nije se na DIF-u puno čitalo...već kolut naprijed, natrag dvaRicken wrote: ↑21/07/2024 12:44Mozda je i pročitao, ali se vidi da ga nije razumjeo.JoseMujica wrote: ↑21/07/2024 09:42 Kifla ako je pročitao taj sporazum kojim je mahao, ja ću mu ga popušit
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#31701 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#31702 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Vidi Mujice sto Fadila citira
- JoseMujica
#31703 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
pa to mi je najdraži uznik
nego Bato, baviš li se ti ičim drugim sem mojim likom i komentarima?
nije mi valjda dodijeljen "drug" da me prati, skače s teme na temu za mnom i svaku priču kontra vlasti svodi na ad hominem prepišavanje
pa jebemu...banuj me i nađi smiraj
- Ricken
#31704 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
I onda se ljutimo kad se entiteti ponašaju u funkciji države.JoseMujica wrote: ↑21/07/2024 12:46nije se na DIF-u puno čitalo...već kolut naprijed, natrag dvaRicken wrote: ↑21/07/2024 12:44Mozda je i pročitao, ali se vidi da ga nije razumjeo.JoseMujica wrote: ↑21/07/2024 09:42 Kifla ako je pročitao taj sporazum kojim je mahao, ja ću mu ga popušit
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#31705 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
NaprotivJoseMujica wrote: ↑21/07/2024 13:05pa to mi je najdraži uznik![]()
nije mi valjda dodijeljen "drug" da me prati, skače s teme na temu za mnom i svaku priču kontra vlasti svodi na ad hominem prepišavanje![]()
pa jebemu...banuj me i nađi smiraj![]()
Mnogo si simpatican
I uzivam kad te raja raskrinkava
- JoseMujica
#31706 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
_BataZiv_0809 wrote: ↑21/07/2024 13:14NaprotivJoseMujica wrote: ↑21/07/2024 13:05pa to mi je najdraži uznik![]()
nije mi valjda dodijeljen "drug" da me prati, skače s teme na temu za mnom i svaku priču kontra vlasti svodi na ad hominem prepišavanje![]()
pa jebemu...banuj me i nađi smiraj![]()
Mnogo si simpatican
I uzivam kad te raja raskrinkava
![]()
keep it up
-
Novak20
#31707 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Dobra je za slastičarnice._BataZiv_0809 wrote: ↑21/07/2024 10:46 Auuu sta je ovo
Ovo je najruznija instalacija u Sarajevu godinama unazad
U rangu je onih Skakinih ploča sa R. Alijinim mudrostima.
- Skijaš
#31708 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa oni kazu da potpisano ne dozvoljava ono sto je velikosrpska ekipa pokusala.A_A_AKCIJA wrote: ↑21/07/2024 10:17Mislim da za tumačenje treba pitati patriotske snage na čelu sa ŽeljkomOpasno je uskostranacko sljepilo kolega, jer ako Konakovic ne petlja ovim svojim tumacenjem potpisanog, Srbija ima pravo da u saradnji sa Dodikom u BiH posalje recimo 10 hiljada svojih MUP-ovaca.
Je li to tumacenje i stav NIP-a ? Da Srbija ima pravo na to ? Dakle na stranu sad kako Izetbegovic tumaci potpisano, pitam tebe kao NIP-ovca je li to nesto na sto Srbija ima pravo ako se tako dogovori sa MUP-om manjeg entiteta ?![]()
Elmedin kaze da dozvoljava.
Zato pitam tebe da pojasnia. Ovo Elmedinovo ponasanje podsjeca na Abdicevo djelovanje jer evo sad velikosrpskoj ekipi pronalazi i pravni okvir za njihovo divljanje.
-
A_A_AKCIJA
#31709 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Čitaj, smučko, nemoj samo po kafanama hodati
https://www.facebook.com/share/r/KAcikZ ... tid=D5vuiz
Jes, Dino je kriv što je upalio svjetlo i rekao šta je u sporazumu.
, a nije Željko što je potpisao bez čitanja.
A vrhunac spina je tumačenje. U Bakirovom stilu, potisaću legitimno predstavljanje, pa ću se praviti lud i "tumačiti" da nisam
A ovamo crno na bijelo sve piše
Jes, Dino je kriv što je upalio svjetlo i rekao šta je u sporazumu.
A vrhunac spina je tumačenje. U Bakirovom stilu, potisaću legitimno predstavljanje, pa ću se praviti lud i "tumačiti" da nisam
Last edited by A_A_AKCIJA on 21/07/2024 15:30, edited 2 times in total.
-
sarajevsko_pivo
#31710 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
BiH je totalno ne bitna zemlja. Nigdje mi nismo faktor. Ako je zapadu u interesu da se RS odvoji to će se desiti. Džabe mi ovdje gubimo vrijeme. Bih je samo na papiru država.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- anelsol
#31712 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nekako imam osjećaj da trojka u svom članstvu, bar u onom užem koje se nešto pita, nema baš nekih dobrih pravnika. Mi sada možemo očekivati sve češće nasrtaje na suverenitet BiH, u skladu sa "svesrpskim sporazumom", ali to može proći samo u skladu sa važećim procedurama. Da bi se prevntivno djelovalo, mora se predvidjeti svaka moguća situacija, i razraditi reakciju.Skijaš wrote: ↑21/07/2024 14:27Pa oni kazu da potpisano ne dozvoljava ono sto je velikosrpska ekipa pokusala.A_A_AKCIJA wrote: ↑21/07/2024 10:17Mislim da za tumačenje treba pitati patriotske snage na čelu sa ŽeljkomOpasno je uskostranacko sljepilo kolega, jer ako Konakovic ne petlja ovim svojim tumacenjem potpisanog, Srbija ima pravo da u saradnji sa Dodikom u BiH posalje recimo 10 hiljada svojih MUP-ovaca.
Je li to tumacenje i stav NIP-a ? Da Srbija ima pravo na to ? Dakle na stranu sad kako Izetbegovic tumaci potpisano, pitam tebe kao NIP-ovca je li to nesto na sto Srbija ima pravo ako se tako dogovori sa MUP-om manjeg entiteta ?![]()
Elmedin kaze da dozvoljava.
Zato pitam tebe da pojasnia. Ovo Elmedinovo ponasanje podsjeca na Abdicevo djelovanje jer evo sad velikosrpskoj ekipi pronalazi i pravni okvir za njihovo divljanje.
Svaki put kada se desi ovakav ili sličan incident, reakciju najčešće čekamo po nekoliko dana, a to ukazuje da ministri nisu upoznati sa procedurama, niti ima neko ko bi ih dobro savjetovao šta i kako. Tada već to bude zakašnjela reakcija, još jedna srpska simbolična pobjeda, a svima nama gorak okus zbog još jednog poniženja države i dojma da ovi naši nemaju pojma šta da rade.
-
A_A_AKCIJA
#31713 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sigurno ima i toga.anelsol wrote: ↑21/07/2024 15:44 čekamo po nekoliko dana, a to ukazuje da ministri nisu upoznati sa procedurama, niti ima neko ko bi ih dobro savjetovao šta i kako. Tada već to bude zakašnjela reakcija, još jedna srpska simbolična pobjeda, a svima nama gorak okus zbog još jednog poniženja države i dojma da ovi naši nemaju pojma šta da rade
Ipak su to većinom ljudi koji su prvi put u vlasti i nemaju iskustvo kao SDA koja je bila 30ak godina.
Opet, to znači da se makar nešto i analizira i radi. Možda bi bilo bolje da je brže, ali tako je kako je.
Sa druge strane, koji je smisao udaranja po prstima i zamajavanja javnosti, kada si ovo potpisao? Obično bacanje šuplje i gađanje "tumačenjima".
Koji je smisao žustrog saopćenja, osim da samo umire mase i umanje svoju odgovornost?
Ljutio se ti i galamio, Željko i Haris potpisali, pa se puši.
-
Hakiz
#31714 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
To su govorili i za Ajfelov toranj, piramidu ispred Luvra itd._BataZiv_0809 wrote: ↑21/07/2024 10:46 Auuu sta je ovo
Ovo je najruznija instalacija u Sarajevu godinama unazad
-
Hakiz
#31715 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Tačno.A_A_AKCIJA wrote: ↑21/07/2024 16:00Sigurno ima i toga.anelsol wrote: ↑21/07/2024 15:44 čekamo po nekoliko dana, a to ukazuje da ministri nisu upoznati sa procedurama, niti ima neko ko bi ih dobro savjetovao šta i kako. Tada već to bude zakašnjela reakcija, još jedna srpska simbolična pobjeda, a svima nama gorak okus zbog još jednog poniženja države i dojma da ovi naši nemaju pojma šta da rade
Ipak su to većinom ljudi koji su prvi put u vlasti i nemaju iskustvo kao SDA koja je bila 30ak godina.
Opet, to znači da se makar nešto i analizira i radi. Možda bi bilo bolje da je brže, ali tako je kako je.
Sa druge strane, koji je smisao udaranja po prstima i zamajavanja javnosti, kada si ovo potpisao? Obično bacanje šuplje i gađanje "tumačenjima".
Koji je smisao žustrog saopćenja, osim da samo umire mase i umanje svoju odgovornost?
Lako je na prvu reći "Napadaju nas".
Treba nekoliko dana da se smisli opravdanje za poteze Srbije protiv BiH.
- relativno84
#31716 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
U parlamentarnoj skupštini ratifikaciju je potpisao D.Becirevic
Vazno je zadrzati momentum, selektivno prozivanje ima prolaz bar kod dovoljno zaludjenih, zanemari sadasnjost i memorandume petljaj i izmisljaj, neko ce vec popusiti.
"Ministri unutrašnjih poslova RS i Srbije Siniša Karan i Ivica Dačić potpisali su u Trebinju Memorandum o saradnji dva ministarstva tokom turističke sezone. Memorandum je dio provedbe zaključaka tzv. Svesrpskog sabora."
Spoiler
Show
-
A_A_AKCIJA
#31717 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
A iz SDA nije nikorelativno84 wrote: ↑21/07/2024 16:27
U parlamentarnoj skupštini ratifikaciju je potpisao D.Becirevic
Vazno je zadrzati momentum, selektivno prozivanje ima prolaz bar kod dovoljno zaludjenih, zanemari sadasnjost i memorandume petljaj i izmisljaj, neko ce vec popusiti.
"Ministri unutrašnjih poslova RS i Srbije Siniša Karan i Ivica Dačić potpisali su u Trebinju Memorandum o saradnji dva ministarstva tokom turističke sezone. Memorandum je dio provedbe zaključaka tzv. Svesrpskog sabora."
SpoilerShow![]()
![]()
![]()
Željko nije DF?
Pa, može li niže od ovoga, ikako
Šta, hajmo iskopati Denisa, samo da malo spasimo dupe SDFA?
Ahmetović, Ibrahimović, Kasumović, da ti pomognem su na istom papiru.
Bolan, okanite se laži i podmetanja, vidiš da vam se nekim čudom (hvala Bogu) uvijek obiju o glavu.
Krenuli sa diplomom i fakultetom, pa do danas
- skupljac_zeljeza
#31718 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
I šta ćemo sada, pustiti da i dalje ulaze njihovi policajci kada hoće i da rade šta hoće? Ako je sporazum štetan po našu državu, a i Konaković reče da dozvoljava da vršljaju, a sve se više pokazuje da jeste i u praksi i iza njega se krije Memorandum i provedba zaključaka tzv. Svesrpskog sabora. To znamo jer je ovo vršljanje tek od ove godine i oficira i kadeta i policajaca. Ljuti su što je prošla Rezolucija o Srebrenici, a Konaković se hvali uspjehom te Rezolucije i ok je što se hvali. Sada kao vlast kaže u videu da je nekada tamo napravljena nepopravljiva šteta i pošto zna da neće delegati iz srpskog naroda glasati protiv ovog sporazuma, što nam treba biti jasno koliko je štetan, Konaković ne kaže da će nešto poduzeti nego ležerno sliježe ramenima kako su oni eto krivi i tako nam je kako nam je. Osnovu za reviziju ovog sporazuma ima u samom sporazumu.A_A_AKCIJA wrote: ↑21/07/2024 15:10
Jes, Dino je kriv što je upalio svjetlo i rekao šta je u sporazumu., a nije Željko što je potpisao bez čitanja.

- Prpa.ba
- anelsol
#31720 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Skoro sve što dolazi iz Srbije u zadnjih nekoliko godina (da ne pričamo od ranije), ali i ono što nam dolazi u budućnosti, je maliciozno za BiH. Sve što se najavljuje treba odmah dobro analizirati i pronaći proceduralni način kako to zaustaviti, ali i analizirati i sve moguće situacije koje bi se mogle desiti. Trojka je na vlasti, i građani očekuju da se počne tako i ponašati, državotvorno i stabilno. Reaguje se po procedurama, ne po medijima.A_A_AKCIJA wrote: ↑21/07/2024 16:00Sigurno ima i toga.anelsol wrote: ↑21/07/2024 15:44 čekamo po nekoliko dana, a to ukazuje da ministri nisu upoznati sa procedurama, niti ima neko ko bi ih dobro savjetovao šta i kako. Tada već to bude zakašnjela reakcija, još jedna srpska simbolična pobjeda, a svima nama gorak okus zbog još jednog poniženja države i dojma da ovi naši nemaju pojma šta da rade
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#31721 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
lolIpak su to većinom ljudi koji su prvi put u vlasti i nemaju iskustvo kao SDA koja je bila 30ak godina.
bukvalno ih je 80% bilo u SDA ranije, ako ne i više
- Sara03
#31722 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- Skijaš
#31723 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa da, ako kaze da velikosrpska ekipa ima pravni okvir da radi ovo za sto se ispostavilo da nema, onda je ta paralela sa Abdicem itekako prikladna.
- Skijaš
#31724 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Dakle, ti i Elmedin tvrdite da Srbija, ako se tako dogovori sa Dodikom, ima pravo da u BiH posalje recimo 10 hiljada MUP-ovaca ?A_A_AKCIJA wrote: ↑21/07/2024 15:10 Čitaj, smučko, nemoj samo po kafanama hodati
Jes, Dino je kriv što je upalio svjetlo i rekao šta je u sporazumu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#31725 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ko im je dao pravni okvirSkijaš wrote: ↑21/07/2024 17:56Pa da, ako kaze da velikosrpska ekipa ima pravni okvir da radi ovo za sto se ispostavilo da nema, onda je ta paralela sa Abdicem itekako prikladna.