Žalbeno vijeće potvrdilo je da su šestorica optuženika, zajedno s tadašnjim višim čelnicima Republike Hrvatske (Franjo Tuđman, Gojko Šušak i Janko Bobetko), ključni sudionici udruženog zločinačkog pothvata etničkog čišćenja bosanskih Muslimana počinjenih kroz zločine protiv čovječnosti, teške povrede Ženevskih konvencija i drugih ratnih zločina.
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- BHCluster
#31701 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
vernes81
#31702 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Da skratimo pricu.
Covic na izborima:

Komsic na izborima:

Covic na izborima:

Komsic na izborima:

-
Novak20
#31703 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Treba mi bolji filter.mO k3 wrote: zelis li nesto reci??
- BHCluster
#31704 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Izloguj se.Novak20 wrote:Treba mi bolji filter.mO k3 wrote: zelis li nesto reci??
- mO k3
#31705 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
dobio si samarcinu ....Novak20 wrote:Treba mi bolji filter.mO k3 wrote: zelis li nesto reci??
- Humljanin
#31706 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
BMX1977 wrote: ...
Maloprije si se hvalio bosanskim katolicima. Lijepio si videe od kardinala, fratara i časnih sestara.
Pa si malo poslje toga lijepo pravdao svirepa i ničim izazvana ubojstva fojničkih fratara i višestruka pomilovanja ubojica od Bošnjačkih političara.
Imaš li još šta vrijedno nadodati, da se u miru Božijem raziđemo sa ovog skupa?
-
BMX1977
#31707 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
BHCluster wrote:Žalbeno vijeće potvrdilo je da su šestorica optuženika, zajedno s tadašnjim višim čelnicima Republike Hrvatske (Franjo Tuđman, Gojko Šušak i Janko Bobetko), ključni sudionici udruženog zločinačkog pothvata etničkog čišćenja bosanskih Muslimana počinjenih kroz zločine protiv čovječnosti, teške povrede Ženevskih konvencija i drugih ratnih zločina.
Oni samo gledaju HRT propagandu. Kakav BBC i CNN, New York Times i Washington Post. Cudilo bi me ako ovi iz Stolnog uopste barataju engleskim jezikom na nekom prihvatljivom nivou.
- Maraschino
#31708 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Tako ti poimas stvari?Novak20 wrote:
Nekoliko mrtvih i neosuđenih Hrvata i nekoliko osuđenih Hrvata su UZP. Povijest će ih pamtiti, a ti i ja nemamo ništa od toga.
Politicki vrh hrvatskog naroda je za neke svoje planove osudjen kao ''UDRUZENI ZLOCINACKI PODUHVAT'' koje danasnje politicko rukovodstvo Hrvata relativizuje i zeli ponovo ozivjeti.
Sta to znaci, zlocini u kontinuitetu.
Treba li se tome oduprijeti ili dati podrsku tom rukovodstvu?
-
Novak20
#31709 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ponavljam, šta ti i ja imamo od toga. Mir je potpisan, amblem hrvatske komponente OS BiH, šahovnica.BMX1977 wrote:Ne izmisljaj. Rat u BIH je okarakteriziran kao medjunaordni sukob jer je Franjo Jasno snimio sve razgovore na kasete. Znaci razgovore u kojima naredjuje slanje tenkova protiv ARBIH, Opcija koristenja napalm bombi protiv ARBIH u srednjoj Bosni; slanje HV na Prozor, Stolac, Bugojno.Novak20 wrote:
Nekoliko mrtvih i neosuđenih Hrvata i nekoliko osuđenih Hrvata su UZP. Povijest će ih pamtiti, a ti i ja nemamo ništa od toga.
Dokazano je da je na celu Udruzenog Zlocinackog Poduhvata stajao Franjo Tudjman. To se se on ne moze osuditi jer je pokojni koga to briga? Dokazan je karakter rata i porazena je politika HDZ-a zauvijek. Jasno? Ili i tebi treba "Ibrahim" da nacrta. Postat cu jos veci Bosanski patriota od Zeljka Komsica ako me naljutite.
Tuđmanova i HDZ politika iz rata ne daje ti nikakva prava nad Hrvatima.
-
BMX1977
#31710 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne lazi i ne izlisljaj. Ja nikada za sebe nisam rekao da sam Bosanski katolik uvijek Hrvat i katolik i nikakve zlocine u svome zivotu nisam pravdao a nedaj Boze protiv ljudi koji su najzasluzniji za opstanak moga naroda u Bosni: Bosanskih franjevaca. Poprimili ste od cetnika i LAZ. Dobro su vas nazvali Juznim Srbima. Samo lazete i petljate.Humljanin wrote:BMX1977 wrote: ...
Maloprije si se hvalio bosanskim katolicima. Lijepio si videe od kardinala, fratara i časnih sestara.
Pa si malo poslje toga lijepo pravdao svirepa i ničim izazvana ubojstva fojničkih fratara i višestruka pomilovanja ubojica od Bošnjačkih političara.
- tandmand
#31711 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne mora se baš biti toliko star da bi se glasalo za Komšića.Hafis wrote:Moglo bi se tu štošta ispraviti, sve je to još svježe, ta ima još na cestama golfova trojki tog godišta.Humljanin wrote:"Holiday Inn 2: Povratak Nepopisanih" (2019)Hafis wrote:
A ja, tako je. Prema usvojenim smjernicama kongresa u Holiday innu 1993. ja sam Bošnjak katolik ateističke vjeroispovjedi, što znači da religioznost nije obvezujući uvjet pripadnosti narodu Bošnjaka katolika.
Trebat će izgleda snimiti drugi dio, tj. drugi nastavak Holiday inna. Totalno su se pogubili, tako da nema popisa stanovništva bez bilborda i malog brooote. A iskreno i meni nisu baš sasvim jasne one hipoteze.
-
BMX1977
#31712 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Tudjmanova politika iz rata je ostala pred nama da je porazimo. I to cemo upravo i uraditi. Unistiti je i pokopati je a potom se popiskiti na istoj. A ako pitas tko ce to uraditi. Ovaj ciko:Novak20 wrote:Ponavljam, šta ti i ja imamo od toga. Mir je potpisan, amblem hrvatske komponente OS BiH, šahovnica.BMX1977 wrote:Ne izmisljaj. Rat u BIH je okarakteriziran kao medjunaordni sukob jer je Franjo Jasno snimio sve razgovore na kasete. Znaci razgovore u kojima naredjuje slanje tenkova protiv ARBIH, Opcija koristenja napalm bombi protiv ARBIH u srednjoj Bosni; slanje HV na Prozor, Stolac, Bugojno.Novak20 wrote:
Dokazano je da je na celu Udruzenog Zlocinackog Poduhvata stajao Franjo Tudjman. To se se on ne moze osuditi jer je pokojni koga to briga? Dokazan je karakter rata i porazena je politika HDZ-a zauvijek. Jasno? Ili i tebi treba "Ibrahim" da nacrta. Postat cu jos veci Bosanski patriota od Zeljka Komsica ako me naljutite.
Tuđmanova i HDZ politika iz rata ne daje ti nikakva prava nad Hrvatima.

- mO k3
#31713 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Predsjednik i njegov homeboy Obama

- Humljanin
#31714 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
BMX1977 wrote:Ne lazi i ne izlisljaj. Ja nikada za sebe nisam rekao da sam Bosanski katolik uvijek Hrvat i katolik i nikakve zlocine u svome zivotu nisam pravdao a nedaj Boze protiv ljudi koji su najzasluzniji za opstanak moga naroda u Bosni: Bosanskih franjevaca. Poprimili ste od cetnika i LAZ. Dobro su vas nazvali Juznim Srbima. Samo lazete i petljate.Humljanin wrote:BMX1977 wrote: ...
Napomena: Hrvata u BiH nema. Samo Bošnjaci katolici. Upamti to. Ti si Bošnjak katolik Ibrahime.
Znači ono gore gdje si ti na link o pobijenim fojničkim fratrima počeo priču o HDZu , partizanima, drugom svjetskom ratu, zločinima Hrvata, itd itd itd a sve svrhu opravdavanja svirepog zločina klanja fojničkih fratara i pomilovanja ubojica, se nama samo učinilo.
Jel tako?
Svaka ti dala majstore
- Point.
#31715 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Opa bato, vidi uljudbe što se skupila. Forumska hrvatska dijaspora na okupu @Hafis, @Novak, @Humljanin a tu je i @Kolindica. Raja iz snova, prava družba Praljaka Kvržice.
Zdenka, odnesi bokalić ljute praljkovače za stol gdje sjede kršni momci iz kamenjara i reci muzici, Boga ti, malo tiše.
Zdenka, odnesi bokalić ljute praljkovače za stol gdje sjede kršni momci iz kamenjara i reci muzici, Boga ti, malo tiše.
- Humljanin
#31716 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kako vrijeme u Šveckoj dijaporo?Point. wrote:Opa bato, vidi uljudbe što se skupila. Forumska hrvatska dijaspora na okupu @Hafis, @Novak, @Humljanin a tu je i @Kolindica. Raja iz snova, prava družba Praljaka Kvržice.
Kad zalazi sunce? U 13?
Čujem nešto se kormilo Švecke u desno pomjera... neće vas valjda u BiH vraćat...
-
DonieBrasco
#31717 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kad ce treci ?
-
Hafis
#31718 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Lahko mi je za ovog Hrvata katolika iz Tuzle kada mu pomaže slavna lahkooklopna socijalna iz Minkena.
@pointe, kurcem hin u čelo
@pointe, kurcem hin u čelo
-
Hafis
#31719 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nema šamse. Ima ona treba u parlamentu ili vladi, Bošnjakinja...možda i Sandžaklijka ...ne znam sad kako se zove ali su je hvalili na Klixu...kažu rastura socijaldemokratiju i ostale patrijotske špice bolje od Emira Suljagića, tako da nema brige za njiha barem u ovom mandatu.Humljanin wrote:Kako vrijeme u Šveckoj dijaporo?Point. wrote:Opa bato, vidi uljudbe što se skupila. Forumska hrvatska dijaspora na okupu @Hafis, @Novak, @Humljanin a tu je i @Kolindica. Raja iz snova, prava družba Praljaka Kvržice.
Kad zalazi sunce? U 13?
Čujem nešto se kormilo Švecke u desno pomjera... neće vas valjda u BiH vraćat...
- Streptokok
#31720 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sta? Kolinda opet dosla cune trazit?Point. wrote:Opa bato, vidi uljudbe što se skupila. Forumska hrvatska dijaspora na okupu @Hafis, @Novak, @Humljanin a tu je i @Kolindica. Raja iz snova, prava družba Praljaka Kvržice.
-
Hafis
#31721 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kume @Humljanine, pristižu u buljucima. Štedi džebanu i pucaj samo kad him vidiš bjeloočnice 
- Humljanin
#31722 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Čuj to? Vidiš nisam i toku nikako sa skandinavskom dijasporomHafis wrote:Nema šamse. Ima ona treba u parlamentu ili vladi, Bošnjakinja...možda i Sandžaklijka ...ne znam sad kako se zove ali su je hvalili na Klixu...kažu rastura socijaldemokratiju i ostale patrijotske špice bolje od Emira Suljagića, tako da nema brige za njiha barem u ovom mandatu.Humljanin wrote: Kako vrijeme u Šveckoj dijaporo?
Kad zalazi sunce? U 13?
-
Novak20
#31723 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
O kakvom zločin u kontinuitetu pričaš ? Potpisivanjem Wašintonskog i Dejtonskog sporazuma ta je HDZ politika poražena.Maraschino wrote:Tako ti poimas stvari?Novak20 wrote:
Politicki vrh hrvatskog naroda je za neke svoje planove osudjen kao ''UDRUZENI ZLOCINACKI PODUHVAT'' koje danasnje politicko rukovodstvo Hrvata relativizuje i zeli ponovo ozivjeti.
Sta to znaci, zlocini u kontinuitetu.
Treba li se tome oduprijeti ili dati podrsku tom rukovodstvu?
Ali nije poražena politika koja se dosjetila tražiti "kruha iznad pogače" i koja kontinuirano nastoji Hrvate pretvoriti u nacionalnu manjinu.
-
BMX1977
#31724 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Opet laz. 2002. godine upadaju Americki tenkovi i Sarajevski specijalci u Zapadni Mostar nakon proglasenje Herceg Bosne. U Mostarsku Hercegovacku Banku. Tada je islo postojavanje HVO-a i Tudjmanovih bojovnika a nakon toga proglasenje herceg Bosne. Znaci 7 godina nakon Dejtona. Od tada je se probalo hinjski na 100 nacina uvesti Herceg Bosnu. I sada je vrijeme da unistimo tu politiku. Ako se budu kurcili Zeljko salje specijalce tamo ponovo i to je to.Novak20 wrote:
O kakvom zločin u kontinuitetu pričaš ? Potpisivanjem Wašintonskog i Dejtonskog sporazuma ta je HDZ politika poražena.
Ali nije poražena politika koja se dosjetila tražiti "kruha iznad pogače" i koja kontinuirano nastoji Hrvate pretvoriti u nacionalnu manjinu.
Last edited by BMX1977 on 10/09/2018 21:33, edited 1 time in total.
-
Hafis
#31725 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A jebo ga ti, pa to svako maksumče zna...Humljanin wrote:Čuj to? Vidiš nisam i toku nikako sa skandinavskom dijasporomHafis wrote:Nema šamse. Ima ona treba u parlamentu ili vladi, Bošnjakinja...možda i Sandžaklijka ...ne znam sad kako se zove ali su je hvalili na Klixu...kažu rastura socijaldemokratiju i ostale patrijotske špice bolje od Emira Suljagića, tako da nema brige za njiha barem u ovom mandatu.Humljanin wrote:željka
Kako vrijeme u Šveckoj dijaporo?
Kad zalazi sunce? U 13?
Bila je i ministrica obrazovanja Švedske Aida Hadžialić, naše gore list. e sad, žensko k'o žensko malo je isuviše oponašala našeg Željka Špricera. Nije kontala da je Sarajevo Sarajevo a Švedska Švedska... a i jedan je Željko K.
Uglavnom, da skratim, uhvatila je švedska murija pijanu da vozi na autoputu i išćeralo iz politike.