron. Od programa, preko kadra, do objekata.
- Zdravstvo? Totalna katastrofa. Nakon godina i godina unazadjivanja, konacno smo dotakli dno.
- Infrastruktura? Jedino uspjesno sto rade jeste pranje ratnih donacija kroz izgradnju kojekakvih zgrada. Ostalo - smijesno.
- Autoputevi? Koliko imamo autoputa u FBiH? 80-ak km? Super rezultat za 22 godine... Albanija je za proteklih 7 g. izgradila i otvorila skoro 400 km.
- Zaposljavanje? Zadnjih 20-ak godina smo na dnu Evrope, a tako je i sada. Nezaposlenost "smanjuju" nebuloznim brisanjem ljudi s biroa za zaposljavanje.
-Ekonomija? Sta je to ekonomija...?
-
-
...nastavite niz...

OK... Da vidimo sad u cemu su bili i jesu dobri...
- Klepanje ratnih i poratnih donacija (potvrdjeno je nestalo preko 7 milijardi u periodu 96-10, a sam bog zna koliko od neprijavljenih i direktnih donacija)
- Davanje laznih obecanja. U ovome su sampioni, identicno HDZ-u i SDS/SNSD-u, braci po ENV dubiozi.
- Neograniceno zaposljavanje podobnih na sve moguce budzete, uz uredno sikaniranje sposobnih.
- Stravicno spora rekonstrukcija ratnih steta (npr. i dan danas je fasada zgrade preko puta SCC-a izresetana i samo zakrpljena, a takvih je objekata more)
- Pranje desetina pokradenih miliona kroz raznorazne anonimne investitore (Bristol, SCC, itd.), kao i kroz budzetska incestiranja u sve i svasta.
- Manipulacije, kupovina i kradja izbornih rezultata
- Enormne imovine za koje se nikada nece saznati porijeklo novca kojim su stecene
- Tajkunizacija (guranje podobnih "biznismena" za procenat)
- Poklapanje svih mogucih i nemogucih pozicija oducivanja u svim sektorima drustva
- Srozavanje i unistavanje drzavne imovine i firmi, a zatim njihova kupovina za sicu
-
-
-
-
-
Itd...
:thumbup:

Obavezno dodati:

- rasprodaju zemlje i prirodnih bogatstava u bescijenje;

- politiku naseljavanja arapa i naslinog mijenjanja kulturološke slike BiH;

- davanje naziva ulica, trgova i škola po mladomuslimanskih islamofašistima.
bersK

#31734 Re: SDA-All about

Post by bersK »

Tjeranje kako domaćih investitora, tako i stranih zbog neodgovarajuće politike ulaganja. Zbog nepostojanja šablona IMT...

Primjeri - Japan Gras 1999. i Jusuf Arifagić, Bosanski Petrovac.
Dozer

#31735 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Ja, iskreno, vec 3-4 godine cekam da mi neko ovdje navede samo 3 hebene pozitivne i progresivne stvari koje je SDA, ali i ostatak ENV kamarile, napravila u ovoj drzavi u protekle 22 poslijeratne godine...

I nikako da dobijem bar 1 smislen i realan odgovor...

Ljudi su naprosto sjebali sve cega su se dohvatili...

A kad samo pomislim na "bratimljene" s Turcima, koji su ovdje bili okupatori 500 godina, lijepo mi se povraca...
Hebo je majku onaj kome ne Turcin "brat", a pogotovo ko od Turcina ocekuje da ce mu pomoci bez da iz toga izvuce daleko vecu vlastitu korist...

Zivo me zanima zasto ne uzdizemo i ne bratimimo se i ostalim okupatorima ovdje, poput Svaba, Austrijanaca, Madjara (Austro-Ugara)...
Ah, da... pardon, do mene je. Zaboravio sam (mlado)muslimanski faktor...
JoseMujica

#31736 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

uspjeli su ljiljan od 16 metara podići :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ps

Evo Tornjaka u istraživačkoj kontri
Image

još malo će biti da svaka sranka uz boračko-paćeničko udruženje doda i po jednu agenciju za israživanje ruda i gubljenej vremena
Labirint

#31737 Re: SDA-All about

Post by Labirint »

Ko su kandidati - ako se kandiduju :kakoste:
bersK

#31738 Re: SDA-All about

Post by bersK »

JoseMujica wrote:uspjeli su ljiljan od 16 metara podići :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ps

Evo Tornjaka u istraživačkoj kontri
Image

još malo će biti da svaka sranka uz boračko-paćeničko udruženje doda i po jednu agenciju za israživanje ruda i gubljenej vremena

Ako budu dva kandidata ljevice za PBiH, onog drugog treba zavezati za stub rasvjete. A ne bi loše bilo da i SDA da dva kandidata.
JoseMujica

#31739 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

pa imaće čak 3:
1. osobu X
2. Šepka
3. Tornjaka
bersK

#31740 Re: SDA-All about

Post by bersK »

Nije SDA razbila BiH jer ne znaju ili su nestručni, nego zato što im je to bila i namjera sve ove godine.
detroit-mercy

#31741 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

Dozer wrote:Ja, iskreno, vec 3-4 godine cekam da mi neko ovdje navede samo 3 hebene pozitivne i progresivne stvari koje je SDA, ali i ostatak ENV kamarile, napravila u ovoj drzavi u protekle 22 poslijeratne godine...

I nikako da dobijem bar 1 smislen i realan odgovor...

Ljudi su naprosto sjebali sve cega su se dohvatili...

A kad samo pomislim na "bratimljene" s Turcima, koji su ovdje bili okupatori 500 godina, lijepo mi se povraca...
Hebo je majku onaj kome ne Turcin "brat", a pogotovo ko od Turcina ocekuje da ce mu pomoci bez da iz toga izvuce daleko vecu vlastitu korist...

Zivo me zanima zasto ne uzdizemo i ne bratimimo se i ostalim okupatorima ovdje, poput Svaba, Austrijanaca, Madjara (Austro-Ugara)...
Ah, da... pardon, do mene je. Zaboravio sam (mlado)muslimanski faktor...
Pobrinuli se za 200k uhljeba na budzetu (citaj glasacka masina) :mrgreen:
Obogatili stotinjak familija do besvijesti :mrgreen:
Poslali Tornjaka u tvorza :mrgreen:
Kus vise :mrgreen: .
Zaboravio sam, stvorili efikasnije skolovanje do fakultetske diplome mos doc za godinu dana :mrgreen:
JoseMujica

#31742 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

bersK wrote:Nije SDA razbila BiH jer ne znaju ili su nestručni, nego zato što im je to bila i namjera sve ove godine.

naravno...od samog starta temeljna ideja vodilja njihove politike je svakom svoje ovce za šišanje, hastal mi-hastal ti i nek se niko u ničiji referat ne petlja...tako još od prvog vezivanja zastava

samo prateći tu nit u njihovim spletkama, može se tačno detektovati gdje počinje kreiranje baš ovakvog rasturenog Čobanistana u kome danas travu pasemo

dok čobani kolo vode pravnu državu moremo samo sanjati...a samim time i normalno društvo i život, kojih nema bez uređenog i funkcionalnog pravno-političkog okvira
tranquil

#31743 Re: SDA-All about

Post by tranquil »

JoseMujica wrote:Image
Po Avazu Fahro samo 43%?

Pih, izgleda da SBB mora učiniti više da se izbori za naklonost Avaza. :D
Capsicum

#31744 Re: SDA-All about

Post by Capsicum »

Joj sprdancije s anketama :D
JThomas

#31745 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

najjača je ograda, ako se kandiduju :lol:
bersK

#31746 Re: SDA-All about

Post by bersK »

http://zurnal.info/novost/20708/ruse-mu ... ni-centar-

Jebem li vam svu familiju nazadnu kriminalno krezubu, dabogda poginuli svi redom. Sudiće vam ovaj narod što ste ga odveli u propast jebem vam sve što se za šteku ufatit može.
Cherry-Cherry

#31747 Re: SDA-All about

Post by Cherry-Cherry »

Njihov je cilj da sjebu sve što se sjebati može.
DonieBrasco

#31748 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

Pa to su radna mjesta za SDA djecu sta vas to cudi.
muha_sa

#31749 Re: SDA-All about

Post by muha_sa »

sljedece gradilište je u parku kod druge gimnazije
bersK

#31750 Re: SDA-All about

Post by bersK »

Za ovo će neko dobiti batine. Il Ajnadžić ili onaj Mulić što se snima dok podnosi inicijativu za promjenu imena parka u Alija Izetbegović.
Post Reply